Aktív témák
-
ricshard444
veterán
Egy kis érdekesség(nemtudom észrevettétek e)
Winrar benchmark hdd-vel eddig 2550kb/s volt most már 3100kb/s ssd-vel
Vannak dolgok...
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
rob90
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #29682 üzenetére
A kábel a szürke színű Sata3-ra van kötve.
-
félisten
Oksa, és akkor a W7 AHCI drivere van vagy más?
(Tudom, nem Te telepítetted, de azért nézd meg: WIN gomb+Pause/bal oldalt eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlőket nyisd ki. Na ott Milyen nevű AHCI driver szerepel?)Az lesz a szép, ha véletlenül kiderülne, hogy nem is AHCI-ben lett telepítve a W7...
DeadMeat
Igen, tényleg "100 mega felett" ír...Jack@l #29705
Hát igen, az sem egy elhanyagolható szempont[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Jack@l
veterán
Mármint 4096-al osztható "egész"?
Mondanám, hogy akkor ez ennyit tud, és legközelebb ne ocsó kingstont vegyél, hanem egy rendes crucial/samsung és egyéb megbízhatóbbat. Az a 9 mega olvasás siralmas, meg kéne nézned guglin mennyit szoktak ezek menni a gyakorlatban.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
tupacamaru
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #29704 üzenetére
Egy reg-bejegyzéssel orvosolható, nekem is meg kellett csinálnom ezt.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
r-chee
őstag
Ha már benyomtak páran némi teszteredményt, leszerváltam én is a CDM-ot.
Eredmény alapbeállításokkal:SAMSUNG MZ-7PC128 SSD SATAII-n
[ Szerkesztve ]
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
rob90
csendes tag
-
Bodor
veterán
válasz davidsz #29700 üzenetére
Az macerás RAID-ben, mert szét kell szedni a tömböt, aztán egy működő win7 alá egyesével bedugni és frissíteni, ha kész vagy mindkettővel, akkor meg az újra létrehozott, helyesen particionált ( 100 MB külön ha volt, meg a "C") tömbre visszaghostolni ( de szép szó) a rendszert.
Előző OCZ Vertex2-es RAID tömbön végigcsináltam, és meg is volt az eredménye.Asrock Sata3 Card-al kapcsolatban, mivel marvell vezérlő van benne, nem is vártam többet, de hasznos beírás, mert talán más már nem vesz ilyet.
-
félisten
válasz tupacamaru #29706 üzenetére
Igen, tudom. A gonoszkodó smiley a végén az arra utalt, hogy ha véletlen az lenne a szitu, akkor remek munkát végeztek ott, ahol összerakták és telepítették a gépet...
(Bár ha a klasszikus értelemben vett, előtelepített gépről van szó, akkor eddigi pályafutásom alatt még nem találkoztam olyan géppel, amin ilyen bakit követtek volna el)Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
rob90
csendes tag
válasz tupacamaru #29706 üzenetére
Ezt a reg dolgot az én problémámhoz írtad?
Csak azért,mert ha segítenél,akkor nagyon megköszönném.Nem mintha bajom lenne az SSD-vel. -
félisten
Király, hát akkor túl jól is megy az Agility ezzel a driverrel.
Az a gond, hogy ha a teljes chipset driver-t, meg INF-eket feltolták, akkor az nem egy biztonságos dolog, hogy csak úgy, a megszokott módon lecserélni a W7 alap AHCI driver-re, azt meg nem szeretném megkockáztatni, ha beborulna a rendszered...Ez a driver biztosan oka, hogy ennyire el vannak maradva az írási értékek az Agility-n.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
rob90
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #29713 üzenetére
És mit kellene csinálnom vele?
Ja és haver rakta össze a gépet én pedig telepítettem. -
h1ght3chzor
őstag
Vkinek vmilyen ötlete, hogy hogyan tudnék csinálni, vagy venni egy ilyen tartót? Jelenleg ez most egy dvd lejátszó, ssd-t akarok belerakni!
Itt a kép: http://www20.zippyshare.com/i/14336247/1233/f%C3%A9nyk%C3%A9p2.JPG
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
félisten
-
rob90
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #29716 üzenetére
Nekem ez kínai.Valami egyszerűbb megoldás.Amúgy azt sem értem,hogy mi a baja a gépnek.Mi történhet,ha hagyom és nem nyúlok hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Nekem ez kínai.Valami egyszerűbb megoldás."
Nincs, ez a legegyszerűbb. (Csak az aláhúzott rész vonatkozik rád, más nem)"Amúgy azt sem értem,hogy mi a baja a gépnek.Mi történhet,ha hagyom és nem nyúlok hozzá?"
Semmi baja a gépednek, nem kötelező hozzányúlni. Csak amit betettél a topikba sebességeredmények az Agility 3-ról, azok nem felelnek meg a valós sebességnek, ennyi.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
davidsz
senior tag
Egy érdekes dologra lettem figyelmes:
Friss win7 (alul) és Norton Ghost-tal visszatöltött (felül) rendszer közti sebesség különbségek:Most még vizsgálódok egy kicsit, hogy ez mivel lehet összefüggésben. Kiugró az olvasás és az 512k-s írás - ahol majdnem 2x-es sebességkülönbség van.
[ Szerkesztve ]
Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
rob90
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #29718 üzenetére
Csak saját felelősségre!
Ez mit jelent,van rá esély,hogy elcseszem?
Semmi tapasztalatom ilyen AHCI-s dolgokban,érdemes belenyúlnom?
Az számít,hogy a rendszer az SSD-n van,így is hozzákezdhetek?
Az újratelepítés nem oldja meg a dolgot?[ Szerkesztve ]
-
félisten
A veszélyt már ecseteltem, kicsit olvass vissza újra. Ha belevágsz, akkor próbáljuk meg így: Ezt a drivert uninstalláld (nem törölni, hanem uninstallálni, azaz Számítógép/Programok eltávolítása vagy módosítása) Intel Rapid Storage Technology néven lesz a listában és gép restart. Ha minden jól megy, akkor már így simán visszakerül a W= AHCI drivere, minden beavatkozás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
rob90
csendes tag
-
félisten
Nem, akkor a chipset pakolta fel, remek. Akkor marad a korábbi módszer, azaz
1. Indítsd el az eszközkezelőt (WIN gomb + pause/bal oldalt eszközkezelőn katt
2. Navigálj el az IDE ATA/ATAPI vezérlőkig és nyisd ki és ott meg fogod látni ezt a bizonyos Intel 6 series c200.... driver-t
3. Ezen a driveren nyomsz egy jobb egeret/illesztőprogram frissítése/illesztőprogramok keresése a számítógépen/választás a számítógépen található illesztőprogram-listából és kézzel betallózod a W7 AHCI driver-ét, aminek Szabványos AHCI1.0 Serial ATA vezérlő a neve és végigokézod és gép restart.
4. Ima, hogy elinduljon a gép.
[ Szerkesztve ]
-
rob90
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #29724 üzenetére
W7 AHCI drivert hol találom?
Lehet butaság,de ha újratelepíteném és nem raknám fel a drivereket?[ Szerkesztve ]
-
félisten
De, elsőre is úgy kellett volna eljárni, de mivel ezek szerint nincs vesztenivalód, ezért csináld már meg amit írtam, mert ha összejön, akkor nem kell újratelepíteni, ha meg nem, akkor meg muszáj lesz úgy is.
"W7 AHCI drivert hol találom?"
Ott van leírva lépésről-lépre mit kell csinálnod. Megcsinálnád végre, vagy még 10x megkérded ugyanazt?Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
rob90
csendes tag
-
rob90
csendes tag
semmi változás...
-
félisten
Akkor hagyd így. Nem hinném, hogy lassúnak tűnne így sem a rendszered működése.
Ha esetleg meg egyszer majd jövőre rászánod magad az újratelepítésre, akkor előtte ezt olvasd el: [link]
(A telepítés megkezdése előtt, csak az ssd legyen csatlakoztatva a deszkához, más hdd-k adatkábelét ez időre húzd le)[ Szerkesztve ]
-
davidsz
senior tag
Megnéztem még hogy mi van ha a Win7 saját drivere van fent, vagy az intel legújabb vezérlő drivere. Nem tapasztaltam jelentős különbséget. Többször futtatva ugyanazt hozza.
Ez a Ghost dolog viszont érdekesre sikerült. Lehet megjátszok egy szűz telepítést megint.
Mára már a SATA3 kártya úgy is betett mindennek.Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
h1ght3chzor
őstag
válasz ricshard444 #29733 üzenetére
SSD-t nem is nagy fájlok mozgatására, tömörítésére találták ki. De azért itt is gyorsabb igen.
-
ricshard444
veterán
válasz h1ght3chzor #29734 üzenetére
1-2 órája van a gépbe,de nemtudom hogy tudtam eddig hdd-vel szenvedni
Vannak dolgok...
-
h1ght3chzor
őstag
válasz ricshard444 #29735 üzenetére
Hát még én mit fogok vele szenvedni Félek előre... laptopból kidobom vinyót, ssd megy helyére, átmásolni minden szart, újratelepíteni, méghozzá sony
Hát remélem is ég és föld lesz a különbség. Nincs mozgó alkatrész, hatalmas előny!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én is így vagyok! Eddig büntettem magam HDD-vel.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
ricshard444
veterán
-
félisten
válasz h1ght3chzor #29738 üzenetére
Corsair Force GT 120Gb + WD10ELAS
-
Maximum1
őstag
Sziasztok!
Van egy agility 3 ssd-m asrock h61mu3s3 párosom.
Kérdésem az lenne a hdd is AHCI módban futtassam vagy legyen IDE-n, mintha AHCI-ben kattogna.
A biosban tudom külön állítani, viszont a SATA3 portnál nem jelzi az ssd-t, sata 2 jelzi a hdd és az olvasót is, ez normális?
Hol tudom megnézni hogy rendesen működik a SATA3 és nem 2 ként futtatja?
Biosban csak a boot menüben látom az ssd-t.
Remélem érthető. -
félisten
válasz h1ght3chzor #29741 üzenetére
Kellemes párosítás. Normális teljesítménnyel. [link]
-
kerekfej
addikt
Samsung minden esetben hozta a gyárilag megadott értékeket alapon. A Sandforce alapon viszont soha.
Sok esetben a weboldalak csak azt írják (megjegyzés nélkül), hogy írási sebesség 475MB/s (OCZ Agility 3 60GB) ami ebben a formában valótlan adat.
OCZ Táblázat. Tehát a Sanforce-nál adott sebességeket nem kell készpénznek venni!
-
félisten
válasz ricshard444 #29747 üzenetére
Másnak is szemet szúrt, nem tudom ilyen. Ha meglesz az új gép majd újra méregetek. És még csak SATA2-es.
-
r-chee
őstag
Nekem is még fura, hogy pl. ráklikkelek egy zenére és már játsza is le a lejátszóprogi, vagy megnyitom a Nero-t és pikk-pakk ott van előttem stb. Holnap újrarakom BF3-at sztem az is meg fog lepni
Na meg SSD berakással együtt megtanultam, hogyan lehet a régi rendszert programokkal, beállításokkal együtt pikk-pakk újrateni mentésből (ezt valszeg ki is rakom majd Logout-ra képekkel illusztrálva)
Szal hasznos dolog ez az SSD
Szerk.: Jut eszembe, egy PCI-os SATA3-as bővítőkártya használatával is lehetne bootolni a rákötött SSD-ről??
[ Szerkesztve ]
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
kerekfej
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #29651 üzenetére
Akkor én is leírom:
Samsung asztali 2.5" merevlemezei alapból vékonyabbak, mint a konkurencia, így laptop/notebook-okban is simán befér, ez a PH cikkben is benn van. Ha valakinek valami különleges igénye van akkor majd leírja magától, addig is általánosságban lehet valamit ajánlani. Mivel bizonyos SSD-knél sok a kompatibilitási probléma és FW frissítés igényelnek, ami vesződséggel jár, meg akár idegeskedéssel, ezért problémamentesebb terméket ajánlani nem bűn.
Ha valami már bevált szinte mindenhol (megbízhatóság, külföldi oldalak, PH, topic) akkor miért ajánlanánk mást?
Samsung 470-es is elég jó és nem is túl drága, nincs értelme venni olcsóbban rosszabbat.
Samsung 830 Sata2 módban is jól üzemel és gyorsabb sok esetben, mint a Samsung 470 Sata2 módban, így megéri Sata2-be is azt venni, persze többe is kerül, mert újabb, gyorsabb modell.XP alatt nem úgy viselkedik a Samsung, mint W7 alatt
Windows XP alatt is jól üzemel vagy hol olvastad ennek az ellenkezőkét?# Laptopban SATA2-es port van, felesleges volt a SATA3
Telefont is úgy veszel, hogy felesleges a készülék tudásának 70%-a (egy átlag embernek, vagy kihasználatlanul marad), akkor hol itt a gond?Hogy mekkora butaság és felelőtlenség mindig/automatikusan csak a Samsung-ot ajánlani
Mutass egy esetet ahol ebből valós probléma volt itt!Szerintem meg a Sandforce vezérlős SSD-karekellene rászállni, mert azzal voltak itt problémák, nem pedig a Samsung-al.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest