- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peddy789
őstag
Tiszteletem!
legujabb excelben:
importalok egy 160ezer soros txt-t.
Minden sor elso cellaja egy MB1 MB3 vagy MB4 uzenettel kezdodik
Ezt a kesobbi feldolgozas miatt szetakarom osztani mondjuk 3 kulon munkalapra, hogy az egyik munkalapon csak az MB1es sorok a masikon csak MB2-vel kezdodo stb sorok maradjnak.Szurovel megtudtam oldani hogy kijelolom a szurt sorokat es nyomok egy deletet, azomban igy rengeteg ures sor marad, ami utana elrontja a fugvenyeket amik az adot adat alatti cellat keresik, de igy csak ures cellakat talalnak.
Hogyan lehet ezt gyorsan elintezni? Hogy szetosszam az adatot 3 munkalapra, es ne maradjanak ures sorok az adatok kozott?
Probaltam a find&select goto special, select all blank-el hogy aztan ha kivannak jelolve az osszes sort torlom, de ez sajnos nem mukodik, az excel egyszeruen befagy a tulsok sor miatt, fura.
Nagyon koszonom a valaszokat elore is!
-
Peddy789
őstag
válasz
ny.janos #38118 üzenetére
Halas koszonetem mindkettotoknek! Most hirtelen ezt a formulat valsztottam, annyit elfelejtettem hogy nekem angol excelem van. https://nl.excel-translator.de/translator/ itt azomban konnyen letudtam forditani, es miutan megvaltoztattam a mezo azonositast akkorara amekkkora az egesz oszlopom, kiadta az erteket! Nagyon koszonom!!!
neha gondolkozok hogy barcsak ekkora profi lennek excelben, de majd igyekszem tanulni !
-
Peddy789
őstag
Sziasztok!
A legujabb excel-t hasznalom.Amit eleszeretnek erni:
Van egy hosszu listam 1111, 2222, 3333, 4444, 5555, 6666, szamokkal. Nevezzuk ezeket mondjuk markereknek, ezek azonositjak mit jelent az alattuk levo szam az oszlopban. Tobb ezer record van az oszlopban. Szeretnem atlagolni az osszes pl 2222 utan jovo szamot (meg a tobbi utanit is). Erre keresek valmilyen fugvenyt de nemnagyon talaltam.A hlookup csak horizontalisan kepes erre, hogy adott keresett szoveg melett mivan. De nekem olyan kellene ami adott 2222 alatt megmondja hogy mivan, es utana atlagolja az osszes megtalalt szamot.
Linkeltem egy kepet ahol eppen a 3333 es 4444 marker lathato. Itt eppen ugyanazok a szamok utanuk, de ez nem szabalyos mashol, erre nemlehet szamitani.
Meglehet ezt oldani fugvenyel, vagy ehez valamilyen makro fog kelleni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motoros topic
- Milyen autót vegyek?
- Villanyszerelés
- 3DMark (2013) eredmények
- Azonnali processzoros kérdések órája
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest