Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• haky

senior tag

válasz tkazmer #192 üzenetére

Hát jah nem semmi:)
    Na szóval 4 magos procnál elvileg olvastam valahol, h valamit át kell írni valamelyik féjlban, h használja is... Na és itt egy gond van, h túl sok a valam....:))))

• pateszi

csendes tag

válasz tkazmer #189 üzenetére

Hali,

Nem elrettentésnek szántam a tapasztalataimat, úgy veszem én is, hogy peches voltam ezekkel a játékvezérlőkkel, még a gariban kicserélt is elromlott. Időt nem tudok mondani, úgy 2-3x játszottam végig velük a Maffiát, a botkormányokat akkor főleg autóvezetésre használtam.

FSX-ben a multiplayert még nem próbáltam, de az alábbi idézet szerint:

''A Flight Simulator internetes világa több központi szerverből áll, melyek folyamatos összeköttetésben vannak egymással. Bárki csatlakozik is fel bármelyik szerverre, az összes pilóta vagy légiirányító mindig ugyanabban a virtuális légtérben lesz. Tehát ha valaki leszáll az általad használt reptéren akkor látod is és ı is lát téged. Az online repülésre azonban komoly felkészültség kell és komoly szabályok vonatkoznak. Interneten történı repülés esetén valódi légiforgalomirányítók a hivatalos angol ún. fónia nyelv szerint irányítják a pilótákat valós szabályok szerint, valós térképek alapján, valóságosan. Az egész rendszer pontosan a valóságot szimulálja. Tehát az irányítók úgy irányítanak ahogy a valóságban, a pilóták úgy repülnek, ahogyan a valóságban. Aki nem tartja be a szabályokat, zavarja a többieket vagy csak össze vissza repked irreálisan vagy engedély nélkül, azt kitiltják. Az online repülés lényege, hogy egy reálisan modellezett virtuális légtérben bárki átélhesse otthonában az igazi repülés vagy légiirányítás élményét.''

(itt találtam: http://fs2004faq.uw.hu/oktato.pdf, elnézést a szerzőtől, de nem találtam a nevét a doksiba, pedig prímán megírta. Ezúton is köszönet érte. Az sg.hu-n találsz még csomó segédanyagot)

üdv.

• pateszi

csendes tag

válasz tkazmer #185 üzenetére

Hali,

Joystick nélkül szerintem sem lehet/érdemes repülőszimulátorozni.
    Gamepad esetleg szóbajöhet, azzal is egész jól lehet vezetni, azért a botkormány az igazi.

Saját tapasztalataim:
    Logitech (típusára már nem emlékszem, szimpla vezetékes force feed-backes) úgy fél évet bírt, utána az egyik mikrokapcsolója bedöglött.
    Thrustmaster Top Gun, utána Fox 2Pro: nagyon kényelmes, jó botkormányok, de az elsőnek kb. egy év után a gázszabályozója ment tönkre, a másodiknál talán egy poti, amitől azután nem lehetett irányban tartani.
    Mindezek normál használat mellett, nem játszottam sokat és nem is rángattam őket.

Most Saitek x52-es van,megbízhatóbbnak, strapabíróbbnak tűnik mint a többi termék, és ezen van annyi nyomógomb és csuszka, hogy szinte minden funkciót be lehet rá programozni. Ha a szimulátorozást komolyan gondolod, és megteheted, érdemes beruházni egy hasonlóba.

Új hozzászólás Aktív témák