Új hozzászólás Aktív témák

• Cypresss

senior tag

válasz Geryson #11515 üzenetére

2007-es állapotról tudok beszámolni, akkor voltam utoljára BP-Frankfurt-NY-New Orleans útvonalon.

Átviszik a csomagod a tengerentúli gépre. Ezt az első check-innél kell kérni, ha jól emlékszem. USA-ba induló gép: check-in után, - felszállás előtt - feltettek még néhány kérdést a kapunál. Tehát tulajdonképpen kétszer ellenőriztek. Pl: biztos, hogy nem végeztél terrorista tevékenységet az elmúlt időszakban? Csomagodban nincs bombakészítéshez használható cucc? Vár valaki a célállomás reptérén? Ez lehet azóta már nem így van.

Majd felszállsz, utazol, megérkezel USA-ba, kiszállsz a gépből, vársz fél órát a csomagodra. Ezután beszélgetés a bevándorlási tiszttel (business or pleasure, voltál már az államokban, ha igen, mikor, stb.). Háromszor voltam USA-ban, minden alkalommal mogorva (de udvarias) tiszttel beszélgettem, ezért feltételezem ez a stílusú kommunikáció a munkájukhoz tartozik. Ezt azért mondom, mert sokakat zavar, és idegesek lesznek tőle. Felesleges.

Visszafelé egy dolog lehet, hogy a check-in után kiválasztanak enhanced security checkre. Teljesen véletlenszerű, nem lehet előre megmondani, hogy ki kap ilyet, de az utasok 90 százaléka szerintem sohasem találkozott még ilyennel. Persze minket kiválasztottak. ;]
    Fémdetektor, röntgengép a poggyásznak, (laptopot nem volt elég kivenni, be is kellett kapcsolni), majd ruha ellenőrzés, (cipőt külön is), ezután robbanóanyag nyomainak keresése egy olyan fülkében ami úgy működött, mint a porszívó, csak fordítva. Most már azt hiszem teljes test szkennerek vannak, reptere válogatja. Ha ezen túl vagy, akkor már nincs más dolgod, mint felszállni a gépre. Persze a frankfurti csatlakozást lekéstük, a következő gép pedig már "overbooked" volt, csak a harmadik géppel tudtunk hazajönni. Vártunk hat rövid órát Frankfurtban.

Röviden ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák