Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Out
addikt
Nah, akkor nehany tapasztalat. Tegnap ugy dontottem hogy eljott az ido, hogy a jol mukodo FC5-met frissitsem FC6-ra apt-get segitsegevel. A dist-upgrade problema nelkul lefutott, felrakta a csomagokat is, viszont maradt a kept-back helyen egy OpenEXR es a kde ablakkezelohoz tartozo csomagok. Az OpenEXR felrakasakor szolt a rendszer hogy a kde-t lefogja szedni, gondoltam rendben van, majd felrakom az fc6-hoz tartozot. OpenEXR fel, KDE le, aztan apt-get install kdelibs. Nah, itt ert az elso meglepetes a kde-redhat.org oldalan ahonnan az apt szedi a csomagokat a 3.5.5-os KDE van felrakva, de el se kezdi letolteni, mert hianyzik egy kde-filesystem nevu fuggoseg neki es azt nem talalja sehol. En se talaltam sehol ilyen csomagot. Anyazasok utan a felirt FC6 DVD-t vettem elo, hogy majd arrol jol felrakom, de annak meg libkdnssd csomag kellett volna, amit megintcsak nem talaltam a DVD-n. (FC5-ben ennek a csomagnak a neve kdelibs-libkdnssd volt). Ujabb anyazasok utan eszembe jutott hogy van olyan csomagkezelo hogy yum, gondoltam kap egy eselyt :o) Ezzel sikerult a KDE-t feltelepiteni, igaz nem a 3.5.5-ost hanem a 3.5.4-est, de FC6 csomag szoval jo. Nah, ablakkezelom mar volt, viszont mivel uj kernel kerult fel ezert ugye ujra felkell rakni az Nvidia drivert, ami nem sikerult, ezert a nativ nvidia driverrel hasznalom a KDE-t. A Nvidia driverre visszaterve, olvastam az nvidia foruman, hogy a kernel forrasban az autoconfig.h-ra kellene letrehozni egy config.h nevu szimlinket es igy letudna fordulni az nvidia driver, de en nem talaltam ilyen filet a kernel forrasnal, ugyhogy ezen meg dolgoznom kell majd. Elinditottam a KDE-t ami gyorsabban indult mint az FC5 koraban :o) Nosza hallgassunk egy kis zenet Xmms segitsegevel. Ugral a fogaskerek nehany masodpercig majd eltunik, Xmms sehol, mi a franc? Terminalbol inditva kiirja hogy Gdk-Error: Bad Mismatch blablabla, remek. Mar faradt voltam, de azert adtam a googlenek egy eselyt, mire kidobott egy forumot ahol irtak az xorg.conf-ba az extension-ok koze vegyek fel egy ''Composite'' ''Enabled'' opciot. Megtettem, X ujrainditas utan se volt Xmms, ugyhogy hagytam a fenebe, majd ma este tovabb szenvedek.
Kb, ennyi a tapasztalatom egyelore. Gyorsnak gyors a rendszer csak vannak hibai megint :o(
Új hozzászólás Aktív témák
- Lightyear - befektetési app
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Társasjáték topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nintendo Switch
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T4 Plus CM 650W
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest