- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
NOD
senior tag
válasz bluobluo #10000 üzenetére
SSD-t alapvetöen arra használjuk hogy oprendszert illetve játékokat/programokat tegyunk rá. Ilyen formán az hogy nagy fájlok esetén mennyi az irása olvasása az max a telepítésnél játszik Nem is értem a Crucialt ezzel a 355MB/seccel. Aztán tesztek alapján meg 4k-ban elvérzik (igazi parasztvakítás).
-
deicide
veterán
Azt ki tudja nekem megmondani, hogy most, hogy a vertex2-t is beraktam a már meglévő Solid2 mellé, miért mér a crystal 100mb/s körüli szekvenciális írást és 200 körüli szekvenciális olvasást, ugyanannyit, mint a Solid2 tud és nem annyit, amennyit itt sokak tesztje alapján kellene (260/240). Az atto az adja az eredményt, de azt nem tartom reálisnak, mert SSD-ről SSD-re másolásnál is max 100mb/s a sebesség...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
bluobluo
aktív tag
Biztos jó az intel, a kingston, a crucial, viszont jó volna tudni, hogy mostanában melyik SSD bizonyul a legjobbnak?
Teljesítményben, árban, stabilitásban, élettartambanNem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
bozont
veterán
válasz SzlobiG #10008 üzenetére
Abban az esetben, ha Win7-et használ valaki. Pont most olvastam az Anandtech-es cikksorozatot ([link1], [link2]), ami szerint a C300 nagyon igényli a TRIM funkciót, különben a használat során nagyon belassul. Ha más oprendszer van vagy mondjuk a raid miatt nincs TRIM, akkor célszerűbb Sandforce vezérlős SSD-t venni (nekem mondjuk a Vertex 2 most a befutó), mert a vezérlő nagyon jól teljesít ezen a téren és nincs szinte semmi lassulás, a C300-zal ellentétben.
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz deicide #10006 üzenetére
Baloldalt a vertex2, jobboldalt a solid2, olyan, mintha 100mb körül lenne maximalizálva az írási sebesség...
Kipróbáltam ezt a 0x00 filles megoldást, úgy már jó az eredmény, de ez akkor hamis adat kicsit, mert hiába a nagy számok, ha másolni driveról drivera csak 100al tud.
[ Szerkesztve ]
-
bluobluo
aktív tag
Az a "baj", hogy sokféle van, sokféle működéssel, de a végére azt mondja mindenki, hogy azééért jóó az mindegyik!
hihi
Na most tudjam mi kéne
A CHIP az Intelt ajánlja, itt a curcialt, korábban én a kingstont néztem, viszont a topik elejére kéne egy szavazás, ki melyiketNem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
SzlobiG
félisten
-
DV
senior tag
Van nehany info az Intel 3. gen. SSD-rol az Anandtech-en. Lehet, hogy az en SSD-m lassan a veget jarja? Mar van 6TB irasom es a tablazatban 7.5-15TB 4K random iras elettartamot irnak a 80/160GB-os SSD-hez.
-
tomic
addikt
válasz bozont #10009 üzenetére
Ezt én is alátámaszthatom , úgy hogy nekem is c300van. Egyszer biosom elment borért és vissza állt alapra. Elfelejtettem vissza állítani ahci módba. Később futtattam tesztet és csak akkor tűnt föl ,hogy valami nincs rendben mivel nagyon kis értékeket adott.
Szvsz trim tuti kell neki. -
bluobluo
aktív tag
Erről mi a vélemény?
SSD 64 GB KINGSTON SATA II 2,5" SNV425-S2BN/64GBNem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
deicide
veterán
A Vertex2 szekvenciális írás adata kamuszagú, hosszú távon, tehát több, mint 5GB másolásánál még a 100mb/s-t sem tudja tartani, ha nem ingyen kaptam volna, eladnám...
Ennél az első generációs buffaloim raidbe kötve többet tudtak, azoknak mondjuk a 4K-ja nem volt ilyen jó...Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
rauschie
senior tag
Sziasztok, légyszi küldjetek el a francba, ha már leírták 1000x, de lenne pár általános jellegü kérdésem:
1)Az SSD-k most meghalnak, vagy nem? Normál használat mellett (1 db ssd laptopban, kb rendszervinyó, torrentezni nem notebookról fogok, napi ~4 óra használat) mennyi idő múlva fog meghalni?
2) Tomshardware-s teszt szerint a jobb üzemidő az 5400 rpm-es laptopvinyókhoz képest kamu. Ugyanakkor a teszt több mint két éves. Jelenleg melyik technológia áll nyerésre?
Köszi a válaszokat előre is! -
deicide
veterán
Lejárt a modidő...
Az indilinx vezérlős Solid2 viszont stabilan 110mb/s-t tud (most másolom visszafelé az adatokat), még jó, hogy nem adtam el...
-
-
SzlobiG
félisten
56év annak elégnek kell lennie bár tuti, hogy addig nem bírná, ha kibír még 2 évet azt mondom megérte és kihasználtad. Biztos le vannak írva a garanciális feltételek az intel oldalán ha erre külön kitérnek, akkor nem cserélik.
Visszaküldtem és ott is rossz eltűnik az ssd csak úgy, elvileg holnap kapok választ, hogy mi a helyzet.
-
wutuka
aktív tag
Hát emberek,eddíg komolyan akartam egy SSD-t,de most aztán elment tőle a kedvem.
Úgy látszik,hogy a használattal jönnek elő a nagyobbnál nagyobb problémák.Lehet arra valami esély,hogy a most köv.4.negyedévben állítólag megjelenő köv.generációs SSD-k már jobbak lesznek??? Vagy csak a tárhelyek mérete fog nőni,és maga a technológia marad a régi?Lionel Messi : The Best !
-
deicide
veterán
válasz james008bond #9977 üzenetére
-
-
cwn
tag
válasz SpongyaBob #10040 üzenetére
pont ezert vettem ssd-t hogy teszteljem, a jovoben megeri e ezt hasznalni
es ugy tunik hogy nem , nevetseges az egeszasztali gepben abszolut nem , mert inkabb rakok bele, 4-8 hdd-t , ne felejtduk el hogy 4 darab hdd 60 ezer ft korul van , 2-4 terabyte tarral, ezert a penzert kapsz egy 80 gigas loszart
notebookba meg csak csak, de ha nem fersz el a kicsi helyen amit az ssd nyujt akkor jon a szopas, kivetel ez alol azok a notebookok amikben 2 winyo hely van
-
szacsee
nagyúr
Üdv Urak!
Régebben SSD tulajként látogattam a topikot, de idővel leszoktam erről a jó szokásomról.
Akkoriban még nem volt ennyi adat az élettartamról, beállításokról... kb 2008 derekán.
Vista volt a legelterjedtebb OS és ezért az 1 hsz-ban levő infók voltak elérhetőek.
Alignálás, klónozásról nem is beszélve... még nem is mutatták a programok, hogy az SSD milyen élettartammal rendelkezik.
Szóval tulajdonomban volt anno 2db MCBQE32G5MPP-0VA típusjelű SLC Samsung SSD (32Gb). Amit először single, majd Raid0-ban használtam. Éreztem hogy gyors, de főleg betöltőcsík eltűnése után. Addig meg néztem ki a fejemből, mivel Raid bios sem 1mp alatt töltődött be mint az új AHCI biosok, no meg a betöltőcsíkok száma sem csökkent egetverően. (nem tünt el hamarabb). Utána OS használata közben gyors volt és ez ami hiányzik. 2008 végén eladtam az SSD-imet így maradt a HDD.
Gondolkodom, hogy idővel vennék valami normális árú meghajtót, mivel már elég jó áron lehet hozzájuk jutni. Lenne viszont pár kérdésem, amire találtam választ, csak nem tudom, hogy idővel mennyit változtak a dolgok.SSD-re telepítés előtt ha jól sejtem diskpar-ral belőni és win7 alatt megformázni, majd aktívnak jelölni a partíciót, hogy a win7 ne hozza létre a 100Mb-os indító part-ot.
Trim ha jól olvasgattam MS drivert kell használni:
"jelenleg az a probléma, hogy egyik gyártó (AMD, Intel, NV) AHCI-drivere sem küldi tovább a TRIM parancsot az SSD felé, ezért kell a microsoft alapdriverét használni, mert az igen." - by fLeSsBőngésző cache-t és egyéb apróságot HDD-re dobni, vagy ramdisk-ra feltolni .
Superflech, virtuális memóriával mostanság mi a helyzet?
Kell még valamire figyelnem és a fentebb írtak igazak, vagy már változott a helyzet? -
cszn
őstag
Mi volt a gond az SSD-vel? Milyen típus volt?
#10043 szacsee
A diskpar-os módszer az jó, működik, mert én is úgy csináltam.
MS driverrel biztos megy a trim, frissíteni kell, mert alapból valami 2006-osat rak fel. Egyébként az új Intel RST drivert sokan dícsérték, hogy javultak tőle az eredmények. A TRIM is működik vele ha minden igaz.
Itt vannak amiket érdemes lehet megcsinálni. A fontosak az 1,2,6. A virtuális memóriát te nyugodtan kikapcsolhatod. A 4 szerintem felesleges, mert én mondjuk használom. A többi rajtad áll, hogy melyiket igen, melyiket nem, attól függ mennyire akarod kímélni.[ Szerkesztve ]
-
cwn
tag
kingston 64GB, igazabol nincs baj vele, mert 200MB/sec kijon belole
csak felesleges kiadasnak tartom , a 4 raid winyo mellett nem domborit jobban,
persze lehet raid ssd-t is osszerakni, csak a filemuveletek annyira nem fontosak hogy sok mulna rajtuk igy egy 4-es raid hdd boven eleg meg munkara is
az ssd helyett inkabb vennek jobb procit , vagy megegy nvidiata 4 hdd raidben megegy 12 magos intel+4 SLI nvidia 480-as rendszert is kiszolgal, es igy sem a filemuveletek lesznek a gyenge lancszem , hanem a proci
szerencsere a 3d-s programok kezdeik elfelejteni a processzorra epitkezest es a gpu-val szamolnak lassan, igy a jovoben aki dolgozni akar az a gpu-ra nyomja a penzet -
g@bo
nagyúr
üdv, urak
Kingston SSD SATA2 30GB 2,5" (SNV125-S2/30GB) 16 620+áfa
vagy
INTEL X25-V 40GB SATA II 2.5in, MLC, 34nm 21 790+áfa
???
-
cszn
őstag
De szted melyik az egyszerűbb? Összerakni egy 4 vinyóból álló raid tömböt vagy venni egy ssd-t megy egy nagy vinyót? A második verzió olcsóbban is jön ki és a vinyók késleltetési ideje raid ide vagy oda még akkor is ott van. Az ssd-vel tuti, hogy gyorsabb lesz a rendszer és olcsóbb.
Melyik az a 64-es kingston amelyik 200MB/s-t tud?Majdnem elsiklottam felette, de az nagyon tetszik, hogy nem azt írod, hogy még egy videokártyát hanem, hogy még egy nvidiat.
És azért sikerült belecsempészni megint egy kis vége a processzorok idejének szösszenetet.(#10047) g@bo A kettő közül mindenképpen intel!
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
Az ott megadott 4KB méretű blokkok írására megadott adatmennyiség érték teljesen mást jelent mint a host writes.
Az SSD-d élettartamát a media wearout indicator jelzi amit az SSD toolboxban tudsz megnézni. A 6,6TB host writes alapján te SSD-d szerintem 93-94%-os állapotban van még.
Magyarul még 15X annyi ideig használhatod mint amennyit eddig futott.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Macska topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- Autós topik
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- PlayStation 5
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Metal topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest