- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #30696 üzenetére
jah és még egy gyors kérdés: a mostani rendszeremet gondolom egyszerűen átklónozhatom egy új rendszerre, kell ehhez valami különlegesebb progi?
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
félisten
válasz FireKeeper #30699 üzenetére
"egyébként várható, hogy észlelek valami gyorsulást a kingstonhoz képest?"
Ugye hiába 2 SATA3-as SSD-ben gondolkodol, ha a deszka SATA2-es... Ez már önmagában visszafogja a Samsung-ot meg még inkább a Corsair GT-t. rendszerszinten amúgy sem tapasztalnál érezhető különbséget SATA2 és SATA3 közt, így még annyit sem fogsz.
A Kingston V+ 96G az meg amúgy egy jó kis cucc, ráadásul TRIM nélküli OS-ek alá is ajánlott.Szóval ha eladod a Kingston-t, akkor max az újdonság ereje lesz újdonság, más nem nagyon... (Az AMD vezérlővel nincs gondja egyik SSD-nek sem)
Attól függ... Ha van 100 megás rejetett partíció, akkor azt nem mindegyik klónozó tudja átvinni, max csak úgy, hogy az egész SSD-t klónozod, viszont itt lehet az gond, hogy 96G-t tennél 64G-re, szóval azt meg nem biztos, hogy megengedik adott szoftverek.Olyan klónozót kell választani, amiben partíciót tudsz klónozni, de megengedi, hogy több partíciót is kijelölhess, így a 100 megás rejtett partíciót egyben a C partícióval (már ha van rejtett partíciód egyáltalán). A legtöbb új ilyen jellegű szoftver tudja, sőt már külön figyelnek is az SSD-kre, azaz a partíció eltolást is elintézik.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #30702 üzenetére
a közeljövőben (tavasz/nyár) tervezek egy platformváltást, úgyhogy a Sata3 igazából már előre tervezés lenne. ráadásul mindenképp csak olyan rendszert tervezek használni, ami tudja a TRIM-et (Win7,8?).
köszi a válaszokat egyébkéntszerk: igen, a win telepítő megcsinálta a maga kis rejtett 100megás partícióját, szóval olyan progi kéne ami ezzel boldogul. bár nem túl régi a mostani rendszer, meg már amúgy is belejöttem a telepítgetésbe, de azért ha nem muszáj, nem csinálnám végig, ha nem muszáj.
[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Formaster
addikt
válasz Atticus85 #30655 üzenetére
Én arra jutottam ugyanebből a cipőből, hogy sata 3-at veszek. Ha később lapot váltok már jó és ha a 30K-körüli IOPS értéket nézzük a sata 3-as 80k IOPS-hez képest, akkor az elérési idő sokat változik. Tehát már most is számít a rendszernek. Ennyi, az IOPS a gyors rendszer titka. Nem véletlen a Revo Driveok a leggyorsabban 200.000 IOPS-el. Persze azok már terabyte/s-esek. Meg milkóba fájnak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz FireKeeper #30703 üzenetére
Én nem szoktam megengedni, hogy a 100 megás rész létrejöjjön illetve a W7 beépített backup-ját sem használom, de lehet, hogy azzal érdemes lenne egy próbát tenni. Igaz hagyományos értelemben véve nem klónoz, mert először valahova (pl egy HDD-re) lementi a partíció tartalmát és onnan tudja csak másik meghajtóra (is) visszaállítani. Ezenkívül ezt javasolnám: EaseUS® Todo Backup Free
(Épp a napokban jelent meg ez az új, 4.0-ás változata és szerintem még a teljes klónnál is engedi, hogy nagyobbról kisebb kapacitásra klónozz)Van még egy célirányos progi, ha érdekel, akkor írj privben...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Formaster
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #30706 üzenetére
És gondolom emelt díjas SMS-ért letölthető tőled Minek ez a privizés, had lássa mindenki azt az emeltdíjas számot
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #30706 üzenetére
azt a 100MB-os partíciót gondolom már utólag nincs esélyem beolvasztani a "nagyba".
euzsolt: ezt talán nem kéne...
és még duplázol is. legközelebb a szerk gombot használd
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz FireKeeper #30708 üzenetére
Nincs, Reinstall. Csak vicc volt, de látom gyengék az idegek Szerkesztés volt, sorry
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz FireKeeper #30703 üzenetére
A win7 beépített backup-ja tökéletesen ment és állít vissza ssd-ről.Én már próbáltam,most már azt is használom.
-
zoleeno1
veterán
De van. Írta itt valaki, ha jól emlékszem pont Fire/SOUL/CD, de erre nem veszek mérget hogy utólag is be lehet olvasztani, csak kicsit körülményes. A mikéntjét én sajna nem tom, de majd jönnek a "nagyok" és megmondják
Honor Magic5 Pro; konfig: http://zoleeno1.atw.hu
-
xcbiker
addikt
válasz SG3rg0 #30693 üzenetére
Nekem elsőre win7 alatt hibát dobott és utána boot után nem is látta a lap a disket.
Aztán gép kikapcs....bekapcs és ment. Úgy látszott mintha az új fw lenne fent.De gondoltam megcsinálom cd-ről is, hogy tuti jó legyen, mert zavart a hiba.
Folyamatosan hibát dob akkor is. Már próbáltam SATA2-n is, de ua.
Így állandóan jön az üzenet, hogy újabb frissítés a progihoz és a fw-hez.Már bánom, hogy hozzányúltam.
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
törölt tag
az alignálással meg partició eltolással kapcsolatban az lenne a kérdésem, h az rendben van, h a legelső partició az a 100 megás, amit a win7 hoz össze, és ha erre számolom ki, akkor megvan az egész szám (256)?
mert ha a másik kettőre, c + data, akkor viszont ez már egyiknél sem egész szám. -
Atke
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem 2 SSD-t ti melyiket ajánlanátok?
Corsair Force-3 60Gb vagy a OCZ Agility 3 60GbÉn személy szerint a Corsair felé húzok,de konkrét tesztet nem találtam a kettőről.
-
Pala
veterán
Felhúztam én is a 830-as Samsungra egy friss Win7-et. Az első indítások, programtelepítések során ledöbbentem. Eszméletlen gyors! Pedig 2-3 éve használtam már SSD-vel szerelt gépet, de ez valahogy még annál is sokkal gyorsabbnak tűnik, mindenre azonnal reagál, nem áll neki "gondolkodni", bármit is csinálok! Mondani sem kell, az előző Velociraptoromat is a földbe döngöli.
Azt hiszem, nem bántam meg a vásárlást![ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
-
Atticus85
tag
-
Bodor
veterán
A Samsung 830 mellé kapott Norton Ghost-al meg lehet csinálni a klónozást kisebb meghajtókra is.
Amikor mentést csinálsz a jelenlegi rendszeredről, akkor meghajtók, partíciók kiválasztásánál pipát kell tenni a "Show hidden drive" elé, és így mindkét ( 100 MB és "C") meghajtót kijelölve egy darab mentést készíteni egy külső meghajtóra.
Utána feldugva csak az SSD-t, WIN7 telepítővel elkezdesz egy telepítést ( ez létrehozza a 100MB-os partíciót, helyesen alignálva, + a "C" ) Amikor elindult a "fájlok kibontása" , akkor megszakítod a telepítést. Így ugyanolyan ( méret nem számít) partíciók lesznek az SSD-n, mint amelyekről a Norton Ghost-al mentést csináltál
Ha mindent jól csináltál, akkor visszaghostolva a rendszert, nem kapsz hibaüzenetet, csak zöld lámpát.
Ha mégsem indul a rendszer, akkor win7 telepítő CD-vel eszközölsz egy indítási javítást! -
Agro
senior tag
Sziasztok!
Kis segítség kéne, 60-64 Gigás SSD-k közül melyiket a legérdemesebb megvenni? maximum 35k-t szánok a dologra. Vaciláltam Corsair, Kingston v100/v200, OCZ és Samsung között. A V200-ról azt halottam, hogy nem egy túl jól sikerült konstrukció és sokszor még a V100 sebességét se tudja nyujtani pedig az már Sata3-as. Ez valóban így van?
Egy Asrock H61M U3S3 lapba pakolnám.
-
Formaster
addikt
válasz Atticus85 #30720 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy a 40 gb édeskevés egy win7-nek és az alap programoknak. Arról nem is beszélve, hogy ugyebár a 40 gigabájt, az valójában csak 32-35 lesz, mikor megveszed és ha hosszú életet akarsz az SSD-nek, akkor a méretnek csupán a 80%-át szabad betölteni. Nekem most csak a windows mappám 24 giga minden frissítéssel és abban még nincsenek benne az általános appok, pl tűzfalak, vírusírtók, catalyst és egyéb alap kellékek.
És ugye mit sem ér az SSD, ha ezek nem onnan indulnak a w7 indításakor. Hiszen akkor lehet, hogy gyorsan bevillan az asztal, de a gép ugyanúgy sokat fog tölteni, amíg el nem indul minden.
És akkor nem is mondva, hogy nyilván szeretném, ha a photoshopom is, meg a kedvenc játékaim is pill alatt töltenének be.
Pár ezret rászánsz és kapsz sata 2 - 64gb-osokat.
A 13 sec.-es bootidőt meg felejtsd el, az amúgy is kacsa a gyártótól és nem az számít, hogy 13 vagy 20 sec, hanem hogy utána a progik azonnal felvillanjanak, ha valamit csinálni akarsz velük.
Hidd el, ha nem első generációs 90/70MB/s ssd-t veszel, akkor le fogsz hidalni bármelyiktől, a hdd-hez képest. Inkább legyen még plusz 20-30-40 gigabájt tárhelyed, mint hely nélkül 13 sec-es bootidőd. Ami utána szépen fel fog kúsz annyira, mint a hdd-d, ha telepakolod az ssd-t.
-
Agro
senior tag
válasz Formaster #30730 üzenetére
Megérné, de jelenleg árgépen 43k a legolcsóbb (bár lehet én néztem be) az sajnos most nem fér bele, esetleg a 90Gigás 39k-ért, de úgyis februári fizetéssel válik esedékessé a vásárlás. Hátha addigra lemegy még pár K-t.
Akkor V200 kilőve mivel mindenképp Sata3-asat szeretnék. Maradok a Corsair/Samsung variánsoknál.
Köszönöm!
(#30729) Jim-Y neked is köszönöm
-
-
emzeperix
tag
Üdv mindenkinek!
Az egyik kérdésem az lenne, hogy a windows search illetve indexelés kikapcsolása mellett érdemes-e a helyi lemez tulajdonságoknál a "A fájltulajdonságok mellett tartalomindexelés engedélyezése a meghajtón levő fájlokhoz" menüpontot is kikapcsolni? Az OCZ fórumban valahol ezt javasolják.
A másik, hogy a superfetch mellett a prefetchet is érdemes-e kikapcsolni? Ezt csak egy-két helyen említik.
A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz Formaster #30733 üzenetére
Szia, az első bekezdéssel nem értek egyet, ugyanis a tárhely felhasználó függő, szüleim gépében 40 gigás SSD van és elég nekik. Az enyémben 64gigás van, de a 40-es is elég lenne. Persze jobb, hogy 64-es van, tévedés ne essék. De egy win7 rendszernek egy 40 gigás ssd is elég!
Amúgy meg egyetértek veled, inkább áldozzon rá többet, és vegyen egy 64-est
-
Formaster
addikt
Én is ebben a cipőben vagyok. 64-eset nem akarok, mert iszonyat kevés, ha progikat is onnan akarom és persze, hogy onnan.
A 120-as meg már nekem is drága lesz, úgyhogy marad a 90 giga körüli corsair. Csak arra figyelj hogy force 3 legyen, mert a force 2 még nem SandForce vezérlős.
-
Formaster
addikt
De, ha minden frissítés fent van, akkor csak a win7 24 giga. Ha nincs fent az meg rizikó, mint az orosz rulett. Már akinek van féltenivaló info a gépén.
És ugyebár ha betelíted, akkor az MLC miatt nagyon gyorsan tönkre meg versus lelassul. Valamint, gondolom ő nem az a "szüleim" típusú felhasználó, már a bootidő kéjelgésből ítélve. Elnézést a kifejezésért, senkit nem akarok megbántani, de ez az igazszág.
-
h1ght3chzor
őstag
Nem tudom melyikre kattintsak, mit csináljak, tud vki segíteni? KÉP
Az első 10gb-os partíciót szeretném egybeolvasztani a 108gb-ossal!
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
Agro
senior tag
válasz Formaster #30738 üzenetére
Érdekes...
A 60G Force 3 leírás szerint 550MBps olvasás és 490MBps írás képessége van gondolom ez a valóságban valahol 400 és 350 között mozog,
ezzel szemben
90G Force 3 papíron 285 MBps olvasás és 275MBps irást tud.
Van ezeknek a számoknak jelentőségük vagy a gyakorlatban ebből semmit nem fogok észrevenni? Igazából 1-2 játékot is szeretnék majd felrakni emiatt nagyon hajazok a 90Gigásra.
-
Formaster
addikt
válasz h1ght3chzor #30741 üzenetére
Szerintem csak partíció törléssel, majd formázással lehet. De lehet, hogy van okosabb módja is.
-
h1ght3chzor
őstag
Hát ha játékot szeretnél feltenni egy win7 mellé, de tényleg semmi mást, max pár kisebb progi akkor elég a 60gb-os is... Viszont ha már office, akármi finomság van, akkor kevés lesz, illetve 1 játéknál több sem lehet, egy játék kb 12gb is lehet simán.
Win7 x64 kb 35-40gb
-
félisten
válasz h1ght3chzor #30741 üzenetére
Semelyikre. Ez előtelepített laptop amúgy? Mert akkor már értelmet nyer ez a partíció struktúra.
euzsolt #30738
Linkelnél egy Force 2-est? (Force/Force 3/Force GT létezik, és ezek mindegyike SF vezérlős, de Force 2-essel, ami meg nem is SF-es, még nem is hallottam)Bodor #30722
A Ghostolás topikban az NG-vel kapcsolatban(tehát a teljes változat, nem ez a Samsung-hoz adott speciális/lebutított változat) mindenki erre panaszkodott, azaz látszólag átmásol mindent rendesen, de az új SSD-ről/HDD-ről nem indul már a rendszer...[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Szerintem ne a specifikációk alapján válassz.. tegnap volt lehetőségem egy gépbe szerelni, és tesztelni egy tökéletesen új Corsair Force 3 120GB-ot, és érzésre az én Samsungom fürgébb, pedig specifikációban gyengébb... Nem akarom a Samsungot ajnározni, mert egyébként a gépbe amit összeraktam tökéletesen "illett" a Corsair.. Csak azért írom, hogy nem minden a speci
-
h1ght3chzor
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #30747 üzenetére
Hát az úgy volt, hogy sony vaio, régi hdd ki, ssd be, hdd-ről utólag klónoztam ssd-re, és így alakította ki magának.
Ez a probléma itt kezdődött: [link]
Visszaolvasol előző lapon írtam pár dolgot. Hogy ez mi a francért van így, mikor vagy 32gb üres a partíción, teljesen meghülyült a progi
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest