- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így néz ki a Vivo X300 Pro, és két vele rögzített 4K 120fps videó
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch
- Új nap, új Xiaomi 17 információk
- 8849 Tank 4 Pro - interpol-álom
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokefeller
senior tag
asszem ha yum search-csel keresel, akkor írja ki a sok riszát, viszont ha yum list-tel, akkor csak a csomagneveket, ha jól tudom...
És akkor most én is megosztom a tapasztalataim. Nekem már fenn volt a test 3 is, de úgy döntöttem nem frissítek, hanem csinálok tiszta installt. Hiba nélkül végigment. A sima beépített radeon driverrel alapból komolyabb hiba nélkül, akadásmentesen ment a compiz egy radeon ve 32 megás viccen, aminek örültem, hozzáadtam a fedoranews-on talált repo-kat is a rendszerhez, aztán egy gstreamer-plugins update után volt mp3, meg sokminden, kivéve wmv lejátszás... ezzel azóta is bíbelődök
maga a rendszer teljesen jó, de van egy két bug, vagy nemtom pontosan mi...
egyik amit már régebben említettem, a mountolás, amit megoldottam már, lehet hogy user error volt, ugyanis a működő rendszeren simán be tudtam mountolni a data partíciómat a /home/data-ba, de az fstab-ból nem ment, viszont ha a /mnt/data-ba mountolom fstab-ban, és a /home-ba teszek egy rámutató linket, akkor mindenki boldog, megy minden
a másik, kicsit idegesítőbb hogy a yum-updatesd ha megy, és elkezdek updateelni, 50 százalék hogy a végén elszáll az updater, beakad a process, amit grafikusan ki sem tudok lőni, és utána csak reboot után megy a yum... szerencsére azóta okosodtam, és megtaláltam a 'kill pid' helyett a kill -s SIGKILL pid parancsot, amivel sikerül ezeket kilőni terminálban, de maradtam ott, hogy a yum-updatesd kiiktatva, manuáilsan frissítek
és a harmadik, a yumex... ha composite manager fut, akkor a yumex nem kap ablakkeretet, csak ha a metacity megy... egyik más program sem csinálja, csak a yumex, de mindegy, úgyis lassú mint a szar... mostanra odáig korcsultam hogy a rpm.pbone.net-en keresek csomagot, és megnyitom a default system-install-packages-zel, függőségeket ez is feloldja ha tudja, oszt csókolom
de ami a legjobb, beryl fórumon találtam fc5-ös beryl csomagokat, simán felmentek, és a beryl...hm... sokkal fincsibb mint a compiz, szép témák, rendes grafikus manager, egy tonna effekt... hurrá
és a végére egy kérdésem lenne, próbáltam fordítani pár forrást, és sokszor hivatkozik arra hogy a pkg-config szerint nincs fent a neki szükséges csomag, ami fent van ugyan,de a pkg-config listájában tényleg nincs benne, nekem meg nincs kedvem manuálisan hozzáadni a csomagleíró .pc fájlokat, fel lehet építeni a pkg-config leírólistáját valahogy az rpm db-je alapján automatikusan?
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- iPhone topik
- Gitáros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így néz ki a Vivo X300 Pro, és két vele rögzített 4K 120fps videó
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3494, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad Gaming L340-17IRH i7-9750H I 16GB I 256SSD I GTX1650 I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 94% Akkumulátor
- Asus TUF Gaming M3 GEN II gamer egér
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest