- Mobil flották
- Mobilfizetés blog: A Samsung Pay bemutatása
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Delila_1 #8964 üzenetére
Valamit félre értettél szerintem. Igazából nekem egy egyszerű összeg kellene (lényegében egy sima SZUM), csak az a gond, hogy vannak az oszlopnak olyan elemei, amit nem tud kezelni a SZUM. Etek pedig a "#ZÉRÓSZORZÓ!"-s cellák. Nekem annyi kellene, hogy összeadja az olyan cellák összegét, melyekben nem "#ZÉRÓSZORZÓ!" van. Lényegében pl.
SZUM(A1:A27) kivéve "#ZÉRÓSZORZÓ!".
vagy
SZUM(A1:A27), ha a cellában található összeg >0, 0, <0.
Mindkét képletet használható lenne, ha le tudnám fordítani az Excel nyelvére.
Ha az összeg megvan, utána ebből már tudok átlagot számolni, csak az lenne a lényeg, hogy az összeget megadja. Ha simán szummázom tehát SZUM(A1:A27), akkor nem tudja értelmezni, mert vannak benne "#ZÉRÓSZORZÓ!"-s cellák, amik ugye nem számok. Na ezeket nem kellene, hogy figyelembe vegye.
-
TazLeacher
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A melóhelyemen használok/nék egy táblázatot, szükség lenne hozzá a munkámhoz, viszont egy képlettel nem boldogulok.
A lényeg az, hogy van egy oszlop, melyből átlagot kelle számolnom. Az oszlopban szereplő értékek lehetnek negatívak, 0 vagy pozitívak. Eddig nem lenne gond, de lehet "#ZÉRÓOSZTÓ!" is.
Ez egy napi nyilvántartás, melybe minden nap kerül adat. Amíg nem írom bele a napi adatot, addig a sor megfelelő cellájában a "#ZÉRÓOSZTÓ!" szerepel, amikor beírom akkor már normálisan a megadott érték. (Tehát elsején az oszlop összes cellájában "#ZÉRÓOSZTÓ!" van, és napról napra csökken ezek száma, míg a hó utolsó napján minden cellában már szám van)
A gond az, hogy ebből kellene átlagot számolnom, aminek az eredményét minden nap látnom kellene.
Első próbálkozásra az alábbi képlettel próbálkoztam:
=(SZUMHA(H3:H31; ">0"))/(DARAB(E3:E31))
A lényege ugye, hogy összeadja a H3 és H31 közötti értékekt, de csak akkor, ha az nagyobb, mint 0, és utána elosztja azzal a darabszámmal, ahány celle ki van töltve az E3 és E31 között.
A dolog tökéletesen működne, mert így nem zavar bele a "#ZÉRÓOSZTÓ!" dolog - mert sima SZUM-al bezavar és nem adja össze - viszont így csak a 0-nál nagyobb számokat számolja, sem a negatív számokat, sem a 0-át nem.
Valahogy úgy kellene megoldanom a képletet, hogy csak akkor számolja bele a H3 és H31 cellák közötti értékeket, ha ott számok vannak.
Próválkoztam olyanokkal, hogy:
=(SZUMHA(H3:H31; ">0" vagy "0" vagy "<0"))/(DARAB(E3:E31))
de sajnos az Excel a "vagy"-al nem igazán tudott mit kezdeni. (Egyébként, ha tudna, akkor jó lenne a képlet, mert ez így valós lenne).
Tudna valaki tippet adni, hogy hogy lehetne megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged