- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
remington2
senior tag
válasz
protossgtas #4816 üzenetére
Nagyon frankó ez a blöki. Nagyon nagy a threat levelje, mindenki és minden őt támadja, ami a játék elején a rengeteg radscorpió miatt, meg a bazinagy karmos dögök ellen szuperjól jön.
-
remington2
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #4665 üzenetére
Nem vagyok naiv, mert van alapja, de szerintem a véglegekig gonosz állam is eltúlzott álláspont. Evil Sam bácsi se hord cipőt, mert nem tudja felhúzni a patáira, miközben reggel-este ártatlan gyerekek előtt kismacskákat folyt meg . . . követ el minden állam mocskos dolgokat, ezt lehetne sorolni napokig. De itt egy olyan szituációról beszélünk, amikor egy egész állam szűnik meg, és egyetlen fonál tartja csak a felszínen, egy cérnaszál választja el a történelemkönyvekben a múlt időtől: az a pár tízezer ember, akik a vaultokban élnek. Nem hiszem, hogy a klónozós, 1 nő vs 999 férfi (mert ilyen is volt
szegény . . . ) meg a hasonló kísérletek ilyen helyzetben - még akár a nagyon-nagyon gonosz állam szempontjából nézve is - megengedhetőek vagy logikusak lennének. Persze tudom, hogy ez csak egy játék, csak ötletként vetettem fel ezt a két gondolatot.
Bár tény, hogy a Fallout világába belepasszol egy ilyen "beteges" állam, az egész játéknak van egy nagyon fura, fogalmam sincs minek nevezhető morbid humora.
Legjobban egyébként az üzeneteket szeretem, amelyek a háború idején születtek. Félelmetes olvasni némelyiket, van hangfelvétel, ahol hallatszanak a becsapódások, meg leírások a háború első napjairól . . . ezek mind nagyon komolyak, hátborzongatóak. A Metro2033 könyvben is volt egy ilyen rész, amikor egy jegyszedő fülkébe szorult csaj utolsó napjait leírta a falakra tollal, brrr . . .
-
remington2
senior tag
Az elsővel kapcsolatban: egy nukleáris háború után a csekély számú túlélő, akik amerika életben maradásának zálogát jelentik, annyira értéktelenek lennének a kormánynak, hogy engedi, hogy kísérletezzenek rajtuk? Az OK, hogy ez így "poén" meg a játék kicsit a perverzitásba meg a bizarr horrorba hajló "humorához" illik valamennyire, csak furcsállom, hogy a kormány akarná ezt. Egyébként igazad van, rémlik is hogy a kormány engedélyével ill. megrendelésére csinálta a cég az egészet, szóval a helyzet eléggé fura. . . bár ez off de kicsit olyan a szitu, mint a resident evil filmekben az umbrella corporation, akik 4 évvel a zombiapkalipszis után még mindig a szupertitkos bázisaikon ülve kergetik a világuralmat (ROFL), miközben a populáció 99,99%-a már régen halott . . .
A második szituval kapcsolatban: ez is igaz, elfelejtettem hogy a 101-es menedék nagyon-nagyon sokára nyílt csak ki, és a legtöbben tényleg jóval korábban visszatértek a valóságba, mint "mi". Ők alapították az apró falvakat, meg megatont is.
-
remington2
senior tag
Jó ez a játék, de van néhány, általam megfigyelt dolog, amely nem fér a fejembe. Az egyik: a menedékek (vaultok) ugyebár amerika túlélésének a záloga blabla, akkor hogy fordulhatott elő, hogy nagy részükben mindenféle borzadály kísérleteket végzett a vault-tec cég, méghozzá hivatalosan? Hogyan engedhette ezt meg a kormány, vagy egyáltalán hogyan kerülhetett szóba? Valahol a játék folyamán valamelyik karakter említi, hogy már eleve társadalom-kísérletnek (is) épültek, ez megint az 1-es pont, hogy lehetett ezt hagyni?
A másik: valahogy úgy tűnik, mintha a katasztrófa óta nem telt volna el 300 év, hanem csak pár évtized maximum, és az "írók", hogy izgibb legyen, megtoldották még pár évvel, így lett annyi, amennyi. Régen játszottam vele nagyon, és már nem emlékszem rá, miért jutott ez eszembe, de az egyik példa az élelmiszerek, amelyek nem romlottak meg, meg az egész világ nem úgy néz ki, mint ahogy 300 év után kéne. Pl. ott vannak a nemzeti gárdisták sátrai, amelyben egy dokinő naplóját is lehet olvasni a katasztrófáról, pl. hogy jöttek a túlélők, sugárfertőzés, még a minden posztapok filmben + könyvben benne lévő "amerikai katonai egység érkezik majd távozik és soha nem hallunk róluk többet" klisé is benne van. Na, azok a sátrak még három évszázad után is úgy állnak, mintha csak tegnap hagyták volna ott őket . . . kicsit furcsa dolgok ezek.
-
remington2
senior tag
Üdv!
spoileres!
Végigvittem a főszálat, és jópár mellékküldit is, de sajna a végén nagyon későn kapcsoltam, és elkapott az utolsó küldetések hajszája, így most már a főküldetés után vagyok. A térképen még sok bejárandó rész van, nem voltam a rivet citynél lévő városrészben sem (ahol a függetlenségi nyilatkozatot kell majd megkeresni, meg a galaxy rádiós küldetés lesz). Mit csináljak? Nyomhatom így tovább, mintha vége se lett volna, és megadja a még megmaradt mellékküldiket, vagy töltsek vissza oda, amikor a pentagonba érek? Melyik a jobb megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Goddess of Victory: Nikke
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB 4K UHD
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest