- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pateszi
csendes tag
Hali,
Nem elrettentésnek szántam a tapasztalataimat, úgy veszem én is, hogy peches voltam ezekkel a játékvezérlőkkel, még a gariban kicserélt is elromlott. Időt nem tudok mondani, úgy 2-3x játszottam végig velük a Maffiát, a botkormányokat akkor főleg autóvezetésre használtam.
FSX-ben a multiplayert még nem próbáltam, de az alábbi idézet szerint:
''A Flight Simulator internetes világa több központi szerverből áll, melyek folyamatos összeköttetésben vannak egymással. Bárki csatlakozik is fel bármelyik szerverre, az összes pilóta vagy légiirányító mindig ugyanabban a virtuális légtérben lesz. Tehát ha valaki leszáll az általad használt reptéren akkor látod is és ı is lát téged. Az online repülésre azonban komoly felkészültség kell és komoly szabályok vonatkoznak. Interneten történı repülés esetén valódi légiforgalomirányítók a hivatalos angol ún. fónia nyelv szerint irányítják a pilótákat valós szabályok szerint, valós térképek alapján, valóságosan. Az egész rendszer pontosan a valóságot szimulálja. Tehát az irányítók úgy irányítanak ahogy a valóságban, a pilóták úgy repülnek, ahogyan a valóságban. Aki nem tartja be a szabályokat, zavarja a többieket vagy csak össze vissza repked irreálisan vagy engedély nélkül, azt kitiltják. Az online repülés lényege, hogy egy reálisan modellezett virtuális légtérben bárki átélhesse otthonában az igazi repülés vagy légiirányítás élményét.''
(itt találtam: http://fs2004faq.uw.hu/oktato.pdf, elnézést a szerzőtől, de nem találtam a nevét a doksiba, pedig prímán megírta. Ezúton is köszönet érte. Az sg.hu-n találsz még csomó segédanyagot)
üdv. -
pateszi
csendes tag
Hali,
Joystick nélkül szerintem sem lehet/érdemes repülőszimulátorozni.
Gamepad esetleg szóbajöhet, azzal is egész jól lehet vezetni, azért a botkormány az igazi.
Saját tapasztalataim:
Logitech (típusára már nem emlékszem, szimpla vezetékes force feed-backes) úgy fél évet bírt, utána az egyik mikrokapcsolója bedöglött.
Thrustmaster Top Gun, utána Fox 2Pro: nagyon kényelmes, jó botkormányok, de az elsőnek kb. egy év után a gázszabályozója ment tönkre, a másodiknál talán egy poti, amitől azután nem lehetett irányban tartani.
Mindezek normál használat mellett, nem játszottam sokat és nem is rángattam őket.
Most Saitek x52-es van,megbízhatóbbnak, strapabíróbbnak tűnik mint a többi termék, és ezen van annyi nyomógomb és csuszka, hogy szinte minden funkciót be lehet rá programozni. Ha a szimulátorozást komolyan gondolod, és megteheted, érdemes beruházni egy hasonlóba.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Futás, futópályák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest