- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Gorneck #6001 üzenetére
Én már XP + 4GB kombónál is kilőttem anno.
mod:
gg72:
Kb 2k egy Sythe TwinMounter, réz így még a (nem) keletkező hőt is elvezeti.
Am nálam is a W7 64bit szolgál, 27GB-on kényelmesen elférek.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Bagira01
veterán
Én még azért utánanézelődök, utoljára mikor ssd-t használtam jmicron-os volt. Ezeknél(kingston, intel) gondolom már olyan alapproblémák nincsenek, intel 4k-s része elég erős, de +5k-ért +24gb az is csábító
(#6009) AirBooms: Az maradjon az én titkom
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
fLeSs
nagyúr
no, hát ez a videó.
a lényeg az, hogy egy HDD-ről SSD-re váltást megérzel, ez fix.
viszont két normális SSD sebessége között nem fogsz különbséget érezni.igen, a jmicron picit lassabb volt bootolásnál de a 21 vs 23 mp már nem oszt.
ugyanez igaz a TF2-re.
a poén az, hogy a TF2 az egyetlen játék amivel én jáccok, és ott a netes szerverre kapcsolódás ideje változó, szal egyszer ennyi idő alatt jön be a pálya, máskor meg gyorsabban, szal ebben az esetben sem érzed meg, hogy X25-V vagy Kingston (btw sztem ez a csávóka is felismerte hogy ez az egyik olyan játék amiben fontos a háttértár sebessége, más játékok nem szoktak ilyen sokat tölteni).mondom mindezt úgy, hogy X25-V-m van.
[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
-
Tibiajax
nagyúr
hehe.. én sem hittem volna ezt, de a tény, a 125-ös kingston után a vertex simán gyorsabb. mármint, érezhetően. ez engem is meglepett, lazán érezhető volt a különbség a csere után.
Gorneck23. valoban nem vagyok egy sirandrish, cs:source meg tdu, néhanapján. de akkor ugy látszik, jo lesz nekem is majd ez a felállás -
AirBooms
addikt
Nálam hibernálás ki van kapcsolva, de a rendszervisszaállítás nincs. S van egy-két fontosabb program, ami szintén a rendszervinyón van. Így 24-25 GB között mozog a w7 64 Pro. Ezért kezdem elhinni, hogy nekem is elég lenne a 40 GB. A mostani 80 GB-s Raptor-on még sosem volt 30 GB-nél több cucc a rendszerpartíción.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Klónoztam a jelenlegi rendszerem egy másik HDD-re, majd RAID0-t állítottam be, visszaklónoztam a RAID-elt tömbre de sajnos az alignálás nem jó.
Hogy is lehet ezt megcsinálni legegyszerűbben? Törölni mindent majd format egy másik Win7-el és vissza mindent? De ilyenkor az MBR is eltűnik nem?
Most én kérek segítséget
⭐ Stella
-
fLeSs
nagyúr
válasz Tibiajax #6032 üzenetére
Én használtam egy darabig Jmicron JMF602-es SSD-t és annál tényleg érezhetően gyorsabb az X25-V, de ez kb. ilyen szintű dolog volt, hogy a boot 30 mp helyett 35 mp, TF2 indulás/pályabetöltés 70 mp helyett 80 mp, stb.
Viszont ez még a régi Jmicron, ez nem tartozik a "normális" SSD kategóriába. Az újabbak között már nincs érzésre különbség.
A HDD-SSD váltás érződik, de SSD-SSD váltás már nem legalábbis a jelenleg kapható "mainstream"-ek között. Micront és Sandforce-ot még nem teszteltem.[ Szerkesztve ]
"I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Tibiajax
nagyúr
értelek.
egy tény, amikor a kingstonra raktam fel az uj oppot, meg progikat rakosgattam, más volt persze, mint a hdd, de nem vágodtam hanyatt, erre emlékszem, jó volt, kész. amikor meg a vertexnél csináltam ugyanezeket, csak annyi volt a reakcióm, eeeezazz... meg vigyorogtam..
olyan szinten pörgősebb volt, h jó volt látni.
elofordulhat, h az volt, amit mondasz, egy régebbi vezérlős kis drive volt még a kis kingston -
fLeSs
nagyúr
válasz radi8tor #6037 üzenetére
1. back up - my disk
2. windows lemezkezelőben törlöd a kötetet, újra létrehozod (2048 szektorral tolja el az első partíciót), formázod
3. recover - my disk, de csak az NTFS fájlrendszert recoveriy-zed, az MBR-t és a track 0-t nem
4. bootsect /nt60 x: /mbrezt csinálom állandóan mióta SSD-ket tesztelek.
a bootsect a Win7 telepítőlemezen van rajta.[ Szerkesztve ]
-
-
fLeSs
nagyúr
válasz radi8tor #6042 üzenetére
tudom, de van rajta adat? vagy üres?
és mint írtam az alignálást már előre megcsinálod, és mivel az MBR-t nem írod vissza ezért az nem is fog megváltozni. viszont cserébe elveszik az MBR kódja, ezért kell bootsect-elni.
-
fLeSs
nagyúr
válasz Tibiajax #6046 üzenetére
de most hogy jött ide a 425-ös? neked 125-ösöd volt, legalábbis ezt írtad.
btw aki megveszi a 4magos procit is szereti bizonygatni de hogy az kell neki miközben csak netezik és játszik a gépen. vagy hogy kell neki a hd 5850 a 19 colos TFT-hez.
én a mindennapi használatban általános dolgok egész sorával tesztelem az SSD-ket (ezek igazából nem tesztelések, szal nem benchmarkolgatok hanem stopperórázás), és tudom, hogy mit mértem. ráadásul a jmicront használtam is az intel után ~2 hétig, itt a topikban írtam róla egy könyvnyi hozzászólást.
[ Szerkesztve ]
-
fLeSs
nagyúr
épp 20 fül van megnyitva és 50 MB-os RAMDISK-et használok. most akkor hogy is van ez? btw kb. 1 órája csukogattam be kb. további 10-et.
szerk: és még ~9 MB hely van a ramdisken. vmelyik nap kb. 5 fülön csak videók voltak elindítva és pausézva (tehát betöltődtek de csak később néztem meg őket) + ~25 fül és akkor sem volt semmi gond.[ Szerkesztve ]
-
Muton
addikt
pont ezt írtam feljebb, h ~50 megát használ, nálam is fülek számától függetlenül, ha 185 mega a ramdisk mérete. pont ezért vettem le 70-re, hogy akkor azon is kényelmesen el kell férnie, de akkor mindig megtelt a 70 és nem nyitott meg új lapot. szóval visszaraktam 185-re (itt csak azon van a hangsúly, h vagy háromszor akkora, mint amit rendszeresen használ, és azért 185, mert az a szám volt szimpatikus ) és visszament a cache mérete ~50-re. de lehet, h csak nálam lép fel ez a furcsaság
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest