Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
őstag
Végletes, már már karikaturisztikus karakterek, felesleges jump scare-ek, felesleges gore és ocsmány CGI - bár utóbbi a legkisebb baj. A két színész játéka rendben van, de valahogy mégis az egész film lelketlen, steril, ráadásul a történet sem valami korszakalkotó. Nem igazán ajánlanám jószívvel.
4/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
The Secret Agent (2025)
(O Agente Secreto)
Nem egy megszokott "hollywoodi" történetvezetés, lassabb is a tempó, nincsenek gyors vágások. A cím megtévesztő lehet, mert nem egy titkosügynök kalandozásairól szól a film. Ami pozitívum az a szép fényképezés, hangulatos zene, illetve atmoszféra, a negatívum pedig a történetből és a játékidőből jön. Aki szeret kísérletezni az adhat neki egy esélyt, viszont mindenkinek semmiképp sem ajánlanám. Nekem bejött, de azért vannak hibái.
7/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Mi lesz a formátum? Engem annyira nem hoz lázba, hogy egy Temu-s Beatles sztorit megnézzek, főleg nem meghallgassak. Miért nem jó egy sima dokumentumfilm? Ha jól emlékszem, akkor a Queen-ről szóló filmet is utólag darabokra szedték, mert a film kedvéért variáltak a sztorin a valódi történésekhez képest.
-
j0k3r!
őstag
Könnyen lehet, hogy csalódás lesz a vége, de azért várom
-
j0k3r!
őstag
Kiszámítható, tucat romantikus film. Az örökkévalóság ötlete itt csak díszlet, nincs itt semmilyen mélység, magam sem értem miért került megnézésre.
5/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
válasz
lezso6
üzenetére
Wag the Dog (1997) - Ez is jó, ha még nem láttad esetleg
-
j0k3r!
őstag
-
j0k3r!
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) nem volt rossz, illetve nálam felkészül a Eddington (2025) és A Hidden Life (2019) csak idő kérdése.
Hátha adtam ihletet a karácsonyi filmek mellé
-
j0k3r!
őstag
válasz
stellaz
üzenetére
A film lényege szerintem az, hogy van egy háromszög: Michelle, Teddy + Don és közötted. A film elején teljesen hülyeségnek tartod az alien elméletet, majd számomra a "villamosszékes" jelenet után volt egy enyhe váltás, azután a pincés fejlövés előtti beszélgetés Donnal után megint váltás, aztán amikor visszaér a kórházból Teddy és rákérdez Michelle, hogy hány darab volt alien a hullák közül, akkor megint váltás, aztán az irodában Teddy szekrénybe bújásánál ismét és így tovább. Narratíva szempontból hasonlít az I Am Mother-re, csak ott "te" a kislány vagy, de ott is ez a játék megy. Szerintem fontos, hogy a sci-fi itt csak díszlet, nem kellett Yorgos Lanthimos-nak ennél jobban belemennie a dologba. Ennyi erővel az örökélet elixírjét, vagy bármi más hihetetlen dolgot is feltalálhatták volna, gyakorlatilag bármit, amire fel lehet építeni ezt a "bizalmi háromszöges" képletet. -
j0k3r!
őstag
Kong az ürességtől a film. Nincs benne egy emlékezetes jelenet, mondat, akármi. Olyan, mint az a rántott sajt, amelyik tele van levegővel a panír alatt, amiről az első falat után kiderül az igazság. Nem igazán ajánlott.
4/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Tanin no kao (1966)
/The Face of Another/Jól indul, izgalmas az alapötlet, ami érdekes kérdéseket vet fel, viszont nagyjából sejthető a kifutás. A
után azt hittem, hogy más irányba megy majd tovább a történet, de sajnos nem így lett, pedig abban szerintem lehetett volna potenciál. A végkifejlet nem tudott meglepni (valószínűleg nem is volt célja), a feldobott filozófiai kérdéseken lehet persze gondolkodni még a megtekintés után is, ha már a film nem úszik le a dolgok mélyére. Ajánlott kategóriába nálam nem kerül, az IMDb 7.8-t sokallom, viszont egyszer azért meg lehet nézni, ha valaki nyitott rá.yoyo-s lány előtti lebukás #értékelés
-
j0k3r!
őstag

Lehetett volna ebben több, ráadásul számomra nagyon hirtelen ért véget. A fényképezés szép, a színészi játék minimalista, de rendben volt. Az írás viszont soványka, ezért gondolom, hogy többet ki lehetett volna belőle hozni. Habár a film tempója lassú, de ezzel nem volt gond, fent tudta tartani a figyelmet így is. Tiszta szívvel senkinek sem ajánlanám, nyugodtan kihagyható darab, annak ellenére, hogy vannak erősségei is.
5/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Suspiria (2018) megvolt? Az is ajánlott a műfajban
-
j0k3r!
őstag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
A "kávézós" jelenet is zseniális. Nem olyan rég néztem újra a filmet és az a rész még mindig üt
-
j0k3r!
őstag
válasz
Louro
üzenetére
Nagyjából egyet tudok érteni a leírtakkal. Sajnos már a trailer után sejtettem, hogy ez valami erőlködés lesz. Pontozást tekintve nálam egy 4-5 pontot megér, viszont holnap már nem fogok emlékezni semmire a filmből, annyira felejthető. Nem mondom, hogy kár volt megcsinálni, de ajánlani nem ajánlanám senkinek. Liam Neeson arca számomra túlságosan is kifejezéstelen volt végig, ami az Airplane-szerű szóvicceknél még rendben is volt, viszont másfajta poénoknál meg rontotta az összképet - a régi filmekben Leslie Nielsen azért tudott vicces arcokat vágni, ami hozzáadott a jelenetekhez.
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
OFF, de hátha elfér, mert van filmes vonatkozása is: https://www.theculturist.io/p/why-is-the-world-losing-color
-
j0k3r!
őstag
Puzsér Róbert bemutatja: A 2010-es évek tíz legjobb filmje – feat. Gödri Bulcsu
Nem hallgattam még meg, de gondoltam megosztom, mert első ránézésre a listájuk tényleg jó filmeket tartalmaz.
Youth (2015)* Mother! (2017) Intouchables (2011) Jagten (2012) The Wolf of Wall Street (2013) Joker (2019) The House That Jack Built (2018) The Sunset Limited (2011)* Nightcrawler (2014) Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017) Nekem a kettő csillagozott nem volt meg, be kell majd őket pótolni.
-
j0k3r!
őstag
The Legend of Bagger Vance (2000)
Egy egyszerű üzenetű, de szép film. A nézése közben többször is a Blow (2001) jutott eszembe, bár utóbbi azért egy 10-es skálán 1 ponttal jobb. Nekem úgy jött le, hogy a golf, mint játék,
. A zene csodálatos, bár párszor olyan érzésem volt, mintha valami hasonlót hallottam volna már máshol. Will Smith, Matt Damon és Charlize Theron egyszerű, nem túltolt játéka is pont jó. Ez egy olyan igazi 90-es évek végi, 2000-es évek eleji "feel good" film. Ha nem rontottam el a keresést, akkor nem is egy túl ismert film még a topikon belül sem - ettől függetlenül bárkinek nyugodtan ajánlom. Eredeti szinkronnal biztos jó, a magyart nem tudom.itt az életet szimbolizálja, így érdemes szerintem nézni a filmet (illetve ezen túl még lehet mögöttes tartalma annak, aki nyitott az ilyesmire) 7/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Resolution (2012) & The Endless (2017)
Nem szeretnék semmit spoilerezni, de annyit megemlítek, hogy egymásra épülő/utaló misztikus filmek. Thrillernek szerintem kevesek, viszont ettől függetlenül is érdekes tud maradni. Sajnos nem is nagyon ugrik be hasonló film, amihez hasonlítani tudnám őket, szóval érjétek be ennyivel, mint kedvcsináló.
6.5/10
#értékelés
-
-
j0k3r!
őstag

Egész hangulatos film, a látványvilág is szép, ráadásul szinte végig megy a zene, ami itt különösen fontos, már már olyan, mint egy szereplő - számomra ez adta a film erejét. Az
jelenet szerintem kifejezetten kreatív, és emlékezetes lett. A színészi alakítások jók, de semmi külön kiemelendőt nem tudnék mondani. Ami viszont baj, hogy ahogy műfajt vált a film időben a 2/3-a környékén, utána szerintem az a minőség rovására megy, különösen a forgatókönyv része. Ettől függetlenül merném ajánlani, valószínűleg az idei TOP 10-be még így is belefér majd visszatekintve. Ami esetleg még infó, hogy érdemes a végéig várni, mert van kettő "post credit scene" a végén."időutazós" zenélős 7/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Sorozat, szóval OFF-ba rakom, de tudom, hogy vannak itt Alien kedvelők: Alien: Earth | Official Trailer | FX
-
j0k3r!
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Igen, mostanában ez a módi Hollywood-ban, hogy vesznek egy klasszikust és valamelyest átformálják a szereplőket, esetleg csavarnak is egyet a történeten, majd az egészet leöntik az oda nem illő mai kor szellemiségével/problémáival, ami úgy "lerí" az eredeti műről, mint úszkáló olajcseppek a vízben. Miért is van ez? Mert, ha írtak volna egy új történetet egy új címmel, akkor arra a kutya nem menne el, ellenben egy klasszikus címmel be lehet rántani a nézőket. Persze ilyenkor szokták felhozni azt, hogy alkotók szabadsága így-úgy, amire én azt mondom, hogy ennek is vannak határai, amelyekbe ha nem fér bele, akkor sajátot kell írni, ott nincs határ.
-
j0k3r!
őstag
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Ez a jelenet egyszerűen mestermunka: [link] [Predator 1 SPOILER] - azóta sem rémlik nekem ehhez hasonló
-
j0k3r!
őstag
-
j0k3r!
őstag
Nagyon vártam ezt a filmet, kíváncsi voltam, hogy a szerintem roppant tehetséges Robert Eggers mit kezd a témával. Valószínűleg ez volt a baj, mert már előre nagyon magasra került a léc. Audiovizuálisan nagyon szép, a hangulat is rendben van, a színészi játék is nagyon jó (külön kiemelném Lily-Rose Depp-et, viszont Willem Dafoe kaphatott volna több játékidőt). Szóval igazából majdnem minden rendben van, kivéve a sztorit. Vagy a történet volt túl sovány, vagy a játékidő volt túl hosszú, de nekem a film 2/3 környékén elkezdett lankadni a figyelmem, emiatt a film végén katarzisnak szánt jelenet sem ütött meg annyira. Ráadásul azok az elemek (pl.:
), amelyek a film elején nagyon frissek és jól működnek, sajnos a végére elfáradnak, mert önismétlőek lesznek. Ettől függetlenül szerintem egy nézésre mindenképpen tudom ajánlanijáték az árnyékkal, álomjelenetek 
7/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Rendkívül egyedi stílus és történetmesélés jellemzi. A vágási munka egyátalán nem sablonos (különösen az elején), ami miatt el tudom képzelni, hogy sokaknak nehezebb volt ezt befogadni. Nem feltétlen dialógusokkal mesél, sokkal inkább a zene és a belső monológok a meghatározóak, viszont számomra pont emiatt sokkal többet adott. Stílusra romantikus dráma, de egyátalán nem olyan, mint amire elsőre gondolna az ember. Szerintem ebben a műfajban nálam ez most TOP 3 helyre került egyből, annyira eltalált - sőt elég valószínű, hogy idén még újra is kell ezt nézni. Az IMDb 5.6-ot az eddig felsoroltak alapján el tudom fogadni, viszont szerintem, akit hozzám hasonlóan jól (és jókor) talál el, annak sokkal erősebb lehet ez a film. Mindenkinek nem merem ajánlani, de azért azt sem mondanám, hogy ez valami rétegfilm. Aki egy nem szokványos romantikus drámára nyitott, annak érdekes lehet.
8/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
válasz
j0k3r!
üzenetére
A teljesség igénye nélkül pár "paródia" film:
The Silence of the Hams
Airplane!
Airplane II: The Sequel
The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
The Naked Gun 2½: The Smell of Fear
Naked Gun 33 1/3: The Final Insult
Hot Shots!
Hot Shots! Part Deux
Loaded Weapon 1- személyes kedvenc
Robin Hood: Men in Tights
Spy Hard
Wrongfully Accused
High School High
Dracula: Dead and Loving It
Top Secret!Ha kihagytam valami klasszikust, akkor szóljatok

Szerk.: a legtöbb egyébként magyar szinkronnal is kiváló!
-
j0k3r!
őstag
válasz
proci985
üzenetére
A The Elephant Man szerintem szintén nagyon könnyen befogadható, ott én nem éreztem azt, hogy nyitva maradt volna sok kérdés, mint mondjuk egy Twin Peaks során/után.
#170540 lemmy9: Hát igen, a 2017-es Twin Peaks 8. részét soha nem fogom elfelejteni, annyira maradandó. Got a light?
-
j0k3r!
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Pár hónapja gyűjtöttem össze egy ismerősnek hasonszőrű filmeket. Hétvégén majd bedobom ide a listát, ha valakinek nosztalgiázni támadna kedve

Szerk.: jön egyébként elvileg idén The Naked Gun remake Liam Neeson-nel, habár tartok tőle, de kíváncsi vagyok rá
-
j0k3r!
őstag
Nagyon régen láttam egyszer tinédzserként, szerintem pár évvel a megjelenés után. Én azt mondom, hogy ezt még mai fejjel is meg lehet nézni. Teljesen kikapcsolt, szórakoztatott és nem is volt túlságosan elnyújtva. Pár poén kivételével én nem találtam benne kivetnivalót. Mindenkinek ajánlott
6/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Nekem a Don't Look Up ugrik be. A filmben az üstökös szimbolizálja a klímaváltozást.
-
j0k3r!
őstag
Things Will Be Different (2024)
Egy kevés szereplős sci-fi. A színészi alakítással és a látványvilággal nem volt különösebben probléma, viszont a sztori sajnos csak egy gyengébb Black Mirror epizód szintjét hozza. A történet kifutását is nagyjából lehetett előre sejteni, pedig szerintem ki lehetett volna hozni belőle többet is. Habár nem bűn rossz, de nem igazán ajánlanám megtekintésre.
5/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Én is felkaptam a fejem, hogy jól hallom-e
#170448 Cs1csó: Ja, volt egy pár klasszikus egysoros
#170450 lezso6: Ez nekem is beleégett az agyamba, jár a marketingesnek a bónusz
A cím marad a kép előtt
#170452 doeme_A64: Atyaég
Zárhatták volna stílusosan a musicalt a film utolsó mondatával: "No chance" ("Nem lesz legközelebb") -
j0k3r!
őstag
Pontosan azt kapja az ember amire számít: egy kemény, de szórakoztató akciófilmet. Magyar hangsávval néztem, és habár Gáti Oszkár és Kiss Erika hangja nagyon jó, de néha olyan gagyi mondatok röpködtek, hogy szerintem anno még ők is fogták a fejüket. A kedvencem, amikor verekedés közben a partvonalról bekiabálja a csaj, hogy "Halálciki ez a melldöngető kanszöveg" 🤦♂️
Ja és a film tanulsága, hogy nem éri meg elrabolni John Matrix lányát
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Egy történet a hosszú hajú, kamionos bajszú Jason Statham-ről Guy Ritchie rendezésében. A stílus és a téma nem az, amit rendező és színész párostól alapból várna a néző. Odatapasztja az embert a képernyő elé, viszont erősen metaforikus az ábrázolás, nézés közben gondolkodásra késztet, nem egy laza gengszterfilm. Nem fogok hazudni, amellett, hogy kiváló élmény volt, végül nem állt össze a fejemben teljesen minden. Szerintem ez tipikusan az a film, ami második vagy harmadik megnézés után valószínűleg még nagyobbat üt, mint legelőször (mint például a The Prestige). Ja és Statham mellett muszáj megemlíteni Ray Liotta-t is, hatalmasat alakít ő is! Pontozás most nincs, majd talán a következő újranézés után.
A csúcspont számomra a
jelenet volt, csodálatos ott minden a zenétől kezdve"Fear Me" Ray Liotta játékáig. #értékelés
Bocs lezso6, elloptam ezt a "thumbnail kép" berakós stílust
-
j0k3r!
őstag
Erősen indul az év, soha rosszabbat idén! Tim Robbins zseniálisat alakít, ismét megjelenik az, ami szeretek, miszerint összemosódik a valóság és képzelet világa. Kivételesen magyar szinkronnal néztem, de szerintem teljesen jó volt. Újra kell majd nézni, mert egyrészt az eredeti szinkronra is kíváncsi vagyok, másrészt már "más" szemmel nézve biztosan észre lehet venni még rengeteg apróságot, ami felett átsiklottam. Aki nyitott egy spirituálisabb utazásra, annak mindenképpen ajánlom a filmet.
8/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
válasz
paatrick
üzenetére
Ha idei filmet kell mondani, akkor nálam a legmaradandóbb élmény a The Substance volt. Ha úgy nézzük, hogy idén mit láttam, akkor A Ghost Story, Mother!, Perfect Days, Alien: Romulus, Saltburn. Ha meg sorozatot is ide lehet venni, akkor a The Bear 3x1 volt nálam az év "filmélménye", valahogy az a rész nagyon betalált nálam.
Remélem nem hagytam ki semmi fontosat
-
j0k3r!
őstag
Az elején gyorsan behúzott a film, egyből belecsapunk a közepébe. Végig nagyon erős a nyomasztó atmoszféra, eközben egyre jobban összemosódik a valóság és a hallucináció, ami nekem személyes kedvencem. Viszont valahogy a vége nem állt össze, amennyiben össze kellett volna egyátalán állnia valaminek. A gyengébb idegzetűeknek nem feltétlen ajánlott, aki viszont megnézi az nem baj, ha olyan eszközön hallgatja, ami jól szól
6/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Mega
struktúraszemét a javából. Ha nem Roland Emmerich rendezte volna, akkor azt mondom, hogy ez egy remek szatíra a klisés katasztrófafilmekről. Sőt, vártam volna a forgatásról készült werkfilmet, ahol a színészek a térdüket csapkodják a jelenetek között, miután teljes átéléssel a kamerába mondják világmegváltó egysoros közhelyeket. Viszont azt gondolom, hogy ennyi pénzért (kb. 140 millió dollár) nem biztos, hogy ez volt a cél. Látványra egyébként pazar, sőt még az alapötlet sem menthetetlen, de nem ebben a köntösben.Pontozni nehéz, egyrészt 10/10, másrészt 4/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Rigormortiis & Drizzt: Köszi, felraktam a listámra
-
j0k3r!
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Megéri megnézni azt a sorozatot, ajánlod?
-
j0k3r!
őstag
válasz
gyuromoj
üzenetére
Nem értem minek erőltetik Zendaya-t, szerintem maximum egy átlagos képességű színésznő. Szerintem a Dune-be is csak azért került be Timothée Chalamet mellé, mert a Pókemberben jó volt a kémia Tom Holland-al (nem láttam a filmeket, de ezt olvastam kritikusoktól), és mivel hasonszőrű korban és kinézetben a két srác, ezért hátha ezzel be tudnak csalogatni sok tinit.
-
j0k3r!
őstag
Huhúú, na ez filmélmény volt! A film megnézése előtt beleszaladtam az
spoiler-be, ami egyrészt meghozta a kedvet a megnézéshez, másrészt így már nem kellett agyalnom az allegóriák ezen részén (ennek szerintem örülök így utólag belegondolva). Kell még rajta agyalni, illetve majd még újranézni is. Pontozni nem akarom egyelőre, de 8-10 között van valahol.Isten-Természet-Ádám-Éva-Káin-Ábel -
j0k3r!
őstag
válasz
proci985
üzenetére
Én is nagyon régóta halogatom hasonló okokból. Egyszerűen ha meglátom a plakátot, majd hozzágondolom a karácsonyi hátterű, potenciálisan giccses romantikus szálakat, akkor egy olyan ragadós, nyúlós egyvelegre asszociálok, ami után valószínűleg napokig kell a lelkemet Ultra Derm-el sikálni, hogy megtisztuljak.
-
j0k3r!
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Nekem az egyik bűnös kedvencem abból a korszakból: Drive (1997) - ami ránézésre nem csigázza fel a nézőt, viszont a magyar címe sokkal menőbb: Száguldás életre-halálra
-
j0k3r!
őstag
válasz
Emunem
üzenetére
Nem vagyok a félelmetes filmek szakértője, de nekem ezek minőségi munkának tűntek:
Suspiria (2018), Midsommar (2019), Hereditary (2018) -
j0k3r!
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Akkor már inkább Beverly Hills Ninja
-
j0k3r!
őstag
Nem tudnám műfajilag pontosan besorolni, viszont az összhatás számomra pozitív csalódás. Volt a filmben egy két különösen szép gondolat, amire nem is számítottam. Egyébként egész sok "neves" színész felbukkan a főszereplők mellett. Aki nyitott egy szatíra-dráma-vígjáték-akármi egyvelegre Nicolas Cage-el a főszerepben, annak megérhet egy próbát.
Ha valaki látta a filmet, akkor az mondja már meg, hogy
az ikres dolgot hogy hozták össze ilyen jól 2002-ben? Ilyenkor a színész mind a két szerepet eljátsza egyedül és összemossák utólag, vagy miféle technológiával csinálhatták? 7/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
válasz
myckey
üzenetére
Egy megnézést mindenképp megér. Számomra voltak benne 10/10 jelenetek is (még musical is!), de volt sok időhúzó töltelék is, ezért írtam tegnap, hogy vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Annyira rossznak egyátalán nem mondanám, hogy lebeszéljek bárkit is a megnézéséről.
-
j0k3r!
őstag
Vegyes érzéseim vannak. A látványra itt sem lehet panasz, szerintem nagyon jók a színek, a fények, a kameramunka, a díszletek (pl.: tárgyalóterem). A zene (nem a musical betétek!) is legtöbbször jó, különösen az a többször felcsendülő egyszerű motívum, ami engem sikeresen berántott, a fülembe mászott. Na és akkor a musical témakörről általánosan... én személy szerint egyátalán nem kedvelem, szerintem a legtöbbször abszolút indokolatlan, oda nem illő az egész (mint az ananász a pizzán). Sajnos itt sem történt máshogy legtöbbször, egyszerűen számomra megtörte a film ritmusát, kizökkentett egy-egy jelenetből, kár érte. Volt egy musical jelenet, ami szerintem nagyon jól sikerült: spoileres link - és valószínűleg, ha az egész filmben összesen 2-3 ilyen "indokolt" musical jelenet lett volna, akkor fogyaszthatóbb lett volna a végeredmény. A színészi munkára szintén nem lehet panasz, de egyiküknek sem ez volt élete alakítása, hozták az elvárt jó szintet.
Kicsit spoileresen:
A film nyitó jelenete nálam 10/10, rettentő hangulatos volt a kis animáció, egyből fel is ültem a nosztalgia vonatra. Két dolog jutott eszembe a film megnézése után. Egyrészt, ha hagyják az egész musical marhaságot, vagy nagyon nagyon módjával használják, akkor készülhetett volna egy nagyon sötét, nyomasztó, depresszív film is akár, valami olyasmi ami után úgy kel fel az ember, mint a Requiem for a Dream után. Szerintem minden adott lett volna ennek az elkészítéséhez (történet, színészek, stb.). Másrészt, ha maradt volna a jelenlegi történet, de mondjuk a musical helyett a nyitó jelenetes animációkkal mesélték volna el a "képzelgéseket", "álom jeleneteket", akkor szerintem az is jól működött volna. Nem bántam meg, hogy megnéztem, bár a musical miatt nem volt nálam magasan a léc az elvárások terén.
6/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Kellemesen szórakoztam, nagyjából azt kaptam, amire a trailer alapján számítottam: egy audiovizuális orgiát kevés mondandóval. Az egész film egy túlzás, beleértve mind a karaktereket, mind az képi és hangi megoldásokat. Utóbbi nekem egyébként pár apróságtól eltekintve tetszett, megadott egy fura alaphangulatot. Szerintem elég sok kreatív megoldást látunk akár a történetmesélés során (
), de akár apróságoknál is (a film elején földbe tett emlékszobor sorsa ). Szerintem mind a három fő karaktert játszó színész remekül alakít: Demi Moore, Margaret Qualley, Dennis Quaid. Utóbbi remekül hozza apl.: kukába dobott pendrive, fisheye effect . A film nagyja jól működik, viszont az utolsó 30 percben volt egy olyan érzésem, hogy elfogyott az írói kreativitás (?), és az addig felépített világából kilép a film és a négyzetére emeli azt. Még őrlődöm, hogy ez kellett-e, vagy itt szándékosan átment néző pukkasztóba a film, ahelyett hogy okosan elvarrta volna az addig szőtt történethálót. Spoiler nélkül ennyi, aki valami egyedit, emlékezeteset szeretne látni, annak mindenképp ajánlom (akik nem jól bírják a gusztustalanságot, azok óvatosan!). Azt biztosan elérte a film, hogy ha valaki 10 év múlva megkérdezi, hogy láttam-e, vagy csak szembejön a filmből egy jelenet, akkor azt tudom mondani, hogy "igen, emlékszem".gátlástalan szociopata CEO-t, akit a részvényesek boldoggá tételén (és a saját egoján) kívül semmi sem érdekel Na, de akkor mi nem tetszett:
- Engem ez a techno tuc-tuc zene párszor megőrített már - Nem tetszik a "YOU ARE ONE" megoldás sem, szerintem ez így furcsa, hogy Elisabeth egyátalán nem éli meg Sue sikereit (csak a TV-ben látja). Így mire jó az egész? Ennyi erővel kinevelhetett volna magának egy fiatal modell csajt, akin keresztül megéli a korábbi sikerek egy részét - A Szupercsapatot és MacGyver-t megszégyenítő ügyességgel barkácsolja össze a fürdőszobai mellékszobát (ez persze nem fontos, de csak ámultam a végeredményen) - Elvileg Elisabeth egyre csak veszít magából, ha nem tartja be a szabályt Sue, erre a végén szétcsoffadt, görnyedt verzióban még rohangál meg ugrál és él túl ütéseket, úgy hogy amikor elvileg sokkal "jobban" volt, akkor a fotelből alig tudott felkelni - Elisabeth amikor a randira készül az tetszett, viszont nekem korai volt, hogy gyakorlatilag az első 7 napos ciklus végén már így megőrül (ha jól emlékszem). Én időben későbbre helyeztem volna, jobban felépítve a megőrülést - Az utolsó 30 percet még nem tudom hova tenni. Egyrészt szórakoztató volt és nem bánom, hogy láttam Monstro Elisasue-t, másrészt a vérfröcskölős marhaság már untatott, primitív volt - A film hossza 2 óra 20 perc, ez általában nekem már sok, ha indokolatlan a történet szempontjából. Párszor észre is vettem magamon, hogy elkalandoztam a töltelék jeleneteknél (pl.: szomszéd hülyegyerek, telefonos jelenetek, Elisabeth zabálása/főzése) 7/10
Biztosan hagytam ki mind pozitívumot, mind negatívumot.
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
válasz
Miklós315
üzenetére
Épp ma tervezem megnézni
"Magam részéről feleslegesnek tartom a The Substance elkészültét, mert semmi újat nem adott (sem audiovizuális, sem tartalmi síkon)."
Ezt az érvet sosem értettem. Valami, ami nem teljesen új az már nem is képviselhet értéket? Azt már felesleges volt megcsinálni? Amúgy is mi az, hogy új? Elég nehéz manapság zenében, filmekben olyat alkotni, amire ne lehetne ráhúzni, hogy ez "volt már". Sőt, lehet hogy amire te azt mondtad film, hogy ez nagyon jól sikerült, hozott valami újat, az igazából nem új, csak te nem ismered a régit
Egyébként valami fura mindfuck-ot várok, amit egyszer megnéz az ember, aztán ennyi.
-
j0k3r!
őstag
Nem volt ez rossz, az
játszó színész szerintem nagyon ügyesen hozta a karaktert (főleg a film első felében). Pár dologba azért bele tudnék kötni a történetet tekintve, kezdve a kiscsaj plot armorjával, de eltekintek ettől most. Volt izgalom és sok feszült jelenet, a régiek közül mai szemmel nézve (!) párat simán üt. Azandroidot lehetett volna kicsit jobb, azon még lehetett volna szerintem kicsit reszelni, illetve párszorAsh CGI .a facehugger-ek is túl robotikusan mozogtak 7/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
válasz
Rigormortiis
üzenetére
Persze, ez most az volt
-
j0k3r!
őstag
Wishmaster (1997), Wishmaster 2: Evil Never Dies (1999)
Szórakoztató kis moslék a 90-es évek második feléből. Az IMDb szerint van még 2 rész, viszont abban már nem szerepel a címszerepet játszó színész, akit minden bizonnyal hiányolnék. Pontosan azt kapja az ember, mint amire számítani lehet a trailerek alapján
5/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023)
A korábbi MI-khoz képest szerintem bugyuta a történet, olyan mintha előre kitalált cool akciójelenetek lettek volna felfűzve egymás után és közéjük írtak volna valami minimális átvezető történetet. Ethan Hunt meg természetesen sebezhetetlen, mindig minden jelenetben tökéletes borosta, haj, sehol egy gyűrődés az ingen, és 5 perc sprint után sem kapkod levegőért. Az ilyenek miatt számomra túl vegytiszta, laboratóriumi lett az egész, pedig szerintem nem kellene sokat tenni azért, hogy ezen javítsanak, és egyből "életszerűbb" lenne az összhatás.
6/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Megapolist szépen szidják mindenhol, IMDb-n is 5.3
-
j0k3r!
őstag
Operation Fortune: Ruse de Guerre (2023)
Könnyed szórakozásra vágytam, amit nagyjából megkaptam. Számomra nagyon kommerszre sikerült, és csak nyomokban tartalmazott Guy Ritchie-t, ez simán lehetett volna egy sokadik Ryan Reynolds vagy Rock-os ökörködés is. A történetről beszélni értelme nincs, viszont akciófilmként sem remekel, mivel egy komolyabb, emlékezetesebb akciójelenet sincs benne. Szerintem még egy csepp vért sem látunk, a rosszfiúk homokzsákként esnek össze egy-egy találat után, de még a legszívósabbak is értenek maximum 3 pofonból. Van benne pár kellemetlen poén, illetve sokszor feleslegesnek éreztem a dialógusokat is, mert gyakorlatilag azt mondták egymás fülébe, amit látunk (mintha a rendező nem bízott volna abban, hogy a néző felfogja, amit lát?). Ez bizonyos filmekben tud hasznos történetmesélési elem lenni, de amikor azt "narrálják" nagyjából, hogy menj be az ajtón és lopd el az XY tárgyat, amit megbeszéltünk, akkor abszolút felesleges és életszerűtlen az egész, hogy egy ilyen Mission Impossible féle akciócsoport nem beszél meg egy küldetést előre, hanem ott helyben ad hoc mondják egymásnak mit kell csinálni. Na mindegy, sajnálom, mert egy ilyen szereplőgárdával (Jason Statham, Aubrey Plaza, Hugh Grant, Josh Hartnett) többet ki lehetett volna hozni történet és karakter írás terén is. Nem számítottam az év filmjére, de azért az értékelésemhez képest legalább 1-2 ponttal erősebbet vártam. Nagyon ajánlani nem tudom, de ha valaki megnézi, akkor gyanítom, hogy másnapra már el is felejti, annyira súlytalan tucattermék az egész. Talán meg sem érdemel ennyi karaktert, amennyit írtam
5/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Late Night with the Devil (2023)
Na ez egy nagyon egyedi hangulatú és stílusú film lett. Nem nagyon értek a technikai részéhez, de tetszett, ahogyan a képaránnyal meg ezzel a retro effekttel variáltak. Spoilerezni nem szeretnék, szóval csak annyit mondanék, hogy egy 70-es évekbeli late night show van keresztezve az ördögűzővel. Ja és még a játékidő is pont jó, végre nem lett rádobva 20-30 perc az ideális hosszra, mint azt annyiszor látni. Tudom ajánlani, nekem bejött.
8/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
válasz
-FreaK-
üzenetére
A Boss Level jutott eszembe a trailer alapján, az a sztori is jó táptalaj volt a poénoknak.
-
j0k3r!
őstag
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
-
j0k3r!
őstag
Egy idős tokiói WC tisztító férfi mindennapjait követhetjük nyomon, annak minimalizmusával, ciklikusságával, de néhol azért változatosságával. Nincs hatalmas történet, viszont beszippantott az atmoszféra az elejétől kezdve. Nem is lehetett volna nagyon Japánnál jobb helyszínt találni a filmhez. Ja és a zene választások is jók voltak

8/10
Ismét bedőltem az öreg Shyamalan-nak, de nem kellett volna. A film első fele egész rendben van (
), viszont a második fele abszolút kiábrándító (bár azért a két méterenként álló rendőrség és az összes jó időben jó helyen levés az már a vicc kategória ). Többet vártam a trailer alapjánfel sem sorolom a sok hülyeséget, az utolsó 10 perc pedig a film mélypontja 
5/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Elhittem a történetet (mondjuk igaz történet az alapja), a szereplőket és az adott kort, szóval ez a rész teljesen rendben volt. Viszont maradt bennem a végén valami hiányérzet, elmaradt katarzis, mintha egy hosszú előjáték lett volna a film egy markáns befejezés nélkül. A Felix-et alkotó színész
Egyszer simán nézhető, de bennem nem hagyott mélyebb nyomot.baromi ijesztő volt, szerintem kiemelkedett a többiek közül. 7/10
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
válasz
Kergeboci
üzenetére
Hát igen, ezért nézek csak ritkán ilyen műfajt, idővel rájöttem, hogy
"However, I was again frustrated by failure. I have since come to understand that the answer eluded me because it required a lesser mind, or perhaps a mind less bound by the parameters of perfection."

-
j0k3r!
őstag
válasz
Kergeboci
üzenetére
Én is ludas vagyok, mert sajnos rááll az agyam az ilyenekre és hamarabb észreveszem, mint az átlag ember. Például
De mondom, bizonyos szinten velem van a baj, mert túl hamar kiszúrom az ilyeneket, amikor a 2 végén Ripley kapaszkodik (egy ideig 1 kézzel) és csüng rajta a királynő (hány kiló lehet?), akkor az jut eszembe, hogy vagy annyira igénytelen a film, hogy úgy voltak vele, hogy "jólvanazúgy'", vagy pedig engem néznek teljesen hülyének. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Diablo IV
- Fujifilm X
- Yettel topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Ubuntu Linux
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vicces képek
- További aktív témák...
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i5 8365U, 8-16GB RAM, SSD, számla, 6 hó gar
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- Samsung Galaxy A37 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest