Aktív témák
-
davidsz
senior tag
Örülök neki, hogy csak én vagyok ilyen "elvetemült".
Jövőbeni tervek között szerepel még nálam egy RAID5 öszehozása SSD-vel. Aztán az adatok is jó helyen, jó gyors helyen lesznek - (anyagilag amint normális ingerküszöb szinten meg lehet ezt oldani)
Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
grozam
tag
Helló!
Kellene egy kis segitség. Beraktam a gépbe egy ssd-t de ha ssd-ről bool a gép, nem látja a winyót. Viszont forditva igen. Miért van ez és mit lehet tenni?
-
finest
addikt
válasz Rider74 #29505 üzenetére
Javasolt. Tedd fel nyugodtan a legújabb AHCI-drivert az AMD honlapjáról.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
félisten
válasz samu74 #29498 üzenetére
Kizárt dolognak tartom, hogy támogatná, de még azt is elképzelhetetlennek, hogy valaha is támogassa a Vista TRIM-et. A TRIM az OS-be mélyen beépülő szolgáltatás, ami a lemezkezelésre és a lemezkezelésre épülő/ahhoz kapcsolódó más szolgáltatásokat is érint. Ahhoz, hogy a Vista támogassa a TRIM-et, úgy mond "fél Vista-t" újra kellene írni. Ha lenne ilyen update, akkor az elég méretes darab lenne...
Persze ha linkeled ezt az Update-et, akkor mai is tanultam valami újat...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
fr3dd1k
tag
Hi all!
Mai napon rendeltem egy KINGSTON 64GB SATA3 2,5" SSDNow V200 SV200S37A/64G
ilyet!
Kérdésem az lenne hogy mire kell odafigyelni , win7 64bit megy rá majd!
Első találkozásom lesz SSD-vel
Esetleg driver vagy egyéb dolog mire figyeljek oda?
Segítségeteket előre is köszönöm!! -
félisten
-
grozam
tag
válasz Fire/SOUL/CD #29513 üzenetére
GA-P67-DS3-B3 ilyen van. Nem találtam hozzá drivert.
-
félisten
válasz grozam #29516 üzenetére
Érdekes lenne, ha nem lenne, mivel az előző képeden egyértelműen van.
(IRST=Intel Rapid Storage Technology, na ilyen driver meg van a deszkához)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
grozam
tag
válasz Fire/SOUL/CD #29517 üzenetére
De azt nem én telepitettem rá, hanem egy másik gépben volt ez az ssd. Tehát nem is telepitettem win-t sem. Attól függetlenül van hozzá irst?
-
félisten
válasz grozam #29521 üzenetére
Ja hogy volt egy másik gépben ez az SSD, amin volt telepítve W7, Te meg lusta voltál újratelepíteni a W7-et és hanyag eleganciával csak úgy átraktad a mostani gépbe?
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Jack@l
veterán
válasz fr3dd1k #29512 üzenetére
Még időben mond vissza, mielőtt rádmarad.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
grozam
tag
válasz Fire/SOUL/CD #29524 üzenetére
Igen. És egy 500 gigás winyó van ebben. Amit nem lát. Akkor a telepitéssel van a baj? Nem úszom meg?
-
Jack@l
veterán
válasz fr3dd1k #29526 üzenetére
Ha elég sokat visszaolvasol(-tál volna) itt, akkor rájössz, elöljáróban: igen szutyok, nemcsak rohadt lassú.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
BiP
nagyúr
válasz fr3dd1k #29526 üzenetére
Mert nem volt egy szerencsés választás. Korábban leírták már, miket érdemes választani.
Nem tudom, mennyiért rendelted, de pl. egy Samsung 830 vagy egy Crucial M4 jobban megéri. (jobb, és árban minimális a különbség. Ez a Kingston típus a tudásához képest drága - amúgy jó a Kingston, csak nem a V200).[ Szerkesztve ]
-
samu74
addikt
-
bigrock
addikt
A szóban forgó Kingston esetén egy laptopban is megmutatkozik vajon ez a lassabb működés a többivel szemben? A szintetikus tesztek nem nagyon érdekelnek, az meg, hogy 22 vagy 30 mp. alatt áll fel a Win7, vagy 5 mp helyett 10 alatt töltődik be a Photoshop, kezelhető különbség szerintem. Az én esetemben egy Acer Travelmate TM8172-be raknék Kingston SV200S3 128 GB-os SSD-t (mert ehhez tudnék hozzájutni, átszámítva 40K-s áron, 2 év garanciával)
Vélemény ? -
Csacsoa
csendes tag
Sziasztok ,kéne egy kis segítség USB-ről szeretném feltenni a win7-et SSD-re netbookra,meghajtóm nincs...
Amikor bootolni akarok,ezt írja "Missing operating system " és innen nem megy tovább...
előre is köszi a segítséget.
-
tupacamaru
veterán
válasz Csacsoa #29535 üzenetére
Bootsorrendet átállítottad USB-re?? Windows 7 USB tool-al csináltad meg a pendrive-ot??
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
szeva000
addikt
hi!
Alignálással lett igazán gondom,mivel az istenért nem tudok egész számot kihozni,bármivel is formáztam az ssd-t.
Próbáltam már win7-el,acronissal meg Mini tool particionnal is.Mindig a 7,875 lett a vége win alatt ...igazából hátrányát nem érzem,de mégis zavar,hohy nem akar jó lenni.
Mivel lehetne ezt helyrerántani,hogy még egy win 7 után már ez is okés legyen?
egyben volt a 120GB formázva,nem is osztottam... -
IG55
senior tag
Üdv!
Kingston V+100-am van P35 alaplappal.
AHCI bekapcsolva.
Nem látok forgalmi adatokat sem Hard disk sentinellel, sem SSDlife Pro-val.
Sentinellel pl. a disk performance fülön a transfer rate information semmilyen adatot nem mutat, bár a gépben lévő két HDD-re sem.
Miért van ez?Még egy kérdés:
Ha Molex átalakítóval adok tápot az SSD-nek, abból lehet e valamilyen probléma? -
Darkrage
csendes tag
Mindenkinek ajánlom ezt a PDF-et aki OCZ AGILITY 3 -at szeretne vásárolni.
Az AS-READ és az AS-WRITE ami igazából meghatározza a valós sebességet 500MB/s feletti kamu adat. Sajnos nekem magamnak kellett megtapasztalnom. Olvasásban közel hasonlóak, de írásban a 60GB-os csak harmada olyan gyors mint a 240GB-os...http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Agility3_Product_sheet.pdf
[ Szerkesztve ]
Válassz a termékeim közül kedved szerint AKG, JBL , Sennheiser termékek akár harmad áron.
-
Darkrage
csendes tag
OCZ AGILITY 3 VÁSÁRLÁS ELŐTT ÁLLÓKNAK ÉRDEMES ELOLVASNI!!!
http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Agility3_Product_sheet.pdf
Mindenkinek ajánlom ezt a PDF-et aki OCZ AGILITY 3 -at szeretne vásárolni.
Az AS-READ és az AS-WRITE ami igazából meghatározza a valós sebességet
500MB/s feletti kamu adat, szinte lehetetlen ezt elérni...
Sajnos nekem magamnak kellett megtapasztalnom. Olvasásban közel hasonlóak, de írásban a 60GB-os csak harmada olyan gyors mint a 240GB-os...VALÓS ADATOK:
60GB Sequential Read AS-SSD 180 MB/s
Sequential Write AS-SSD 65 MB/s
Crystal Disk Mark is közel ezeket az adatokat hozza "default"(random) módnál.EZT AZ ADATOT ADJÁK MEG TÖBBNYIRE
60GB Max Read SATA 6Gbps1 up to 525 MB/s
Max Write SATA 6Gbps¹ up to 475 MB/sVALÓS ADATOK (Valószínűleg)
240GB Sequential Read AS-SSD 195MB/s
Sequential Write AS-SSD 210 MB/sEZT AZ ADATOT ADJÁK MEG TÖBBNYIRE
240GB Max Read SATA 6Gbps1 up to 525 MB/s
Max Write SATA 6Gbps¹ up to 500 MB/sMivel legtöbb helyen ezt az adatot adják meg ahol az Agility 3-at árulják, hogy R/W 525/500, ami ugye a Max Read SATA 6Gbps1 és ezek az adatok mérettől függően nem nagyon térnek el,így azt lehet hinni hogy minden termék ezt a sebességet tudja, de ez inkább csak megtévesztés...
Régebbi SSD-jét senki ne cserélje le erre a típusra OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB mert szerintem nem fog megtérülni a befektetett költség, de egy régebbi HDD-t fel tud váltani. Tesztek és tapasztalat alapján 5400-as fordulatú HDD-ket minden téren veri. 7200-as fordulatú HDD-k esetén létezik olyan amely a nagyobb fileokat gyorsabban mozgatja, de az elérési ideje mindenképp sokkal jobb az SSD-nek.
Stabilitása szerintem elég jó az Agility 3-nak 2.15-ös firmware verzióval.
Nálam Crystal disk mark alapján 200/70MB/s az olvasási/írási sebessége az OCZ AGILITY 3 60GB-os SSD-nek.
Ezt random módon mértem,leginkább ez szimulálja a használat közbeni írási olvasási sebességet.
Operációs rendszer futtatására kiváló, mert a kis fileokat sokszorosan gyorsabban kezeli mint a hagyományos HDD-k,de csodát ne várjon senki.http://www.ocztechnology.com/res/manuals/OCZ_Agility3_Product_sheet.pdf
[ Szerkesztve ]
Válassz a termékeim közül kedved szerint AKG, JBL , Sennheiser termékek akár harmad áron.
-
BiP
nagyúr
válasz Darkrage #29543 üzenetére
Szerintem ez sem teljesen igaz. Ajánlom figyelmedbe ezt: #29418
Fire/SOUL/CD kolléga már kifejtette, hogy amit megadnak, az az elméleti maximum, amit pedig Te említesz (as-ssd), az -ahogy a lábjegyzetből is kiderül- a tömöríthetetlen adatokkal mért sebesség, ami pedig az elméleti minimum.
A gyakorlatban pedig valahol a kettő között van, az aktuális adat tömöríthetőségétől függően.
Szóval nem olyan drámai a helyzet, mint ahogy lefested.CrystalDiskMarkban állítsd át az adattípus 0x00Fillre (asszem ez a neve, nincs most fent CDM a gépemen), és mérd le úgy. Akkor majd Te is megkaphatod a szép 500-as értékeket.
[ Szerkesztve ]
-
Csacsoa
csendes tag
köszi mindenkinek,sikerült megcsinálnom
-
forestwow
csendes tag
Üdv!
ssd-t szeretnék új gépbe tenni amíg nem állnak helyre az árak merevlemez területén.
vinyót majd lehet veszek eggyet hardveren de biztos nem újonnan.
ssd-ről menne a win7 +egy kis szabadhely nem árthat...
olcsót de jó minőségűt szeretnék venni általános felhasználás mellé.
64gb- körülire gondoltam és ahogy nézegettem 30 körül már vannak, de nemtudom melyik milyen minőségű, és márkában sem tudok melyik lenne a legjobb választás.
szóval nagyon örülnék ha valaki linkelne pár jó ssd-t ezeknek megfelelően, ja és iponról rendelném, egy asrock h61m/u3s3 lap-ba.Ami elromolhat, az el is romlik.
-
pschio
őstag
Egy FS Amilo Pro v2055 laptopba jól fog viselkedni egy JMicron vezérlős SSD?
Via VN800 /VIA 8237R chipset van a laptopban. SATA1
[ Szerkesztve ]
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Jim-Y
veterán
válasz forestwow #29547 üzenetére
Szia, ha ez számít valamit, akkor nekem ugyanilyen lapom van, és egy Samsung 830 64gb teljesít szolgálatot benne, és eddig csak pozitív dolgokat tudok elmondani róla, ha van rá keret akkor én ezt javaslom, vagy a sata2-es verzióját, a Samsung 470 64gb-ot. üdv
Egyébként: [link]
Aktív témák
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest