- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
Nem is szoktam sokat túlozni, amikor némi szám-misztikai erősítéssel zt mondom, hogy a 100%-ból (kb !
)az utolsó 5% viszi el a W-ok 50%-át. és +10% tuningolt teljesítmény +100% Watt-ba kerül.
Ez egyedül az AMD-s videokártyákra nem vonatkozik, mert azokat gyárilag eszméletlenül túl-feszelik. Ott a -5-10%(körüli) alul-fesz hoz +5% teljesítményt(a gyári TDP-t megtartva)!
Erre lett volna reflektálás(csak közben nem frissíttem az oldalt és már továbbszáguldott a téma, Bocsiii
):
:"Az utolsó pár % sose éri meg az extra energiát... legalábbis szerintem nagyon kicsit az amikor "azon a kicsin múlik" és nem csak arról van vele szó, hogy "jobban esik az egónak".
a saját 5700X-em esetén is, eleresztett automata PBO-val olyan 180W, szép számokat hoz, de nem olyan sokkal többet mint 125W-ra korlátozva. De tök jó elvan 105W-al is, a gyári 65W azért már érződik kicsit, de még 35W-ra visszafogva se kritikus a teljesítmény esés (közel se lineáris a skála). Fejből pontos értékeket most nem tudok, de a gyári 65W hoz képest valahogy így nézett ki a teljesítmény CB20 alatt (mikor egy 2 éve "játszadoztam vele"):
35W ~80%
65W 100%
105W 110%
125W 120%
180W 130%
bár a curve optimalizáció az ami sokat számított főleg a nem PBO-s értékeket... PBO esetén viszont az én példányom (a macho rev.A hűtéssel) 4.85Ghz-ig felturbóz (a gyári érték 4.65Ghz HWInfo szerint, AMD csak 4.6GHz-nek mondja az oldalán).. De igazából erősen "aszkéta" hajlamú a CPU (ha nem figyelek, télen hidegenhagyja a szobát)."
Új hozzászólás Aktív témák
- A rend őrei
- Elite: Dangerous
- Path of Exile (ARPG)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest