- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
rétisün #43748 üzenetére
Értelmeztem az előző hozzászólásodat is, és nem azt ajánlottam, hogy hogyan kell egy olyan gépben beállítani az AHCI-t amiben nem lehet, hanem linkeltem egy cikket, ahol le van írva, hogy hogyan kell AHCI hiányában IDE módban helyesen telepíteni a Windows 7-etm úgy hogy legyen TRIM is. Nem kell AHCI ahhoz, hogy működjön a TRIM.
Idézet a cikkből:
1. Igaz, hogy csak AHCI üzemmódban támogatott a TRIM?Igaz is, meg nem is. Nem igaz, mert a Windows 7 alapértelmezett IDE(pciide.sys) és AHCI(msahci.sys) drivere is támogatja a TRIM parancsot, SATA IDE és SATA AHCI üzemmód esetén is.
Igaz, mert az AMD/Intel stb gyártok driverei csak SATA AHCI módban támogatják a TRIM-et.Sót ha olvastad a cikket, akkor ott le van az is írva, hogy ha a HD Sentinel azt modja, hogy oké, akkor az oké.
Valószínű, hogy ha nem lehet állítani, akkor eleve AHCI módban van. AS SSD program és a DriveControllerInfo egyébként megmutatja, hogy milyen driver hajtja az SSD-t. -
Bodor
veterán
válasz
rétisün #43745 üzenetére
Ha elolvasod ezt a cikket, akkor szerintem tutira meg fogod oldani a problémádat. Valószínű, hogy rossz SATA driver van fent. Cikkben ennek ellenőrzésére is találsz program ajánlást, és a megoldásra is.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Total Commander
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged