Aktív témák
-
Neu77
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #23998 üzenetére
Az én lapomon ez van :
Intel® P67(B3) chipset :
2 x SATA 6Gb/s port(s), gray
4 x SATA 3Gb/s port(s), blue
Support Raid 0, 1, 5, 10
Marvell® PCIe 9120 controller : *2
2 x SATA 6Gb/s port(s), navy blueElöször a navy blue csatira raktam az ssd-t és napi szinten jött a kékhalál és a hibakód a marvell vezérlöre panaszkodott. Ezután átraktam a másikra, ott úgy száll el a gép, hogy nincs hibakód, viszont ritkábban jön elö. A biosfrissítés amit felraktam(1850) még béta változat. Majd elválik javult-e vagy sem.
Ezenkívül cseréltem kábelt. Amit linkeltél onnan olvastam én is,de pl amit arról a 1,15 v feszültségröl ír, azt nem igazán értem, de a feszültséget biztos nem piszkálom. -
félisten
A BIOS frissítést azt még a SATA port "csere" előtt tetted fel, vagy utána?
Kérdem azért, mert lehet, hogy a mostani gondodat ez a béta BIOS okozza, ha visszaraknád a legutolsó/legfrissebb, de nem béta BIOS, akkor nem lenne gond a nem Marvell "portokon"...Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Neu77
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #24002 üzenetére
A sata port csere után frissítettem miután eltünt a mghajtó. Ha megint jön a kékhalál, akkor feladom. Heti 1x kibírok egy áramtalanítást.
-
-
törölt tag
üdv urak,
a sentinel ezt írja ki:
1 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
ha elküldöm készenlétbe és visszajön, eltűnik a hibajelzés, visszaáll 100%-ra. de van egyébként, h boot után, vagy ha hibernálásból jön vissza, akkor 3 hiba is szerepel itt.
nagy igényű lemezműveleteknél szintén kiírta már egyszer. de nem jellemző, csak a boot után.
ez egy x61-es noti (tudom, ki kellene próbálni másban is, meg ebben is valami egy ssd-t, h vezérlő, stb. hiba. de most épp egyáltalán nem engedhetem meg magamnak időben). meg egy BUFFALO SHD-NSUH128G.
mennyire féljek a folytatástól, illetve esetleg tudja valaki tipp szinten akár, mik a valós okok, amik a háttérben állhatnak? memória, vezérlő, stb. esetleg van-e valami ismert gyíkja a vezérlőnek, satöbbi.[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
Őszintén melyik márkát érdemes választani? OCZ-ről is csak rosszat hallok eddig a Corsairben volt a bizodalmam.
-
cszn
őstag
Samsung 830 Anandtech teszt. Nem rossz. Akarom mondani a Samsung kezd az egyik favorit lenni. És saját maga csinálja az egészet, szép munka.
[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
válasz kerekfej #23847 üzenetére
(SSD további hátrányok):
-nem egyértelműen fogyasztanak kevesebbet, mint egy 2,5" HDD (sőt valamelyik fajta még többet is eszik akár 2x is)
-bizonyos esetekben ciripelőhangot adnak ki magukból (némelyik típus, pl víruskeresés)
-többen számoltak be arról, hogy laptopba beépítve ugyanúgy melegszik, mint a HDD
-bizonyos alkalmazásokat nem célszerű futtatni rajtuk (defrag)
-maximum csak 8000x-es újraírás (HDD-nél ez 1 milióx)
-bizonyos gépeknél véletlenszerű fagyásokat okozhat (kék halál)Elég sokat olvastam és úgy tűnik kell még 2-4 év mire teljesen kiforrnak ezek a technológiák és egyértelműen kiválthatják a hagyományos HDD-ket.
-
Dragon27
senior tag
Alaplapos (Intel) Marvell vezérlő van panasz De mi van az AMD-vel ?
pl. : SB850 SATA3 interfész hogy viselkedik az SSD-vel ?
CORSAIR Force GT Series 90GB : frissítés van kiadva ? -
soldi3r
veterán
válasz HellGreg #24014 üzenetére
szerintem ez még annyira nem kapható, októberre ígérik
(#24015) kerekfej, remélem most már meggyőzted magad személyes tapasztalat és kipróbálás nélkül annyira, hogy ezek szemetek
annyit válaszolnék, hogy a samu 470-nel hajtva
- csendesebb lett a gép
- egy 14"-os lapos 10w körül eszik
- egyáltalán nem melegszik
- defrag-ra nincs is szükség
- kékhalál!? miért is?
- a tartós tesztek szerint 5-600 terra körüli adat írható ráa kedvedért elindítottam a sentinelt, rendszeres használat mellett, nálam nincs pl a cache áthelyezve, babusgatva stb...
Összes Olvasott Adat, 5 509 MB telepítés óta (2011.08.21.)"
mennyi ideig is fog így elmenni? jól számolom hogy ~100.000 hónapig?E30 (oo=[][]=oo)
-
kerekfej
addikt
válasz soldi3r #24018 üzenetére
Samsung 470 nekem is tetszik, de az ára magas és látom idén kapható lesz a jobb, modernebb 830-es típus is. Lehet érdemes várni jövő nyárig, hátha erősödik a forint és csökkentik a gyártók is az áraikat.
Nekem mindenképp megbízható típus kell. Akár szerver gépbe is bírja 3 évig napi 24 órában (ne dobálja le, ne legyen CRC hiba, stb).
pschio nem kell ahhoz használni, hogy tapasztalatokat szerezzek róluk, mások tapasztalatai is hasznosak lehetnek
[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
Az első hozzászólásba kirakhatnátok ezt is:
Samsung 470 SSD: ízig-vérig Samsung
OCZ Vertex 3 SSD - SandForce újratöltve
Intel SSD 320 és 510, az új generáció
SSD kontra HDD – USB 3.0 csatlakozón
Mini SSD az Inteltől[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kis érdekesség:
KINGSTON SNV425S264GB
Összes Olvasott Adat,"0.02 TB, 36.34 TB telepítés óta (2/8/2010)"
Összes Írt Adat,"0.11 TB, 82.59 TB telepítés óta"
Napi átlagos olvasás,0.06 TB
Napi átlagos írás,0.14 TB
kb. 1000x írhattam újra (backupol oda-vissza a szerver 3 másik gépről).
egyelőre 99%-ot ír rá a sentinel -
dota1
aktív tag
válasz kerekfej #24015 üzenetére
Amúgy tényleg nem értem miért kell ezt az ssd élettartamat túl dramatizálni. Ha az ötödét tudja amit a gyártók ígérnek már akkor is megéri váltani. Na de most tényleg , vissza olvasol 100 oldalt, választasz egy olyat amiről sok a jó tapasztalat, majd árgép vagy apró, bemész a boltba megveszed vagy megrendeled futár kiviszi, berakod gépbe, AHCI MÓD BE! (biosban)
win764bitsp1 telepít, ezt megcsinál :[link]
és használni úgy mint eddig a gépet, csak nem mozgatni rajta nagy file-kat (torrentet ne rá!)
, és örülni mint majom a f..nak széles mosollyal, hogy a gép gyorsabb lett a fénynél is értsd: semmire nem kell várni, bármit nyomsz minden egyből van , ha meg akarok nézni egy e-mailt tudom, hogy 20-25mp gombnyomastol mire betölt az új levelekkel a thunderbird
és persze néma meg stb...
Összességébe szerintem megéri a dolog, 2-4év múlva lesz 10x gyorsabb és jobb, és azért fogom lecserelni, nem azert mert tönkremegy, hanem azert mert nem hozza a 2015-ös formátszval jó dolog, aki teheti vegyen
[ Szerkesztve ]
-
khorvat
senior tag
AMD Catalyst 11.8 Include AMD AHCI Driver for Windows 7 x64 verson. 1.2.001.0296
AMD Catalyst 11.7 Include AMD AHCI Driver for Windows 7 x64 verson. 1.2.001.0301Akkor most a 0301-es verzió bugos volt és ezért léptek vissza egy verziót a 11.8 AMD AHCI driver csomag esetén?
Most az msahci-vel használom az SSD-t de jelentősen visszaesett az írás és olvasásom is szal kipróbálnám a 1.2.001.0296 AMD AHCI verziót is de a kézi telepítés nem sikerül azt írja ha kitallózom a
C:\ATI\Support\11-8_win7_32-64_ahci\Packages\Drivers\SBDrv\SB7xx\AHCI\W764A\ mappában a amd_sata.inf fájlt hogy a jelenlegi MS 2006-os drivere a legújabb és legjobb nincs mire frissíteni!!???
Ilyenkor mit lehet tenni? Hogy lehet az AMD AHCI használatára rávenni az SSD-t és a Win7-et? -
Sz.Miki
őstag
visszavittem ma az SSD-t a boltba szó nélkül visszaadták az árát még csak ki sem próbálták, érdekes volt...
Most nem tudok dönteni milyet vegyek, még mindig a corsair szimpatikus csak most már a Force 3 GT felé kacsintgatok.
Valakinek tapasztalat? -
Jack@l
veterán
válasz #95590400 #24024 üzenetére
Ezt honnan lehet megtudni? Egyfolytában loggolt nálad a HD sentinel?
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
félisten
válasz jozsi252 #24038 üzenetére
1. Ez igaz, csak egy a bibi, nevezetesen hogy a Crystal esetében még az életben nem láttam, hogy képes lett volna, a gyártó által megadott adatokat mérni (még a közelében sem), olyan eszközön sem, amin nincs SF, avagy All 0x00 módban méréskor sem, pedig azt illene...
2. Korábban linkeltem egy Total Commanderes másolási képet, na a Crystal anno arra a HDD-re 130-as olvasási sebességet mért, azt hiszem erre mondják hogy no comment...
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Somy_
tag
Sziasztok!
Lehet felhozta már valaki a fórumon ezt a témát, de nem találtam meg. Ha mégis előre elnézést!
Szerintetek az SSD-n "szabadon hagyandó" 10-25% kapacitás a teljes SSD-re vonatkozik vagy particiónként érdemes rá figyelni?
-
deicide
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #24039 üzenetére
Az indilinx-es SSD-ket jól méri, nálam az OCZ Solid2 Total Commanderben és CDM-ban is 180-190mb/s-t tud.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
félisten
válasz deicide #24041 üzenetére
Az elképzelhető, csak lehagytam azt az apró dolgot, hogy SATA3... Bocsesz...
Szóval az olyan SSD-knél, amelyek 500MB/s környékén olvasnak/írnak, ott borul a bili...(SATA2-es sebességű SSD-kről még képes elfogadható sebességeket mérni valóban...)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
deicide
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #24044 üzenetére
Az lehet, SATA3-ast még nem próbáltam...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
veterán
Igen igazad van teljes mértékben. Viszont a crystal seq olvasásba hozza naggyábòl a gyári adatoka. Viszont írásra ez már nagyon nem mondhatò el. Ha joltudom mielött ssdre adtam a fejem nézegettem a intel 500as series- t és ha jòl emlékszem az intel a valós adatokat adta meg. Intel ennyivel is jobb hogy nem ad meg 550/500-at 60gbosra mint sok más gyártó. Pl 510-re 450/210 120gb-osra. Ha jól emlékszem és ezt hozza is.
iPhone 13 Pro Max
-
félisten
válasz deicide #24045 üzenetére
Sajnos jelenleg ott tartunk, hogy nem az SSD-k nem tudják azt a sebességet, amit a gyártó megad, hanem több tényező befolyásolja a dolgot, ezek kötelező lépések, ha valaki tényleg megpróbálja megközelíteni (vagy elérni) a gyártó által megadott sebességet (meg egyéb okból is)
1. Kérdés nélkül AHCI üzemmód és a BIOS helyes beállítása
2. Kideríteni mekkora teljesítményű proci ketyeg a gépben és milyen a SATA vezérlő
3. Macsétával felszeletelni a 200Ft-os SATA tyúkbeleket. Jó minőségű, a lehető legrövidebb, lehetőleg rögzítőpecekkel ellátott (a jó minőségűek mind ilyenek) kábelt kell használni
4. A kábeleket a megfelelő SATA portokba kell dugni, nem amőba játék ez, hogy össze-vissza dugdozza valaki, vannak megkülönböztetett/speciális funkciókat is ellátható SATA portok is, a BIOS-ban ezen portok beállításáról sem szabad megfeledkezni
5. W7 AHCI drivere 99%-ban megfelel, ezért nem adagolok be telepítéskor külön AHCI drivert, csak azért mert van...(Ha meg kell, azt nem nehéz észrevenni, ugyanis nem látszik a meghajtó ilyenkor)
6. Ha fenn az OS (chipset driver-t nem telepítek, ha kell belőle valami, azt kiszedem, vagy megnézem WU-n), mérek egyet ATTO-val és ránézésre megmondom, hogy az jó érték-e avagy sem, még akkor is, ha elmarad a gyártó által megadottól. (Esetleg ilyenkor meg lehet próbálkozni a deszka legfrissebb AHCI driverével)
# Egyes bimbiacél Marvell vezérlőknél felejtős a gyári sebességek elérése
# a CPU teljesítmény megint számít. Pl Adott egy SATA3-as portokkal felvértezett deszka, akkor nem mindegy, hogy a deszkában a legkisebb teljesítményű CPU van (pl Sempron) avagy a legnagyobb Phenom. Igen tekintélyes sebességkülönbség mutatkozhat (és mutatkozik is) ez esetben.A CPU teljesítmény igen markánsan kihat az egész gép teljesítményére így a lemezteljesítményre is. A SATA átviteli sebességnek csak felső határa van (pl SATA3-nál 600MB/s) de alsó nincs, ez sok mindentől (tipikusan az általam felvázolt dolgoktól is) függ.
SATA2-es sebességeknél már nincs akkor a szórás, hisz a gyengébb konfigok(persze ésszerű keretek közt) is képesek "kiszolgálni" azt a tempót, de a SATA3-nál már nagyobb a szórás konfigonként...Bocs a hosszú hsz-ért...
-
cszn
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #24047 üzenetére
Nagyon jól összeszedted. Lehet linkelni majd.
-
Zlin50
senior tag
Mert a Crystal azt fogja mutatni amit a rendszeredben várhatsz tőle nem a marketinges szemfényvesztő adatokat.
A rendszerhasználatra jellemező műveleteket végezzetek el az SSD-vel és meglátod hogy a Crystal igen csak a közelében lesz.
Másolgassatok vele oda-vissza tömörített holmit meg csomagoljatok ki vele tömörített cuccot és meglátjuk melyik hozza a gyári adatokat.
(HDD-nél is hasonlóan kipróbálható. A 7K 155MB ad Atto alatt mégis csak 100 körül van az átvitele, nálam)
[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Politika
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 4
- BestBuy topik
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat