Új hozzászólás Aktív témák

• Lauda

titán

Korábban érdeklődtem az ssd-k kapcsán, mennyi ideig tárolják az adatokat elektromos áram nélkül. Érkeztek is reakciók, amit még egyszer nagyon köszönök! :) A napokban olvasgattam a pm883-as ssd-k doksiját és találtam bent egy részt, ami szerintem a témával kapcsolatos. A 2.6 Reliability résznél található:

Itt három hónapot ír, viszont megjegyzi, hogy 1) Data retention was measured by assuming that SSD reaches the maximum rated endurance at 40'C in power-off state.

Ezt tulajdonképpen azt jelenti, hogy a gyártó három hónapot ad meg olyan módon, hogy feltételezik, 40 foknál nem lesz melgebb az ssd ezalatt az időtartam alatt? Csak fordítókkal próbáltam értelmezni.

Ez a három hónap olyan módon értendő, hogy elég három havonta áramot adni az ssd-nek? :)

Ezen kívül azt szeretném még kérdezni, hogy a gyakorlatban az MTBF és az MTTF között mi a különbség? Olvastam egy csomó cikket google fordítóval. Például a samsung MTBF-et ad meg, a micron pedig MTTF-et, ennek mi az oka és melyik áll közelebb a gyakorlatban tapasztalható megbízhatósághoz?

Köszönöm szépen!

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák