Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HaaS

addikt

Hát. Jó lett.

Nekem egyelőre csak kettő bajom van a játékkal: 1. nem találtam semmit a postaládákban a kezdésnél, és 2. hogy mi a jó életért nem lehetett a jobb gombra rakni a visszalépést a konzolok menüjéből? Az egér használata agyrém az opciók választásánál is.

A többi bajom az mind pozitív... több idő kellene a játékra, a frász kerülget az esős éjszakában lopakodva, és halkan bocsánatot kérek, ha mászkálás közben rálépek egy csontváz valamelyik részére (miután összefostam magam, hogy mi volt ez a hang).
    Teeeermészetesen túlélő üzemmódban próbálkozom, szóval főhősünk gerince néhány hét alatt olyan görbe lesz, hogy soha a büdös életbe nem fog kiegyenesedni. Az első DC harc is érdekes lett: kifogyott a lőszer. Nyehehe... na jó, spórolhattam volna a banditákon. Meg tök jól tudok már kutyák elől elrohanni. Szóval tanulok...
    ... ja és vééégre láttam már egy macskát is! Rühellem őket, de üdítő volt látni.

DE nem ezért akartam írni, hanem hogy laptopos és egyéb két videókártyás kollégáknak adjak némi információt: érdemes ránézni a beállításokra.
    Nekem egy lassan két éves, fehér színű laptopom van. Z510, i5-4200m, 8GB, GT740m 2GB + az integrált HD4600.
    Felkészültem rá, hogy a játék kipróbálása után az eredmény az lesz, hogy új gépet kell vennem (nem kell, lásd később). Nem volt azonban olyan egyszerű a dolog.
    Először arra lettem figyelmes, hogy bizonyos fénybeeseések esetén pixelesedik néhány objektum határa. Na meg nem mondhatnám, hogy élvezhető volt a sebesség, de hát ugye kit érdekel, ezért próbáltam ki. Elkezdtem játszani a játék ini fájljaival, meglepően sokat javítottam a játszhatóságán, de a pixelesedés megmaradt. Hiába néztem meg, hogy a programhoz rendelt alapértelmezett kártya az X64 menüben az a GT740m a játék indításához, de az ini fájlban csak a HD4600 szerepelt.
    Próbálkoztam mindennel, hogy a 740m átvegye az exét (ekkora már egyértelmű let, hogy az integrált HD4600 működött csak), sikertelenül. Meg elképedtem, hogy a 4600 ilyen tökös, egész jól viszi a játékot.
    Jött a driver mizéria. Nem megyek bele, elég az hozzá, hogy elment vele jópár óra, és nem sikerült életet lehelni a GT-be. Hasonló konfigurációval rendelkező laptopos kollégák, ha elindítjátok az NVidia control panelt és azt az üzenetet kapjátok, hogy nincs ilyen kártya használatban, akkor erősen driver gondjaitok vannak nektek is, és az integrált videó dolgozik, a dedikált meg nem. Na elég az hozzá, hogy már a gép sem bútolt a forszolt drivercserék után, komplett újrainstall lett belőle, Win7 x64, aztán a megfelelő sorrendben fel a legújabb driverek, és a Fallout 4 is látja már a 740m-et, ezt is jelzi az ini fájlban. Hasít a játék, pedig ez nem egy nagy laptop... szóval szerényebb képességű laptopokkal is érdemes próbálkozni, kicsit macerás, de megéri.

szerk: Azoktól, akik csak full HD-ben, minden effekt bekapcsolása és maxra tolása mellett 59 FPS fölött tudnak csak szerepjátszani, elnézést kérek, nem nekik szólt a háesz:D!

Új hozzászólás Aktív témák