- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Körvonalazódnak a Xiaomi 16 specifikációi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
szbence
csendes tag
válasz
Stirlitz #2050 üzenetére
Sziasztok!
Már egy ideje szívok a "kedves" kis tintapatronokkal és az Epson nyomtatómmal (dx7450).
A fórumon olvasott ajánlás miatt ezPrint nevű patronokat vettem bele, 4et egyszerre cseréltem ki, felismerte a nyomtató, egy pár oldalt jól kinyomtatott(jó minőségben is).
Most meg eltelik pár nap és olyan homályosat nyomtat hogy rossz olvasni. Ezután már 4x tisztítottam a fejet és mintha még rosszabb lenne a minőség, fejbeállítást is végeztem, semmi...
Most küldjem vissza nekik, hogy minek gyártanak olyat ami nem működik rendesen?
Vagy van más megoldás? -
Lacpac
őstag
válasz
Stirlitz #2181 üzenetére
Nem write only, de amikor így kezdik: hogy nem bántásképp...
akkor miképp? (én nem akarok fájdalmat okozni, de azért belerúgok a bokádba. Ha reagál rá a másik, akkor megy a védekezés: én nem akartalak bántani.)és utána írja ide, hogy tiltott a patron, hiányoznak a színek, stb
Írtam én ilyet? (write only?- Ezt csak azért jegyeztem meg, mert az én hsz-emre írtad a válaszodban, feltételezem nekem.) Tisztában voltam a következményekkel, de attól még kipróbáltam.
És attól hogy így jártam, még nem szeretném kidobni a patronokat ha lehet.
Azért érdeklődtem a resetter "megtalálási" helyéről. Ez volt a (#2174) hsz célja, nem a panasz, hogy tiltott patron stb stb, és még egy tapasztalatot is leírtam.
lamiki irta egy hsz-ében, nekem válaszolva, hogy nem tudni hogy van az, hogy egyes embereknem megy keverve, egyes embereknek meg nem.--- Egy lehetséges ok már vanAttól még nem kell ithagyni a topikot, mert te általánosítottál, és én védekeztem.
-
Lacpac
őstag
válasz
Stirlitz #2176 üzenetére
V5-ös patronok mellé betettem a v6-ost, 2× cseréltem a feketét (v6). elfogadta, majd miután kifogyott egy másik szín, (v5) annak cseréje után (v5-re) nem fogadja el.
Tisztában vagyok azzal amit leírtál, de megpróbáltam, mert lehetett venni olcsón v5-ös patront. így 4 db utánagyártott árát buktam, (de még ez sem biztos).
Nem kell burkoltan lehülyézni az embert.Ezt pl nem olvastam a fórumon, hogy v5 mellé be lehet tenni v6-ot, de fordítva már nem.
Csak megosztottam egy tapasztalatot, nem panaszkodtam. -
zoli53
csendes tag
válasz
Stirlitz #2169 üzenetére
"Egyszerre cseréled őket, vagyis ami eddig bent volt, azt mind kiszeded egyszerre, és ezeket beteszed. Egyszerre. Nem egyesével."
Nekem epson SX 105-ös van. Én is így próbáltam, és mind a négyet hibásnak hozta ki. Azután egyesével kezdten cserélni, és úgy elfogadta. Igaz négyszer kellett patroncserét kérni szoftveresen. Tehát ha egyszerrre nem sikerül, esetleg így is meg kell próbálni. -
Iparihangya
csendes tag
válasz
Stirlitz #2165 üzenetére
Pár szóban el tudnád magyarázni, hogy hogy működik ez a dolog, vagy hogy jól gondolom-e?
Szóval veszek négy egyforma tintapatront (minden színből egyet), egyszerre berakom őket és akkor menni fog és valamikor nulláznom kell? Ez a nullázás dolog mire jó, vagy mikor kell csinálnom? Vennem kell nullázót is?
-
Tötyi
csendes tag
válasz
Stirlitz #2051 üzenetére
Már fentebb is kérdeztem, de valószínűleg elveszett a rengetegben, ezért még1x: miután betettem az Orink patronokat, hiba nélkül felismerte őket, szépen is nyomtat, viszont a tintaszinteknél még az előző garnitúra adatait jelzi ki. Ezen lehet valahogy segíteni, vagy ez az "olcsóbb" megoldás velejárója? Utóbbi esetben nem lesz baja a nyomtatónak, ha így csak "munka" közben veszem észre, h valamelyik patron kifogyott? Vagy létezik valamilyen trükk erre az esetre?
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1988 üzenetére
A legtöbb patronban van egy szelep vagy mi, amit a tinta beömlő csonk nyom fel, és a tinta csak úgy tud kifolyni, bár találkoztam már olyannal is amiben nem volt (1-el még eddig), amit rögtön ki is dobtam, mert töltés után folyt a csonk mellett a tinta bele a patronok alá, mivel itt csak valami tömítés volt, és a 2. használat után már nem zárt rendesen.
-
5800
csendes tag
válasz
Stirlitz #1866 üzenetére
Megcsináltam az ellenörző nyomtatást a kéknél fedeztem fel kettő kihagyást a többi az jó volt.Egyébként állítva tartottam őket,bár azt még nem mondtam el lehet,hogy hibáztam.Mert ugye nem egyszerre fogy ki az összes szín ezáltal nem egyszerre cseréltem ki a garniturát.Hanem amikor kifogyott egy szín akkor cseréltem lehet ez is a gond?
-
bicskeyd
csendes tag
válasz
Stirlitz #1854 üzenetére
Azért gondoltam [erre] mert ami nállam van resetelő az még nem az enyém.Tehát az 3ezer ft lenne meg még rendelnem kellene tintát ami kb még 3ezer.
A Ciss rendszerrel meg adnak tintát is mondjuk biztosan nem tele tankolva.És resetelőt sem kellene vennem hozzá.Végülis nem sokat nyomtatgatok,csak most a szar időben vagyok itthon és szadizom a nyomtatót.A gyári fekete 1év alatt fogyott ki. -
bicskeyd
csendes tag
válasz
Stirlitz #1852 üzenetére
Ja azt elfelejtettem írni hogy a fejen is átnyomtam az említett infúziós csó ráhúzásával a vizet és alul a papírtörlő csupa víz lett. Tehát ha nem megy minden fúvóka az jelentheti azt ,hogy beszáradt?Mert már csak pár darab nem megy. Az az érdekes a gyári tintával még jó volt és ez most volt néhány napja.Most ennyi idő alatt beszáradt volna,vagy levegős lenne?
Szerintem most fogok rendelni egy CISS rendszert,mert legalább abban látom meddig van a tinta.És ha van benne akkor már csak a fúvókánál lehet a gond. -
mkRoland
senior tag
válasz
Stirlitz #1843 üzenetére
Nincs benne több fúvóka, és a scannere sem tud többet, szerintem az sx200-asokkal keverted:
SX105:
Nozzle configuration: 90 nozzles black / 29 nozzles, each colour (cyan, magenta, yellow)
Droplet size: 4 pl (minimum) with Variable-sized Droplet Technology
Scanning Resolution: 600x1200 dpi
SX-115:
Nozzle Configuration: 90 nozzles black/29 nozzles, each colour (cyan, magenta,yellow)
Droplet Size: 4 pl (minimum) with Variable-sized Droplet Technology
Scan Resolution: 600x1200 dpi -
5800
csendes tag
válasz
Stirlitz #1835 üzenetére
Megtörtént megnéztem le volt szedve a próbanyomtatásnál már ott volt mind a négy szín igaz a kék nél volt egy kis szaggatot rész.Kinyomtattam egy kép ez már szines de a képen keresztbe narancssárga csikok kb. két centis szünetekkel voltak hol erőssebben hol gyengébben.ez mitől lehet?
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1805 üzenetére
Igen mindenképpen feltölti a fejet és tisztítani fog, mert ahhoz, hogy a fej kimozduljon a patroncseréhez, mindenképpen be kell kapcsolni a nyomtatót, és ezt meg fogja jegyezni a nyomtató, mármint a fej pozícióját, és ha bekapcsoláskor nem ott áll, vagy patroncsere pozícióba áll, akkor először kiküldi jobb szélső pozícióba a fejet, aztán bal szélsőbe (gondolom azért, hogy a fej 2 szélső pozícióját bekalibrálja), és tisztítani fog egyet.
Amúgy érdekes, de ha számítógépről leválasztva cserélek patront és többször tisztítani kell, a patronból látszólag kevesebb tinta fogy, mintha ugyanezt a számítógépre kötve csinálom meg. Bár ez lehet csak szubjektív, mert van úgy, hogy egy patron csere után közel full tinta szint van, és olyan is van, hogy valamelyik színből akár 1/3át is kitisztítja, a többiből meg kevesebbet, lehet ott valami dugulást érzékel, és azért fúj ki abból a színből többet.100 %-ig egyet értek veled, egy olyan programmal meg ami nem kimondottan az adott nyomtatóhoz való, én is csak akkor próbálnám meg kinullázni, ha már minden egyéb dolgot kipróbáltam, mert lehet lesz egy Ausztrál, vagy USA, vagy Latin piacra szánt típusú nyomtató a buherálás után belőle, csak internetről beszerezhető patronokkal, vagy egy elajándékozni való scanner
.
-
bicskeyd
csendes tag
válasz
Stirlitz #1797 üzenetére
A gyári feketém fogyott ki és ezért vettem utángyártott szineket és feketét.Tehát amiket kivettem gyári szineket azokba még van de ettől függetlenül cseréltem ezeket is hogy mind a négy utángyártott legyen. De mivel most kifogyott az utángyártott kék ezért megpróbáltam azt a variációt hogy visszarakom a gyári 3 szint és csak a fekete marad benne utángyártott.Azért nem csak a kéket raktam vissza a régiből mert ha letiltja a gyári a többi 3at az nekem nem jó,a gyári fekete meg kifogyott és ezt nem tudom visszatenni ezért maradt az utángyártott.Külömben már nyomtam ki azt a sikoly képet kb1 hete(mind utángyártott volt) és akkor nem csíkozott.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
Stirlitz #1746 üzenetére
A probléma az volt, hogy a készülékhez járt 2db driverekkel telerakott CD és az egyik 1.0-ás a másik pedig 1.2-es volt. Emiatt a gép (szerintem) két nyomtatót észlelt de csak 1 portot tudott használni. Szóval ez leverte nála a biztosítékot.
Amúgy a gép egy Epson Stylus SX200-as multifunkciós készülék.
Lenne vele egy olyan problémám, hogy a masina totál alkalmatlan a papíradagolásra. Szépen beleteszek egy A4-es lapot, olyan szabályosan, hogy ahhoz mérik a kőművesek a vízmértéket, erre a gép jobb oldala az első baszottnagy durranásnál betépi az egyik felét a lapnak, aztán átgyűri az egészet a gépen. Én meg pislogok.
Az SX200-asnak egyébként konkrétan nem is tudom, hogy van-e papíradagolója, mert ahova be kell állítani a papírokat, ott egy rakás kütyü sorakozik, meg egy szürke "műanyagkalapács" ami a nyomtatás megkezdésekor a hatalmas csattogást produkálva próbálja meg a nyomtatórésbe tuszkolni a papírt. Ha egynél több papírt teszek az adagolóba, akkor nem is visz be egyet se.
-
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1746 üzenetére
Pont ezért töröltem amit írtam, rászántam vagy félórát a válaszra, mert egy picit össze vissza volt leírva a hibajelenség, gondoltam segítünk hisz karácsony van.
Kezdve azzal, hogy olyan nyomtató szerintem nincs, hogy Epson SC200, hanem csak Epson Stylus Scan 2000 van, meg gondolom nem csak a power led villogott, hanem a többi is.
De mire megírtam a választ, már írta hogy megoldódott, ezért inkább kitöröltem az egészet. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1740 üzenetére
Azért remélem ennek a fórumnak is van benne szerepe, hogy elfogytak a resetelők, mert előbb utóbb minden Epsonos csak arra a következtetésre jut, hogy kell egy reseter, és valami nagyobb literes kiszerelésű tinta, ami bőven kijön 1 garnitúra eredeti patron árából, és utána nem kell méricskélni, hogy nem nyomtatok, mert sokba kerül, hanem lehet nyomtatni az A4-es méretű fotókat pár 10 Ft-ból, vagy akár a 5-10-20x nagyobb méretű posztereket is pár száz Ft-ból.
Minden kedves fórumozónak békés-boldog karácsonyi ünnepeket kívánok.
-
mkRoland
senior tag
válasz
Stirlitz #1737 üzenetére
Sajna egy ideje náluk már nincs a t071x szériához jó resetter. Amikor volt 2500 körül mozgott az ára + kiszállítási díj. Én a legutóbb a vateráról szereztem be egyet 3000-ért + 400 postaköltség. Akkor én egy YXD-968-at rendeltem (ami csak a 9 tűs patronokhoz jó, a régebbiekhez nem), de ez még jobb ajánlat. Érdemes még körülnézni itt is.
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1723 üzenetére
Nem tudom ki mit használ tinta eltávolításra, a legjobb módszer a gumikesztyű, ekkor nem tintázzuk össze a kezünket, ha mégis tintás lesz, akkor a Clorox a legjobb, ez halványítja el legjobban a tintát, jó a sima hipó is, de nem annyira, nehezebben hozza le, a tintát, és marad is a bőrön ha csak hipózod.
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1723 üzenetére
Köszönöm, de pont akkor értem kb. haza és kapcsoltam be a gépet, így még volt szerencsém
olvasni mocskolódását. A az előző fenyegető levelében is kb hasonló hangnemben írt, hogy mit osztom én az észt, elég kárt tettem már nekik (mármint a hozzá nem értőket, és lustákat, vagy egyszerűen csak tájékozatlanok lenyúlóját), miért árulom el, hogy lehet tölteni, és nullázni a T0711-714-es patronokat is miért nem csinálok inkább pénzt belőle, aztán meg elküldött a jó édes ......-ba
Volt olyan valaki ki megköszönte, hogy segítettem neki kitisztítani a fejet, mert azt írta, előtte 10.000 Ft-ért tisztították ki neki, a beszáradt fejet, hát mi ez ha nem lenyúlás?
Amúgy meg aki akar hallgat rám, aki meg nem akar az nem, de az biztos normális minőségű tintával, és resetelővel, soha nem lehet tönkre tenni a nyomtatót!!!
Aki mást mond, az csak önös érdekből hazudik. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1694 üzenetére
Pont ezt mondtam én is:" 2. nullázásra legkésőbb nem lesz benne semmi tinta"
1 nullázást jó esetben kibír, ha mégsem akkor közben kifogy a tinta, ami nem olyan nagy gond, mert legfeljebb korábban kell kicserélni a patront mielőtt a chip szerint kifogyna
A gond akkor van, ha a folyamatos használatot csak a cyan és más szín nullázásával akarná megoldani. Mert ekkor ugyan tud a feketével gond nélkül nyomtatni, és nem kell költeni a színesekre, de akkor a feketét kivéve az összes szín csontig beszárad.Annyira sóher nem lehetsz, ha csak 2x nyomtatsz 1 patronból
mikor 2 garnitúra patron árából (T0711-714), bocsánat a tiedbe olcsóbb, ezért helyesbítek, 4 garnitúra árából majdnem veszel egy 1100 ml-es tintaszettet, amivel kb 55x tudsz megtölteni egy garnitúra patront.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Stirlitz #1661 üzenetére
"Szal fékfolyadéktól mit vártál?"
A nyomtató tinták tartalmaznek monoetilén-glikol-t (fagyálló), és a polietilén-glikol-t (fékfolyadék) is. A fékfolyadék pedig kiválóan oldja az autók fényezését, például. Már csak az utóbbi miatt is érdemes volt kipróbálnom.
"Glikol alapú fékfolyadék van csak már forgalomban. Ezek pedig oldószerként nem tartalmaznak alkoholt."
Az alkohol molekulában egy db -OH gyök van, a glikolban pedig 2. Emiatt a többértékű alkoholok közé sorolják, mint pl. a glicerint is.Egyébként az oldást kipróbáltam mindkétféle glikollal, valamit etil- és isopropil alkohollal, és vízzel is, de egyik sem oldja a tintát.
Emiatt pedig én nem értem, hogy mit akarsz folyton az alkohollal.És az iparban van egy csomó olyan vízzel higítható festék vagy ragasztó, ami száradás után már vízálló. Emiatt egyáltalán nem triviális, hogy a beszáradt vizes tintát feloldja a víz.
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1658 üzenetére
Én sem
Ahány gyártó, annyiféle, akár teljesen eltérő összetétel, a múltkor amikor volt pár üzenetváltásunk mr_ricsivel ebben a témában, akkor utána néztem ennek, elolvastam pár biztonságtechnikai adatlapot. A szappanos adalék anyag meg szerintem csak segíti a csonttá száradt tinta oldását.
Köztünk nincs vita, és nézeteltérés sem. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1656 üzenetére
És pont annyira oldja, vagy jobban, mint az a tisztítófolyadéknak nevezett valami, amiből 30-50 ml-t adnak 600-1000 Ft-ért, vagy még drágábban különböző számtech. boltokban, és az összetétele persze nincs rajta feltüntetve, max. annyi van ráírva, hogy Tisztító folyadék.
A sima víztől azért jobban oldja, mossál le egy szélvédőt sima vízzel, ami tele van ragadva bogarakkal, és nézd meg az eredményt, mennyire tiszta, vagy mázgás a szélvédő, menyire könnyen, vagy nehezen oldja fel a rászáradt dolgokat.
Nem passzióból adják hozzá a különböző adalékanyagokat hozzá a desztillált vízen kívül.Mivel több tucat beszáradt nyomtatót sikerült már vele sikeresen kitisztítanom, köztük olyanokat is amik évek óta patron nélkül száradtak,ezért nekem már bizonyított, más meg azzal tisztítja ki a nyomtatóját amivel csak akarja, és annyit fizet az általa favorizált csoda folyadékért amennyit csak akar. Mindenkinek szíve joga.
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1623 üzenetére
Igen az Itmediás is jó tinta tanúsíthatom, a haver most vett belőle 400 ml-es tintaszettet 3000 Ft-ért,csak olyan nagy béna fecskendőket adnak hozzá, és a tűk sem hegyesek, hanem tompa végűek, de ez nem nagy gond, mert 30 Ft-ért vesz az ember fecskendőt+vastag tűt a gyógyszertárból.
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1586 üzenetére
Én ennyit nem játszottam vele, de ezzel rájöttem, hogy a fotó kéket túl sötétre kevertem, (változtatni kell a 2 ml tinta 3 ml desztillált víz arányon
), emiatt picit kékesebb lett a fotónyomtatóval készült kép. Majd megnézem még a különböző színprofilok hatását is, mert az Epson csak egy alapértelmezettet telepít fel, de kézzel fel lehet tenni a többit is, rengeteg van a listában.
Még legjobban a DX4000 színe közelített a teszt ábrához, de az meg sima fotó módban sokkal raszteresebb, durvább képet nyomtat mint az SX200, vagy az R200 az 1/3-ad színes fúvóka szám miatt. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1582 üzenetére
Szuper ez az oldal, rögtön csináltam egy 3 nyomtatós házi tesztet, színes tesztábrával
Meglepő az eredmény, valahol mindegyik nyomtató elszúrja, egyikben a piros sok, a másikban a kék, stb, az egyiken ez a szebb, a másikon amaz, gondolom más márkájú papíron más lenne megint az eredmény, más tintával meg pláne más.
Külön-külön mindegyik szép, de a tesztábrához képest mindegyik eltér kicsit. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1554 üzenetére
Nem sok mindent tudok mondani, valószínű már megkopott az az érdes görgő ami behúzza a lapot.
Mindenesetre meg lehet próbálni, hogy nyomtatni vele valamit, úgy hogy nem tesz bele papírt, és megfigyelni erős zseblámpával, a behúzó görgő mozgását. Az is meglátszik van e szennyeződés rajta, meg a kopás is meg látszik ha van, vagy 2 próbálkozás után meg áll a görgő, ekkor meg lehet törölni kb az 1/3-át alkoholos ruhával, aztán megnyomni a papírbehúzó gombot a nyomtatón és amikor megáll megint akkor a görgő más részét is meg lehet törölni elvileg. -
-
-
klac
aktív tag
válasz
Stirlitz #1516 üzenetére
Hello.
Nekem is DX4450 es EPSON - om van, a led ek pirosan világítanak, nem sárgán.
De egy érdekes dologgal én is találkoztam. Megtelt a hulladéktinta gyüjtő és letiltotta a nyomtatást. Többször szétszedtem, kitisztítottam, nem ért semmit. Próbálkoztam különböző gombnyomásokkal, és lásd csoda történt, működik a nyomtatóm. Nem tudom hogy sikerült, de feketét és pirosat nyomtat egyenlőre. Kiürült eredetri patronokkal kisérleteztem. Mikor beindult akkor cseréltem utántöltött patronokra. Hát, végülis nagyon jó márka ez az EPSON. Én újból EPSON rajongó vagyok.
Üdv. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1516 üzenetére
Ilyenről még nem hallottam, egyedül olyannal találkoztam még, hogy az Epson Stylus Photo 870 és 915-ön nyomtatókhoz tartozó T007 és T008-as patronokat nem tudtam nullázni a chip nullázómmal, ezekem kívűl eddig még mindent nullázott.
Ezeket a chipeket egyedül az SSC Service Utility programmal tudtam kinullázni. -
Kuter
senior tag
válasz
Stirlitz #1501 üzenetére
Hi. Hozzám került egy sx405 vadiuj.Elsö probaként beleraktam az utángyártot patronokat,szarul nyomtatott,patron ki ,eredeti be tökéletes volt,na mongom akkor mehet bele az után gyártott ,már megint szar ,ez a patron ki bele egy sx 105 be tökéletes ,gondoltam itt valam nem stimmel,eredeti patronbol tinta kisziv üres utángyártotba betölt ,jé tökéletes lett egyböl a nyomat,az egyik patron ki helyette betesz egy utángyártott feketét és már szar is let megint a nyomta kiszörösödött betük elusztatott kép,vissza raktam az utángyártott fekete,de eredeti tintát tartalmazo patront és láss csodát a nyomtatott kép,szöveg megint tökéletes.Gondolat ,szerintem már a fejben is van valami érzékelő ami a tinta minöségét figyeli mert amint csak egy patront ami utángyártott tintával volt feltöltve cseréltem elszarta a a nyomtatott szöveget,képet.Epson ujabb variácioja a védelemre szerintem.
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1451 üzenetére
Vigyázni kell a vaterán, mert sok a csaló, amit nem tudott megjavíttatni azt eladja beszáradtként, amikor meg megveszed kiderül, hogy már volt szerelve a nyomtató, itt ott látszik rajta a szerelés nyoma, hiányzik belőle 1-2 csavar. Nagyot nem hazudik, mert azt írja nem nyomtat hibásként árulja, a patronok kifogytak, valószínű beszáradt, ezt írja. Hibás is meg a patronok is kifogytak ez igaz.
Szóval inkább csak elhallgat, meg ferdít kicsit.
Az utolsó pár héten amit vettem 4-ből 2-t nem tudtam megcsinálni.
Így licitáljál ennek a tudatában, mert ha fejhibás, és csak a második lesz jó dupla költség, meg a postaköltséget is 2x fizeted, meg aztán elég sokkal nincsen tápkábel, meg a papír támasztó műanyag ami hátul van.
Mindent meg kell kérdezni pontosan, akkor kevesebb meglepetés ér. Persze azért szerencse is kell, mert ha sokan licitálnak rá amit kinéztél, akkor felverik az árat.
Volt már amit 100 Ft-ért vettem hibásként az jó lett, amit meg 4000 Ft-ért az nem. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1276 üzenetére
[Egy tesztkép]
Na nyomtatgattam az R200-as fotónyomtatóval párat.
A tapasztalat fotót kb 3/5-öd idő alatt nyomtatja ki mint az SX200-as, pedig az is elég fürge, a DX3850-eshez képest meg gondolom még inkább (3x29 szines fúvóka DX3850-5x90 színes fúvóka R200).
Fél A4-es képet, legjobb fotó módban 2 perc 20 mp alatt nyomtatott ki.
A színei szebbek, élethűbbek, főleg a sötét részeknél sokkal több részlet látszik, mint az SX200-asnál, a nagy színátmeneteknél, ahol tetten érhető, hogy az nyomtató apró pontokból keveri ki a színeket, ott a fotó nyomtatónál használt fél színek miatt, nem látszik a pontokból való színkeverés fotó papírnál, egyenletes színátmenetek vannak.Ja és a fotó színeket mivel nekem olyan tintám nincs, 3/5-öd desztillált víz, és 2/5-öd tinta keverékéből állítottam megint elő
, és a gyári patront töltöttem meg, mondjuk macerás, mert meg kellett mind a 6 patront hámozni, és nem egyszerű leragasztani sem a műanyag hártyát, mert amint hozzáér az ember rögtön kijön egy kis tinta és nem ragad hozzá a szigetelő szalag, elkinlódtam vele vagy 2 órahosszát, del legközelebb már gyorsabban megy
.
DVD-re még nem nyomtattam, mert még nincs olyanom, majd veszek és kipróbálom. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1278 üzenetére
Mire meg kapom legkorábban hétfő lesz, vagy később, aztán meg mire megtöltöm, kitisztítom stb, fotó tintám sincs, de majd megtöltöm fele tinta fele víz keverékkel, mint a múltkor az Epson Photo 870-et, az szépen nyomtatott úgy is. Ha meg esetleg gyári patron van benne, és nem sikerül töltenem akkor még patront is rendelhetek.
A múltkor is az egyik nyomtatóba megtöltöttem a gyárit, és megvált valahogy az oldalán a fólia, és elöntötte a nyomtatót, szóval gyárival, nem könnyű néha boldogulni, jóval egyszerűbb az utángyártott. -
multimelon
tag
válasz
Stirlitz #1269 üzenetére
thx
Akkor mondjuk az sx 205 (ez a 2008 as) is jó választás lenne vagy az sx 215 ös? Mert akkor holnap veszek egy 215 öst valószínű 14 pénzért a 205 ös drágább 2 ezressel.
érdekesség az epson oldalán összehasonlítva,
a 205 ös 90 f/ 3*90 színes fúvóka, cseppméret 3 , 1200 x 2400 dpi scan
a 215 ös 90f/ 3*29 színes fúvóka, cseppméret 4, 1200 x 2400 dpi scanadatok szerint a 205 nyomtatna jobban, de állítólag sok tintát fogyaszt szerintetek?
-
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1276 üzenetére
Igen, árveréses oldal.
Miért drága? A nyomtatható CD 30-40 Ft, a DVD 50-60 Ft-ért több márka van.
Ott ahol vetted a resetelőt, biztos van vagy 20-30 fajta mindkettőből.
Én is megnézem, mennyivel nyomtat szebben, ill gyorsabban, aztán ha elégedett leszek eladom az SX200-ast. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1269 üzenetére
Ez főleg a színes és fotó nyomtatásra igaz, mert az SX100-105-115-nek 90 fekete és 3x29 színes fúvókája van, míg az SX200-205-215 (ezt még nem ismerem, ez a 205 utódja, gondolok kb. ugyanazzal a belsővel, minimális formai változtatással), na szóval ezeknek meg 90 fekete és 3x90 színes fúvókája van.
Na most gondolhatod mennyit számít sebességben az ha 3x annyi színes fúvóka nyomtat.
Valamint a scanner része is dupla felbontású.
Az 1. csoporté 600x1200 dpi, a 2. csoporté 1200x2400 dpi, valamini a 2. csoportnál tudsz számítógép nélküli fénymásolásnál példányszámot állítani. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1257 üzenetére
A hulladék tinta gyűjtő leghamarabb egyébként a gyakori és felesleges tisztítástól telik meg, akkor ha rendszeresen hagyják beszáradni a nyomtatót.
A nyomtató, rendes üzemszerű tisztítása alig fogyaszt tintát, míg a szoftverből kért fejtisztítás rengeteget.
Nézd meg 3 fejtisztítás, és oda kb. negyed tintapatron. -
lamiki
senior tag
válasz
Stirlitz #1255 üzenetére
Van, de minek kitisztítani, az szépen felissza, és el is párolog belőle jó része, mire kifolyna a nyomtatóból a hulladék tinta addigra 2x tönkre megy úgy is a mechanika.
Amúgy szét kell bontani szinte az egész nyomtatót hozzá, szóval nem ajánlom, mert nem biztos, hogy össze is tudod rakni utána. Főleg a multifunkciósat macerás szétbontani, mert még a scanner is rá van építve, már a kezelőpanel lebontásával is megszenved, aki nem tudja hogy kell..Amit én láttam olyan 3. letiltás és nullázás után is fért volna bele még tinta, de ekkor már ki volt teste lelke a nyomtatónak, szétkopott a mechanikája, kínlódott a papírbehúzással is rendesen, szóval 3. alkalommal már nem sok értelme volt nullázni. Persze ez egy olyan nyomtató volt amit irodában használtak levelezésre, jó sokat nyomtattak vele, talán 6-7 évet bírt ki szegény C43-as.
Pl megboldogult C62-esem, amikor meghalt, éppen akkor közeledett volna az első nullázásához, szétszedtem tanulmányozni, és annak a filcszerű anyagnak, ami felissza a tintát, nem volt még 1/3-a sem tintás, a többi része szinte újnak nézett ki, és mind ez 5-6 évi mérsékelt otthoni nyomtatás után. -
laccy88
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Windows 10
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardverkemping június végén
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest