Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz audi100td #3000 üzenetére
Ugyanúgy müxik, mint a vinyó.
Ha ennél érdemlegesebb választ kapsz, szólj!#2999: na mindjárt rakok fel pár képet...
szerk: NCQ-t nem lehet buzerálni. Gondolom AHCI-val automatikusan aktiválódik.
update: jah igen, amúgy muszáj os alá felrakni a sata drivereket? Mert én még életemben nem raktam fel ezeket soha egyik windowsa sem.
[ Szerkesztve ]
-
hool
aktív tag
Sata1re vétek venni 40es kingstont szerintetek? Vagy jól gondolom, hogy nem a 150 feletti részen fog múlni bármi is.
-
proof88
addikt
válasz Teasüti #2997 üzenetére
Másik az vmi Jmicron cucc, ami tud hardveres raid nullát és egyet - 2 port elkülönítve. - nem tud, és tiltsd is le. Az se hardveres, csak annyira, mint az Intel vezérlője. Felesleges, ha van elég port az Intel vezérlőn, használd azt. Ott is lehet RAID úgy, hogy nem minden eszközt használsz RAID-ben. Ilyenkor AHCI is van, ha jól tudom.
-
Komplikato
veterán
Láttam páran Notebook + Exprescard megoldásban gondolkodnak ... no de mennyivel bonyolultabb (már ha az) mini-PCIE foglalatos SSD-t használni? Csak mert elég szép számmal kapni ilyeneket is, és nem foglalja be a külső bővítőhelyet. Persze olyan notiban ahol az egyetlen helyet WiFi kártya tölti ki nem nyerő, de láttam már pár gépet amiben több bővítőhely is volt.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Teasüti
nagyúr
válasz Komplikato #3010 üzenetére
Nem megmondtam, h van ilyen is?!
De örülök magamnak, megnyertem a saját fogadásom.#3005: Ma már nem buherálok, talán holnap áthelyezem.
#3006: Ne!! Tényleg?
Amúgy ezt nem nevezném épp görbének, az hdd-nél van. Amúgy ha megfigyeled a teszteket, akkor minden ssd-nél vannak csúcsok, sőt, elég nagy kilengések is (kivéve talán az intelen, mert az félelemetesen ki van simulva - mint nálam). Na nálam ezek nincsenek, valszeg azért, mert [lásd előzmény].[ Szerkesztve ]
-
Almaslepeny
csendes tag
Estét!
Az alábbiak közül melyik ajánlatos?
1, Intel X25-M 80GB ~ 55.000 HUF
2, OCZ 120GB Apex Series ~ 75.000 HUF
3, KINGSTON SSDNow V SNV125-S2BN/128GB ~ 60.000 HUF
4, OCZ 60GB Vertex Series ~ 55.000 HUF
5, OCZ 60GB Agility Series ~ 53.000 HUF
6, OCZ 60GB Summit Series ~ 55.000 HUFKb ezeket néztem ki. Még nem döntöttem el, hogy mekkorát vegyek.
Szerintetek ezek közül melyik a legjobb? -
Teasüti
nagyúr
válasz Almaslepeny #3014 üzenetére
Mármint milyen szempontból?
Intel rulez! -
hool
aktív tag
válasz Almaslepeny #3016 üzenetére
Ha jól tudom intel belsős kingstonból is van nagyobb, nem csak a 40es. Talán 80 gigás, szerintem érdemes lenne azt megnézned.
-
Teasüti
nagyúr
válasz Enemy77 #3018 üzenetére
Ez nem jelenti azt, h a raktárakból is eltűnt.
Nekünk is teljesítették még a rendeléseket.----------------------
Amúgy átkötöttem az intel vezérlőre az ssd-t és hdtune szerint most már hozza a formáját.
Most már boldog tulajdonos vagyok.És valóban lapos a görbe. Durva.
(persze csak azokon a szakaszokon, ahol csak a hdtune fért hozzá az ssd-hez - oprendszer fut róla a háttérben)szerk: amúgy az a 16% cpu az egy magra értendő? Mire is való a dma, ha ennyire proci igényes a dolog?
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz Teasüti #3019 üzenetére
feladatkezelőt elindítod hogy a háttérben monitorozza grafikonon a cpu kihasználtságot és kiderül, hány magra vonatkozik
amúgy igen, erre való a dma, de hidd el, dma nélkül csont végig 100% lenne a kihasználtság és jóval több ideig is tartana a dolog, ráadásul még be is lassulna eléggé a rendszer. Egyszer érdemes kipróbálni, milyen letiltani a dma-t. -
Teasüti
nagyúr
Írásban nem is jeleskedik.
Vagy olvasás lassú?#3021: óóó azok a régi szép idők. Még a qantum fireball vinyómnál kikapcsoltam egyszer a dma-t win me alatt. Nem emlékszem milyen proci volt alatta, talán egy P2. Sokat nem romlott a helyzet. Alig lehetett érezni a különbséget.
Bár azok a vonyók még egy nagyságrenddel lassúbbak voltak.
Inkább az optikai meghajtónál nem volt mindegy.[ Szerkesztve ]
-
hool
aktív tag
válasz Teasüti #3023 üzenetére
Xp-m van, és a hiába sata a vinyóm, ideként megy. (seq.ben kb 90-100at tud, azt mondták akkor nincs gond) Tehát nem AHCI módban megy, és vszeg az SSD sem fog, ha csak nem váltok később OS-t. Jelent ez lényeges lassulást vagy nincs jelentőseg, esetleg valamit nagyon félreértettem?
Köszi, bárki aki válaszol.
-
mpierre
veterán
A sima Kingston ssd now v series 64 GB-os elegendő sata I-es csatolóhoz? Vagy van olyan ssd, ami jibban kihasználja a 150-es elméleti tempót? (cuccok közt a 2. géphez lenne.)
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Almaslepeny
csendes tag
válasz Almaslepeny #3014 üzenetére
Valaki esetleg erre?
-
canniball
nagyúr
válasz Almaslepeny #3027 üzenetére
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
kw3v865
senior tag
SSD-t szeretnék venni Toshiba Satellite A300 notebookomba. Windows 7-et illetve Xubuntu 9.10-et tennék az SSD-re meg a fontosabb progikat. A többi cucc maradna a vinyón. Max. 64Gb-osat szeretnék, de egy 40-es is elég lenne. Ebben a kategóriában melyik a legmegbízhatóbb és leggyorsabb?
-
mpierre
veterán
válasz Almaslepeny #3032 üzenetére
Mely ssd-knél működik a trim w7 mellett? Természetesen az intelen, ocz vertexen kívűl...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
canniball
nagyúr
Más vélemény valószínűleg azért nem érkezett mert a többiek vagy nem tudják a választ vagy egyetértenek vele.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
BigBear
senior tag
Intelt vegyél.
Nekem van egy Corsair X64-es (ez egy a millió Indilinx vezérlős SSD meghajtók közül, szinte ugyanaz mindegyik) és egy G2-es 80-as Intel. Nos, épp most raktam ki a gépből a Corsairt. (Nem dobom ki persze, csak 2 SSD nem igazán kell egy gépbe - kivéve persze ha valaki RAID rendszert akar, de ahhoz meg illenék 2 egyforma. Majd megy a másik masinába rendszernek.) Nem azért mert rossz, csak az Intel tapasztalatom szerint jobb. Azon ül a rendszer és tökéletes.
A Corsair is jó persze, semmi baj vele, az elméleti írási sebessége nagyobb is mint az Intelé, de gyakorlatban, "érzésre" az Intel jobb.
Hozzáteszem, nem sokat tesztelgettem, talán 1x lefuttattam a tesztprogramokat és úgy döntöttem, majd használat mellett kiderül mi is az igazság. Nos, nem véletlenül dícsérik az Intel SSD-it.
Imádom a Win7 indulást. Persze a bootfolyamat nem lett gyorsabb (amíg felismeri a dolgokat a gép), de onnan, hogy win7 töltődés, nincs 1 másodperc az asztal. Furcsa és állat egy dolog. Szokásos windows indulás, kis töltike, csík, majd egyik pillanatról a másikra áll a rendszer, programok betöltve, semmi utólagos várakozás a desktopnál, hogy a vírusírtó meg ez meg az betöltődjön.
Nem tweakeltem semmit. Úgy használom mint egy normál winchestert. Sokan emlegetik, hogy swap meg temp dolgokat más meghajtóra, indexelés kikapcs, stb. de könyörgöm, nem épp ez a lényege? Ha azokat máshová teszem, ugyanúgy kotorászni fog a win a hagyományos winchesteren, semmi előnyöm nem lenne.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BigBear #3037 üzenetére
"Sokan emlegetik, hogy swap meg temp dolgokat más meghajtóra, indexelés kikapcs, stb. de könyörgöm, nem épp ez a lényege? Ha azokat máshová teszem, ugyanúgy kotorászni fog a win a hagyományos winchesteren, semmi előnyöm nem lenne."
A más meghajtó alatt ramdriveot ért szerintem mindenki, nem hagyományos hdd-t.
"Nem tweakeltem semmit. Úgy használom mint egy normál winchestert."
Nagyjából én is. Azért általános dolgokat megléptem, de semmi registry buherálással járó dolgok. Hogy win7 mitől ssd barátabb még nem egészen értem, de majd elválik. Remélem abban, hogy 10 év múlva is menni fog az ssd valami utolsó kis gépben, mert addigra már elavult lesz
-
szki
őstag
Alaplap, jelenlegi vinyó, kinézett ssd? (nincs kitöltve a konfigod az adatlapodon)
Sata vinyó mehet ide, ahci és raid módban az alaplap bios beállítástól függően.
Nem kell os-t váltani ahci módhoz. Megfelelő meghajtó progi kell (alaplap gyártóé XP esetén)Nálam a Win7x64 esetén AHCI jött be és a MS sima drivere (AMD driver nem elég jó).
[ Szerkesztve ]
-
hool
aktív tag
Ez egy lenovo a55 asztali gép, nem egyszerű ilyen szempontból.
Everest szerint:
Alaplap neve Lenovo ThinkCentre A55
Alaplapi lapkakészlet Intel Broadwater i946GZ
Jelenlegi vinyó: WDC WD15EADS-00P8B0 (1397 GB, IDE)
Korábbi vinyó, ami alapból volt: WDC WD16 00AAJS-08PSA0 USB Device (149 GB, USB)
Mindkét vinyó sata2-es, mind2 ideként futott, biosban hiába állítottam az egyetlen erre utaló dolgot, nem változott semmi.
Kinézett ssd: Kingston SSDNow V series 40GB SATA 2,5.
Ramot is most veszek, 4 gigát, elképzelhető, hogy váltok vistára/win7re ha az megoldaná, és számottevő lenne AHCIben az ssd. -
Teasüti
nagyúr
-
hossszú
őstag
Win7 x64-et szeretnék telepiteni , van valami különleges dolog amire figyelnem kell telepitéskor.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
mpierre
veterán
válasz Teasüti #3044 üzenetére
Jó kondiban tartja az ssd-t.
Lényegében nem hagyja teleíródni az ssd-t, mert mindent töröl, ami ki van jelölve törlésre.
Pl: Törlésre kijelölt cellát akar írni, de ott van törlésre kijelölt adat. Akkor előszőr töröl, oszt ír. Ez megy trim nélkül. (Belassulhat az ssd, ha tele van szeméttel.)
Trimmel pedig, amikor pihizik a számítógép, akkor jó előre letörli az ilyen cellákból a szemetet. Ennek feltétele a win7, egy trim képes ssd, meg hogy, ne kapcsoljon ki az ssd, amikor alvó módba lép a számítógép.
Asszem ennyi.
-
Adam86
tag
Üdv,
2 ssd között gondolkodok:
- OCZ Apex 128GB
- Intel X25-M 80GBMegéri szerintetek a plusz 15rugót az OCZ, vagy jobban járok teljesítményileg az Intel-el? Az a plusz 48 giga se mindegy persze.
Lenovo Thinkad T500
-
BigBear
senior tag
Inkább az Intel.
Hiába nagyobb az OCZ Apex, de egyrészt egy régebbi meghajtóról van szó, másrészt Jmicron vezérlős, ami inkább kerülendő. Bár amennyire tudom, ezek gyakorlatilag úgy épülnek fel, hogy egy Jmicron raid vezérlő kezel 2 60G-s Jmicron vezérlős tömböt, s emiatt gyorsabb mint a sima Jmicron-os darabok, de így sem az igazi.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Sweet.tv - internetes TV
- PlayStation 5
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Az EU utasította az Apple-t, hogy hagyja abba a földrajzi blokkolást
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...