Hirdetés
- Android Autót minden mobilra!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Magisk
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sagajr78
üzenetére
Én nagyon hosszú ideje (+10 év) a mozgásra a WASE billentyűket használtam. Erre állt rá a kezem.
Gondolhatjátok mennyit bénázok a WASD-vel. Nem értem, hogy miért nem adják meg a szabadabb konfigurálás lehetőségét. Mod sincs rá. Be van betonozva az a nyűves 'E' betű. Próbáltam kontrollerrel, de azzal még bénább vagyok. Az sem normális (szerintem) hogy két billentyűvel kell valamit aktiválni /felvenni, 'E' és ENTER -
sagajr78
tag
A mozgásképtelenség akkor valóban abból adódik, hogy átraktad nyilakra a mozgást. A nyilak ebben a játékban inkább a menükben való mozgásra vannak beállítva, a karakter mozgatását jobb meghagyni a WASD beállításokon, különben nagyon kényelmetlen és rettentő hosszú lesz az építése bárminek, mert az egérrel forgás nem fog segíteni a legtöbb helyzetben az egyes elemek, bútorok és más dolgok pozicionálásában.
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Norbeey90
üzenetére
Ráadásul ha tényleg váltasz majd platformot, a vga abban is jó lesz.
A GTX 960 FHD-ben is elég az ultrahoz (god rays low persze), kb 50 fps-t hoz. Néha persze kicsit kevesebbet, mert ugye a motor nem épp a legjobb. Ja és mindezt egy 3 éves i5 mellett, de szerintem az AMD-del sem lesz sokkal kevesebb vagy ugrálósabb. -
kp59
aktív tag
válasz
sagajr78
üzenetére
"De egyébként meg a workshop-hoz odamész és aktiválod akkor onnan utána el is tudsz ám mozogni, tehát ez az építés és mozgatás nem kellett volna problémát okozzon már ekkor sem.
"Köszönöm de ha el tudtam volna mozogni akkor nem kértem volna tanácsot (sajnos nem tudtam elmozogni de ez lehet azért volt mert nekem a mozgás a nyíl billentyűkre van állítva és nem a WASD-re). Na mindegy majd megnézem ezzel a v billentyűvel (remélem így már működni fog). Ettől függetlenül a véleményem továbbra is az hogy ezzel az elfuserált irányítással jól kitoltak a PC használók nagy részével.
-
Csapoati
nagyúr
Inkább a VGA-n fejlesszen, ha ennyi a keret. El kell adni a 7790-et kb 15 ezerért, és kipótolni egy GTX960-ra (vagy R9 380-ra ha AMD kell). Sokkal nagyobb lesz a javulás így, mint ha procit (és lapot) cserélne, amiből csak használt jönne ki.
nowan: Szerintem 2x4 giga van neki.
-
Norbeey90
tag
Sziasztok!
Kicsit off topic, de végül is most a cél a Fallout 4 játszatóbbá tétele, ezért is írok ide, hátha tudtok segíteni.
Adott az alábbi gép:
AMD A8 X4 5500 3.2GHz FM2
2x Kingston hyperX 4GB DDR3 1600MHz
ASUS HD7790-DC2OC-1GD5Jól sejtem, hogy a videó kártya az ami miatt med-high közötti beállítással, és 0-ra állított árnyék és god-ray-el tudok csak játszani, és még így is néha laggol.
Az volna a kérdésem, hogy kb 40-50.000ft-ból ki lehet hozni ebből a konfigból valami látványosabb teljesítmény növelést?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
micafighter
nagyúr
Van értelme 10 int mellett az idiot savaintnak. Van redditen egy komoly kalkuláció erről. Amúgy az int szintje csak az esélyét befolyásolja az idiot savaintnak. Ha mindig mentesz és visszatöltöd küldetés leadásakor hogy beadja az xp bónuszt akkor magasabb inttel a végén több xpt kapsz . De ha nem töltögetsz akkor is megéri 10 int mellé az idiot savaint.
-
SAMG3
tag
válasz
sagajr78
üzenetére
Köszönöm a valaszod!
A kontrolleres temahoz meg annyit h en gta v-ot kontrollerrel nyomom de vhogy a falloutnal jobban szimpatizalok a gyarilag beallitott bill es egerrel.
vettem egy 1600ftos kinai ilyen vezeteknelkuli adaptert es amelyik jatek jobban bejon kontrollerrel azt azzal nyomatom 
-
sagajr78
tag
kp59:
Alapvetően konzolra és gamepad-re lett írva a játék csak kapott a PC is egy átiratot. Ezért olyan az irányítás amilyen.
A billentyű kiosztás (irányítás) átállítható (ha nem is minden). Nálam például a t-n van a workshop/TPS nézet nem az alapból beállított v billentyűn.Menet közben építés meg csak olyan helyen hívható elő, ahol van workshop és annak építési határán belül tartózkodsz.
De egyébként meg a workshop-hoz odamész és aktiválod akkor onnan utána el is tudsz ám mozogni, tehát ez az építés és mozgatás nem kellett volna problémát okozzon már ekkor sem.
SAMG3:
5-ös Int-nél 30% az esély az extra (akár tripla) XP mennyiségre, afölött egységesen 20% marad (ez a minimuma a perk-nek amit ad), míg 5 alatt minden hiányzó INT pont +5%, azaz 1-es INT esetén +50%. Tehát a bónusz minden INT érték mellett meglesz, az fog változni milyen gyakran aktiválódik a szorzó. Magasabb INT esetén meg az időtartam is csökken amíg érvényesül az idiot savant hatása (már 5-ös INT esetén is már rövidebb, fölötte meg fele annyi ideig tart, mint 4-es vagy kisebb INT esetén). -
sagajr78
tag
Nehézséghez kötött XP csökkentő/növelő tényező nincs a játékban (pontosabban van, de minden nehézségen 1.0-ás az érték, tehát ugyanaz az Xp mennyiség jár), így nem kizárt, hogy hiba léphetett fel vagy belefutottál az egyik nagyon könnyen kihasználható "feature-be".
Amikor visszaváltasz magasabb nehézségről alacsonyabbra, akkor a játékban aktuálisan már legenerált ellenfelek nem lesznek kicserélve hirtelen gyengébbekre, ehhez el kell telnie a standard spawn időnek illetve le kell mészárolni őket (ez lehet egyes esetekben akár 20 nap is ingame időben).
Amíg ez nem történik meg, addig még a magasabb nehézségre kiosztott ellenfelek lesznek a terepen (ami magasabb szintet eredményez nekik mint ami lehetne a kisebb nehézségen). Ekkor a program a nehézségi szintnél megengedettnél magasabb szintű ellenfeleket lát akiket halomra mészárolsz, így nagyobb a kiosztott Xp mennyiség, mivel nagyobb a szintkülönbség az ellenfelek javára (normál és very hard között 40% vagy 50% a szintezési különbség, tehát ennyi lesz az XP különbség is minimum ha nem több).
Ez egy olyan hiba, amit nagyon könnyen ki lehet használni az eleve gyors fejlődés tovább gyorsítására (a másik könnyen kihasználható feature a kajagyártás, illetve fegyver/páncél modolgatás).Magasabb szinten is kaphatsz gyenge/alacsony szintű így kevés Xp-t generáló ellenfelet, csak ez ritkábban fog előfordulni. Az ellenfeleket kategóriákba sorolja a játék, amikhez tartozik 1-1 szint intervallum amiből választhat a program. Nehezebb fokozatokon a teljes palettát kihasználja a játék, alacsonyabb nehézségeken inkább a gyengébbekből válogat. Ha eltérést tapasztal a leölt ellenfél és az adott nehézségen kiosztható ellenfél között, akkor jön a fenti kompenzáció.
Azt akkor jön még az utolsó befolyásoló tényező, hogy sima, mini boss, boss vagy épp legendary kategóriás az ellenfél vagy sem.
Amennyiben egy adott nehézségen játszol és ugyanazon szintű ellenfelet ugyanazon szintű karakterrel ölöd le a kezdetektől eltérő nehézségeken, akkor a kapott Xp mennyiség elméletileg egyforma lesz. Ha valamiért, például nehézséggel való játszogatás miatt, hirtelen drasztikusan változik az ellenfelek szintje és típusa, az már beleszól a kapható XP mennyiségébe is.
-
Ptech
addikt
A junk cuccok vannak összekötve, így minden settlementen tudsz építkezni ugyanabból az anyagokból.
Láttam egy YT videót, valaki csinált egy összehasonlítást, és az jött ki hogy tök mindegy hogy menniy az INT-ed, mindenképp megéri az IS. 1-es INT-el kb 40% +XP-t ad, 10-essel meg +30%-ot, szóval megéri. -
kp59
aktív tag
válasz
sagajr78
üzenetére
Köszönöm a választ
de én azt nem tudtam hogyan kell mozogni a kiválasztott dologgal hogy az a kívánt helyre kerüljön. Most olvasom hogy a "v" billentyűvel lehet előhívni menet közben az építő menüt és így bárhová lehet menni az építés folyamán. Én eddig a munkapadnál próbáltam ezt az építkezést elindítani de hát ugye ha ott lépek be az építés menübe akkor onnan nem enged elmenni csak legfeljebb körbeforogni. Remélem ezzel a "v" billentyűvel megoldódik ez a probléma.Ez is csak egy újabb példa az elbaxott irányításra (biztos nagyon nehéz lett volna nekik ha engedik a játékosnak hogy saját igényei szerint tudja konfigurálni az irányítást - szégyen hogy mindezt 2015-ben
) -
SAMG3
tag
Ja meg egy olyan h megvan a local dealerbol a kurva es szint. Tudok suply line-t csinalni. Beallitottam par embert h rohanbaljanak de ilyenkor mit osztanak meg? Az osszes cuccot egymassal ami az asztalokba be van pakolva? Vagy akajat? Mert azon kivul h ossze vannak igy kotve vegulis a taborok nem latok mas beallitast.
10es intnel van ertelme az idiot savant perkre tenni? -
sagajr78
tag
Az egér jobb és bal gombjával lehet forgatni, illetve az egér görgővel közelebb hozni vagy távolabb tolni az éppen kiválasztott, lerakni kíván elemet.
Illetve ha már közelebb nem tudod hozni görgővel, akkor marad az, hogy mozogsz vele, esetleg leteszed egy helyre, közelebb mész, megfogod és újra forgatod, mozgatod ahogy tetszik.Kareszovics:
Ha vörös a kijelzett szám az nem feltétlenül azt jelzi, hogy kevés, hanem hogy van olyan készüléked amihez nem jut el az áram. Van amit direktben össze kell kötni az áramfejlesztővel vagy csatlakozók segítségével eljuttatni hozzá az áramot. A csatlakozók meg a direkt bekötést nem igénylő fogyasztókat (TV és lámpák) nagyjából 5 méteres körzetben tudják működtetni, ha a csatlakozóhoz oda van vezetve az áram vezetéken. -
sheep
addikt
jó ez az idiot savant perk
végeztem egy küldivel, bedobta, és kaptam 3150 xp-t
-
Kareszovics
addikt
Egyik este meghülyült Sanctury. 55 egységnyi áramfejlesztőt építettem és azt mutatta, hogy még mindig kevés az áramellátás
Úgyhogy az 5 lakosom 1 házban él egy szem tv-vel, meg egy falicsillárral.
Aztán a játék újraindítása megoldotta, de a sok alapanyag be le fektetve elég rendesen. 
-
kp59
aktív tag
Bázis építésnél ha kiválasztasz egy építendő elemet hogyan lehet mozogni vele hogy az az elem oda kerüljön ahová szeretnéd?
Most csak körbe tudok forogni és ugye az nem elegendő ehhez a művelethez. -
sagajr78
tag
válasz
üzenetére
Wall of text warning!
El Nano:
Valószínűleg nagyon vacakul lett összeállítva a karaktered. Indulásnál ugye van összesen 28 pontod, ez 4-es átlagot jelent, ha átlagos karaktert akarsz kihozni ami mindenhez ért kicsit de semmiben sem jó igazán (ami itt kezdetben még nem a legjobb összeállítás). Tehát a karakter gyengébb induláskor sokkal, mint a korábbi részek karakterei. Cserébe az ellenfelek is azok.De ne aggódj, ahogy fejlődik a karaktered és tanítasz neki harci perk-eket, növeled szintlépésnél a tulajdonságait (perk növelés helyett) nagyon gyorsan elveszíti minden kihívását a játék, a harc egy sétagalopp lesz, amit becsukott szemmel is lezavarsz majd. Ehhez ráadásul nem is kell sokat játszani, nem kell hozzá magas szint, elég hamar beüt a dolog.
Én speciel azon kevesek táborába tartozom, akik szerint a luck-ot felesleges feltolni. Max 2-es luck-kal (ez is csak azért hogy több lőszert találjon a karaktered ha úgy érzed túl kevés a található skuló, mert nem akarsz a karaktereddel közelharci fegyvert használni a gyengébb ellenfelek ellen ahelyett hogy lelövöd azokat). Az itt megspórolt pontokat tedd a perception-re ha szeretsz VATS-ban lövöldözni (ahol a karaktert érő sérülések 10%-a érvényesül csak) és/vagy agility-re (szintén VATS miatt). A többi kezdhet 4-es értéken. Sanctuary-ban meg úgyis azonnal találsz egy füzetet amiből kapsz egy extra pontot amit oda raksz ahová neked tetszik.Egyéb tulajdonságok közül az agility az amit érdemes lehet akár maximumra fejleszteni (közelharci lopakodó karakternél meg kötelező), illetve lövöldöző karakternél a perception mehet ugyanígy a maximumig. A többi tulajdonság 5-6-oson bőven elég. Charisma esetében is bőven meg lehet állni 5-ös értéken, meg hordozzon a karakter magával egy kalapot és egy ruhát, ami növeli ezt a stat-ot (azt ha kell csak felkapja amikor diskurálni támad kedve), így még a legkeményebb, vörös színű charisma próbák is lazán teljesíthetőek (azok charisma követelménye 7-8)
Ha nem a legnehezebb fokozatok valamelyikén játszol (very hard és survival), akkor még az ellenfeleid is mindig gyengébbek lesznek a karakterednél, mivel az ő szintjük és felszereléseik meghatározásakor a program a karaktered szintjét veszi figyelembe és a beállított szorzóval módosítja a szinted értékét és megnézi, hogy az adatbázisában lévő adott ellenfelek közül melyik kategóriából választhat ellened célpontot. Ez a két említett nehézség kivételével mindig kisebb szintű ellenfeleket eredményez. Ugyanakkor a nehezebb fokozaton az ellenfelek magasabb szintűek így több XP-t adnak, tehát gyorsabb a fejlődés, plusz a magasabb szintű ellenfelek cuccai is jobbak, tehát hamarabb jut táposabb felszereléshez a karaktered.
Emellett az ellenfeleid igen nagy részének még mesterségesen alacsonyan is van tartva a sebzése, sokszor nagyon drasztikus mértékben. Survival módban kapnak egy duplázást de még ez is harmatgyenge kompenzáció ahhoz képest, amit a karakter alapból tud, nem hogy amivé perk-ek hatására válik.A légy tulajdonképpen nyugodtan elintézhet egy kezdő karaktert nehézségi szinttől függetlenül, mert vérzést okoz (folyamatos sérülés ez az a látványos vérszökőkút ami egy köpése után a karakterből árad), ami ellen nem véd semmi ha bekaptad a találatot. Távolról kell lopakodva megközelíteni majd leszedni a dögöt, nem VATS módban (azt csak közelre szabad használni távolra nem az igazi).
Emellett a radioaktív szennyezés miatt a maximális HP értéke a karakterednek csökken ha nem figyelsz oda (szennyezett területre mész, sugárzó kaját/szennyezett vizet fogyaszt vagy abban mászkál/úszik a karakter). Ez persze gyógyítható radaway használatával, de nem árt észben tartani a dolgot.Minél hosszabb a vörös csík a HP csíkon, annál rosszabb helyzetben van a karaktered és kezelést igényel.
Jól kell megválogatni a fegyvereidet. Sörétessel például nem lövünk pár lépésnél messzebbre, mert a sebzése gyorsan leesik és a pontossága is vacak ezen a távon túl. A kezdeti 10 mm-es pisztoly jó sokáig bőven elég tud lenni főleg ha még tuningolod is a gun nut perk felvételével (emellett ha jó alaposan körbejársz Sanctuary körül, akkor találsz hozzá lőszert szép mennyiségben térképen nem jelzett magányos tanyákon, hulláknál meg más helyeken). Már amíg nem kezdesz el Rambó üzemmódban játszani.

A pipe fegyvereket el is felejtheted, azok nagyon gyengék. Eladni, szétszedni van csak értelme ezeket, ahogy a lőszerüket is.Fegyverből van dögivel, ahogy lőszerhiánnyal sem kell törődni még akkor sem, ha nem veszed fel az extra lőszer találó perk-et (Luck 2 kell hozzá). Elég csak alaposan bejárni mindent és meglepően sok helyen lehet majd találni lőszert. Ha meg erősíteni akarod a fegyverek sebzését, akkor tessék a megfelelő perk-et fejleszteni hozzájuk. Pisztolyokhoz a gunslinger-t, puskákhoz a riflemen-t automata fegyverekhez a commando-t, míg nehéz fegyverekhez (Fat Man, rakétavető, minigun, gatling laser, lángszóró, broadsider ágyú) a heavy gunner perk-et.
Ezek hiányában már annyi is jelentősen emeli a sebzést, ha lopakodva lő a karaktered amikor még nem vették észre. Ez duplázza a sebzést. Ha fejet sikerül eltalálni az is emeli a sebzést. VATS-ban meg ha elég találatot bevittél akkor villogni fog a critical shot csík és akkor a kiírt gomb lenyomásával a lövés közben automatikusan nagyobb sebzést okozol majd.
Védelem növeléséhez kedd azzal mondjuk, hogy lecseréled a kezdeti rucit, amit a karaktered visel és tessék hordani a felvett páncélokat. A raider armor egy hulladék, én hanyagolom. A bőr páncél jobban véd az energia sebzések ellen, míg a fém a kinetikus sebzésekkel szemben erősebb. A később található combat armor egységesen jó mindkét sebzés típussal szemben, míg a synth armor egy változata a combat armor-nak aminél az energia sebzés csökkentés majd erősebb lesz.
Továbbá ha ennyire gond a harc, akkor vidd magaddal társnak Codsworth-öt. Ő egy ütésből csapja szét a rovarokat (egy harci késsel ezt ugyanúgy utána csinálja a te karaktered is ha nem 1-es erővel szaladgál), vagy égeti el őket lézerrel/lángszóróval. Ő a játék elejei tank companion.
Kezdetben nyugodtan haladhatsz ám lefelé is, a tavak felé, amik déli irányban vannak Sanctuary-tól, míg nagyjából eléred Diamond City vonalát. Onnantól lefelé jön egy minőségi ugrás az ellenfelekben, de addig sima kutyák, pár könnyen elkerülhető maci, alap raider-ek, harmatgyenge gunner-ek vannak csak. Kelet felé mehetsz még nyugodtan, ott is kb az említett város vonaláig és nem lesz problémád az ellenfelekkel. Ez a bal felső negyede a térképnek lényegében a tanuló részleg. Rengeteg a molerat, csótány meg a sima raider. Elvétve előfordul 1-1 szuper mutáns meg mackó, de ezek a legkeményebb ellenfelek (ráadásul ők is kiiktathatóak 1-2 fejlövéssel lopakodásból, messziről). Víz közelében meg felbukkanhat mirelurk (na ez a lény tényleg tud kemény ellenfél leni), aminek ha nem tudod melyik részét lőjed, akkor könnyen kinyír (hátát felesleges lőni, arcba vagy hasba kell durrantani őket, úgy gyorsan megfekszenek).
SAMG3:
Magasabb nehézségen valójában több Xp csorog, mert magasabb szintű ellenfeleket kapsz. Normál és very hard között például az ellenfelek szintjének megállapítási metódusában 40%-os különbség van, ami ugyanekkora Xp mennyiség változást jelent (ha csak az adott cella maximum szintje nincs lekorlátozva). Very hard-on az ellenfelek sebzése nagyobb (így is a vicc kategória, mert többségük pipe fegyverekkel rohangál, ami szorzóval együtt is kevés már egy kicsit is tuningolt bőrpáncél ellen is és a program nem használja a szorzót a nem fegyveres támadásokra, tehát a lények saját karakterisztikáiban lévő damage értéke nem módosul sajnos), míg a tied változatlan (lenne egy csökkentő tényező ugyan elméletileg, pár százalék, de a program nem használja valamiért). Tehát ha a nehézségben nem vettél észre változást annak egyik oka, hogy tényleg alig van eltérés, illetve hogy nagyjából 20-as szintet elérve a karakter egyszerűen kinövi a játékot és félistenként cselekedhet probléma nélkül. -
válasz
micafighter
üzenetére
Hjaj emlekszem amikor a jatek elejen ledaralt egy verszomjas szunyog banda

A fegyver AP koltsege mitol fugg?
-
micafighter
nagyúr
válasz
gyimger
üzenetére
Ebben a játékban rengeteg féle képen specializálhatod a hősödet, számtalan stratégiával harcolhatsz illetve haladhatsz a játékban. Nagyobb nehézségi szinteken a hatékonyabb taktikák életképesebbek. Például mutáns légy és egyéb gyors/hirtelen mozgásra képes ellenségek ellen jó taktika egy nagy pontosságú, kicsi ap költségű fegyvert tartani és VATS-al leküzdeni ezeket az ellenségeket. Nem ez az egyetlen működő taktika, és nyilván a játék elején korlátozottabbak a lehetőségeid. Ha nincsenek meg az eszközeid (perk, fegyver, modok, életerő, páncél, doppingszer, lőszer stb) hogy hatékonyan végezz egy ellenféllel (40 töltény helyett 1-2) akkor lehet jobb stratégia a futás, amíg kellően felkészült nem leszel.
-
gyimger
őstag
válasz
üzenetére
Ugyanezeket tapasztaltam, mint Te, és elvettem a nehézségi szintet. Bevallom férfiasan. Egyszerűen nekem nem élvezet, hogy mutáns légy elveszi negyven sörétes lőszeremet, vagy hogy epikus csatának kell lennie, ha találkozok kettő fosztogatóval. Az harmadik részben más-más XP járt más-más nehézségeken, itt nem. Úgyhogy beállítottam a nekem kedvezőre (azért kiegyensúlyozottra, nem ultra könnyűre), és élvezem a játékot. Azért nekem kellett pár lakott település, hogy meglegyen a FO3 hangulatom.
-
törölt tag
Nagyon köszönöm a tanácsokat. Hát akkor megpróbálok nem elcsatangolni az utakról, bár hajtott a felfedezés kedv. Kicsit másképp működik ez, mint a F3, úgy látom, át kell állnom egy más üzemmódra. Egyébként tényleg egy átlagos palit hoztam össze, egyedül a karizmája kiemelkedő. Power Armort az első használat után le is tettem, nem tetszett a használata, főleg ilyen korán – és hát fusion cell sem volt még nálam pluszban. Na szóval köszi mindenkinek, kicsit átrendezem magam ehhez a túlélő stílushoz.
-
warcat
veterán
válasz
üzenetére
Vigyázat, wall of text
Már igazából válaszoltak rá,de:-nincs szintkorlát,de ezért maga a szintlépés is kevesebb súllyal bír mint a korábbi játékokban.Lvl 5 az lepkefing (már bocsánat) különösen, ha nem raktál semmit endurance-ra.Félreértés ne essék, 1 pontos endurance mellett is el lehet lenni survivalon is,de nyilván nehezebb.
-ennyire az elején valószínűleg szörnyű találati esélyeid vannak VATS módban,azonban a simán távolból,lesből megszórom,majd ha közelebb ér akkor VATS-ra váltok-módszernek működnie kell.Ha nem,akkor nálad jóval magasabb szintű ellenfélbe szaladtál bele.Maradj az utakon,utazz nappal és osonj.Tessék gyakran nyomogatni a quicksavet,ez egy veszélyes világ.Igen,még így is a legközvetlenebbnek látszó útvonal Diamond city előtt nem sokkal elhalad egy szupermutáns-tanya mellett,ahol eddig mindig volt egy legendary is az én játékaimban.Legutóbb Wounding minigunja volt (+30 hp sebzés vérzés formájában minden bekapott golyó után) Na egy ilyen bármilyen karaktert gyorsan kicsinál ha nem csendesíted el villámgyorsan (vérzésre nem hat a páncél sebzéscsökkentése).
-Fegyver van bőven,de pár fix helytől eltekintve(amit az elején úgysem ismersz) erősen a szintedhez van kötve,hogy mi lesz a ládákban.Javítást ugye kivették,a helyére a viszonylagos lőszerhiány lépett (de ez ahogy haladsz,perkekkel orvosolható, scrounger/saját boltok)
-"simset akarnak velem játszatni": bár abszolút nem kötelező,de meghálálja magát bőven a dolog,nálam nagyban dob a beleélésen/azon hogy magaménak érezzem a világot az,hogy a saját (eleinte) kis bázisaim vannak-és hogy hogynem egy teljes bázis felhúzása meglepően sok xp-t ad összegezve.
-végül fontos tény,hogy Sanctuarytól távolodva egyre erősebb ellenfelekkel találkozol,dél felé kiemelten.
Az ötös szintű kis játszótér valahol véget is ér az Abernathy farm-Concord-USAF radartorony vonalon.Az ottani (küldetéshez tartozó) miniboss meglepően kemény tud lenni ha nem hallgattatod el gyorsan,azonban ne felejtsd el,hogy a power armor bevethető ám a minigunnal ha gondot okoz...-végül ami még eszembe jutott: lehet hogy egy átlagos palit hoztál létre.A legtöbb statod 5 környékén van esetleg, párat mozdítottál csak erre-arra.
Ez viszonylag jól működött a korábbi játékokban,de itt sokkal jobban jársz pár maximum vagy aközeli SPECIAL tulajdonsággal,mert a perkek első szintje egyből elérhető ha elég magas a a special értéked és a hiányosságok később pótolhatóak szintlépéssel(+erőt,endurancet stb választva).
Érdekes élmény lehet egy melee karakter például Blitz (agility 9-es perk) nélkül.Bár természetesen vannak kivételek,általánosságban a harc szempontjából legerősebb perkek az agility és luck ágon vannak.Erő:
Nem melee irányultság esetén az erőn rengeteget lehet spórolni,akár 1-es értéken is lehet kezdeni (és a kutya vagy egyéb társ cipekedik)Perception: az ág közepe gyengus,viszont a 10-es perk egy agilis,VATS módban alacsony AP fogyasztású (értsd:könnyű) fegyvert használó karakternek rendkívül erős.Persze pl a kezdő 10mm pisztoly első 2-3 lövése is mellémehet,de aztán gyorsan komoly találati esélyt érsz el.Jó messziről elkezdheted a lövöldözést.
Endurance: bár komolyan megnöveli a túlélési esélyeket,igazából csak annyi hp kell,amennyivel túlélsz pár bekapott golyót.A quickload liberális alkalmazásával és megfelelő taktikával kihagyható (survivalra is elég az 1 pont,későbbi endgame projektnek megfelelő lehet a növelése)
Charisma:Mivel a legfontosabb bónusz,a hármas szintű boltok 20. szintig nem érhetőek el,remek célkitűzés lehet a legfontosabb (harci)perkjeid kirakása után a 20. szint környékén a local leader #2 perk elérése.Ezzel megoldódik a lőszer és a pénz(+nyersanyagok építéshez) kérdése igazából.Olcsó alternatíva a scrounger perkre rakni kb 2 pontot.
Int: Bár vannak szép hasznos dolgok itt,az egész szembemegy a legerősebb perk hasznosságával,ami az idiot savant.Az ötszörös xpszorzó egy küldetés leadásánál annyit jelent,hogy egy egész szintet kapsz gyakorlatilag.Két ilyen szint vissza is fizeti már az árát. -
SAMG3
tag
válasz
üzenetére
En ugyan mar 35os vagyok de nekem very hardon is ugyan olyan konnyu volt csak mint ha xp jott volna kevesebb ezert vissza raktam nornalra. Egyszeruen a normal es a very hard kozott nem ereztem kulonbseget. Viazint a kepessegpobtokat meg szeretem kiosztani igy inkabb vissza vettem xd nem tudom masoknak mi a tapasztalata. Azt olvastam h tobb a legendary ellenfel ez teny mert kb minden masodik az volt de nem voltak nagyobb falatok mint normalon.
Mas:korabban valakivel beszeltuk h az i6500as proci nem bizto h kihajtja a gtx970 g1es vga-t ma csak gta v-tel probaltam ki csak de ott fullhdban ultran. Minden extra giga maxra allitva es a vga 100%on uzemelt azt hiszem vagy nem tudom mert irt egy olyat az afterburner h gpu 50% meg 90%-95% es moge h 1370mhz es a 4 mag igy ment max 80%on. Hozzateszem h en kicsereltem par autot amik eleg kemenyen megdobjak a jatek igenyeit de mikor 3 4 ilyen auto volt mellettem sem volt akadas. Nagy tomegpusztitas eseten vagy repulovel f9ldbecsapodaskor sem volt röccenes. Fps-t meg nem nagyon neztem de nem is erdekel mert ha nem akad es folyamatos akkor letojom az fpst
-
brumi1024
veterán
Hát mondjuk pont az első képen jól látszik. Kisfelbontású textúrák, semmilyen arc, a talaj is egészen mókás. Vannak szép pillanatai, főleg a fények és a tájképek miatt, de egyáltalán nem nevezném korba illőnek a játékot. Ettől függetlenül szerintem nagyon jó, és élveztem a beleölt 120 órám.

-
törölt tag
Nekem a kedvenc játékom a Fallout 3, szerintem van benne 200 órám, biztos. Kiismertem, kenem-vágom, már nincs benne nehézség és mellette rendkívül élvezetes. Ez viszont valahogy nem akar beindulni. Szóval az van, hogy 3 óra játék után 5-ös szinten vagyok és el kéne jutnom Diamond City-be, avagy segítenem kéne felépíteni egy közösséget. Na most Diamond City rohadt messze van és valami kegyetlen az odavezető út. Tele fullos ellenséggel, komolyan, 3 nyugodt perce nincs az embernek és olyan arcok-lények másznak rám, hogy beszarok. Volt valami medveszerű kis nyomorék (Yao guai), kajak egy csapással elintézett. Volt olyan, hogy egy szúnyog nyírt ki, de a legkomolyabb alázás az volt, amikor egy LÉGY intézett el majdnem. Igaz, hogy szanaszét voltam fertőzve radioaktivitással, de na… Fegyverek alig vannak, de gyengék, lőszer még csak-csak. Rengeteg raider, csapatokban, ghoul hegyek, szóval nem túl sok az ellenség egy 5-ös karinak? Olyan gyengének érzem magam, hogy inkább visszamentem a kiinduló városkába, de ott meg Simseset akarnak velem játszatni. Diamond City felé meg halál az út. Szóval ez most így oké, vagy valamit nagyon elrontok? Van valami antennaállomás, lementem a pincéjébe, hát van ott egy raider spiné, olyan fegyverrel, hogy egy sorozattal gyakorlatilag kettévág. Ez oké? Bezárva érzem magam egy kis körbe, ha onnan tovább lépek, szinte biztos, hogy perceken belül letámadnak és szétszednek. Azért vagyok meglepve, mert a Fallout 3-ban ennél azért könnyebben mentek a kezdő küldetések is. Na most akkor egy pár napig pihentetem a dolgot, mert nem kicsit az agyamra ment. Addig is szívesen vennék és megköszönnék pár tippet, vagy ötletet hogy mi merre hány méter, mert kizártnak tartom, hogy normál fokozaton ennyire gáz legyen az eleje.
-
-
-
válasz
micafighter
üzenetére
Bug volt...
-
4264adam
nagyúr
válasz
micafighter
üzenetére
Túl nagy ez a játék
250 óra 1 végig játszás ha kb 70%-ot felfedezel. 4 féle végjáték lehet na és közben mit csinálsz és milyen karaktert akarsz. Ez nem egy játék ez egy szórakozó park -
micafighter
nagyúr
Tényleg lehetne jobb a grafika de nem CoDhoz kéne hasonlitani mert teljesen más a kettő
Amúgy részemről a nexusmodos textúra pakkok sokat dobtak az esztétikán, baromi sok esztétikai / grafikai mod van a játékhoz.(#3856) Plazmacucci
Nem radioaktiv esőben vagy véletlenül? Vagy olyan helyen ahol nagy a sugárzás. -
Folyamatosan sérülök, de nem tudom mitől. Statusnál semmit nem jelez. Hol tudom megnézni?
-
BoS léghajón a farmos -1000 caps küldi és a technikai papíros küldik opcionálisan megismételhetők ugye és nem kell a fősztorihoz? Meg a kölyök scribeos küldik a kapitánytól ue?
-
Bad Pritt
félisten
válasz
micafighter
üzenetére
Na jó, de ha soha nem találod meg, akkor azt fogod hinni örökre, hogy nincs. Ez ilyen ördögi kör.

-
Bad Pritt
félisten
válasz
micafighter
üzenetére
Nem írtam le, hol, meg miként található meg, de van, szóval ha valaki nem találja meg, akkor ne hagyja abba a keresgélést. Ennyi.

-
sagajr78
tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Néhány naponta (mondjuk 2-3 naponta) látogass el hozzá és a többi fegyverkereskedőhöz is (legjobb ha te magad is raksz ilyen kereskedőket a településeidre, ehhez 2-es local leader perk kell és majd hozzá kell rendelni egy settler-t a bolthoz) . Ilyen időközönként frissül a készletük meg kapnak pénzt. Venni egyébként jóval kevesebbet lehet és elég ritkán, inkább találni lehet belőlük elszórva sok helyen. De ez szintfüggő, így 20-as szint alatt csodaszámba megy a dolog, fölötte kicsit gyakrabban megesik majd, hogy találsz belőle 10-20 darabot.
De hát ez a legerősebb nem robbanással pusztító fegyver, így nem csoda ha ritka hozzá a muníció.
35-ös szint fölött, a fegyver előfordulhat magasabb rangú gunner-ek kezében (lieutenant és más tiszti rangúaknál), meg egyes BoS őrjáratok tagjainál. Ja meg van rá egy nagyon minimális esély, hogy szuper mutáns vezéreknek ezt a fegyvert osztja a játék. Ez az a szint amitől kezdve kicsit növekszik a lőszer előfordulási esélye véletlen helyeken és boltokban is.
Ha valakinél találsz ilyen fegyvert vedd fel, ekkor automatice kitárazza azt a program, azaz némi lőszerhez juthatsz így is.
-
hszilard666
veterán
válasz
micafighter
üzenetére
Tőle nyúltam le a csúzlit, de nincs nála ammo hozzá

-
micafighter
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Azt sajnos csak boltosnál lehet venni és nem olcsó, a fegyver sajátossága, egyik legerősebb fegyver ezért némi kompenzáció hogy ritka és drága bele a lőszer. Nálam bázison a lvl 3 weapon shop-os árul hozzá löszert, de más árus is, pl a BoS bázison a ketreces hapi.
-
hszilard666
veterán
válasz
micafighter
üzenetére

Más:
Nem tudja valaki hogy hol lehget gauss gun ba ammot szerezni? -
Ryder62
őstag
Azért remélem észrevettétek a 2D-s ablakokat a házakon. Igen, 2015-ben 2D-s, odarajzolt ablakok virítanak minden házon. Ez azért elég elszomorító.
De hogy valami jót is írjak: Felcammogtam az egyik kisebb dombra tegnap (északon, a radar állomásnál), rendkívül hangulatos a környezet. Akár túra szimulátornak is elmenne. A fények, a fák stb. Este mikor esett, az is dobott a hangulaton.
-
Nissifer
tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Háát.. gratulálok, és köszönöm a spoiler-t.
Hmm.. ezek szerint itt is összefuthatunk idegenekkel.
Lezuhant járművel már találkoztam, szép nagy árkot mart a földbe. Viszont hiába kutattam túlélők, holtestek után. Remélem, kimenekítették őket a többiek, mert azért lássuk be, 2-3 földönkívülinek nem nagyon biztonságos a Fallout 4 világában kódorogni. Bízom abban, hogy a Fallout 5-ben már választható frakció lesz az idegenek csapata!
-
Elydan
aktív tag
Sziasztok!
technikai problémákba ütköztem. Eddig ultra qualityn játszottam. Egy kis szünet után újra elővettem és auto deteckttel beállította magát LOW-ra
Visszaállítottam ultrára, elindult a game, de full szaggatott ezért kiléptem, gépet újraindítottam. Azóta már el sem indul a játék. Találkoztatok ilyen hibával? -
hszilard666
veterán
Megvolt az első titokzatos idegen killem!
Tök király! 
-
Nissifer
tag
válasz
bitpork
üzenetére
Úgy látom, a fórum Fallout 4 találkozóját egy éjszakai tájékozódási verseny keretében kell megszervezni. Aki időben beérkezik a célterületre, az jogosan hangoztathatja majd ezután a "na ugye, hogy nincs vaksötét a valóságban" szöveget. Akikre viszont 2 hét keresés után bukkanunk az erdőben, azok meg úgy is átértékelik magukban addigra a véleményüket.
( Bushcraft-os cheater-ek nem indulhatnak a versenyen, mert nekik a szervezők között a helyük.
)
Megjegyzem nagyon ritkán előfordul, hogy éjszaka is szuper látóviszonyok vannak. Meglepő, ám tiszta égbolt, telihold mellett olykor akkora a világosság, hogy lehetséges könyvet olvasni éjszaka a szabad ég alatt. Próbáltam.
-
sagajr78
tag
Nem csak ennyiből áll a dolog, hogy ágy azt kész. Kell nekik tető is a fejük fölé, különben csökken a happiness. Kell kaját telepíteni, vizet biztosítani, kellő számban ágyakat, védelem sem árt, jó ha az ember felfegyverzi a settler-eket, kell nekik fürdő és budi, egyéb szórakozási lehetőségek, asztalok és székek ahol kajálhatnak és ahová leülhetnek, kell nekik világítás és még sorolhatnám. Szóval el lehet bíbelődni a dologgal.
4264adam:
Kicsit pontosítanék ha megengeded. Minutemen sztorinak nem a végén lesz a nagy bunyó, annál azért hamarabb bekövetkezik a dolog.
A döntés következtében, hogy az ember végleg mellettük dönt, az hozza elő az ostrom szerű védekezéseket (a normál település védelemnél megszokott létszámok emelkednek meg azáltal, hogy egyszerre több, jobban felszerelt támadó csapatot dob be a darálóba a program és melléjük még beszállhat a harcba bármely random encounter is ami ott ténfereg, míg az alap settlement védelemnél 1, legfeljebb közepesen felszerelt csapat támad) és egy új védekező feladatsorozatot - ennél nem lehet előre védelmet lepakolni, mert nem settlement védelemről van szó, hanem ellenőrző pontokat kell védeni amit a játékos képviselte frakció telepített. Ugyanez a feladat típus megtalálható az institute vonalon is, csak ott kategóriákkal könnyebb a dolgot kivitelezni, mert lényegesen erősebb az ottani védőként használt "emberanyag".A sztori végén a játékos fog támadni a bajtársaival, de ez kb így lesz minden vonalon.
Bár így ahogy jobban belegondolok, az is csak egy ostrom/védekezés, mindössze itt a játékos lesz az agresszor és kétségtelenül nagy volumenű pofozkodás.
-
Rossi
addikt
11. szinten már nem sok volt hátra a
, erre kilép a játék...mirelurk queen-ből 
Mondanom sem kell, nem volt egyszerű eljutni odáig.
Egyébként az építkezésnek van bármi értelme az időtöltésen kívül?
-
sagajr78
tag
Én ebből a modból a low res változatot tettem fel (a 28 megásat). Ennél írja a mod készítője, hogy kicserélte a nagy felbontású textúrákat fele akkorákra, az eredmény látványban nem tér el, ám töredék erőforrást igényel csupán. Nem is 120 megás ez a file.

Próbáld ki esetleg azt is, azzal lehet nem lesz gond az fps terén. Már ha nem eleve azt tetted fel. Nálam nem okozott lassulást a HD6670-es kártyámon, sőt igazából kicsit szebb és gyorsabb is lett a mod felrakása után a játék.
Fr3eWar:
Ha jól emlékszem és nem keverem a dolgokat, akkor ahhoz az ajtóhoz a kulcs csak akkor kerül elő, ha . Más esetben nem találod meg. Pont ahogy egyes helyszíneken is csak adott feladat megszerzésekor lesz meg a tovább vezető utat lezáró speciális ajtó/számítógép kulcsa/kódja.feladatként kapod a hajó és utasainak likvidálását -
Ragnar_
addikt
válasz
micafighter
üzenetére

-
Fr3eWar
őstag
Sziasztok, tudja valaki mi van a prydwen quarters ajtó mögött? Illetve honnan lehet megszerezni a kulcsot?
Kinyírtam az egész BoS-t de semmi. -
4264adam
nagyúr
-
vvega30
senior tag
válasz
micafighter
üzenetére
az a kockás mamusz azért nagyot üt....

-
pFEFErohni
tag
válasz
micafighter
üzenetére
Kár érte...
kíváncsi leszek tényleg kapnak e a konzolosok is modokat!? 
-
micafighter
nagyúr
válasz
pFEFErohni
üzenetére

-
pFEFErohni
tag
válasz
micafighter
üzenetére
Ez ugye csak mod?
-
micafighter
nagyúr
Megtaláltam a legOP-bb gear-t

-
válasz
brumi1024
üzenetére
Rendben akkor álljunk bele: a család mindkét ágán vannak vadászok. 9 éves koromtól bő 10 éven át kellett velük menni mert olyan baromi jó éccaka lesen ülni és nézni a semmi állatot. Akinek szokatlan, annak valóban teljesen setét. De csak zárt térben, fényforrás nélkül igaz ez. De ez itt már nagyon OFF.

-
brumi1024
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Pár km-re azért ellátszik a fényszennyezés, én meglepődtem amikor a Death Valley sivatag közepén újholdkor konkrétan semmit nem láttam, mikor kiszálltam az autóból. Előtte azt hittem voltam sötétben. Mondjuk tény, ott a legközelebbi "település" 150 mérföldre (!) volt, addig viszont semmi, mert lakhatatlan.
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
-
sagajr78
tag
válasz
Ryder62
üzenetére
Nem lehet, hogy neked is borderless window módban fut a program? Nekem alapból így indult el, ekkor meg lazán előjön az a helyzet amit írtál, hogy ott hagyod pár percre a játékot és mikor visszatérsz a képernyővédő köszönt.

Vikthor:
Nem tapasztaltam ilyet. De a belváros közelsége miatt ha bizonyos irányba nézek akkor nálam is beszaggat a játék időnként. De konkrétan a hajón meg alatta a reptéren ilyet nem tapasztaltam szerencsére. -
a léghajónál nektek is leesik a framerate? meg mikor először leszálok ról a bos bázisnál?
-
Ryder62
őstag
-
sagajr78
tag
Van ennek egy kevésbé zöld változata, ami nem eszi az erőforrásokat (nem csökken az fps), ellenben sokat dob a látványon. Itt-ott lesznek tőle kisebb zöld részek, pár fán lesznek zöld levelek is, a fű is csak foltokban lesz zöld.
Ez a little bit of green mod.
LBoG
Érdemesebb ezt feltenni, elvégre mégiscsak ősz van a játékban, nem kell mindennek harsogóan zöldnek lennie.
Nissifer:
Alszanak azok, de csak amiknek ez be van állítva. Macikat rendszeresen én lepem meg szieszta közben, kutyafalkák közül is minden második hasal/fekszik mikor beléjük botlom, meg a szarvasok közül is a leggyakoribb a csoportosan szunyókáló változat. A magányos állatoknál ez nem lett beállítva és a dolog független a napszaktól, de legalább van ilyen.Mutánsból eddig kétszer volt szerencsém szunyálóhoz. Az egyiket a vízműnél kaptam el miközben húzta a lóbőrt, a másikat egy romos épület rom aljában az alagsorban (ez nappal aludt, a másik éjszaka).
-
-
Nissifer
tag
válasz
bitpork
üzenetére
bitpork: Az életben sincs olyan h nem látni valamit,
Látszik, hogy nem voltál még éjszakai túrán. :p Településektől távol, ahol nincs fényszennyezés, felhős időben, amikor nem látszódnak a csillagok nagyon durva dolog az erdőben tájékozódni. Terepen van ez életben olyan, hogy nem látni semmit. Nekem személy szerint nincs szükségem sötétítő mod-okra, mert estefele játszom, a fényerő, kontraszt le van nullázva, hogy ne égesse ki a monitor a retinám. Emiatt a játék alapból olyan sötét, hogy éjszakai távcsővön keresztűl vaksiskodva bolyongtam eddig, ha nem tudtam sötétedés előtt valami településre beérni. Tegnap végre elértem a 25. szintet és így meglett a night vision perk!
Vígan kalandozhatok ezután éjszaka is.Itt az ideje, hogy végre valaki fejlesszen már egy olyan mod-ot, amiben alszanak a mutánsok, állatok!
-
sheep
addikt
válasz
Ryder62
üzenetére
Nem akarok flémelni, de sajnos ez a 'konzolosodás' jele...a kontrolleren van pár gomb, arra lett kitalálva.
Hozzá én már egészen megszoktam, bár sokat szívtam az elején hogy az egér használata le van redukálva.
Vannak ennél sokkal rosszabb pc portok, bár tudom hogy ez nem igazán vigasztal
Withcer 3-ban is vannak ugyanígy irányítási furcsaságok. -
válasz
micafighter
üzenetére
Már hogy ne lettem volna.
Ifjúsági tábortól kezdve mindenhol. A telek sincs kivilágítva. Csak akkor van setét, ha nincs hold (ha felhő van még akkor is van valamennyi fény)
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Android Autót minden mobilra!
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Melyik tápegységet vegyem?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- ZBook Fury 16 G10 16" 4K+ IPS i7-13700HX RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vibill gar
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i7-11850H 32/512 T1200 4GB /1 Millió/
- Samsung Galaxy Note 10+ 5G
- Apple iPhone 12 Pro Max 256Gb, 12 hónap Garancia, Kék Színben, Uj akkumulátor
- Dell Latitude 5521 / i7-11850H /16gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WIN11
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A GTX 960 FHD-ben is elég az ultrahoz (god rays low persze), kb 50 fps-t hoz. Néha persze kicsit kevesebbet, mert ugye a motor nem épp a legjobb. Ja és mindezt egy 3 éves i5 mellett, de szerintem az AMD-del sem lesz sokkal kevesebb vagy ugrálósabb.

vettem egy 1600ftos kinai ilyen vezeteknelkuli adaptert es amelyik jatek jobban bejon kontrollerrel azt azzal nyomatom
de én azt nem tudtam hogyan kell mozogni a kiválasztott dologgal hogy az a kívánt helyre kerüljön. Most olvasom hogy a "v" billentyűvel lehet előhívni menet közben az építő menüt és így bárhová lehet menni az építés folyamán. Én eddig a munkapadnál próbáltam ezt az építkezést elindítani de hát ugye ha ott lépek be az építés menübe akkor onnan nem enged elmenni csak legfeljebb körbeforogni. Remélem ezzel a "v" billentyűvel megoldódik ez a probléma.
Amúgy részemről a nexusmodos textúra pakkok sokat dobtak az esztétikán, baromi sok esztétikai / grafikai mod van a játékhoz.

Ha átolvasod a perkeket ott is benne van!
Tök király!