- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tam@s
tag
Sziasztok! Új munkahelyemen magyar nyelvű excelt kértem, de az elődöm angolt használt, így mentette el a file-okat. Lesz nekem ebből bajom, vagy ezt tudja kezelni az excel? Nem komoly függvényekről van szó, FKERES(), meg néhány pivot tábla.
Köszi a válaszokat előre is!
T. -
tam@s
tag
Köszönöm, hogy szakítottál rám időd, és energiát, remélem, egyszer visszaadhatom!
Üdv.:
Tamás -
tam@s
tag
válasz
m.zmrzlina #28623 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, de sz még mindig megakadok vele valahogy, kérnék még egy kis segítséget.
Átalakítottam a makródat a következőképpen:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Row >= 4 And Target.Row <= 11 ThenIf Target.Column = 2 Then
On Error Resume Next
Cells(Target.Row, 4).Value = Cells(Target.Row, 2).Value / 1.044
Cells(Target.Row, 6).Value = Cells(Target.Row, 2).Value / Cells(Target.Row, 5)ElseIf Target.Column = 4 Then
On Error Resume Next
Cells(Target.Row, 2).Value = Cells(Target.Row, 4).Value * 1.044
Cells(Target.Row, 6).Value = Cells(Target.Row, 2).Value / Cells(Target.Row, 5)ElseIf Target.Column = 6 Then
On Error Resume Next
Cells(Target.Row, 2).Value = Cells(Target.Row, 6).Value * Cells(Target.Row, 5)
Cells(Target.Row, 4).Value = Cells(Target.Row, 2).Value / 1.044End If
End IfEnd Sub
Végtelen loopba kerülök...
A táblázatról:
8 termk egymás alatt
2 oszlop a nagyker ár
4 oszlop a termelői ár
5 oszlop azt mutatja, hogy egy dobozban hány tabletta van
6 oszlop az egy tablettára jutó nagyker ár ----> itt a gond, mert ha ezt is beleírom, akkor visszaírja a nagyker árat, és lefagy.
Innen még lenne 5 oszlop, amit oda vissza kellene írni, de csak addig megy, amíg vissza nem számoltatok egy olyan cellát, amelyik szerepel a "ElseIf Target.Column = XX" feltételnél, és akkor vége.Nem lehet valahogy leállítani, hogy ne számolja újra, hanem csak azt, ami az adott IF részfeltételben van?
Bocs, ha nem voltam szakszerű, közgazdász vagyok, ez a 2. makró életemben...
Köszi minden segítséget előre is!
Üdv.:
Tamás -
tam@s
tag
válasz
m.zmrzlina #28618 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, holnap brillírozok a munkahelyemen vele, bár a főnököm szerintem nem is érti, hogy miért probléma ez...
Van ötleted esetleg, hogy ezt át tudom-e alakítani 10 db egymás alatti termékre? Tehát 3. sor, 4. sor...12. sor?
Átírom a makrót már ez alapján, csupán elméletileg kérdezem, ha egyszer szükségem lesz rá.Óriási segítség, tényleg köszönöm!
Üdv.:
Tamás -
tam@s
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék, már széttúrtam a netet, de nem találtam megoldást az elvileg egyszerű problémámra.
Egy kalkulátort kell készítenem, amelyik oda-vissza számolja a cellákat.
Ár (Ft/db)
mennyiség (db)
Árbevétel (Ft)A lényeg, hogy ha bármelyik cellát átírom, akkor a másik kettő újraszámolódjon.
Az árat még úgy-ahogy tudom fixen, már az is segítség lenne, hogy ha valaki megmondaná, hogy az oda-vissza írás két cella között hogyan lehetséges. Jó lenne excelben, mert ezekre utána hivatkozik még sokminden, de ha van valamilyen más ötlet, az is jó lehet.Bármilyen segítséget nagyon köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ford topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged