Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frozen
addikt
válasz Jesus_Shaves #6 üzenetére
Nagyon nehéz az összehasonlítás azt is megmondom miért. Az amd egy lenyegesen alacsonyabb csíkszéleséggel hozza ezeketaz értékeket aminek tobb az elonye mint a hatranya. Ezekbol nem csak teljesitmenyt ,de rengeteg energiat is meg tud sporolni ergo jobb teljesítmény/watt értékkel kellene rendelkeznie. Az intel egy régi csíkszéleségen készül és még mindig tudja az elenfél által nyujtott teljesítményt tartani van ahol még gyorsabb is.
Nekem az az erzesem van ,hogy az amd elkapkodta a csíkszéleségeket és nem aknázta vagy nem tudta kiaknázni belöle a benne rejlő potenciált erőt. Mire az intel is eléri az amd csíkszéleségét szerintem nagyon durván állva fogja hagyni.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
Én ezt értem és tudom is viszont az amd nagyon gyorsan ugralt lefele a csíkszéleséggel és nem nagyon volt idő kiaknázni a lehetőségeket.Az intelnek rengeteg ideje van hiszen jelenleg is regebbi technologiaval dolgozik es sokkallassaban lepi meg a lepcsoket.radasul a piacon az eleadasoktekinteteben sem kell szomorkodnia.
Ez a fel evente kiadnak egy procit azamd nel nem nagyon jo dolog radasul az elozogeneracios arakatis nyomja le durvan
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz fudi2002 #243 üzenetére
Egyet értek vele , konkrétan az amd regélte el a múltban,hogy folyamatosan duplázni vagy nővelni fogja a magok számát és a 16 helyett 32 akarnak csak mai napig nem lett belőle semmi.
A fenti #236fudi2002 linkelt teszt is jól tükrözi azt,hogy a 7xxx szériához képest alig alig történt előrelépés ergo egy teljesen elhamarkodott cpu kiadás ismét az amd részéről. Az a kevés % érdemben semmit nem takar a mai világban már hiszen javarészt az emberek nem is vesznek egyre jobban asztali gépeket.
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
Nem minden genél volt szó hanem fokozatos növelésről. Egyébként probáltam megkeresni, a következő zen6 lesz 32 magos elviekben. [link]
#258tibcsi0407
Itt van már volt fent is linkelve.
[link]
Cinebench R23 (Higher is Better)
Ryzen 9 9950X (Stock)=41924 Vs AMD Ryzen 9 7950X =38772
Geekbench 6 MT Performance (Higher is Better)Multi-Core
Ryzen 9 9950X (Stock)=19655 vs Ryzen 9 7950X=19227
Nem tudom te hol látsz 10% különbséget. Egyedül a 10% a single cornál van meg.(Bár kicsit furcsa,hogy amikor az intel verte romá single corban az amd-t akkor mindig azzal érvertek a fanok,hogy az kevésbé van kihasználva)
Jó értéket produkál nyilván nitrogénel behűtve ,de otthon egy átlagfelhasználos sem fogja ezt így használni. Ergo értelmetlen is azokat az adatokat nézni és ezért csak a stock adatokat néztem.Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz tibcsi0407 #264 üzenetére
gyári állapotról beszélünk nem arról,hogy ki hova tudja felpiszkálni ilyen olyan hűtési formával. Ráadásul a szililicium lapka sem egyforma mindenkinél ergo egyiket jobban lehet húzni mint a másikat ez azért nem mérvadó mérés.A gyári állapotában sok esetben mint fenti linken is látható nem hozza 10% ot ,multi corban pedig egyenesen elvérzik majdnem az előző generácios mért adatait tudja igaz kb 3% ott is van de azért ez nagyon nagyon karcsu szerintem legalább is.
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz Dragon3000 #266 üzenetére
most vitázhatunk itt 3% vagy 10% ez szerintem édes kevés minimum 30-50% teljesítmény plusznál volna értelmes kiadni egy uj procit... nem kicsit reszelünk az előző genhez képest.
-
Frozen
addikt
válasz Dragon3000 #268 üzenetére
Szerintem nincs is 10% de ha van is kevés ,ekkora különbség napi felhasználásban észrevehetetlen sőt igazából 99% ban ki sincs használva. Tudom 1000 ből 1 ember talán dolgozik vele és neki nagyon sokat számít az a 10% is hogy filmvágásnál /tömörítésnél 2 másodpercel előbb végez......
"7000-res esetében úgy jött össze több, hogy kb 60%-kal magasabb lett a tdp keret.,,
És a mai napig a 3xxx szérián is ugyan ugy elég mindenre. De leginkább inkább a másik gyártó modeljei érnek valamit azokkal legalább nem fagy le a rendszer
Csak azért ad ki választ az amd részére,hogy nehogy elbízák magukat jól látható régebbi technologiával is ugyan azt tudják vagy esetekben még jobban is teljesítenek.
részemről a vita lezárva aki szeretné az megveszi és használja aki pedig nem az inkább megvárja a következő generácios amd-t vagy intelt. Kinek mi tetszik
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- E-roller topik
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Jövedelem
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Linux kezdőknek
- Apple Watch
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest