Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mephi666

nagyúr

The Dark Tower

nem most láttam a filmet, viszont a könyvből megvettem 2 hete az első 3 kötetet, amit 1 hét alatt kivégeztem és megrendeltem egyben a maradék 5öt :DDD ...pénteken az is megérkezett és már a 4. végénél járok... (ami 700 oldal, az egyik legvaskosabb darab... a gunslinger kb 250 oldala eltörpül mellette) összességében meg az egész sztori felénél... (már most várom a délutánt, hogy folytathassam)

csak azért most írok a filmről, mert most már van alapja konkrét véleményt alkotni róla: anno a film tetszett valamennyire a könyvek ismerete nélkül, de visszagondolva érhető miért kaszálták el... óriási potenciál lenne pedig az egészben :K King több mint 3 évtizeden keresztül írta, közben merített ihletet mindenhonnan... fantasy-horror-scifi-western-akció, mindez (részben) posztapokaliptikus környezetben, mintha nyakon öntenénk az egészet fallout-tal is... nem mondom, hogy 7-8 részes szériát kellene belőle mindenképp csinálni, de egy értelmes forgatókönyvíró+rendező szerintem 3-4 3óra körüli epizódban jól össze tudná ezt rakni :K

ui: a filmmel egyébként alapvetően olyan baj van, hogy összevissza mosta az eseményeket a könyvek 1-2-3. része közt, valamint Idris Elba a bőrszíne miatt abszolút meggyalázta a könyvet :K színészként szerintem jól hozta a karaktert, viszont a könyvekben fehér bőrszínű a gunslinger és csomó konfliktusnak pont az a forrása, hogy egy társasághoz csapódó (rasszista) színesbőrű csaj oltogatja :D ...a színészi alakítás jó volt, de pl egy David Harbour-nak kellett volna kapni a szerepet...

...mindenesetre bízok benne, hogy valakinek előbb-utóbb eszébe jut, hogy ezt rendesen filmre kéne vinni, mert annyira monumentális mű, mint pl egy gyűrűk ura, vagy star wars :K

Új hozzászólás Aktív témák