- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
concret_hp #14901 üzenetére
Jobb is hogy nem látod, nincs értelme olyan kicsinek. Előbb-utóbb betelik, azzal meg durván csökken az élettartam.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
concret_hp #14899 üzenetére
Csak a hozzá adott tartozékokban van különbség.
Íme: [link]
20 GB? Passz. Van egyáltalán akkora? 32 GB a minimum, de nem olyan jó mint az Intel.
-
DV
senior tag
válasz
concret_hp #8261 üzenetére
Host writes: #.
-
cimbi186
aktív tag
válasz
concret_hp #8262 üzenetére
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #7203 üzenetére
másfél hónap használat után:
seq: 222 / 51mb
512K: 139 / 56mb
4K: 18.5 / 36 mb
4k qd32: 21/40 mbaz írások 1 hajszálnyit gyorsultak
azt mivel tudom emgnézni, hogy hány gb írás volt rajta? (nme a "kopástól" félek, hanem adatbázis van rajta és kiváncsi vagyok mennyi írást generál szumma
) érdekes mód az adatbázis (zsír üresen, mint új korában) egy 20-30%al lasabb valamitől, mint volt
-
DV
senior tag
válasz
concret_hp #7203 üzenetére
A 4k qd32: 21/38 mb elegge karcsunak tunik (keves, gondolom minimum 80GB-os az SSD).
Friss mai olvasmany, minden kerdesre valaszt ad. #
-
DV
senior tag
válasz
concret_hp #7133 üzenetére
Fontos, hogyha XP-t teszel ra, akkor alignalni kell (bovebben itt), vagy XP telepites elott formazd az SSD-t Vistaval/Win7-tel.
Az indexeles es a toredezettseg-mentesites legyen kikapcsolva.
Allapot ellenorzesre van egy rakas program, pl. Intel SSD Toolbox, CrystalDiskInfo, HDSentinel...Mankó
Ramdisk -
canniball
nagyúr
válasz
concret_hp #7130 üzenetére
A 7 ismeri az alapvető SSD-specifikus dolgokat, formázd vele aztán telepíts. A többi már csak ráadás.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #7128 üzenetére
win7et tervezek rá rakni, ha ez számít valamit
-
cszn
őstag
válasz
concret_hp #6834 üzenetére
Amit érdemes: AHCI módban menjen ne IDE-ben (biosban beállítani, ha OS telepítés után állítod át akkor a registryben kell matatni, amúgy meg simán), alignálni a formatálás előtt (ha win7-et teszel fel az magától megcsinálja telepítésnél), töredezettségmentesítést kikapcsolni (win7 alapból megteszi), lapozófájlt kikapcsolni vagy átrakni vinyóra (esetleg), hibernálást kikapcsolni (kis ssd-nél a hely miatt ha nem kell), rendszervisszaállítást kikapcsolni, trim parancsot bekapcsolni (nálam a win7 megcsinálta ezt is).
Egyébként innen lehet szemezgetni. Itt meg az alignálás van szépen leírva.(#6836) radi8tor1 Innentől már linkelni fogom valamelyik hozzászólást
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
concret_hp #6834 üzenetére
A TRIM funkció megoldja a "karbantartást" Win7 alatt AHCI módban.
Arra ügyelj, hogy AHCI-re kapcsold a vezérlőt a BIOS-ban telepítés előtt.
Telepítés után megoszlanak a vélemények mit kell/célszerű megtenni. Sok RAM mellett a lapozófájlt mindenképp kapcsold ki. Ha további finomságokat szeretnél beállítani, akkor a TEMP könyvtárakat átrakhatod HDD-re, vagy Ramdisk-re. Mindet leírták már itt a topicban.
Azt is vedd figyelembe, hogy napi 20GB írásnál az Intel 5 évet vállal az SSD-re. Értelemszerűen, ha kevesebbet írsz rá, akkor jóval tovább fogja bírni (elvileg).
-
cszn
őstag
válasz
concret_hp #6832 üzenetére
Azért nem egészen, de előkelő helyen van. Ez egy elég jó összefoglaló.
(#6829) Hint az nincs. Túrni kell az aprót meg az árgépet
(#6827) sanzi89 64 gigásból jó vétel a 425-ös Kingston. Rossz tapasztalat volt néhány itt a topikban (meghalt az ssd) de sztem nem több mint bármilyen más hardvernél. Sebességben igen nagy ugrás az ssd (notebookban még inkább jöhet), jelenleg talán ez a legokosabb lépés egy gép gyorsítására (szerintem).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
concret_hp #6830 üzenetére
Igen, ez 2. generációs változat 3.25"os beépítőszettel.
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #6829 üzenetére
Gianninál van ez:
SSD 80Gb SATA2 Intel X25-M SSDSA2MH080G2R5 --> ez ugye a legújabb szériűs meg minden?
-
cszn
őstag
válasz
concret_hp #6817 üzenetére
32-34 körül lehet kapni a 40 gigás Intel X25-V-t. Most már úgy néz ki több helyen tényleg lehet kapni (bizonyítja, hogy már nekem is van
). Vagy jó vétel még 36 körül a 64 gigás Kingston 425-ös.
(#6818) ntraxxx Én a kettő közül az Intelt választanám. Árban jobb, több hely. A sebességben nem vagyok képben, de nem hinném, hogy sok különbség lenne.
Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged