Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• halfnote

friss újonc

válasz Mutt #43069 üzenetére

Most nincs előttem, ritkán hozom haza a melót :)
    Alapban van 10 munkalap, ami adatbázist kérdez le. Ezek ellenőrző listák, más-más rekordszerkezettel. A lekérdezések végére, minden munkalapra készítek egyéb számításokat, de ezeknek a képzett adatoknak a rekord/oszhlopszerkezete már azonos, így összemásolhatók lesznek. De ez csak úgy sikerült,hogy a közös szerkezetű mezőket beimportálom lekérdezésként. Ez 10 lekérdezés. Ezeknek az elérési útvonala van a képen. Minden gondom megoldódna, ha ide tudnék olyan függvényt,vagy hivatkozást írni, ami mindig a fájl aktuális elérési utját helyettesíti be. Ez azért érdekes, mert többen használnák, de más-màs helyről,ha elmásolják maguknak. A kapcsolatoknál megnézem, mi történik,ha egyenként frissítem, de szerintem ez a kollégáknak nem fog tetszeni :) Legrosszab esetben készítek 5 ilyen álományt és mindenkinek névreszóló lesz,fix elérésel, de jobb lenne az univerzálisabb megoldás, aminek tuti léteznie kell. Ezt a függvényt megnézem mi pontosan. Meg kipróbálom mégegyszer. Az a fura,nemrég amit készítettem, az adatbázislekérdezések frissítése után a rájuk épülő kereszttábkákat külön frissítenem kellett,de az frissült a frissen lekért adatok mentése nélkül is. Bár az logikailag más, az is igaz, mert a pivot egy másik munkalapra hivatkozik, míg a mostani eset egy fájl mentett állapotát hívja meg. Persze, azt is próbáltam, hogy beszúrtam egy üres munakalapot és mezei =szerzodesek_szama![@megyekod] hivatkozással át tudtam húzni a megfelelő adatokat, csak az így elkész7lt munkalapot nem tekintette lekérdezésnek, hiába PQ alatt hoztam létre, üres munkalap beszúrással, így nem tudtam őket összemásolni. Lehet kicsit zavaros, már cellákkal álmodom :)

• halfnote

friss újonc

üdv mindkeinek. Lenen egy problémám. Power Queryvel akarunk dolgozni, készítettem is egy több lekérdezést tartalmazó állományt. a lekérdezések eltérőek, de vannak azonos mezők/oszlopok, melyeket össze akarok fűzni. Ekkor beolvastatom magát az xls állományt és ott kiválasztom egyenként a munkalapokat és szűröm, majd az így létrehozott 10 munkalapot,melynek azonos a szerkezete összemásolom (uinon). Itt Összevonás-nak hívják. Ami a gondom, ha nyomok egy "minden frissítése" gombot, befrissíti az adatbázis-lekérdezéseket, de a lvalogatott és összemásolt adatokat nem frissíti, csak ha előbb mentek egyet, majd az összemásolt lapra újra elindítom az adatfrissítést. Itt a mentéssel van baj, mert többen használnák munkatársak, de levédem módosítás ellen. Megoldás lehetne, ha a lekérdezések esetén forrásnak nem direktbe adnám meg az fájl elérését (saját magát hívja meg), hanem valami függvénnyel. próbáltam neki beblöffölni a cella("filenév") függvényt, de nem megy vele. csatolok egy képet,hátha érthetőbb. elvileg nem nagy dolog lenne, de nem ismerek PQ profit, mi meg most tanuljuk.

Új hozzászólás Aktív témák