- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Aktív témák
-
Bobojsza
aktív tag
Ujra feldobom, hatha valaki
-
Bagoly
senior tag
Amire szükséged van: rend és fegyelem........vagy bizonyítsd be, hogy zseniként átlátod a káoszt is! ;]
Öcsém milyen problémák kerülnek már elő!
Az Apámék korosztálya még fejből osztott szorzott, az én korosztályom már zsebszámológépbe pötyögte az operandusokat.......... a következő korosztály már a félrehajított alsógatyáját sem fogja felismerni számítógép nélkül?
Csak én érzem úgy, hogy a ''gépek'' eltompítják a gondolkodásunk? -
Sipi
addikt
-
Sipi
addikt
Az az! Egy bazi nagy adatbázisban tárolja a file-ok verzióit. A kliensével tudsz hozzáadni, törölni, böngészni benne. Más programmal nem tudod megnézni, miket tárol. (De minden Versioning System ilyen.)
A használata elég bonyulultnak tűnik. Én nem értek hozzá, csak láttam már olyat, aki használja. :)
Sipi -
Sipi
addikt
Izé, pontosítok: CVS vagy SourceSafe kelleNE. De otthoni használatra szerintem az életben nem fogod tudni használni. :)
Egyrészt elég bonyolult belőni őket, ráadásul ezek szerverként futnak, nem normál filerendszerként kezelheted.
Másrészről a CVS-rendszerek csak azt a részt oldanák meg, hogy minden verziódat külön-külön elmentenék. Ebből vissza is kell bányászni a cuccost, másrészt szerintem nem képesek a második feltételt, tehát a tematikus válogatást megoldani. Vagy ha igen, akkor fingom sincs, hogyan kell beállítani.
A segusoland tematikus alapon rendszerezi a fileokat. (Ezt IS elvégzi.) Nincsenek benne könyvtrak, Te adsz meg szempontokat, hogy pl. ez egy ZENE file, SZUPER minősítéssel, MIKE OLDFIELD szerzővel, stb. Utána csak szűrnöd kell. De csak Linux alatt megy... Pedig nagy részben ez megoldaná a gondjaidat (utána csak jól kell elnevezned az állományokat, és jól kell csoportokba rendelned.)
Sipi -
Sipi
addikt
Nem tudom, meg lehet-e könnyen valósítani, de ehhez valami Versioning Software kellene. Pl. CVS, vagy SourceSafe. Ebben verziónként tárolod az állományokat.
Másik: a segusoland nevű alkalmazást nézd meg. Ez ugyan Linuxra van, de talán valami olyasmit tud, ami Neked kellene.
[L]http://segusoland.sourceforge.net/[/L]
Sipi -
Bobojsza
aktív tag
válasz
loszerafin #31 üzenetére
Mi van ????
Van a kep azt hittem kesz, de nem meg kellett rajta mondjuk egy kis kontrasztot fokozni, de hogy megmaradjon elteszem az elozot.
Na most tif eseten a meret azonos, lehet csak 3 perc telt el a 2 kozott lehet 3 honap de honnan a francbol tudom melyik mi, honnan is ??? :) -
loszerafin
senior tag
Nem használok windowst, de mintha excel állományoknál meg lehetne adni kulcsszavakat.
Talán a word doksikhoz is. Így könnyebb a keresés. -
Bobojsza
aktív tag
Jol van ertelek...
Csak, de am azonban Oh ize...
Tessek van 1 rajz, huztam rajta 1 vonalat, huzok rajta holnap 1 masikat.
Eddig ezt igy neveztem el: Kep001.pic es Kep002.pic
De fogalamm sincs mi van benne
Milyen nevet adjak neki ??? Nem olyan egyertemu ez mint szerzodes xy-nal ekkor meg ekkor.
Eree valami javaslat ?? -
rog
addikt
van még egy egyszerü termodinamikai törvény.
adott egy probléma, akkor sose egy másikat oldj meg helyette. :)
adott egy probléma: létezik-e olyan program ami képes egy könnyen kereshető, kategórizált adatbázis létrehozni tetszőleges fájlokra. ha igen mi a neve.
erre igen jó válasz, hogy rendszerezd a fájlaidat jobban. csak éppen használhatatlan.
arra a másik problémára, amire nem keressük a választ, hogy miért nem találom sose azt a fájlt amit keresek, arra szerintem tökéletes. már csak valakinek fel kéne tennie. -
LordX
veterán
Ne legyen rendszertelenül tárolt fájl. Olyan progit nem fog találni, ami tökéletesen fog neki működni, és ha egy fájlt más kategóriába sorol, sosem fogja megtalálni.
Ez egy egyszerű thermodinamikai törvény: Energia befektetése nélkül az entrópia nem fog csökkenni. Rendszertelenül tárolt fájlok entrópiája pedig a lehető legnagyobb :) -
LordX
veterán
globális téma->''vevő''->év->doksi típusa (pl. oktatás)->rövid idejű tagolás. És értelmes fájlnevet kell adni. (mivel már 8 éve kitalálták a hosszú fájlneveket windóz alá is) A lényege ez.
Na jó, füllentettem, nem az én doksijaim, hanem anyu cégéé, de betanítottam, hogy így használja, mert a számítógépezés jelentős részét doksik keresésével töltötte.. Most másodpercek alatt mindent megtalál.. Addig ugyanazt csinálta, mint amit te leírsz az eddigi hozzászólásaidban. Olyan fájlnevei voltak, hogy EO12.doc. Most December havi egészségügyi oktatás.doc-nak hívják a fájtl.
Mondom, kicsit meg kell eröltetni magad, és szervezve elmenteni a cuccokat. Az optimális szervezés az elérés módjától függ, de ezt mindenki maga tudja leginkább kitalálni. (kivéve, ha nem ért a géphez, csak Wordhöz, mint anyám :D ) -
loszerafin
senior tag
Amiket te csinálsz,tedd a 'work' könyvtáradba.
Innen induljon minden projekthelyednek új könyvtár:
pl otthon, egyetem, vakacio, stb.
Innen nyiljon minden projektednek új könyvtár.
Pl:
work/egyetem/szakdoli
És itt ne törölj semmit. Minden amit létrehozol, nézzen ki így:
név-XY.doc
ahol XY sorszám. Pl. 00, 01, stb.
Ha nem wordben dolgoznál, hanem olyan cuccban, ami sima szövegként menti az állományokat,
ajánlanék vmi verziókövető rendszert, de így nem tudok.
KL -
rog
addikt
-
L3zl13
nagyúr
Nem egészen ez, de kicsit hasonló:
Total commender:
Keresésben meg lehet adni és el lehet menteni feltételként különböző filecsoportokat.
Pl zenénél: mp3, wav és ogg
Lefuttatod a keresést, és az eredményt ablakba rakatod vele.
De szerintem a windows media playerben lévő media library is valami hasonló. -
Bobojsza
aktív tag
Banyek ez csak a letoltes...
Es a dokumentumok ?
Irsz valamiut
holnap azt gondolod baromsag, atirod
harmadnap vissza kene ra terni.
De ha 1 evvel ezelottirol van szo amikor mar semmire nem emlekszel...
lehet nem eleg szemleletes a dolog amit mondok, de meg nem voltal olyan helyzetben. hogy van 13 vinyod tudod hogy amit keresel valahol megvan, de nem tudod hogy ugyanolyan nevvel melyik verzio a jo...
mert most ez van -
LordX
veterán
Pfff :)) :)) :))
Bocs, de a megoldás.. Önmegtartóztatás. Megnézed, hogy jó-e az a fájl, amit tegnap letölöttél, Ha igen, nem töltöd le újra, ha meg nem jó, letörlöd, és holnap letölötd a másikat :)
Nekem semmi gondom nincs a letöltött fájlokkal, downloadsdirvers, downloadszene, downloadskutyafüle könyvtáraim vannak, és oda töltöm le, ahova illik.
Miért nem vagy képes ezt megcsinálni? Max 2 kattintással többe kerül elmenteni a fájlokat (nem a mentés, hanem a mentés... menüre kattintasz + 2 kattintás a könyvtárba bejutás..). És nem lenne távolról sem ilyen gondod, amit most leírtál. -
motor
tag
Egy nap a róka belesett egy mély verembe, amelyből sehogyan sem tudott kikászálódni. Sokáig ült ott tétlenül, mire végül arra járt a nyuszika.
-Hahó kisnyuszi, hé! Leestem ide a verembe, nem tudok kijutni. Segíts már felmásznom.
- Na jól van, jól van. Várj egy kicsit, mindjárt kerítek egy hosszú ágat amivel ki tudlak húzni!
-Nem várok! -
rog
addikt
nekem már az.
magyarul egy olyan nézetet akarsz a dátumozott könyvtárak tartalmáról, mint amilyet a windows commender hoz létre ha a keresés eredménye ablakban azt a gombot nyomod meg, hogy ''ablakba''. csak ne kelljen a windows commandert használni, hanem az explorerbe épülve az összes fájlkezelő program/ablak/akarmi tudja használni.. pl: a word open file is meg tudja nyitni a zenék virtuális könyvtárat, amiben linkek vannak az összes vinyón lévő zenefájlra.
ez egy igen jó ötlet! -
Bobojsza
aktív tag
de te mar pedzed...
Az alap problema hogy most kaka van mert eltuntek file-ok, illetve fogalmam sincs hogy azonos neven, vagy csak szammal ellatott alomanyok mit takarnak meg kene nyitogatnom oket 1esevel
raadasul a meret sem donto, mert kesobbi datum nem biztos hogy nagyobb allomany, hosszabb ''jo'' dokumentumot takar
na ezt akarom megelozni
Amit mondasz mar probaltam, de nem tul jo megoldas, nagyon korulmenyes, es ugyanugy elveszhetnek a dolgok, felulirom stb -
LordX
veterán
''Tehat azt mondom zene, kilistaz valamennyi zene filet, ezt persze nekem kell minden filnel megmondanom, hogy apam, ez 1 zene file, es kiirja melle melyik konyvtarban talalhato, igy rogton tudom mikori, es lehetoseg van azonos nevek kezelesere.''
Apám, *.mp3-ra való keresésnél melyik fájlról kell neked egyesével megadni, hogy ez egy MP3 fájl? Szerintem te értelmezed félre, mit akarok mondani...
[Szerkesztve] -
Bobojsza
aktív tag
Na akkor meg 1*
A fileok amiket ma toltok le hozok letre editalok 1 20040126 nevu konyvtarba kellene hogy keruljenek. Ezzel nem akarok foglalkozni, legyen ez olyan mondjuk mint a temp konyvtar, csak maradjon is meg
Na most ha holnap tovabb irom a dolgozatomat, amit ma elkezdek, akkor az a holnapi konyvtarba keruljon, es maradjon meg a mai is a maiban, a mai tartalommal. tudom van ilyen hogy mentes mas neven
DE
ami a fo, hogy minden tipusu allomany ebbe a konyvtarba keruljon, viszont nekem legyen 1 ugymond virtualis file rendszerem, hogy
ZENE
LETOLTOTT
DOC
stb...
namost ha belepek 1 ilyen virtualis konyvtarba latnam, hogy mikori allomanyok vannk es mik.
Na remelem igy mar vilagosabb -
rog
addikt
ha már naponta létrehozol egy konyvtárat, akkor inkább naponta hozz létre 4-et.
c:/dokumentumok/zene/040126/
c:/dokumentumok/munka/040126/
c:/dokumentumok/letoltes/040126/
c:/dokumentumok/doc/040126/
azt jóvan.
bár én még naponta se csinálnék, hanem a meglévő négybe hoznám létre a fájlokat már eleve.
vagy én sem értettem hogy mi a probléma :) akkor bocsi. -
Bobojsza
aktív tag
UP
Hatha valaki..
Olyanra gondolok, hogy mikor kalandozol a Documents and Settingd konyvtarban, akkor vanna olyan furcsasagok, hogy ugrik a file rendszerben es beugrik az all userbe. Na nekem pont valami ilyesmi kene csak koordinaltan!!! -
Bobojsza
aktív tag
Sziasztok'
A kovetkezo segitsegre lenne szuksegem.
Kaosz van gepen. Gondolom nem csak nalam. A megoldas az lenne, ha a rendezes nem konyvtar alapon, hanem tematikankent menne, azzal az opcioval, hogy minden nap letrehozok 1 konyvtarat, az aznapi cuccos abba a konyvtarba kerul, legyen az doc, letoltes, munkallomany, zene stb.
A kerdesem az lenne letezik-e olyan program, vagy modszer, miszerint, tematikak szerint rendeli hozza a file-t fuggetlenul a helytol.
Tehat azt mondom zene, kilistaz valamennyi zene filet, ezt persze nekem kell minden filnel megmondanom, hogy apam, ez 1 zene file, es kiirja melle melyik konyvtarban talalhato, igy rogton tudom mikori, es lehetoseg van azonos nevek kezelesere.
Szoval van-e ilyen?
A Longhornban valami hgasonlot terveznek??
Koszi
Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Quadro FX 570 eladó
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest