- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
Mr.Csizmás
titán
tavaly ősz óta ennyi az összes Keychron dolog, akkor még fullszett Q8 is volt 42-45 ezer körül. én is teszteltem, csak hát ISO, és állandóan entert nyomtam ű helyett
-
Gomez86
őstag
válasz
Synthwave #30 üzenetére
Boccs, nem akarom itt tolni a SImple Jack-et, csak hogy jól értem-e amit mondasz itt:
Így meg, hogy majdnem a nettó MSRP feléért adják, pláne (a barebone-ja 185 dollár). A Q8 barebone-ról beszélek, hazai boltból.
Azt mondod hogy Q8 üresen most itthon valami nagyon fura módon több boltban is 34k (ahogy Csizmás linkelte), közben náluk a webshopon 185USD (68k) és hogy ennek az ára majd itthon is visszamegy 68k-ra, mert az a normál ár csak valaki elütött itthon egy számot vagy kitudja?
Ezért ha beáldozom a num padot (mert hogy Q13 pro barebone-t nem találtam magyar shopban egyáltalán), akkor most félárból tudok alice-re váltani.Kupakkészletem amit szeretek amúgy van (jelenleg a K10-en, erre majd visszaszerelem a gyárit), szóval csak egy szet red kapcsolót kell vennem és megvagyok.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Kieg. a (#30)-hoz: A második "B"-re érdemes figyelni, illetve a 2,25u és 2,75u hosszú spacebarra.
Ha ISO barebone-t veszel, és az utóbbiak nem lennének az épp kiszemelt kitben (amiket fentebb linkeltem, azokban vannak), akkor az US ANSI bal és jobb shiftekkel kiválthatók.
És amúgy igen, ha sokat num padelsz, a külön egység a legjobb, de egy Q8-cal is elég jól át lehet hidalni a fizikai hiányát:
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szerintem mindenképp érdemes ráúszni, mert jó cucc. Így meg, hogy majdnem a nettó MSRP feléért adják, pláne (a barebone-ja 185 dollár). A Q8 barebone-ról beszélek, hazai boltból.
50-ből simán kihozható korrekt kapcsolókkal Aliról, meg mondjuk egy jóféle, Cherry profilos Shenpo dye-sub PBT kupakszettel (átlagban ~15-ért mennek, lazán érik; pl.).
Ha a magasabb, spherical sculpted kupakokat szereted, akkor némileg gyengébb minőségben ócsóért ott vannak a DaYe AFSA profilos (az MG-re hasonlít) szettjei (pl.).
Vagy bármi, érted.
----------------------------------------------
(#27) Mr. Csizmás: a mágnes nem igazán rögzül hozzá. Legalábbis a mágneses ragacsszalag nem.
-
Gomez86
őstag
válasz
Mr.Csizmás #27 üzenetére
Najó.... Megnézem mennyit adnak a K10-ért gyorsban
Visszajön a MS Ergo a kikopott csuklótámaszával amíg ebből a 13-ból lesz szín
Kössz, ebben a hónapban sem értük el a megtakarítási célt
-
Mr.Csizmás
titán
aliról vegyél numpadot, meg mágneses matricát, és mellé tudod rakni
----------------
de csak pénztárcafájdításnak:
Keychron Q14 Pro
Keychron Q13 Pro -
Gomez86
őstag
válasz
Mr.Csizmás #25 üzenetére
Köszönöm hogy ránéztél erre a régebbi témára, és kösz az ajánlást is!
Bárcsak lett volna ilyen amikor vettem a K10-et, kár hogy ezeken nincs num-pad, bár így utólag jobban kellett volna az ergo mint az, mert bár használom sokat mert öreg vagyok és azt szoktam meg, azt könnyebb venni is akár külön mint vissza-szokni a megtört csuklóra.
Elgondolkodom azon hogy eladom a K10-et és veszek egy ilyet.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Gomez86
őstag
Ez bazi jól néz ki, meg Synthwave által linkelt BK is, de brutál áruk van. Mondom ezt úgy hogy van egy Keychron k10-em, szóval nem a genius tesco edition-höz hasonlítva.
Volt egy G13-as logitech-em és itthon egy MS natural 4000. Ezeket váltotta ki és visszasírom azoknak a kényelmét. Persze élem a mechanikus témát, de örülnék neki ha ilyen 50k környékén azért elérhető lenne ez a kényelmi faktor a döntött csuklós, osztott témával.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Synthwave #21 üzenetére
Nem TKL. ISO variánsról egyetlen képet nem sikerült feltenni. Az európai disztribútor (Keygem) kínálatában nincs feltüntetve még a Monokei neve sem, nem hogy a terméke.
Videóról nem tűnik rossznak, de ha úgy készítenek billentyűzetet mint weboldalt... Katasztrófa ez a weblap így európai szemmel.Keychron az már majdnem hozza a G915-öt funkcióban, csak azt nem látom a sötétített szobában.
Javítom: nicsak, ezek már világítanak is? Hmm. Ideje újra szétnézni így 2024-ben.
De ha jól látom ez csak háttér világítás. A kupak nem átlátszó. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nézd, az az érzésem, hogy úgy alkotod meg a véleményedet, hogy a billencses piac valódi szaturáltságát és mélységét egyáltalán nem ismered, csak a keményvonalas mainstream csörgő-zörgő, túlárazott vackaiból indulsz ki, és még azokból is csak a magyar kiskerek kínálatára szorítkozol. Ami nem baj, és lehet rajta változtatni.
A Logitech, Razer, Corsair, SteelSeries és efféle gyártókat el kell felejteni. Ha könnyen beszerezhető és igényesebb, tömeggyártott cuccot akarsz, akkor ezeknek a cégeknek a kínálatában célszerű szétnézni:
Keychron
Akko/Monsgeek
Varmilo
Leopold
Realforce
HHKB
Ducky-t csak apróról, mert újonnan eléggé túlárazottA modern, high-end gaming (és nem gayming, mint amiket leírtál) klaviknál analóg kapcsolók vannak gyorscserés foglalatokban (induktív vagy Hall-effektes), programozható magasságú aktuációs pontokkal és rapid triggerrel.
Az igényesebb daraboknál (pl. Keychron Q1 HE, Akko MOD 007B HE) full CNC-zett alumíniumház, könnyű moddolhatóság, NEM lebegőgombos kivitel, többféle plate és szivacskonfiguráció, teljes körű programozhatóság + igencsak reszponzív, 1000 Hz-es 2,4 GHz-es rádió. Finom gépelési élmény, kellemes összeszerelési minőség, anyagok és hang, semmi csörgés-zörgés, csattogás, meg reszelés vagy olcsó plasztik, tehát billentyűzetként sem épp a kuka kategóriát (tehát azt, amit a posztodban jellemeztél) testesítik meg. Itt értünk el a nyúlüreg szájához.
És a jóval nichébb gyártók (pl. Neo, TGR stb.), a DIY és a group buyok elképesztően tágas, rendkívül minőségi/exkluzív eszközöket csokorba gyűjtő világába még bele sem kacsintottunk.
-
Meridian
senior tag
válasz
Synthwave #10 üzenetére
"de valójában kétpálcás bóvli, mint billentyűzet "
Nekem mai napig megvan... 7 évig WoW-oztam vele... azóta sincs ilyen jó billentyűzetem. Jönnek itt a gamer billentyűzetek, de azon túl hoyg megfestik szinesre a WASD-ot semmi különös.. mitől gamer egy ilyen eszköz? Hagyjuk már. A Zmerc-en is lehetett volna még mit alakítani, de kár hogy megvette a steelseries, és hagyta kukába menni a az egészet. Persze mert kurva drágán adta a cuccot, de úgy hogy semmi pluszt nem tett hozzá.
Amúgy azért is nem használom már, mer nagyon hiányzik egy háttérvilágítás hozzá. Meg elég kopott már, hiszen nem mechanikus, hanem a gumimembrános.
-
Ajnasz
csendes tag
-
prolad
addikt
válasz
Synthwave #10 üzenetére
Legalább lenne szimmetrikus, jobban szérhúzott, 1-1 1U-s billentyűvel közötte. Szerintem nem kell a spacenek nagyobb/szélesebb hely, akkor már inkább eltérő profilú kupak. Arról nem is beszelve, hogy a full orto és 1U előnye lenne, hogy ne kelljen stabilizátorokkal bohóckodni, de itt kell és buksz 3 billentyűnyi helyet is.
A széles enter fel se tűnt, na az még nagyobb hülyeségnek tartom, belelóg egy "split" kiosztásba, és semmi haszna nincs jobb középen egy dupla széles billentyűnek (meg úgy általában az enternek sem, de ez magánvélemény).
Annyiból kár, hogy a 40% feletti orto piac elég kicsi, és a Keychron egy megbízható gyártó, jó opció lett volna, néhány tényleg hasznos funkcióval.
Marad az Idobo meg a pénz a zsebemben, talán így a legjobb -
Mr.Csizmás
titán
-
PTM
aktív tag
A diNovonál nem lehetett csatolni a numerikus részt, hanem teljesen külön volt. Nekem a Laserből volt kettő vagy három az évek során, magát a fizikai billentzyűzetet nagyon szerettem. A Bluetooth-kapcsolat viszont instabil volt, a szoftvere pedig egy határ szar ahogy van.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem a lelkedbe akarok gázolni, de tényleg; a Zboard különleges és érdekes volt a maga idejében, de valójában kétpálcás bóvli, mint billentyűzet (volt hozzá szerencsém). Ex-kompetitív Quakerként az a bal oldali rész is szörnyű. Vitrinbe ellenben jó, hogy ilyen is volt. Mondjuk egy Logitech Wingman Force Feedback Mouse mellé.
Azt viszont elfogadom, hogy nem mindenkinek egyformák az igényei. Egyébként nem tartom kizártnak, hogy voltak már olyan próbálkozások, amit írsz, nem árthat körbenézni Kickstarteren/Indiegogón/Geekhacken.
--------------------------------------------------------------------------------------
(#2) yanna: Itt két Q8 van, és nagyon király platform <3, ráadásul most itthon nevetségesen olcsón, majdnem az MSRP harmadáért(!) lehet kapni. Sokkal jobb a csuklónak, hogy nem kell annyira kicsavarodnia, és ha nem teljesen csapnivaló az, ahogy gépelsz, pikkpakk megszokható. Szinte azonnal a régi sebességgel pötyögtem rajta, később meg csak gyorsítja a dolgot, hogy bármit oda pakolsz/programozol/makrózol rajta, ahová akarsz, és összesen öt rétegből tudsz gazdálkodni. Meg készre szerelve 1,8 kg, szóval önvédelmi fegyvernek sem utolsó.
Az első olyan billencsem, aminél nem érzem azt, hogy feltétlenül másféle kell, pedig volt és van is egy pár – egy-két egyéb Alice/Arisu kiosztású darabtól (pl. Neo Ergo, TGR Alice, Meridian), meg persze az osztott, sculpted keywelles történetektől (pl. Kinesis Advantage 2/Advantage 360 Signature Series, PCD Maltron 90, Dactyl Manuform) eltekintve, de ezek egy induripindurit költségesebb mókák. Akárhogy is, egyenes gomberdő itt mán biztos nem lesz.
--------------------------------------------------------------------------------------
(#3) Semplar: QMK-val bármilyen egérfunkciót fel tudsz programozni bármilyen rétegre, magát a pointermozgatást is beleértve.
(#4) prolad: Azért a spacebarnál szerintem nem árt, ha legalább a 2,25u megvan.
(#8) dqdb: Az is diffi még, hogy ha vannak "extra" kurzorpozicionálók/macro column a nyilakon kívül, akkor azok a bal oldalon vannak az Alice-nál.
-
sh4d0w
félisten
Arisu - vegul csak kapott egy nevet az ergonomikus billentyuzet?
-
Alaaf Pi
senior tag
-
prolad
addikt
Na, csak jött egy orto billentyűzet a Keychrontól, kíváncsi voltam mikor jön. Még érdekes is lehetne, de a nagy space gombok miatt kiesik. Pont az lenne a kiosztás lényege, hogy mindenhol 1U és majd én eldöntöm mit hova teszek.
-
Semplar
őstag
Olyan nincs, ami egyben egér is? Ne kelljen mindig átrakni a pacskert.
-
yanna
addikt
A V8-ra ránézve enyhe szédülés jön rám, de használata tuti jó lehet, már aki vakon gépel.
-
Meridian
senior tag
Szvsz az igazi formabontó billentyűzet kialakítás az lenne, ha lenne egy alap billentyűzet, amihez jobbról is és balról is hozzácsatolható lenne a numerikus rész. Azaz leválasztható részben lenne az kialakítva.. és balról (vagy jobbról) nemcsak numpad csatolási lehetőség lenne, hanem gamepad kialakítású kiegészítő vagy touchpad is akár opcionálisan csatolható lehetne.. kinek mi az igénye. A gamepad formátum alatt ilyesmire gondoltam (ez a Zmerc billentyűzet bal szélső része):
Ilyesmi vagy ennél jobb kialakítással, és lecsatolható különálló részként.
Ugye milyen fasza lenne? De senki nem csinál ilyet... pedig anno ez a Zmerc nagyon jó volt, csak sajnos szétkopott nekem már, annyit használtam, és nem játék közben kényelmetlenül széles volt a billentyűzet... de ha szétválasztható lenne a gamepad, a billentyűzet és a numpad részek, akkor a világ legjobb billenytűzete lenne... én nem adnék mechanikus billentyűzetért 50-70-100ezer Ft-ot, de egy ilyenért 50-60-at simán kifizetnék!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest