- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Fotók, videók mobillal
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Celtis
veterán
válasz
Vasinger!
üzenetére
Azért fogyasztásban óriási különbségek vannak. Ez a Brazos, amit írtam, szerintem elmegy 25-30W-ról. Ha kicsit erősebbet akarsz, akkor már Trinity belépő szinten 65W a processzor TDP-je. 100W-ig felmegy az egész rendszer.
Másik irányban egy Androidos mini PC elmegy 5-10W-ról, és pofátlanul erősek. Egy kétmagos cucc, akkora, mint egy kövérebb 3G külső modem, és a grafikus gyorsítónak köszönhetően röhögve lejátszik fullHD anyagot.Ventilátornak se híre se hamva, így teljesen zajmentes. Az ára? <50USD. Ha hálózatról kell lejátszani és nem kell optikai meghajtó sem, akkor főleg szóba jöhet ilyen is. Amiért nem ajánlottam annak az az oka, hogy az XBMC-ben még nincs ezekhez HW támogatása, SW-ből meg nem tud akadásmentesen HD-t kezelni. Persze külső lejátszó programmal jó lehet. Szóval ezekkel még ssíveni lehet, te viszont stabil, üzembizots HD lejátszást igényelsz.
-
canniball
nagyúr
válasz
Vasinger!
üzenetére
"Ez csak és kizárólag médialejátszó lenne, ami tud internetről is videót lejátszani. Esetleg torrent, de az meg nem kér sokat..."
A torrenthez nem értek de lehet a sok szálon futó torrent + ugyanakkor fHD lejátszás már kicsit megfogná, erre inkább kérdezz rá a Brazos topikban."Tehát inkább az a lényeg, hogy a fHD-t formátumtól/adatsűrűségtől függetlenül vigye..."
Igaz "csak" BD25 volt a legnagyobb amit adtam neki, de addig mindent vitt amit próbáltam. -
Celtis
veterán
válasz
Vasinger!
üzenetére
Ha nem kell 3D, akkor egy Brazost vennék a helyedben.
E350M... mini ITX integrált alaplap (<20e)
2x2GB RAM (5e)
HDD: igény szerint (?)
Ház: valamilyen paneltápos mini itx ház.árgép amibe belefér a HDD és igény esetén az optikai meghajtó is. (~10e)
Távirányító. (3e)Szóval olyan 40e+HDD áron kijön egy pofás kis gép, de akkor ebben nincs optikai meghajtó, nem tudsz CD-t DVD-t lejátszani, de gond nélkül viszi a fullHD tartalmakat. Ráadásul nagyon kicsi a fogyasztása, akár állandóan működő letöltő gépnek is jó.
-
canniball
nagyúr
válasz
Vasinger!
üzenetére
"Értékhatár az annyi, amennyi kell egy fHD videó lejátszásához probléma nélkül."
Mint írtam a fHD-t (szinte) minden viszi; két lehetőséged van:
1. olcsó: Brazos integrált CPU-val, pl. ASRock E350M1, kell mellé RAM, HDD/SSD, ház+táp és ennyi
2. bővíthető/időtálló: Trinity, itt külön van a lap és a proci plusz igény szerint a hűtő, a többi azonos a fentivel. Ez kicsit drágább de erősebb is, illetve nemsokára jön az utódja ami foglalatban azonos így ha eszedbe jutna még valami ami miatt erősebb gép kell (pl. 3D, játék stb.) akkor csak a procit kell cserélni."HTPC ház legyen..."
No de mégis? Van a klasszikus hifi mint pl. ez, a "kocka" mint pl. ez, vagy a kicsi mint pl. ez. Valami elképzelésed csak van róla hogy milyen legyen.
-
canniball
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BestBuy topik
- Netflix
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mégsem olyan jó ötlet a Mad Max mód: vizsgálódnak a Tesla ellen
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Apple TV 4K 2.gen (A2169) 32 GB 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő