Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
Azt nem tudom, hogy a Fedora mit tud. A Fedora 28 az utolsó nálam - Ubuntu jobban megfelel nekem - Fedorán meg nem próbáltam PV a titkosítást.
Ha Encrypted PV-t választasz, akkor minden az LVM-ben már titkosítva lesz - bár egy-egy disztró máshogy kezelheti ezt, a lényeg, hogy a disztró installerjének legyen LUSK vagy valami más- ha extrém paraniós valaki, akkor külön utólag a VolumeGroup és LogicalVolume-t is lehet még extrában encryptelni.
Ha VG vagy LV encryptet akarsz, akkor az utólag, ennek előnye, hogy nem az egész mindenség lesz kódolva, szóval tudsz nem encryptet adatokat is tárolni.
Tipp: PV titkosítás esetén az egész merevlemezt használd fel, ne legyen rajta 10Mb szabad formázatlan hely, mert akkor könnyebb visszafejteni.
Az is kérdés, hogy miért akarod ezt a titkosítást? Ha azért mert laptopot elhagyod és nem akarod, hogy a merevlemezről könnyen visszafejtsék akkor jó. Csak az LVM mindig fel lesz csatlakoztatva boot-olosnál, szóval elérhető, és akkor más formában lehet megszerezni az adatokat.
Én csak kétszer próbálkoztam vele, mert nekem nem volt szükségem teljes titkosításra - semmi fajtalankodásra nem vágyok, meg nincs bennem, hogy emberiség elleni büntetet kövessek el - szóval én hatékonyabb módszereket használok. De biztos lesz itt, aki segít

Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 zsanér törött LAPTOP 1
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest