Aktív témák
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Ajánljatok nekem valami SSD-t léci. Nektek ez már jobban megy.
- Notiba szeretném ( Nem tud AHCI-t)
- sata 2
- Win 7
- mobilchipset révén nem kell a leggyorsabb, inkább alap-közép sebesség, de 30G-nél azért nagyobb tárhely legyen (akár 60G).Illetve még egy. SSD-t is ugyanúgy particionálhatom, mint a sima vinyót? Alignálni kell majd akkor?
-
Márton
nagyúr
Az első furcsaság a 30-as Vertex-szel:
Renderelnék rá dv avi-ból mpeg2-t, és pár percenként hosszú időre megáll
a render, épp csak az egér mozog, még a feladatkezelőt sem tudom megnyitni billentyűzetről, már majdnem nyomtam egy resetet, aztán hipphopp, folytatja vígan a rendert. 3 perc múlva megint. Ilyet még sose csinált (a buffalo ssd-vel sem).
Áttettem a célmeghajtót vinyóra, ott sosem akad meg. Valami írási lag van? Nade egy kiforrott vezérlővel, és a jmicronos buffaloval meg nem jelentkezett? Érdekes.
AHCI van, xp32bit, ntfs,és még csak 10GB-t foglalok rajta, a többi terület biztos hogy szűz, ez sem lehet gond.
Nem volt align formázás előtt, ez lehet gond? Érdemes megcsinálni? Ha igen, milyen értékkel?
Amúgy használat során még nem volt ilyen lag, csak most jött elő. De ennek a renderelésnek is csak kb 2-3MB/sec az igénye, igaz az folyamatosan.thx
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
igen, meg azt is hogy a sokkal régebbi, első generációs buffalon sem volt
azért is vettem ezt, mert végre nyugodtan teleírhatom, ha lassúlna, akkor nyomok rá egy manuális trimet, amikor van 20GB szabad hely, és no para.
Egyébként ez a render kb. heti 4GB írást jelent. Nem hinném hogy ettől hanyatt kellene esnie egy Vertexnek.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Igen, tök ugyanaz a rendszer van ezen is (xxclone)
És egyidejű írás olvasás esetén normális hogy lemerevedik 1 percre?
Érted.. Nem 1-2 sec. 1 perc!(win7 nálam nem bejövős a 3D sztereó driver miatt)
szerk: arról nem is beszélve, hogy az ssd korszak kezdetén pont olyan érvek hangzottak el, hogy lehet pl. kitömörítés mellett is használni rendesen az OS-t, meg sem kottyan ez az elérési idő miatt. Most pedig megint baj lenne az egyszerre írás, olvasás?
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
már csak az align-ban bízom, aztán jöhet ez:
-
LW
őstag
Ha vállalkozó kedvű vagy, próbáld ki azt, hogy húzz fel winyóra egy rendszert és úgy renderelj SSD-re, és ha úgy is csinálja(akkor a rendszereszközökhöz is hozzáférsz amikor beakadsz), akkor van . Monitorozhatod is közben a lemezhasználatot.
A poén kedvéért win7et rakj, hátha megbarátkozol vele és működik alatta a trim. XP tortáján lassan 10 gyertya csücsül.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Van vinyón egy másik rendszer, majd megnézem onnan is,
ezért nem kell telepíteni..
Én megbarátkoznék a 7-essel, ha kezelné az X3D szemcsit.
Xp meg nem mindegy mennyi idős, ha egy első genes ssd-vel nem volt vele ilyen?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Hmm, vinyón lévő xp-ből renderelve nem akasztja meg a rendszert!
Itt mondjuk nem AHCI módban vagyok.Akkor mit lehet megállapítani?
- nem az align hiánya a baj, hiszen akkor itt is jelentkezne
- IDE módot jobban szereti a Vertex?
- a 64MB cache ellenére kevésbé viseli az egyszerre írás, olvasást
mint egy jmicronos Buffalo?
- frissitsek firmet?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
LW
őstag
Biztos hogy AHCI módot preferálja, és csak azon megy a TRIM.
Alapvetően nem szerencsés rendszermeghajtóra nagy mennyiségben dolgozni, másolgatni. Biztos, hogy nem az egyidejű műveletekkel van gond, mert 1 perces akadás állati sok.
Azt mondom, hogy ne a rendszermeghajtóra renderelj, amúgy sem egészséges és nem a merevlemez a szűk keresztmetszet, és minden gond megoldódik. És amennyiben lehet, akkor térj át win7re a TRIM miatt is. Meg hátha 30 gigás OCZn lévő rendszer is megzakkant azért csinál ilyen anomáliákat (most hogy kiderült, hogy a cucc jó).
Van most egyel újabb emlékeim szerint az 1.6. Én nem merek frissíteni a Raid miatt, nehogy aztán meglepődjek, ha újrarakom a rendszert, akkor biosfrissítés mellett, lehet rávetemedek.
-
Márton
nagyúr
Nos:
- w7 mint írtam felejtős nekem a stereo driver miatt
- van trim xp alatt is: viper.exe (nekem elég a manuális mód pár hetente)
- ssd-re az mpg2-t renderelném, ahogy a régi szép buffalos időkben, és mikor menüzöm a dvd-t, akkor meg vinyóra jön létre a video_ts könyvtár. És itt igenis számít, hogy 20-30MB/sec-cel készül-e el vagy 90-nel. Merthogy javarészt fájlmásolás a dvd struktúra létrehozása. Tetszik érteni...Én sem bohóckodni akarok, hanem hasznosan kihasználni azt, amim van.
- 1.6-ot megpróbálom, align-nal, friss xp-vel. ha így sem megy akkor ez ilyenEgyébként mikor nem rendszermeghajtó, akkor ilyen eredményt mutat a
hdtuneNormális ez, hogy nem konstans az érték? Ha arról megy az xp, akkor még megértem, de mikor semmi dolga, akkor miért változik az első 50%-ban, és utána már korrektül beáll 225 megára? Többször is mértem.
[ Szerkesztve ]
-
sz.zoli25
aktív tag
Helló mindenki...
Egy kis segitség kellene...
Raktam egy ssd-t a gépembe...
Win 7-es van fent...
Segitség kellene a beállitásokhoz...
A töredeztségmentsitést kikapcsoltam de aztán ennyi is volt a tudásom...
Esetleg valaki leirja a további beállitásokat?
Elöre is köszi...http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
Márton
nagyúr
válasz cowboy_bebop #8021 üzenetére
Ok, igazad van, de jobb mint a semmi..
Ha én kibírtam trim és GC nélkül 1,5 évet a buffaloval (úgy hogy rendereltem rá ezeket az mpegeket), akkor GC-vel főleg elleszek jó sokáig a Vertex-szel.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
sz.zoli25
aktív tag
+"Az SSD-nek nincs szüksége a töredezettségmentesítésre, a prefetch-re, a SuperFetch-re és az indexelésre"
http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
nagyúr
válasz sz.zoli25 #8029 üzenetére
ACHI-t a BIOS-ban kell bekapcsolni, a WIN7 kezeli.
+"Az SSD-nek nincs szüksége a töredezettségmentesítésre, a prefetch-re, a SuperFetch-re és az indexelésre" Ezeket az WIN7 megfelelően kezeli az SSD-vel, szerintem kár ezeken parázni. Amit kell azt kikapcsolja, amit nem kell, azt nem.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
scream
veterán
DRAM SSD-k mennyivel drágábbak mint a FlashSSD-k ?
-
NagyBandi
csendes tag
Sziasztok!
Készülök valami olcsóbb SSD-t venni, és egyelőre két jelöltem van:
- Intel X25-V 40 GB (SSDSA2MP040G2R5)
- Kingston SSDNow V 64 GB (SNV425-S2/64GB)A kérdésem az, hogy az Intelnek van-e valami olyan előnye a Kingstonnal szemben, ami miatt érdemes lehet azt választani a kisebb mérete ellenére is? Az AnandTechen a Kingston 30 gigás verzióját random elérésben eléggé szénné gyepálta az Intel, de nem tudom, hogy egy ilyen szintetikus teszt a valóságban mennyit számít. Meg hogy a nagyobb Kingston hogy teljesít ugyanebben.
Nyilván oprendszernek kéne, abba már beletörődtem, hogy a játékok a nagyvinyóról mennek majd, de jó lenne, ha a programozáshoz a Visual Studio, SQL Server, MySQL stb. elférne ezen (ezért is félek kicsit a 40 gigástól).
Természetesen ha ebben az árkategóriában (~30 khuf + áfa) tudtok ajánlani még jobbat, annak is nagyon örülök
Továbbá azt is olvastam, hogy Q4-ben kidobnak majd kisebb csíkszélességű SSD-ket is, szerintetek érdemes várni?Kösz előre is!
[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
válasz NagyBandi #8038 üzenetére
Hali!
Az intel a 4k-s műveletekben jobb, tehát a rendszert gyorsítja jobban, de nem túl nagy a különbség érzésre. A kingston szekv. műveletekben gyorsabb, tehát ha nagy fájlokkal dolgozol kis előnye lehet.
A hely kérdésnél azt is figyelembe kell venni, hogy 70-80%-nál nem nagyon szabad nagyobb telítettséget elérni egyiknél sem. Azt neked kell eldönteni, hogy elég e a 40-es. Ennél a az ideális telítettség max. 27 giga körül van.
Ebben az árkategóriában tényleg ez a két legjobb ssd, később lesznek biztos még jobb vételek, mert gyorsan fejlődik ez a piac és sok újat dobnak ki. Sokkal jobbak nem valószínű hogy lesznek (érzésre), de tárhelyben biztos hogy sokkal nagyobbak jönnek (az intel dupláz a köv. generációval). -
NagyBandi
csendes tag
Szia!
Köszi a gyors választ!
Nagy file-okkal nem fogok rajta dolgozni, igazából ami fontos lenne, az a felhasználói élmény növelése, hogy ne kelljen minden piszlicsáré dologra várni. Ha érzetre nincs köztük számottevő különbség, akkor a Kingston lesz az. Az abból felhasználható 45-50 giga azért elég kell, hogy legyen a rendszernek, a játékokat meg nem annyira fontos erre rakni, hiszen azokkal hetente kb. kétszer játszom. Plusz azoknál gondolom, a fileméretekből adódóan nem akkora hátrány a sima vinyó, inkább a videókártya fogja vissza úgyis a teljesítményt.Kösz még egyszer!
-
-
antee_g
tag
OCZ Vertex 30GB tulajokat kérdezném, hogy érdemes-e frissíteni vagy van-e különbség sebességbe 1.5 fw és az 1.6 fw között?
üdv.
-
Gabe123
aktív tag
Sziasztok. 2 db SSD-t szeretnék venni ( 60gb -s elég a lényeg a gyorsaság) , milyet ajánlotok? kb 100k-m lenne a kettőre. üdv Gábor
Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest