Új hozzászólás Aktív témák

• Breki
    veterán
    válasz Breki üzenetére #37160

Na sajnos a sztory folytatódik, hátha másnak is tanulságos lesz.

Sikerült visszaszereznem a fiókomat ez rendben, de egy két hete jöttek random vietnami támadások, ezt emailből láttam, hogy megpróbáltak kódot kérni jelszóváltoztatáshoz.

Ezeket a kétfaktoros hitelesítés megfogta ez rendben is van.

Viszont vasárnap reggel jött egy komolyabb támadás elvileg Los Angelesből.

Azt láttam csak, hogy új email címet állítanak be, tehát elvileg bejutottak a kétfaktoros hitelesítés ellenére, utánanéztem elvileg úgy lehet hogy megkerülik és a sütiket másolják a böngészőben.

De szerencsére bent maradtam, és bár két órát vett igénybe sikerült a támadót kirakni, viszont az email cime ami felvett bent maradt az enyém meg függővé be lett rakva.

Ezt az okos facebook nem engedte törölni, mondván nem megbízható készülék. Hát pedig onnan vagyok általában belépve.
    Ugyanezt mondja a munkahelyi gépnél is.

Oké ebileg letelik 48 óra állíthatom is. De ez a hülye Meta reggelre írja, hogy feltörték, mindenki mást kirakott, de az én email címemet törölte nem a támadóét.

Nem tudok jelszót változtatni, szerencsére a támadó se tudott, nem tudok új email felvenni, szerencsére ő sem, de őt se tudom még törölni, így az ő email címe van beállítva a fiókomhoz hiába én vagyok bent.

Elvileg ez biztossági intézkedés a támadás miatt, de tököm tele van már velük, hogy ilyen megbízhatatlan és támadás esetén ennyire agyatlanul még engem tilt és a támadó email címét hagyja bent.

Ja és hirdetési fiókot is létrehozott, ezt levettem egy dollárra, és elvileg nem az én számlám van beállítva szerencsére.

Most két napig megint várhatok, holott csak a támadó e-mail címét kellett volna kiszedniük.
    És nagyon aggasztó, hogy egy szinte biztosnak mondott kétfaktoros hitelesítést is így meg lehet kerülni. Ha nincs beállítva a kétfaktoros hitelesítés elvileg szerintem már kirakott volna megint. Így van esélyem, de nagyon gáz így ez a rendszer.

Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561

Új hozzászólás Aktív témák