Aktív témák
-
Z_A_P
addikt
-
Formaster
addikt
Már elmondtam ezeket párszor neki, de még nem annyira érti a dolgot. Kíváncsi vagyok mikorra nézi meg a 16 oldalas átfogó SSD tesztet. Nem érti mit és miért kéne választani.
ADATA és Corsair Force GT között vacilál. Trabit vegyek vagy SLS Mercit?! Szerintem nem kérdéses, hogy melyik az esélyes a kettőből.
1 Végigolvasol minden SSD elemzést, ismertető anyagok, amiket páran már belinkeltünk!
2 Kiválasztasz néhány neked tetsző SSD -t, ami jo árban és specifikációban!
3 A konkrét modellt, amit vennél, végig letapogatod GOOGLIBAN, hogy milyen hibajelenségei lehetnek, mik róla a vélemények és a független tesztek, terméktámogatás stb!
4 Kikeresed hol a leg olcsóbb, bemész a boltba megveszed, hazaviszed és örülsz!
Ez ilyen egyszerű lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz Atticus85 #30947 üzenetére
Értsd már meg, hogy a FORCE GT-t nem fogja leverni semmi, mert azon ritka SSD egyike, ami szinkronos csipet használ.
ÉS BIZTOS NEM EGY ADATA
De szerintem, ha ennyire nem mond valakinek semmit sem a Corsair név, akkor ott egy SSD-sem lesz kihasználva, csak azért kell, hogy a bootidő csökkenjen > EGO nőjjön
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Formaster #30953 üzenetére
Nyugi!
Az Adata sem rossz! Azért mert nem annyira ismert márka ( bár jó pár éve gyárt minőségi RAM-okat és SSD-t), és kevesebben veszik, attól még jók!
Nézd már meg a táblázatban ,hogy ugyanakkora méretben, ugyanolyan chipset-tel, szinte ugyanazokat az eredményeket hozza a valós használatban az Adata S511 128GB és a Corsair Force GT 120 GB !! Mi alapján húzod le az Adata SSD-it? használtál már ilyet? Volt gondod velük?Mellesleg felhívom rá a figyelmet, hogy ezek a legkimagaslóbb értékek a táblázatban szóló ssd-k közül , megbízhatóak, nem voltak hibák velük, szóval szerintem bátran ajánlhatóak !
-
.:Kristian:.
addikt
Üdv!
Lehet nem a legmegfelelőbb topikba írtam, de mivel most cseréltem SSD-t, talán ez a ludas a dolgokért.
Szóval nemrég vettem egy Samsung 470 64gigás SSD-t amit egy Acer 7745G laptopba használok.
A probléma: amikor meg van nyitva egy alkalmazás, példa kedvéért mondjuk skype, és ha beszélgetek valakivel akkor a rendszer leviszi tálcára a programot, miközben gépelek. Illetve amikor gépelek (mint pl. most) akkor fogja magát és sort vált, és egy teljesen másik mondatba írok bele. Amíg ezt megírtam 2x csinálta.
Acer gyári Win7 HP-m volt, de mivel eladtam a régi vinyót belőle, ezért kénytelen voltam leszedni egyet netről és az eredeti kulccsal használom most. Az is lehet, hogy Win7 okozza ezt, bár eddig soha nem volt ilyen.Ja és mielőtt valaki megkérdezné, nem tenyerelek rá a touchpadra.
Találkozott már valaki ilyennel? -
Formaster
addikt
-
Z_A_P
addikt
A táblázatba hogyan tudom hozzadni az en eredmenyeimet is?
OK
-
félisten
válasz Atticus85 #30963 üzenetére
Persze, hogy van TRIM minden modern meghajtó támogatja. (Amúgy ott van az Overview fülön, külön megemlítve)
.:Kristian:.
Nem hinném, hogy ezt az SSD okozza, inkább valamilyen driver, amit felpakoltál. Mivel előtelepített volt a laptop, ahhoz más driverek voltak (legalábbis más verziójú), mint amiket most külön felpakoltál.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Atticus85
tag
Na mostmár lassan összeáll a kép.Ez a két jelentkező maradt,kíváncsi vagyok ki melyiket választaná:
- Corsair Force Gt 60
- ADATA S511 60 gb -
félisten
-
félisten
Kicsit tárgyaljuk ki mit érdemes kilőni kímélés és ésszerűség miatt!
- Lapozófájlt átraktam a HDD-re
- Felhasználói mappáimat is, legalábbis amiket sokat használok (képek, dokumentumok, FF letöltési mappa, ******t letöltési mappája)
- FF 9 temp mappa szintén a HDD-n van
- Hibernációt kikapcsoltam
- Biztonsági mentést is, igaz lehet hogy visszakapcsolom
- Indexelést is kikapcsoltam, de nem teljesen csak a vezérlőpultban
- superfecht is ki lett kapcsolva
van még valami amit hozzátennétek?
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
félisten
Kérhetnék egy képet, arról a 8 sec-es boot-ról? ezzel mérd le (puszta kíváncsiság)
SymbianOS
"FF 9 temp mappa szintén a HDD-n van"
A teljes TEMP-et irányítsd át, így minden progi ami ezt használná, már nem az SSD-n írkál
Indexelést és előtöltést szolgáltatás szinten tiltsd le, igaz előbbi miatt pl az Outlook reklamálni fog, utóbbi miatt meg a W7 lemezkezelőjében nem lehet partícióműveleteket végezni.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
wagi
senior tag
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #30973 üzenetére
Mivel szöszöl? Rég kész a gép mire ő úgy látja kézen van. [link]
-
félisten
válasz Kolondrum #30975 üzenetére
Ez tévedés. A boot time mérése nem abból áll, hogy fogok egy stoppert, aztán amikor a starting windows kép megjelenik akkor indítom, amikor meg bevillan az asztal akkor leállítom.
A boot time az a Windos indulásától (ez a logon) az összes modul/driver/automatikusan induló stb betöltéséig tart. Nálad ez valamiért igen sokáig tart.
Nálam Samsung 470 64G-vel: [link] (ez egy régebbi mérés, jelenleg biztos valamennyivel lassabb lenne, mert több, mint 2 hónapja nem használok TRIM-et és ez miatt lassabb a Samu...)[ Szerkesztve ]
-
wagi
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #30976 üzenetére
-
fi:zi'k
nagyúr
Sziasztok,
~40, ~60 és ~100GB-os kategóriákban milyen SSD- számítanak most legjobb vételnek?
2 fog kelleni, csak még nem tudom a ~100-ason kívül milyen legyen a másik.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
félisten
válasz Fire/SOUL/CD #30976 üzenetére
Ez oké, de amikor ez még forog akkor már régen üresen áll a rendszer és indítanám a FFt- meg amit akarok. Amúgy sztem a NOD tököl.
-
jim_raynor70
aktív tag
Csak hogy nekem is legyen egy meresem.
Win7 64 bit, tavaly szeptemberben ujratelepitve, teleszemetelt, par automatikus programindulassal.
Vertex 2 -
Atticus85
tag
válasz jim_raynor70 #30980 üzenetére
Mi az a Time to logon?
-
wagi
senior tag
Én sem értem ezt a vírusírtó problémázást.
Soha nem használtam semmilyen védelmet a tűzfalon kívűl és mindig rendben megy a gép nem ette meg a gépet a bacilus és nem veszett el adat sem.[ Szerkesztve ]
-
zetecR
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #30967 üzenetére
ha olvasás Corsair, ha írás Adata...
-
Pala
veterán
Így van, egyszerűen csak a felhasználó szokásokon (netezési szokások) kell fejleszteni, változtatni, tisztában lenni a veszélyforrásokkal és ennyi.
Én félévente formázom a gépet, előtte lefuttatok egy próbaverziós Kaspersky-t vagy Bitdefendert, esetleg egy Spybotot, és soha nem találnak semmit. A gépem se csinál rendellenes dolgokat, nem lassul le semmi, nem tűnnek el adatok, nem módosul semmi a tudtom nélkül. És ez így megy már vagy tíz éve.[ Szerkesztve ]
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz Atticus85 #30981 üzenetére
Az az ido, ami alatt eler a Windows a logon folyamatig, vagyis ami alatt betolti az un. bazis komponenseket. Vagy mondhatjuk ugy is elcsepelve, hogy amig latod a betoltokepernyot.
(#30976) Fire/SOUL/CD: a logon is core process-nek szamit, de amig eler oda a toltesi folyamat, addig tobb mas is kerul a memoriaba.
[ Szerkesztve ]
-
Pala
veterán
válasz Kolondrum #30987 üzenetére
Kell a frásznak, csak belassít +1 felesleges program a gépen, ami ráadásul ezer galibát okozhat. Hány olyan sztorit olvastam már, miko valami megmagyarázhatatlan probléma lépett elő, aztán hosszas kutakodás után derült ki, hogy a vírusirtó volt a hunyó...
Kelljen annak, aki nem tudja biztonsággal használni a gépét (minden szirszart letölt, feltelepít, nincs veszélyérzete, nem ismeri a lehetséges buktatókat, stb.). Az ilyen emberen néha még a vírusirtó sem segít. A legnagyobb vírus a tudatlan user, ami ellen még nem találtak fel védelmet.rybank: nyilván, de nem a tudtomon kívül! Vagy a windows háttérszolgáltatásairól van szó, vagy azon programokról, amelyeket én magam telepítettem. Vannak egész jó kis task manager programok ilyen célra (mármint ha valaki monitorozni szeretné a háttérben futó alkalmazásokat.)
[ Szerkesztve ]
-
-
Atticus85
tag
válasz ricshard444 #30994 üzenetére
Mindegy,nem bízom a véletlenre,mert lehet csalódok ha megveszem,és több lesz a boot idő,ezért mégse a Samsung 470 Series 64Gb SSD-ét veszem,inkább maradok a Corsair Force GT 64 gigánál,az biztos,hogy gyorsabb lesz nekem mint a Samsung 470-es,ugye?
Aktív témák
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest