Hirdetés
- iPhone topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- A magas vérnyomást is felismerheti az Apple Watch Series 11
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Out
addikt
Nah, akkor nehany tapasztalat. Tegnap ugy dontottem hogy eljott az ido, hogy a jol mukodo FC5-met frissitsem FC6-ra apt-get segitsegevel. A dist-upgrade problema nelkul lefutott, felrakta a csomagokat is, viszont maradt a kept-back helyen egy OpenEXR es a kde ablakkezelohoz tartozo csomagok. Az OpenEXR felrakasakor szolt a rendszer hogy a kde-t lefogja szedni, gondoltam rendben van, majd felrakom az fc6-hoz tartozot. OpenEXR fel, KDE le, aztan apt-get install kdelibs. Nah, itt ert az elso meglepetes a kde-redhat.org oldalan ahonnan az apt szedi a csomagokat a 3.5.5-os KDE van felrakva, de el se kezdi letolteni, mert hianyzik egy kde-filesystem nevu fuggoseg neki es azt nem talalja sehol. En se talaltam sehol ilyen csomagot. Anyazasok utan a felirt FC6 DVD-t vettem elo, hogy majd arrol jol felrakom, de annak meg libkdnssd csomag kellett volna, amit megintcsak nem talaltam a DVD-n. (FC5-ben ennek a csomagnak a neve kdelibs-libkdnssd volt). Ujabb anyazasok utan eszembe jutott hogy van olyan csomagkezelo hogy yum, gondoltam kap egy eselyt :o) Ezzel sikerult a KDE-t feltelepiteni, igaz nem a 3.5.5-ost hanem a 3.5.4-est, de FC6 csomag szoval jo. Nah, ablakkezelom mar volt, viszont mivel uj kernel kerult fel ezert ugye ujra felkell rakni az Nvidia drivert, ami nem sikerult, ezert a nativ nvidia driverrel hasznalom a KDE-t. A Nvidia driverre visszaterve, olvastam az nvidia foruman, hogy a kernel forrasban az autoconfig.h-ra kellene letrehozni egy config.h nevu szimlinket es igy letudna fordulni az nvidia driver, de en nem talaltam ilyen filet a kernel forrasnal, ugyhogy ezen meg dolgoznom kell majd. Elinditottam a KDE-t ami gyorsabban indult mint az FC5 koraban :o) Nosza hallgassunk egy kis zenet Xmms segitsegevel. Ugral a fogaskerek nehany masodpercig majd eltunik, Xmms sehol, mi a franc? Terminalbol inditva kiirja hogy Gdk-Error: Bad Mismatch blablabla, remek. Mar faradt voltam, de azert adtam a googlenek egy eselyt, mire kidobott egy forumot ahol irtak az xorg.conf-ba az extension-ok koze vegyek fel egy ''Composite'' ''Enabled'' opciot. Megtettem, X ujrainditas utan se volt Xmms, ugyhogy hagytam a fenebe, majd ma este tovabb szenvedek.
Kb, ennyi a tapasztalatom egyelore. Gyorsnak gyors a rendszer csak vannak hibai megint :o(
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- AMD alaplapok 2025-ben: B650, X670 vagy X870 legyen?
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Vírusirtó topic
- LG LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Dacia topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- PC Game Pass előfizetés
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest