Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• zka67

őstag

válasz bevi.ozd #2375 üzenetére

Még valami: nem érdemes külön-külön cserélgetni a színeket. Ha még van valamelyiknek az alján egy kicsi, érdemesebb azt is kicserélni a többivel. Mert patroncsere után szintén fejet tisztítanak az epsonok. Ha egyesével cseréled őket, akkor gyakorlatilag folyamatosan cserélheted a patronokat, mert mire a negyediket is kicseréled addigra az első kiürül a sok tisztítgatástól.

• zka67

őstag

válasz bevi.ozd #2375 üzenetére

A te nyomtatódat konkrétan nem ismerem, de ha patroncsere után abszolút nem nyomtat a nyomtató, akkor a leggyakoribb hiba az, hogy elfelejtik levenni a tetejéről a zárófóliát és nem kap levegőt a patron. Van olyan gyártó, amelyik letörhető pöcköt használ, van amelyik fóliát.

Az epsonoknál meg a fejtisztítás pénzkidobás az ablakon. Pár tisztítással képesek teljesen kiüríteni a patronokat, mert a tintával mosatják át a fejet. A HP nyomtatók egy műanyag "késsel" megtörlik a fejet, de az epson más elven működik.

A sok ki- bekapcsolással is csak a tintát zabálják az epsonok. Nekem RX520-asom volt, amikor megkaptam (eszembe nem jutott volna epsont venni), először gyári tintát vettem bele és hébe-hóba nyomtatgattam vele egy-egy oldalt. Aztán kikapcsoltam. 10! oldal után azt mondta, hogy jó lenne, ha vennék bele tintát. Na, ekkor eldurran az agyam, teszkós tintát vettem bele, nem kapcsoltam ki, majd fél évig elég volt ~200 színes oldalra. Azért nem mindegy, hogy 1000 Ft! vagy 10 Ft-ba kerültt egy oldalam...

A másik, hogy nem veszek meg olyan nyomtatót, aminél akár a legkisebb probléma is felmerülhet az utángyártott patronokkal. Az én nyomtatóm, kifizettem, leszarom a gyártót hogy ő azért adja ingyen a nyomtatót, hogy majd a tintán jól meggazdagodjon. Az epson a legszemetebb cég ezek közül, a szervizükbe be sem vesznek olyan nyomtatót javításra, amiben nem az eredeti patronok vannak.

Új hozzászólás Aktív témák