- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
King Unique #207 üzenetére
Nem kell a windowst se beaktiválni. Minek.
Csak egy felirat van a képernyő jobb sarkában, már megszoktam.
-
X2N
őstag
Tapasztalat frissítésre nincs(én nem kapcsoltam be soha eddig), van neki win 11-es verziója, ezt nem próbáltam, csak 1x raktam fel véletlenül, utána visszatettem a 10-est. Időnként újratelepítem a windows-t, pl hardvercserénél, akkor megy mindig fel az aktuális új verzió. Eddig problémám nekem nem volt vele..
carl18-Te csinálod jól, felesleges mindig mindenből a legújabbat megvenni.
-
X2N
őstag
válasz
King Unique #197 üzenetére
Kíváncsian várom az új fejlesztéseket a windows 12-ben.
-
X2N
őstag
Ezekre a frissítésbeli problémákra megoldás egy costum win 10 iso(revios) amiben le van tiltva a frissítés, és én tudom bekapcsolni, és eldönteni hogy mikor akarok frissíteni. Tudom ez ördögtől való a MS szerint
Mondjuk a mostani AM5-ös lapomhoz epekedve várom már hogy jön a bios update, talán ez se normális. Pedig erre nekem kell rákészülni pendrive-al.
-
X2N
őstag
válasz
King Unique #185 üzenetére
Nem a frissítések fontosságát kérdőjeleztem meg csak az azt végrehajtás módját, ami szerintem nem kicsit irritáló módon van megoldva a windows-ban, persze lehet szüneteltetni meg aktív órákat állítani, de szerinted a userek hány %-a állította be ezeket. Mindenkinek volt már frissítéssel kapcsolatban kellemetlen élménye, még akkor is ha csak a háttérben csinálta a windows, nem kicsit lassítva a gépet...megfejelve egy jó kis víruskereséssel, akkoriban a HDD-kkel, lassabb gépekkel ez egy tortúra volt. Amiket mondasz feature-ök, virtuális asztalok, éjszakai fény, átláthatóbb feladatnézet, Microsoft Store nagy része mind beépíthető bármilyen oprendszerbe.
De van rá szükség? Szerintem nincs. Majd a user eldönti hogy mit szeretne telepíteni magának, az alkalmazás áruház persze jó ötlet, mert kényelmesebbé teszi a programok telepítését, nem kell az internetről kétes oldalakról leszedni drivereket, programokat.
Tudod mi van a windows-ban ami a Linuxban nincs? Backdoor. -
-
X2N
őstag
válasz
King Unique #180 üzenetére
Szerintem ha egy windows frissítési procedúra negatívan befolyásolja a felhasználói élményt akkor nem kell erőltetni. Arra gondolj miért kapcsolta ki állandóan a userek nagy többsége a frissítést. Mert mindenkit zavart hogy állandóan basztatta a usert és a legváratlanabb időpontban állt neki frissíteni, 10%-ra lemerült akkuval, prezentáció előtt stb...és nem volt a usernek beleszólása hogy mit csináljon a rendszer a saját gépével... Linux-nál általában gép indításkor jelez h van frissítés, és ennyi, te döntöd el hogy akarsz-e frissíteni vagy nem. Nem ez a szabadság? Le kellene tolni az emberek torkán mindenféle biztonsági frissítést? Ugyan minek. Ha majd problémája lesz belőle az az ő sara. Egy cégnél persze ez nem opció de a saját gépemmel hadd csináljak azt amit akarok.
Milyen olyan alapvető funkciók és kényelmi megoldások vannak a win 10-ben és 11-ben ami a win 7-ben nem volt?
Én a felületre gondoltam elsősorban, tudom ez is egyéni preferencia, meg a jót könnyű megszokni... de én már a minimalista win 10-es felületet sem szeretem.
-
X2N
őstag
Olvasva a kommentszekciót nem sokaknak jött be a Windows 11. 1-2 ember írt talán aki többé kevésbé szereti
Bezzeg amikor én pár éve leszóltam a 10-et is akkor még ment a MS védése. Én már a win10-et is nehezen fogadtam el(win95-el kezdtem), jelenleg is egy costum iso-t használok ami kiszedi a telemetriát a felesleges process-eket meg a sok Candy Crush és hasonló gyöngyszemet. Lassan mindenkinél betelik már az a bizonyos pohár? Jó.
Én már 1-2 éve végigpróbáltam elég sok GNU/Linux disztrót, jobbnál jobbak vannak, családban anyukám már évek óta Linux Mint-et, Ubuntut-ot használ nincs vele semmi gondja, windowsot csak 1db program miatt kénytelen használni, ahogy én is. Nekem a wind 10 lesz az utolsó win, utána már megyek endeavourOS-re össze se hasonlítható a 2 rendszer gyorsaságra, nincs vele annyi macera mint egy gyári windowsal, drivereket nem kell telepíteni, minden programot amit használok egyszerre letöltök a terminálból egyszerre, nem kell semmit telepíteni. A nagy átlag ma már mobilt, tabletet használ ami szintén linux alapú csak nem tud róla(minek is kellene), mégse hallom napi szinten senkitől h mennyire rossz az android ilyen olyan verziója mint itt a windows usereknél. Amit én vártam volna egy új windows 12-től hogy írják újra az egész rendszert a 0-ról, modern hardverre. Engedjék hogy a user frissítsen amikor akar és ne a rendszer döntse el önkényesen, legyen a rendszer gyors, és használja minél hatékonyabban a hardvert anélkül hogy leterhelné azt. Engedják már el az SRGB színteret, és legyen végre 10 vagy 12bit natív szín támogatva a HDR-el, sőt legyen kötelező ilyen kijelzővel használni az új rendszert...hozzák vissza a vista üveges látványos felületet, hogy jól nézzen ki a felület, szerintem ha azt mondom hogy a windowsok közül a 7-es volt a legjobban használható kevesen fognak itt bele kötni, ezt a felületet kell visszahozni csak modernizálva. Felbontás terén is feljebb kellene már lépni, a retina kijelzőket eddig is elég jól támogatta már a win 10, ebben a linux-nak van egy kis lemaradása. Persze emiatt mindenkinek kellene vennie egy jobb monitort, ma már telefonokban jobb kijelzők vannak mint a pc userek nagyrészénél...az apple már évekkel ezelőtt retina kijelzőket használ a cuccaiban...persze ezek csak az én vágyálmaim, a MS szerint az Ai kell ide meg a TPM hogy mást se futtathass a saját pénzen vásárolt gépeden mint windowst...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest