Hirdetés
- Google Pixel topik
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iPhone topik
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
Nem probléma, csak 10 verziós különbség után ez egy kicsit fura. Tudom, hogy a Linux a szabadságról szól, de néha jó lenne egységesíteni a dolgokat..., mint amit írtam, hogy ez a partícionálás telepítéskor, azért legalább disztró, és disztró tudja már kezelni ugyanzt a fájlrendszert.
Egyelőre tetszik, megvett magának a Fedora, 10+ év hardcore Ubuntu-s desktop használoként (igaz Windowsot is használok ASP.NET fejlesztések miatt
)A másik topicban kifejtettem, hogy nekem a Gnome-al van bajom, vagy Gnome shell?! A Unity sokkal jobban kézre állt munkában 2 monitor esetén, ez sajnos nem, de hátha idővel változik pozitív irányba.
Egyelőre marad a Fedora, mint fejlesztő környezet a PC-n. (Laptopon az Ubuntu, lehet ott is lecserélem). Viszont amikor webet fejlesztek a virtualizációban egyelőre marad az Ubuntu/Debian a Vagrant/Docker alkalmazásokban.
Ezt csak kíváncsiságból kérdezem mindenkitől és nem flame miatt, hogy a Fedora szerver miért nem lett elterjedt weboldalak üzemeltetésénél, mint oprendszer?
(Ilyen téren szó se róla, hogy a Debian és az Ubuntu elég nagy uralomra tett szert, de nem igazán látom a Fedorat jelen ebben a témában, és itt nem mint Enterprise-t értem, hanem ha saját webszerver akarok csinálni, ami kiszolgáljon n számú weboldalt) -
csendes
addikt
Csak hogy nehogy valaki félreértse, Red Hat sok nyílt forráskódú projektet támogat, azokat amiket felsoroltál (viccből fordított előjellel) és még sok másikat is. Ugyanakkor emögött egy jelenleg sikeres üzleti stratégia áll, ami az egész modellt hosszú távon is működőképessé teheti.
A mérleg másik oldala, hogy mivel Red Hat adja a pénzt, ezért az érdekeit is erősebben tudja képviselni, tehát a saját szempontjai szerint nagymértékben tudja befolyásolni a szoftverfejlesztés irányát. Például szerintem a Gnome3 fejlesztésénél egy egyszerű, hatékony, letisztult üzleti asztali környezet létrehozása tűnik a legfontosabbnak, mivel ebből lehet később árbevétel a RHEL-en keresztül, és kevésbé az otthoni felhasználókat célozza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Bittorrent topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3995, 100% Akksi
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)