Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Fotók, videók mobillal
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Aktív témák
-
MaUser
addikt
Nem így a szabadversenyes kapitalizmus működik. Egy szint felett a kapitalizmusban az államnak bele kellene szólnia a dolgokba. Pl.: big brother nem kellene lásd ortt. Az megint más kérdés, hogy az állam nem abban érdekelt, hogy tudatos polgárai legyenek, de ezt már úgyis tárgyaltuk.:(
Na mindegy úgysem mi dogjuk ezt megváltoztatni, inkább megint asszimilálódunk....
OFF
Bár az is lehet, hogy csak az agyamra ment a vizsgaidőszak.
ON -
bitfarkas
őstag
Sajnos csak azért van igazad, mert más már nem lesz kapható. Amennyire tőlem telik vigyázok a 6210-esemre, mert ez az egyike az utolsó, még jól használható telefonoknak. (Böszme újjakkal is nyomható, elkülönített biilentyűk, vaksiknak is látható nagy kijelző, elég nagy memória, elég hosszú üzemidő, stb.)
A fejlesztés egyetlen irányba halad, hogyan lehet eladni azoknak is készüléket, akiknek már van, mert a piac telített. Ezért megindul az össznépi hülyítés. Nem csak telefon, fogkefe de egyéb ügyekben is.
Mert a lényeg a profit.
A média pedig lelkes támogatója az ügynek, mert az új termék újabb és több reklámot igényel, és ezzel ott is több profitot termel. A fejlesztések jó része pedig eleve zsákutca. Mert a telefonnal készített fotó egy nagy rakás... Mintha baltával akarnál almát hámozni.
Tagadhatatlan, hogy egyes irányok bejönnek, amik később jól használhatók, és elterjednek, de nem ez a jellemző.
Az, hogy a dolog így működik, azért pedig mi vagyunk a felelősök. Szülők, tanárok, barátok, ismerősök. Mert nem tanítjuk meg a gyerekeinknek az értékrendet, mert nem modjuk el az őszinte véleményünket az ismerőseinknek, és nem teszünk az ellen semmit, hogy a profit minden határon túli hajszolása érdekében ne hülyítsék el embertársainkat, akiknek az élet Bigbrader nélkül már értelmetlen, akiknek a szinescsilivili üveggyönggyel való büszkélkedés fontosabb, mint egy jó könyv, egy átbeszélgetett nyári éjszaka vagy az az élmény, amit egy tátrai hegycsúcs megmászása jelenthet.
Ezért a kis szösszenetet én alapvetően jónak tartom, bár többen és szélesebb körben adnának közre hasonlókat. -
WN31RD
addikt
Te értettél félre: Én nem azt mondtam, hogy bárhol is meg lehetne húzni objektíven vagy ésszerűen a határt a szükséges és a szükségtelen között. Csak azt, hogy az igényeinket nem kellene mesterségesen gerjeszteni (reklámok), és nem kellene azt hazudni az embereknek, hogy valamilyen termék megvásárlásától boldogabb lesz (megint reklámok).
-
Warlock_42
senior tag
A számítógépet kihagytad ;]
Viccen kívűl szerintem minden terméknél van egy határvonal ameddig hasznos, és ami után már csak idegesítő dolgokat pakolgatnak bele. Pl: a telefonnál nagyon tudom értékelni, hogy van benne óra (nem is hordok rendes órát) vagy számológép vagy éppen egy játék ha várakozás közben az ember nagyon unatkozik. De igazából mi szükség ezekre a polifónikus szinesképernyős akármikre ? Igazából ebben az a bosszantó amiről az eredeti cikkben is szó volt, hogy maga a termék megbízhatatlanabb/bonyolultabb lesz a felesleges funkcióktól és a gyártó nem a lényeges dolgokra koncentrál.
Szal szerintem nagyon nehéz megtalálni ezt a bizonyos határt, és a nagyobb gond az, hogy amíg ezek a termékek eladhatóak nem is nagyon akarják... -
WN31RD
addikt
Szerintem nem azzal van a gond, hogy az alapvető biológiai szükségleteinken kívül másra is vágyunk és megszerezzük. Elég unalmas lenne enélkül az élet...
Amikor azonban mindenhol azt próbálják az emberek fejébe verni, hogy az ilyen-olyan új kütyü meg kozmetikai cikk meg joghurt, stb. nélkül nem lehet boldog illetve hogy ezekkel minden gondja megoldódik, és jól fogja érezni magát, nos ez nekem nagyon nem tetszik. Az igényeink nagyok és általában ritkán ér el valaki egy olyan pontra, hogy azt mondja: amim van, az nekem elég. Ez természetes emberi hozzáállás, lehet szeretni vagy utálni, de megváltoztatni aligha. Viszont direkt gerjeszteni legalább nem kellene.... :( -
tildy
nagyúr
De te se a földeken dolgozol , ugye?:)))Sőt még géped is van:)))
Eről jut eszembe, hogy manapság aki feldja ezt a legyen saját lakásom, legyen munkám dolgot, és kimegy monduk indiába szerencsét próbálni, vagy csak úgy élni, ahogy eddig még sosem, azaz szabadon, és tényleg csak létfenntartásra koncentrálva, azt hülyének nézik... -
MaUser
addikt
Aktív témák
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Formula-1
- VGA kibeszélő offtopik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DUNE médialejátszók topicja
- Motoros topic
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest