- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nowhere
tag
Helló
Kérnék egy kis segítséget.
Van két táblázat amit össze kellene hasonlítani. Fkeres kézenfekvő lenne, de.
Mindkét táblázat ugyanúgy épül fel, mondjuk az A oszlopban vannak az azonosítók és mellette B-ben egy hozzátartozó másik azonosító. Pl:
cica, cirmos
cica, fekete
cica, kék
kutya, fekete
stbHogy lehetne megoldani, hogy mind a két azonosítót figyelembe vegye azonosításnál? Mert addig jutottam, hogy sima fkeressel csak az elsőt veszi figyelembe, magyarul ahol cicát talál az mindig cirmos lesz.
Köszi előre is!
-
Nowhere
tag
Sziasztok!
Mit érdemel az a magát informatikusnak nevező illető, aki egy "Dátum" elnevezésű oszlopban ilyen számokat látott, hogy '40325' stb. és rezzenéstelen arccal megkérdezte, hogy ő most mit csináljon ezzel, mikor ez egyáltalán nem dátum formátum és különben is.
-
Nowhere
tag
Sziasztok!
Excelben a munkalapok (sheetek) neveit meg lehet változtatni ugye könnyen, ha belekattintunk. Viszont erre a szerkesztésre nincs billentyű kombináció esetleg? Köszönöm!
-
Nowhere
tag
Sziasztok!
A helyzet a következő: volt excel 2003 a gépemen, teleíptve lett ezzel párhuzamosan a 2007. Tehát most mindkettő itt van a gépemen. Az xls-ekre hozzátársítottam az xls.-eket, mert 2003-mat szeretnék a továbbiakban is használni. Azóta ha két külön xls-t nyitok meg a másodiknál feljön egy ablak ami közli, hogy a Personal.xls-em foglalt (olvasás/értesítés/mégse). Valahogy meg lehet oldani, hogy ez a dolog ne jöjjön elő, hanem normálisan is tudjam használni a 2003-mat, a 2007 leszedése nélkül?
Köszönöm!
-
Nowhere
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen kis vicces sor, hogy:
O000093;83425;37;0;1200;;2009.11.25;H0001;Kovács Monkey;2000Ezt txt-ben kapom, majd annyit kell vele csinálnom, hogy a név; utáni összeget leszedem a sorról és kész is. Jelenleg nagyon fapadosan szétdarabolom a ; közötti dolgokat majd a &-tel összeillesztem, lehagyva az utolsó összeget, majd újra txt-t gyártok belőle. Nincs valami elegánsabb képlet vagy megoldás erre?
KÖSZÖNÖM a segítséget! -
Nowhere
tag
Sziasztok
Dátum formátumból, pl. 2009.01.01, hogyan lehet egy másik oszlopba leszedni csak a 2009-et? mid fügvénnyel próbáltam, de átalakítja egy másik négyjegyű számmá. Remélem valami nagyon alap dolog amivel szénné alázom magam, de nem tudok rájönni a megoldásra.
Köszi!
-
Nowhere
tag
válasz
Fehér Mancs #4849 üzenetére
Kösz! Pont ezt a megoldást kerestem először!
-
Nowhere
tag
Ja világos már.
Én azt csinálnám, hogy az előbbi képleteket felhasználva:
E1 cella: =IF(C1=0;B1;0)
F1 cella: =IF(D1=0;C1;0)Ezeket lehúzod addig ahány sorod van és az alján szummázva az E azt a végösszeget adja ahol nem egyezett az A és B (jelen esetben 13), az F meg ahol nem (28).
Szépnek nem szép, de megoldás.
-
Nowhere
tag
-
Nowhere
tag
Sziasztok!
Nem hagy nyugodni a dolog, ezért megkérdezem az okosabbakat.
Szóval van egy A oszlop ami tartalmaz egy terméket, B oszlop pedig egy hozzátartozó számot. A termékek nevei eltérőek, de mondjuk 10-ből 5 tartalmazza az XYZ szót is.
A c oszlopba csak azoknak az összege kellene amely tartalmazza ezt az XYZ-t.Erre csináltam egy ilyet: =IF(ISERROR(IF(FIND("Joint";A10;0)>0;B10;0));0;IF(FIND("Joint";A10;0)>0;B10;0))
De ez szerintem bonyolult (nekem), úgy gondolom van erre valami egyszerűbb módszer is.
Alapvetően nem is így kellene ez az egész, hanem amelyik A oszlopban lévő cella tartalmazza az XYZ-t annak mennyi lesz a totalja a B szerint.
Köszi előre is, ha van valakinek ötlete.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sorozatok
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged