Keresés

Aktív témák

• tgabi333

aktív tag

válasz Brian16 #391 üzenetére

Szevasz

Ha jól gondolom akkor a kétkötetes Bjarne Stroustup könyvre gondolsz..

Ez a könyv a standard c++-t tartalmazza, tehát nem fogsz benne egy szót sem olvasni oprendszerekről (pl hogyan tudom meg a kurzor helyét a képernyőn) ez csak NYELVLEÍRÁS.. de nagyon jó.. tanulni csak úgy lehet belőle, hogy elolvasod az egészet.. de ez kb 1500 oldal..

A másik : sokan kezdik, hogy megvesznek a boltban egy valami hogyan programozzunk windows alatt dephi-t.. nagyon szép ábrák vannak benne, hogy hogyan lehet szép ablakokat csinálni....

Megmondom a valót.. a wc papír többet ér mint ezek a könyvek.. ha programozni szeretnél, és tényleg programozni, akkor a legjobb a Stroustrup könyv, ha meg ablakokat szeretnél pakolgatni értelmetlenül akkor.. Egyébként ne mondja senki, hogy azokból a könyvekből lehet normális windows-os programokat írni....

A másik probléma a programozással, mármint aki kezdeni akarja, hogy jön az OO és csak néz, megérti, de fogalma sincs arról, hogy hogyan kell ennek az eszközeivel élni, főleg egy olyan nyelvben mint a C++,

Ha valaki nyelvet szeretne tanulni, akkor elsőre szerintem nem OO nyelvel kellene kezdenie. mondjuk C utána C++ és ADA, az a nyelv nagyon fontos, rengeteget lehet belőle tanulni, nekem a kedvencem...

Tehát a lényeg ha valaki még nem programozott ne OO nyelvel kezdjen!

És ha valaki már jól halad akkor a vonal továbbiakban C# és Java

A másik téveszme, a ''kvázi'' programozók között, az, hogy a Java olyan mint a C++, ja ... csak kicsit másképpen meg fordítva.....

Aktív témák