Hirdetés
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Szia!
1: érdekes munkaidő számítási módszer
2: nem értem pontosan, hogy hogyan is kellene kiszámolni a helyes időt.Ha minden nap feltételezzük, hogy 8 órát kell dolgozni, akkor egyszerű a helyzet. Ha azt tételezzük fel, hogy pl. hétfőtől csütörtökig pl 8,5 órát, pénteken meg 6 órát kell dolgozni akkor is megoldható. A leírásodból viszont az derült ki, hogy hogy ha egy nap mondjuk 5 óra 29 percet dolgozok (mert én úgy döntöttem), akkor 5 órát kell elszámolni (29 perc elveszett) ha 10 óra 34 percet dolgozok, akkor 10 órát kell elszámolni, és 34 perc a túlóra. Na ez már nehezen megoldható dolog.
DE a lényeg: Valószínű, hogy a szintaxszissal van gondod! pl:=HA(B3-A3<IDŐ(8;31;0);IGAZ;HAMIS)
azaz a celláknak "idő" típusúnak kell lenniük, és ahogy látod a fenti formátumban lehet összehasonlítani, kivonni, hozzáadni időpontot. Ha egy normál függvénybe azt írod, hogy A1+10,akkor hozzáad 10-et decimálisan. Ha 10 percet akarsz hozzáadni: A1+IDŐ(00;10;00)
Remélem ezzel már meg tudod oldani, ha nem én itt leszek!
g.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Fferi50