- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- 8300 mAh, maradhat?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
kbalage2
aktív tag
Megköszönném ha ezzel a rev.-es dologgal kapcsolatban felhomályosítanátok, számít-e, miért is jobb az új stb... jah és esetleges ellenvéleményeket is szivesen fogadok :DDD
-
kbalage2
aktív tag
Epox tulajok ne kíméljetek, avagy egy kis esti ápp :DDD
-
kbalage2
aktív tag
Egy kis uppp. Szal eljött a szokásos 2évenkénti upgrade, és ez a deszka a kiszemelt áldozat, bele meg egy 2500+ barton. Utolsó pillanat hogy lebeszéljetek :DDD Ami nekem kell: tudja a 400as fsb-t, ide raid vagy sata, alaplapi infra csati (komoly, egy csomó nforceos lapról lehagyják :DDD
Másik kérdés a témában, ennél a lapnál számít hogy rev 1.xx/2.xx? Ha igen, akkor plz mondjatok olyan boltot ahol nem néznek rám nagyon tanácstalanul ha ilyenek alapján szeretnék vásárolni :DDD
Még egy, a pci/agp freki állításánál az agp-ből veszi a pci értéket is? Leszedtem a manualt de ott konkrétan nem látom hogy pci-t is lehetne külön állítani. Thnx
[Szerkesztve] -
Mosqu!to
addikt
csak én angolt még nem vágom annyira, hogy ennek nagyrészét értelmezni tudjam, és nekem valahogy amúgy is jobban bejött az amit ő ott írt. mind1, most megnézem majd a procim sorozatszámát megint(bár oda is leírtam, de nemtom a topic címét) és majd kiderül, hogy milyen(akkor nagyon szarnak láttam) bár a 185*11 stabilan megy, de szvsz 2200+ -tól többet is kéne várni sztem. főleg hogy így csak 38 terhelés nélkül, terhelve 41 fok
-
Mosqu!to
addikt
akkor megnyugodtam hogy a procim szar. ugyanis a gyártási szám szerint igaz hogy b magos, de az aznapi gyártásból is késői, a mag olaj színű, a sorozaton is belül sokadik gyártás. szal elég szarra sikeredett:(. mindenesetre emléxem hogy volt egy topic ahol egy srác leírta hogy a sorozatszámból pontosan mit lehet kiolvasni. nem tudja valaki hogy melyik volt ez a topic?
-
-
Keitaro
addikt
Ha nem lett volna hűtőborda a déli hídon akkor megnéztem volna mi van az alaplapon :))
-
-
Mosqu!to
addikt
nekem a házba lóg be egy kis poti, nincs kivezetve annyira:) az biztos hogy nem fém tokozású, de a végét nem néztem. most a zalman 32-es bordája van rajta(arany színű), de a héten úgyis le kell vennem, mert megy rá egy vízhűtő blokk:)
szal aszondod 1,85V -n megy a csúcson, úgy hogy nem csökken drasztikusan az élettartam ugye? a típust majd megnézem akkor a héten -
Géjza
őstag
válasz
StoneBridge #96 üzenetére
Rev 2.0-ás 8RDA+ lapot én még nem láttam itthon, de még csak nem is hallottam róla (1-ről tudok, de azt külföldről hozták be). Egyáltalán annak is kellene örülnöd, ha egyáltalán találsz még valahol 8RDA+ lapot, már csak 8RDA3 és ennek verziói érkeznek.
-
Géjza
őstag
Az A2-es (legleső verzió) és A3-as arról ismerhető fel, hogy a northbridge fémes tokozású, míg az új Ultra 400-as (A1 vagy C1) tokozása full fekete (talán kerámia). Vagy leveszed a bordát róla és megnézed, hogy a rajta lévő kódsor mire végződik (A2, A3, A1 vagy C1), vagy a 8RDA bordái közt egyből be is látsz, hogy fém tokozás van rajta (ekkor ügye még 2 variáció lehet (A2, A3), vagy full fekete (A1 vagy C1 -> Ultra 400).
Nálam potis megoldás van, szépen kivezetve a hátsó PCI slotoknál egyik takaró kivételével (nagy tengelyes poti), így 1.7V és kb. 2V között tudom kedvem szerint szabályozni (BIOS és MBM is tudja olvasni a VDD értékét). Én 1.85V-ot adok neki, és így vagyok 230MHz FSB körül, és egy Titan CUV2AB aktív hűtő van a hídon, a gyári borda meg átkerül a déli hídra (ez is nagyon tud fűteni !!). -
StrigHer
csendes tag
nah nemerdekel mostmar eldontottem megveszem az Epox 8rda3+ karit egy coolermaster aero7+ al nemerdekel az asusnak mennyivel szep hangja van aze ennek se lehet olyan rossz legalabb kapok rounded kabelt hozza 2 is . . . :DD
-
JiM
tag
8rda+ a legkirályabb lapok egyike!!! :D
-
Géjza
őstag
Természetesen saját kezüleg készített VDD mod van a lapomon. :)
2V fölé ne nagyon menjél tartósan még vízhűtés ellenére se. Inkább a memótimingokon próbálj lazítani, hátha az fogja vissza.
Ami lapot anno árultam az nem ugyanaz mint a mostanim, azon régebbi verziójú chipset volt (A3-as). Az alapból 185MHz FSB-ig volt stabil dualban és szinkronban, moddolva ment fel 210 MHz-ig. Ezt eladtam, és megvettem olcsóbban :)
A 8RDA3 és 8RDA3+ lapokon gagyi integrált hang van, nem Soundstorm.
Amin soundstorm van az a 8RDA+, NF7-S, A7N8X Deluxe, Gigabyte 7NNXP, Gigabyte 7N400Pro(2) , hogy csak az ismertebb lapokat nevezzem meg.
De lassan különálló hangkártyaként is megvásárloható lesz a Soundstorm, szal nem csak NF2-es tulajok élvezhetik majd az áldást (és valszeg nem is ALC650-es lesz a D/A-ja neki :DDD ). -
StrigHer
csendes tag
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=24912&start=90[/L]
#92 hozzaszolas . . . . ? -
StrigHer
csendes tag
up
az a gond hogy valszeg holnap vehetem ezt a lapot es tudnom kell most biztosra hogy van e rajta soundstorm ?? szepen szol e ?? vagy inkabb ??. . . -
StrigHer
csendes tag
kicsit upolom a topikot ;]
ezen a lapon EPOX 8RDA3+ van soundstorm ?? tehat a hangja megeggyezik az ASUS a7n8x deluxe lapjanak ''hangjaval'' ? -
Mosqu!to
addikt
nekem is ez a lapom van, a sound storm hazavágja tőből az SB Live! -ot. nekem is rev 1.1, valszeg nálam a proci nem bírja a 185 feletti fsb-t. legalábbis 1,79V -ig mentem el, most lesz meg héten vízhűtés, majd ott felnyomom 2.1 ig a feszt, vagy még feljebb, megnézem ott mit produkál. ugyanis van nálam már vdd mod is(chipset fesz. állítása, picit megmoddoltam az alaplapot:DDD. neked lehet chipset feszt állítani biosban? mert nálam nem, szal lehet hogy nekem még régi rev 1.1 jutott? az kevesebbet tud valamivel?(aszem lehet az nemhivatalosan sem támogatja a 333mhz fsb feletti szpídet, de nekem azért 187-ig fixen megy, 190-en már kicsit instabil :( )
-
Géjza
őstag
-
Géjza
őstag
Szerintem mindenképpen maradjon a topiknyitó az Epoxnál.
Nekem volt anno A7N8X-em, és hát nem igazán kívánom vissza. Jó közepes kategóriába fér bele, de az Epox simán lepilálja (NF7 is).
Nekem most 8RDA+ lapom van, és el nem cserélném semmiért se (max egy NF3-asért, de abból is csak Epoxra :DDD ).
A lapom hiába v1.1-es, de ezen is már az Ultra400-as verziójú chipset van (C1-es), és megy mint a barom. Alap helyzetben 210MHz FSB dual channelben, szinkron módban, megmoddolva meg 230MHz FSB-re képes szintén dual channelben és szinkronban. :DDD ). 8RDA3 és 8RDA3+ lapokról én a Soundstormot hiányolom, ezt az egy negatívumot tudom róluk elmondani (legalább a ''+''-os verzióra rádobhatták volna... :DDD ), szerintem az egyik legeslegjobban sikerült NF2-es lap (pedig már láttam és használtam is egypár NF2-est). -
VigyorEX
tag
Hidd el nagyon jók az új ABIT alaplapok :C!
Az ASUS-t nem ajánlom!
Sok a gond vele.Az MSI Alaplapok sem rosszak!
Hűtésnek tudom ajánlani : Glacial Tech Silent Breeze II -t.
Kicsit fel kell polírozni a felületet ami érintkezik a maggal,de kapsz egy nagyon csendes, jó, hűtőt!!!:C -
Ploszi
senior tag
Bondex kft, H-1147 Budapest, Gyarmat utca 99/b. na itt :)
-
zsoltee10
addikt
hmm.. mintha ez a topik nem a vízhűtésről szólna. Miért nem mentetek az off topikba? :((
Egyébként, én a7n8x-t vennék, arra még a Zalman is rámegy... -
-=V3rthil=-
őstag
Ok, köszi!
-
Dirtyz
őstag
válasz
-=V3rthil=- #58 üzenetére
Nem t'om milyen a + -os
-
-=V3rthil=-
őstag
Értem. De akkor minden másban megegyezik a +-ossal?
-
Dirtyz
őstag
válasz
-=V3rthil=- #55 üzenetére
SATA nincs rajta, de firewire van, 2 hálókártya
-
-=V3rthil=-
őstag
Hi!
Az lenne a kérdésem, hogy az Epox 8RDA3 (+ nélkül) milyen?? Mert arról senki nem ír semmit, pedig ha jól látom, csak extrákban tér el (FireWire, ha jól vettem észre)... Semmi hiányossága amúgy a nagyobb testvérhez képest? Úgy értem, stabil az is meg ugyan olyan jó? -
Lunatic
aktív tag
Sztem azért annyira nem veszélyes a helyzet. Nekem csak 8rda van, de maximálisan meg vagyok elégedve vele. 2000+ os tbred-b xp-t 2400+ -on járatom stabilan 45-47 fokosan, egy gt 2510-el 2200 rpm-re leszabályozott ventivel. Teljesen halk és ha még vadabb dolgokra adom a fejem, max feltekerem egy kicsit, és akkor se túl nagy a zaj. Szóval lehet jó a Zalman, de hogy olcsóbban is ki lehet hozni egy jó hűtést , az biztos.
-
StrigHer
csendes tag
halk tunningra csak nemtom hogy ebben a varosban is hol kapok . . .
-
StrigHer
csendes tag
nem akarok nagykepunek tuni de ha 9 ezret megert volna a zalman akkor az utolso ketto lenne a fontosabb
-
Ploszi
senior tag
na igen, ezt nehéz összehozni:)
-
StrigHer
csendes tag
koszi en nem agyalnek rajta annyit csak mindenkepp tunningra kell es halk es design os is :(((
-
Ploszi
senior tag
van itt néhány kép a lapról ha érdekel [L]http://kep.tar.hu/ploszi/index.phtml?aid=27603618[/L]
-
Ploszi
senior tag
egyszerűbb a levegő, és szerintem mostanság, ha nem akarsz extrém tuningolni, csendesen is jó hatásfokot lehet elérni. ha jól szellőzik a házad, nem kell azon a CPU cooleren annyit agyalni :)
-
StrigHer
csendes tag
en is otta akarom ha talalok ra egy jo leghutot vizhutesel nem akarok meg bajlodni
-
Ploszi
senior tag
Zalman, drága volt, de király, ja és 3féle átmérőjű csőhöz adnak gyorscsatit :)
-
Ploszi
senior tag
azért a vízzel is több gond van 1 kicsit :) léghűtővel oldalra döntöd a házat és szerelsz, én először kiveszem a pumpát, kiegyenlítőt, stb... szóval nem olyan egyszerű ez szerintem, abban teljesen igazad van, hogy több hűtőt nem kell vennem, az én blokkomhoz van mindenféle leszorító (P4, XP, AMD64) :DDD
-
-
Keitaro
addikt
Tudtok kiskert ahol még kapni is lehet ilyen alaplapot? Sved és Herta nem tud hozni...
-
StrigHer
csendes tag
ebben igazat kell adnom azaz epox lappal meg nem lattam topikot hogy ez a baj vagy az a baj asszem marad epox es haat 14 bol kijon egy vizhutes ??
-
Mosqu!to
addikt
te tudod, én már rájöttem hogy ez így sokkal jobb... ha veszek legközelebb procit, akkor max a lefogókat kell cserélnem, és nem kell új procihűtőt venni, stbstbstb... de ha te mindenféleképpen rá vagy kattanva a zalmanra... hát akkor inkább vegyél szarabb lapot amivel állandóan gond van(itt a PH!-n rengeteg olyan topic volt hogy azzal a lappal ez a baj, meg az meg amaz..)
-
StrigHer
csendes tag
ah nem szimpatikus otlet
-
StrigHer
csendes tag
multimediatower , mistral
-
StrigHer
csendes tag
amugy csak az asust tamogatja a zalman ugyhogy vagy marad vagy keritek egy jo hutot az epox ra valakinek van esetleg valami otlete ?? TT SilentBoost talan ??
azt lehet vajh kapni debrecenben ? :)) nem is lehet rossz az a 3. helyezet (1. 2.ZALMAN ) a leghutok teren ? :)) -
StrigHer
csendes tag
hmm teljes bizonytalansag
-
StrigHer
csendes tag
hat nemtom abitrol mar lemondtam akkor inkab asus
-
Mosqu!to
addikt
én maradok a léghűtők terén a spire falconrock ii-nél. amikor a házamban üzemel még 4 rendszerhűtő(1 vga, 2 hátul, 1 elöl) akkor a 2200+ @ 187*11 = 38°C terhelés nélkül, terhelés alatt 41,5 !
amikor nem megy rendszerhűtő a házban, akor a proci 45-46 °C. JA és a hűtő 2200-2300 -at forog, és szinte hangtalan. -
StrigHer
csendes tag
hmm
es megeri inkabb ezt a lapot venni egy gagyibb hutovel ? :( :( -
Zsiba
senior tag
A Zalman weboldalán egyébként fent vannak, hogy mely alaplapok kompatibilisek a hűtővel! Megsúgom, nem túl sok, némelyiknél barkácsolni is kell. NForce-osoknál a legtöbb gondot a táp okozhatjat.
-
Zsiba
senior tag
Ehhez az alaplaphoz nem lesz jó az a bazi Zalman hűtő. közel vannak a kondik, aztán elég magas rajta a chipset hűtő és mivel a proci az alaplap szélén van, elhelyezéstől és háztól függően nem férne el a táptól sem.
-
Peat;)
veterán
Láttam képeken ,alaplapokon *urva nagy(a súlyát elnézve én már nem is raknám fel) .Viszont nem a kondik fölé lóg? (oldalról még nem láttam) Azért kár hogy nem fér el rajta,ennyi pénzért elvártam volna,ha még engem nem is érint.Egyébként ennyi pénzt egy léghűtés már nem ér meg,inkább a víz felé kellene nézelődni,persze azzal meg többet kell törődni. Végül milyen hűtő mellett tetted le a voksodat?
-
Mosqu!to
addikt
te láttál már élőben 7000cu-t? én amikor megláttam aszitten hanyat vágom magam. lehet hogy éppenhogy elfér, bár nem bíznék benne annyira. amúgy egy kis reszeléssel semmi gondod nem akadhat...
nekem 8rda+-om van, ott szinte ugyanennyi a hely(lehet pontosan) és nem fér el rajta. -
StrigHer
csendes tag
moszkito mi a valaszod peat kerdesere tapasztalatbol mondod a zalman t vagy csak ugy mondtak neked ??
-
StrigHer
csendes tag
ahham es akkor ez a 2 lan ezzel mukodhet a netmegosztas es akkor halokari nelkul ??
-
Mosqu!to
addikt
-
StrigHer
csendes tag
hmm
ez baj mert nekem ez a huto kell . . .
ha ez a lap lesz akkor keresgelhetek masik huto utan :(
es amugy mi a kulonbseg a 8rda3+ es a 8rda+ kozott ?? -
Peat;)
veterán
Biztos ez? Nekem 8rda3+-om van és nagyon sok a hely a socket körül.Meglepődnék ha erre nem menne fel.(volt nálam gigabyte ott nagyon kevés a hely,más lapot még nem láttam nf2-esekből,asust fényképen de ott is kb ennyi hely van) Tapasztaltból mondod,vagy neked mondták?(majdnem ilyen hűtőt vettem,aztán maradtam a gt 2510pro-nál szerencsére,ezzel is 43-49 fok a mag:) ,viszont hangja is van)
-
StrigHer
csendes tag
koszi
-latom 2 LAN van rajta tehat ha otthon akarom megosztani a netet a 2-1 halokartyas megoldassal akkor csak a masikgepbe kell kartya ??
-milyen a hangtechnikaja a lapnak ugye nem kell hangkarit vennem szepen ''jatszik'' az is ??
-hja es meg az hogy elfer a a socket en egy zalman 7000 cu -s proci cooler ? a kondiktol ? -
Ploszi
senior tag
jó a lap nagyon, csak ne akard sokszor szerelgetni (nekem már a második van) minden nagyobb átalakítás után jelentkezik valami gebasz (de ez így volt az ASUS-nál is)
-
StrigHer
csendes tag
sziasztok
most keszulok nforce 2 es lapot venni es eddigi kutakodasaim szerint ez a lap a legjobbabb egy AMD 2500+ / 3200+ as konfighoz tudnatok nekem errol a laprol egy par dolgot mondani tenyleg olyan jo ??
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest