- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
joshua7 #2669 üzenetére
Ment a pü. Bár lehet érdemesebb lenne Overlocker kollégát kérdezni.
"...egy márkásabb 32-as árából kijön egy 'noname '64-es."
No de akkor sebességben ugyanott lennél, míg a pénzed még kevesebb lenne...(#2661) fsb1000!
"A Samsung SLC-m elvileg 100/80-as az Intelem meg 250/70 és csak 1 sec-vel gyorsabb a boot. Pedig a gyári olvasási érték 2,5x nagyobb."
És (a mindennapi életben) hol mutatkozik meg az előnye? -
UdVi86
aktív tag
válasz
joshua7 #2664 üzenetére
Nekem még nem volt ssd-m. Csak sok helyen írták, hogy a JMicronos kerülendő, laggolhat a rendszer (akadozás, mintha megfagyna pár mp-re a gép), de ez is fájlrendszer függő, mint ahogy írták is itt lentebb.
Nem tudtam viszont hogy ezek a gyártók már élettartam garival dobálóznak. Az OCZ 3 évet ad, a SuperTalent az UltraDrivera 2 évet. Ez utóbbi a maga 28-29k árával elég jó vétel, szerintem. De az OCZ is 32,5kért beszerezhető. Jó nincs rá bolti garancia, de van gyártói.
De igaz lehet, hogy ezeken sem sokkal gyorsabb a bootolás. A teszt is ezt igazolják. A későbbiekben már nem is szerepel ez az összehasonlítás. De lehet a programok gyorsabban indulnak vagy egy munkafolyamat gyorsabb (pl.: Photoshop (ez lehet rossz példa)). -
canniball
nagyúr
válasz
joshua7 #2662 üzenetére
Nekem 32GB-s SiliconPowerem van, de akadást nem tapasztaltam (vagy csak nekem nem tűnt fel). Ennél egy dologra viszont érdemes figyelni: én 10 év kisker. garral vettem, több helyen (bár azt hiszem csak hírekben) élettartam garit említenek, míg a hazai kiskerek nagy része előszeretettel 1 év garanciával kínálja.
Illetve úgy általánosságban ha kéz alól veszed érdemes rákérdezni a papírra, mert néha csak 1-2k-val olcsóbb mint boltban, így nem biztos hogy megéri (persze ez szigorúan szvsz). -
fsb1000
nagyúr
válasz
joshua7 #2658 üzenetére
Ha a boot idő számít, akkor ne a max sebességet nézd, azt nagy blokkok irás-olvasásánál mérik.
De az új SSD R/W értékek már olyan magasak, hogy kis file-oknál is messze felülmúlja a HDD-ket, meg van egy fontosabb jellemző is, a seek idő. Az meg mindnél ultra rövid.Példa: A Samsung SLC-m elvileg 100/80-as az Intelem meg 250/70 és csak 1 sec-vel gyorsabb a boot. Pedig a gyári olvasási érték 2,5x nagyobb.
Ha a 150/100 érték egy Buffalo 30GB-osat takar, akkor azt is ajánlani tudom, de nekem NTFS-vel néha akadt. FAT32-vel tökéletesen ment.
Néha bánom hogy eladtam, mert USB-ről is üzemeltethető volt...
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest