Aktív témák
-
félisten
válasz ma.ci23 #28997 üzenetére
A gigabyte chipre az a jellemző (általában), hogy a W7 alap driverével stabil, de arányosan lassabb seq írást/olvasást lehet mérni rajtuk. A saját driverükkel hozni szokták az elvárt formát, de csak ezért ne telepíts GSATA AHCI drivert, hisz van 6 darab South Bridge portod és azok az alap W7 AHCI driverével is kifogástalan eredményt fognak hozni a Samsung-al.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz tupacamaru #28999 üzenetére
Az gáz, de tényleg, fontos kis dolog a smartban, arra épülnek dolgok.
zetecR! Te most ezt nem gondoltad komolyan ugye? NANÁ!
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Cadal
őstag
Egy amatőr kérdés:
Intel alaplaphoz (Z68) melyik SATA drivert kell feltelepíteni? sorry intelnél nem vagyok képben. -
Jack@l
veterán
Csak simán az intel chipset installation utility-t tedd fel, a másik nem kell.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
tupacamaru
veterán
Hi!
Neked is Micron ReelSSD-d van asszam. Neked sem mutat írt olvasott adatot az SSDLife??
Szerintem ne tegyél fel semmi, majd az operásiós rendszer tesz fel.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
ma.ci23
tag
válasz Fire/SOUL/CD #29002 üzenetére
köszi a választ,csak azért kérdeztem,mert érdekes módon nekem a gyári Win7 AHCI driverrel nem megy olyan jól mint az AMD ahci driverrel!És még azért kérdeztem mert a Bios-ban látom h külön lehet állítani a GSATA-ra is az AHCI-t!És most van még a South Bridge portra kötve 3 sata(2 vinyó,1 optikai) és betöltésnél látom h az AHCI miatt tovább dolgozik!
-
lucky07
aktív tag
Létezik hogy csak rendszer és a vele járó programok vannak az SSD-n és ennyit írt volna?
Elég sok!
A másik nekem egy Asus Maximus3 Formula lapom van, és , és OCZ Agility3 SSD, és szeretnék a későbbiekben be szerezni egy SATA3-as kártyát.
Ahogy olvastam itt a fórumon nem szeretik egymást a Marvel chip miatt.
Esetleg tudotok ajánlani valamilyen kártyát, hogy ne legyen emiatt ütközés?
A választ előre is köszönöm!Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
lucky07
aktív tag
-
-
lucky07
aktív tag
válasz Kolondrum #29014 üzenetére
Én mindent innen csináltam, mivel 8G ramom van nincs lapozó fájlom, nah meg amennyit én játszok.
Gondolom ha a fent meg adott oldal által csináltam a beállításokat akkor jól csináltam nem?Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
lucky07
aktív tag
válasz Kolondrum #29016 üzenetére
Az a baj hogy igazából semmi nem biztos.
Nem is tudom hogy írjam.
Úgy értem, hogy akkor ezek szerint ami le van írva ott, akkor nem biztos hogy megfelelő.
Igazából jó lenne ha a dolog azon része már le tisztulna,hogy mire kell oda figyelni.
És mik azok a pontok amik szted nem helyesek?
Vagy egyáltalán nem is kell le tiltani.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
Cadal
őstag
válasz tupacamaru #29007 üzenetére
Hi!
Igen, az volt. És nekem sem mutatta sem Micronnal, sem a korábbi 96 GB-os kingstonnal sem. Sokan azt mondják, hogy ez intel SSD-k esetén működik csak, de pl a mostani Kingston HyperX SSD-mnél is mutatja. (itt egy korábbi képem róla ez még csak sataII-es mérés )
Jack@l: Thx.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz lucky07 #29017 üzenetére
Trim lekérdezés nem biztosan ad jó választ, alignálás rendben van, Töredezettségmentesítés kikapcs is jó (azt is lelőttem amúgy) az indexeléssel együtt. Indexelés kikapcsolása: én nem így csinálnám mert a leírtak után nem tudtam keresni a gépen fájlokat. van más megoldás és keresés is marad.
5. pont: oké
6. pont: oké
7. pont: nincs IE-m, FF9 alatt kicsit más.
8. pont: oké, az egyszerűbb leírás (nekem is ki van lőve)
9. pont: ha van szünetmentesed oké amúgy ne
10. pont: akinek sok a ramja kapcsolja ki ha kell úgy is szól a win.
11. pont: lassan felesleges nem kell foglalkozni vele.
12. pont: jaaaaaaaaaaaj ismerem, régi cucc XP alól, nem tartom fontosnak.mindez saját vélemény.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
lucky07
aktív tag
válasz Kolondrum #29019 üzenetére
Nekem eltűnt a futtatás parancs és nem tudom visszahozni, hiába pipálom ki.
A Trim lekérdezésére mit tudsz ajánlani?
És az indexelés kikapcsolását miként eszközöljem?Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=lucky07 Üzlet menete: http://logout.hu/bejegyzes/lucky07/ha_uzletelunk.html
-
kukinyo
addikt
Sziasztok
Nem vagyok nagyon tájékozott a témában,ezért is kérdezlek titeket.
A közeljövőben tervezem egy SSD vásárlását.Nézegettem a boltok kínálatát és erre bukkantam.[link]
Mi a véleményetek erről? Érdemes lehet megvenni? Vagy hasonló árkategóriában tudnátok ajánlani valami jobbat? És esetleg az mennyivel,mivel jobb? -
h1ght3chzor
őstag
Nem tudom, hogy ide írjak-e vagy vmi másik topic-ba, ha esetleg tud vki máshol, akkor megköszönném.
Az lenne a kérdésem, hogy ebbe a laptopba Sony VPCEB2Z1E/BQ hogyan lehetne rakni SSD-t?
Kérlek tisztelj meg azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetre.
-
samu74
addikt
-
samu74
addikt
válasz h1ght3chzor #29027 üzenetére
Nézted a videót..? Mert a hdd-t cserélte egy ssd-re.
Ha meg a hdd-t is benne akarod hagyni,akkor meg a dvd-író helyére tudod esetleg még berakni.[link][ Szerkesztve ]
-----------
-
noorbertt
őstag
samsung ssd lifetime-ot hogyan lehet megnézni?
SSD-life programmal nem..[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz h1ght3chzor #29027 üzenetére
Még egy lehetőség, hogy beleteszed az SSD-t és a HDD-t egy külső rack-ben használod, így a DVD is megmarad...
noorbertt - Hard Disk Sentinel
(Samsung-ok kondíciója 99%-ról indul, ezen ne lepődj meg)[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Aryan
senior tag
Beléptem én is a Kingston V200-sok klubjába egy 64gb-ossal, de remélem januárban már más lesz a gépben. Fura egy szerzett ez az ssd típus. Látszólag jól működik, gyors boot, böngészés illetve program betöltés. Viszont random laggol a gép játékok alatt, filmezés illetve böngészés alatt. Totalcommander-t használva az írás 80-130mb/s körül van ami még szerintem normális egy ilyen árú ssd-től viszont ha akarok rá telepíteni valamit az elég veszéles tud lenni. Tegnap durván 1óra alatt mászott fel rá az új Batman játék ami ha jól emlékszem 17GB körül van. Adata 128gb-os511-esre cserélem majd vagy 2x60-asra. Kingston Hyperx-e van még talonban.
Nagykerben vagyok szervizes, jó ideje árulunk már ssd-t. Saját tapasztalatom alapján a PQI,Kingston SV100-as (és 200 ), Adata olcsóbb szériáit kerülném. PQi-k nagyon lassúak, Kingston-nok 90% már full 0-san érkeznek be (bios sem látja), Adata-kból (sata2-es AS596-os) is sok a 0-s plusz ott is előfordul a SV200-s tünet, laggol vele minden.
PQI ssd-k már nincsenek szerencsére nálunk, viszont Intel-ből Samsung-ból még nem láttam egy rosszat sem. Intel-t is régóta árulunk, Samsungot 1éve. Intel belsősből (x25-m) volt kettő rossz darab.Végül itt a frenetikus V200. Legújabb AHCI driver és minden kivan kapcsolva windows alatt ami fogná. Nem a benchmarkokra indulok be, de használhatatlan az ssd a minden napi életben :
[ Szerkesztve ]
-
kerekfej
addikt
válasz tupacamaru #28967 üzenetére
128GB-hoz képest az írás nem túl kiemelkedő, a többi érték az nem rossz. Miért nem Crucial M4-es modellt vettél ami újabb?
-
front3r
őstag
Én is megmutatom, hogy mire képes SATA2 alatt a 830-as Samu(128GB):
Ez gondolom teljesen rendben van.PS5, PSVR2 - iPhone 14 Plus, Watch S7, iPad Pro(2021)
-
tupacamaru
veterán
válasz kerekfej #29032 üzenetére
Mert ez 30k volt. Meg SATA2-es lapom van és nem akarom egy ideig cserélni.
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
kerekfej
addikt
válasz tupacamaru #29035 üzenetére
Annyiért jó vétel volt ha van rá legalább 1 év garancia.
front3r
[ Szerkesztve ]
-
Zlin50
senior tag
Mi kellene ahhoz, hogy az ssdlife kiírja az adatforgalmat írásra/olvasásra?
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
Jack@l
veterán
válasz Zlin50 #29037 üzenetére
Isteni csoda (full újraírt fw)
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
kukinyo
addikt
válasz h1ght3chzor #29023 üzenetére
Köszönöm
(#29024) SymbianOS: "Én azért ránéznék, milyen az olyan. memóriák, adatok stb. Bár biztos MLC-s."
Na én már itt nem tudom hogy miről is beszélsz.
Mondtam hogy nem vagyok tájékozott ez ügyben.
Tudnál nekem linkelni olyan oldalt ahol ezeknek utána tudnék olvasni?
Köszi -
Perzsa
tag
Sziasztok,
Egy ilyen gépbe [link] raktam Samsung 830 64GB SSD-ét, de a gyári windows xp prof. SP3 telepítő az install elején elszáll kék halállal.
A BIOS felismeri az SSD-t és ACHI be van kapcsolva.
Esetleg milyen drivert adjak be neki?Köszönöm a segítséget!
Üdv,
NorbiIt isn't expression
-
félisten
válasz Perzsa #29040 üzenetére
FS Support
Szépen sorban eljutsz eddig a gépig és van XP-s drivere, azok közt lesz a SATA driver, egy Intel Matrix telepítőcsomag formájában, azt letöltöd, kicsomagolod és azon belül megkeresed.Egy W7 Home Premium x86 jobb választás lenne ehhez a géphez.
(XP alatt nem lesz TRIM, partíció eltolásról gondoskodni kell, Samsung vezérlőnek nem jó a karbantartása)[ Szerkesztve ]
-
kukinyo
addikt
válasz jim_raynor70 #29044 üzenetére
Köszi
Ezek elég meggyőző érvek mellette. -
Wind-Storm
őstag
Egy SLC-s SSD mennyivel lassul TRIM nélkül használva?
-
Yany
addikt
Benchmark lista
Skacok, nem tudom, hogy ez itt hogyan működik, de a legelső hozzászólásba nem tudnánk tenni egy crystaldiskmark-os táblázatot/felsorolást, hogy mely SSD-k mennyit mennek? Itt a fórum lapjain már annyir screenshot/beírás született ezzel kapcsolatban és annyi visszatérő kérdés is övezi őket, hogy igazán betehetnénk az elsőbe egyfajta útmutató adatbázisként. Elég lenne mindenkit csak odairányítani.
Pl. így gondoltam (csak a 4k eredményeket írom, a többiben mindegyik hasonlóan erős és nincs is akkora jelentősége):
Név - SSD - 4K olv. / 4K ír / 4K QD olv. / 4K QD ír - használt csati - chipset
Yany - 128 GB Samsung 830 - 23 / 68 / 239 / 110 - SATA3 - Intel Z68
...
BobuVabu - 60 GB Loller - 1 / 2 / 3 / 4 - PATA - Marvel Thor
stb.
.
.
.Na mit szóltok? (a saját adatom nem fals, az mehet is be egyből ebbe a felsorolásba)
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
jim_raynor70
aktív tag
Gyujtsd ossze az eddig linkelt eredmenyeket, foglald tablazatba es szolj egy moderatornak, hogy igazitsa az elso hozzaszolasba... Az otlet nagyon jo, csak ember legyen a talpan, aki osszegyujtogeti mindezt. No, meg hogy fog kinezni az elso hozzaszolas... Par honap mulva azt latjuk, pontosabban nem latunk semmi mast, csak egy rohadt nagy adathalmazt, mely egy 16:10-es monitort beterit.
-
Yany
addikt
válasz jim_raynor70 #29048 üzenetére
Szerintem inkább legyen 1 db hozzászólás, ami nagy, mint többtízezer hozzászólás, amiből kihámozni szinte lehetetlen és nem is lehet így rendesen összehasonlítani. Csak annyira sajnálom, hogy megy a levegőbe el így ez a sok hasznos méregetés és tapasztalat. Akkor legalább azt találjuk ki, hogy aki mostantól ide beír, annak az eredményeit szépen beillesztgetjük és görgetjük a táblázatot magunkkal (ld. hwsw benchmark topikok).
Yany - 128GB Samsung 830 - 23 / 68 / 239 / 110 - SATA3 - Intel Z68
front3r - 128GB Samsung 830 - 22 / 65 / 184 / 117 - SATA2 - Intel X58
tupacamaru - 128GB Micron RealSSD C300 - 27 / 52 / 179 / 114 - Intel X58[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
gabo01
senior tag
Srácok nem tudja véletlenül valaki, hogy az Asrock 870 Extreme3-as lapon milyen sata3 vezérlő van?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest