- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attas
aktív tag
válasz
sztanozs #15305 üzenetére
Már kezdem kapirgálni. Sikerült egy másik munkalap nevével megcsinálnom. Az a gondom, hogy ezt az egészet, egy már kész projektben akarom módosítani. (nem gondolkodtam előre, meg hát az első kísérletem az excel programozás területén, és nem is ment volna a fórum nélkül nagyon sok minden) Szóval ennek "Sheets("Diagram adatok") sikerült Publikus változót adnom (WSD). Majd a kereső szolgáltatásban a Replace funkcióval kicseréltem minden Sheets("Diagram adatok") erre WSD. Wáá..és működött. De ezzel már nem "Sheets("Ütemidő műveletenként (2)")" mert vannak olyan makrók amik így néznek ki:
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
Application.Goto Reference:="egy"
Application.CutCopyMode = False
ActiveWorkbook.Worksheets("Ütemidő műveletenként (2)").Sort.SortFields.Clear
ActiveWorkbook.Worksheets("Ütemidő műveletenként (2)").Sort.SortFields.Add Key _
:=Range("C10"), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:= _
xlSortNormal
With ActiveWorkbook.Worksheets("Ütemidő műveletenként (2)").Sort
.SetRange Range("C10:C70007")
.Header = xlNo
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With
És ebben is sajna kicseréli ezt:
ActiveWorkbook.Worksheets("Ütemidő műveletenként (2)").Sort.SortFields.Clear
ActiveWorkbook.Worksheets("Ütemidő műveletenként (2)").Sort.SortFields.Add Key _
Erre:
ActiveWorkbook.WorkWSU.Sort.SortFields.Clear
ActiveWorkbook.WorkWSU.Sort.SortFields.Add Key _
És így már nem működik a makró.Gondolom a WorkWSU értemezhetetlen.)
-
Attas
aktív tag
válasz
sztanozs #15297 üzenetére
Köszönöm a választ!
Még egy kérdés. Publikus változót szeretnék beállítani. Miért nem működik ez?
Public WSU As Worksheet
Set WSU = Sheets("Ütemidő műveletenként (2)")A modul tetejére írtam be (minden modul tetejére ahol előfordul a lap meghívása. De futtatáskor a Set-et besárgítja.
-
Attas
aktív tag
Sziasztok.
Egy makró kellene ami egy cellát amiben függvény van, és ha a számítás hibára fut pl. (#ZÉRÓOSZTÓ), akkor elindít egy UserForm-ot.Köszönöm előre is.
-
Attas
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15271 üzenetére
Ops...Igen az UserForm-os előtörténetet kihagytam. Köszönöm nagyon a segítséged!
-
Attas
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15269 üzenetére
Hát a CheckBox1 tulajdonságainál a ControlSource-nél lehet megadni hogy egy cellába írja be az értékét. Én így csináltam mert több, cellákban lévő képlet hivatkozik erre az értékre Ha függvényben.
De a CheckBox1.Value = False tökéletes.
(néha ellustulok, néha gondolkodhatnák is..) -
Attas
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15266 üzenetére
Köszönöm. Király vagy. Még egy kérdés. Van egy CheckBox-om ami a ControlSource -ba megadott cellába irja a True-False értéket. Azt szeretném, hogy egy makró futása ezt False-ra állítsa. Meg egyébként is lehet alapbeállításnak a False-t adni. Annyira nem vágom ezt(se)
-
Attas
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15259 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Szépen működik. Azt meg lehet csinálni, hogy ne csak egy cellát figyeljen, hanem egy tömböt? pl C9:V9 , Vagy egy elnevezett tömböt?
-
Attas
aktív tag
Üdv!
Ha egy cella értéke hibás adatok miatt #HIÁNYZIK akkor ezt egy makróban hogy lehet lekérdezni?
valami ilyesmi kellene:Sub HibásSz()
Sheets("Kimutatás").Select
If Range("D9") = "#HIÁNYZIK" Then
UserForm2.Show
End If
End SubDe természetesen ez nem működik...
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15256 üzenetére
Olyan makrót lehet írni, hogy figyelve egy True-False értéket egy cellába egy komplett fügvényt tegyen bele aszerint, hogy a figyelt érték igaz vagy hamis? Vagy ez hülyeség mivel a makróban is lehet a képlet és egy if -else -vel a feltételnek megfelelő fügvényt számolja?
elég összetett függvényekről van szó.. -
Attas
aktív tag
Sziasztok!
Ha van egy olyan képletem amely adatok hiányában #ZÉRÓOSZTÓ! hibára megy, át lehet úgy hogy ez esetben kapjon egy értéket? pl, beletenni egy HA függvénybe ezt a függvényt. -
Attas
aktív tag
válasz
MaciLaci68 #15235 üzenetére
Köszönöm szépen! Működik ahogy kell!
-
Attas
aktív tag
válasz
sztanozs #15212 üzenetére
Szia. A makró amit írtál csak egy adathoz tartozó oszlopot ír át pirosra ha 60 nál nagyobb és az érték változásakor, ha esetleg 60 alá esnem nem lesz újra zöld. Vagy mindegyik pontra meg kell ezt csinálni? Ha igen hogy kell egymásba fűzni hogy értelmes legyen a makró?
-
Attas
aktív tag
válasz
MaciLaci68 #15219 üzenetére
Opsz. Ez is igaz.. Köszönöm!
-
Attas
aktív tag
válasz
sztanozs #15212 üzenetére
Szia Sztanozs!
Mit ronthatok el? Nem működik valamiért. Futtatáskor ennél a sornál ír hibát:
Sheet1.ChartObjects("Diagram 8").ActivatePedig a Diagram 8 a veve a rajzterületnek.
A hiba pedig: Object requiredSub KimDiagSzín()
'
' KimDiagSzín Makró
Sheet1.ChartObjects("Diagram 8").Activate
Dim val()
val = ActiveChart.SeriesCollection(1).Values
Dim ix
For ix = 1 To ActiveChart.SeriesCollection(1).Points.Count
If val(ix) > 60 Then
ActiveChart.SeriesCollection(1).Points(ix).Select
With Selection.Format.Fill
.Solid
.Visible = msoTrue
.ForeColor.RGB = RGB(255, 0, 0)
.Transparency = 0
End With
End If
Next
End Sub -
Attas
aktív tag
Sziasztok Mesterek!! Lehet csinálni olyan oszlop diagramot, aminek van úgy 10 oszlopa, egyszínűek, pl zöld, de ha valamelyik értéke nagyobb mint 60 akkor az váltson piros színűre? Na és persze ezt automatikusan? Vagy megoldható valamilyen makró féleséggel? Vagy ez fantazmagória?
-
Attas
aktív tag
Üdv. Ebben a Makróban mit hibáztam el? Mert valamiért nem engedi a Then-t az Elself után. A kiemelt sornál jelzi a hibát. Természetesen
If Range("ÁtlagElvárt") = "False." Then
Sheets("Ütemidő műveletenként (2)").Select
If Range("CellTip").Value = "Típus 1." Then
Sheets("Elvárt ütemidő adatok").Select
Range("C15").Copy
Range("Elvárt").Select
ActiveSheet.Paste
ElseIf Range("CellTip").Value = "Típus 2." Then
Range("C16").Copy
Range("Elvárt").Select
ActiveSheet.Paste
ElseIf Range("CellTip").Value = "Típus 3." Then
Range("C17").Copy
Range("Elvárt").Select
ActiveSheet.Paste
End If
Elself Range("ÁtlagElvárt") = "True." Then
Range("ÁtlagÜ").Copy
Range("Elvárt").Select
ActiveSheet.PasteEnd If
-
Attas
aktív tag
Sziasztok. Létezik olyan kapcsoló az Excelben amivel kiiródnak az elnevezett cellába a nevek?
Csak mert otthoni gépemen nincs megjelenítve a cégesen meg megjelent..Emigyen: -
Attas
aktív tag
-
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15140 üzenetére
Szia. Még egy kérdés. Az alábbi modulban a vastagon kiemelt D -nek mi szerepe van? Mit jelent?
Private Sub ListBox1_DblClick(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
Dim nev$
nev$ = Me.ListBox1.List(Me.ListBox1.ListIndex)
Range("Típus") = nev$
Range("CellTip") = Range("D" & Application.WorksheetFunction.Match(nev$, Columns(5), 0))
End Sub -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #15131 üzenetére
Valamiért nekem nem működik. Egyenlőre ebben a képen szereplő próbatáblázatban, az általad írt utasítást használva. Most adatra klikkelve az A2 és A3 cellába semmi sem jelenik meg.
Én rontottam el valamit?
Chrome böngészőt használva másoltam ki az utasítást, ha ez jelent valamit. -
Attas
aktív tag
-
Attas
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15111 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszod !
-
Attas
aktív tag
Üdv. Egy Gomb (űrlap-vezérlőelem) -nek a színét meg lehet változtatni? A benne lévő felirat színét sikerül módosítanom, de magának a gombnak a színét nem. Köszönöm a választ előre is.
-
Attas
aktív tag
Sziasztok! Kezdek megőrülni. Szivat az Excel. Van egy ilyen makróm.:
If Range("Típus").Value = "06H103023L" Then
Range("E5").Select
Selection.Copy
Range("C33").Select
ActiveSheet.PastePersze van tovább is, de ez akaszt ki. A Value feltételnél, bármit írok be a Típus cellába és a Value után akkor szépen átviszi az adatot. De ha a fenti adatot írom be akkor nem. MIÉRT? Ha csak a 06H103023 írom be akkor jó, vagy ha az L helyett bármilyen betüt használok jó. De ha így 06H103023L akkor istennek sem. Hálás lennék bármilyen tanácsért.
-
Attas
aktív tag
-
Attas
aktív tag
Üdv. Van egy problémás gondom. Egy munkalap védelemmel van ellátva. Egy nagy része a celláknak az adatbevitelt szolgálja, így a cella tulajdonságnál nincs kipiálva a védelem. De sajna valamiért megjegyzéseket nem tudok ezen cellákhoz fűzni, és nem jövök rá sehogysem az okra.
-
Attas
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15082 üzenetére
Bocsi a helyesírási hibákért. Csak ez az okostelefon azt hiszi okossabb mint Én és átírja a szavakat, ha nem figyelek :-) Köszönet a linkért. Ha hazaérek rávetem magam.
-
Attas
aktív tag
Sziasztok. Az utóbbi napok segítségeit utólag is nagyon köszönöm. Még egy kérdés felmerült bennem. Excel makróban is biztos van goto parancs. Hogy kell ezt alkalmazkodik? Van egy if-else macróm amiben azt szeretném, ha teljesül az if feltétel, akkor ne folytassa az END IFA utánküldés utasítások egy részeg, hanem ugorjon a közepére ahova Én utasítom.Megoldható ez? Köszönöm előre is!
-
Attas
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15041 üzenetére
Ööö.. Egy uccsó kérdés? Melyik az az Excel függvény amely képes arra, hogy egy tömbből kikeresse a leggyakrabban előforduló számot? Van kb 1000 számadat, amiből ki kellene keresni a leggyakrabban előfordulót és azt beírni egy cellába. Az nem fontos hogy hányszor.
Van ilyen függvény, Köszönöm leőre is.. -
Attas
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #15041 üzenetére
Nagyon köszönöm a helpet. Így sikerült. Köszönöm még egyszer.
-
Attas
aktív tag
válasz
bugizozi #15031 üzenetére
Nos még egy ha nem vagytok túl nagyravágyó.
Olyat szeretnék hogy egy makró futtatáskor lekérdez egy cella tartalmat és ha abban mondjuk az szerepel hogy "GEN2" van akkor egy x nevű makró fut le, ha "GEN3" akkor y nevű makró. Minden köszönetem a tied. Megszereztem az "Az excel függvényei A-tól Z-ig, és az "Excel programozása" című könyveket, és bár sok mindenben találtam segítséget, tanár nélkül ezek csak könyvek...:
Köszönöm a segítségetui. ööö még olyankellene, hogy szintén makróban meg lehet azt adni, hogy egy adathalmazt megvizsgál és a leggyakrabban előforduló értéket beleír egy cellába? KB 350 adatról van szó.
Ezt képlettel simán megoldom, de makróba jobb lenne -
Attas
aktív tag
Sziasztok. Kis segítséget szeretnék kérni excel makró programozáshoz. Van egy cella, nevezzük "A1"-nek. Ebben a cellában egy "Ha" függvénnyel sok adatból kiszámolt érték van. Ezt az értéket szeretném egy makróval kiolvasni és átírni egy másik cellába "B1", de úgy, hogy ha ez a makró lefut és beírta az eredményt a B1-be, utánna, az A1 esetleges adat változása ne legyen kihatással a B1-be beírt értékre, csak ha újra futtatom a makrót.
Remélem érthető voltam. Nagyon hálás lennék a segítségért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged