-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joe999
tag
válasz
Matbiasan #2325 üzenetére
A plazmád natív felbontása 852X480 pixel. A specifikáció szerint HDMI-n és komponens bemeneten fogad 480i/p , 576i/p 720p, 1080i jelet. Természetesen mindegyiket skálázza a saját natív felbontására, az, hogy ráteszik a HD ready logót, csak ennyit jelent. Valójában semmilyen HD jelet nem tud megjeleníteni teljes felbontásban, csak átméretezés után 852X480-ban. Szerintem mindettől függetlenül a VGA a hunyó (az NV 8xxx -es chipek közül nem mindegyik HDCP-s)
Az is érdekes, hogy az Any DVD mellett akad a kép.
Írd le,hogy mi a pontos konfig., lejátszó program, codec stb..,VGA hardveres gyorsítást használsz-e? -
joe999
tag
válasz
Matbiasan #2323 üzenetére
Szia!
Mi a TV pontos típúsa? Én még nem láttam HDMI csatit HDCP támogatás nélkül. Azt meg egyenesen kizártnak tartom, hogy a Pana plazmák és LCD-k ( főleg így nagy általánosságban) nem támogatják a HDCP-t. Eleve ott sántít a dolog, hogy a vistát ajánlották. Ha XP alatt nincs HDCP, akkor vista alatt sincs. Én arra gondolok most is, hogy a VGA nem támogatja, ill. xp alatt valami driver bug miatt nem megy a HDCP. Esetleg valami ismerőstől megpróbálhatnál kölcsönkérni valami Radeon HD2XXX kártyát (HTPC-hez elég lehet a legkisebb is) azok tuti HDCP-sek.
-
joe999
tag
válasz
Matbiasan #2314 üzenetére
Ezt a másolásvédelmi eljárást HDCP-nek hívják. Ahogy Enszuke is írja minden eszköznek HDCP-snek kell lenni, hogy ahoz, hogy a nagyfelbontású blu-ray, vagy HD-DVD tartalmakat meg lehessen jeleníteni egy erre alkalmas eszközön. Az is elképzelhető, hogy a VGA nem támogatja (az MSI oldalán nem tesznek említést HDCP-ről, ráadásul a 8XXX-es NV chipeknél volt valami keverés ezzel kapcsolatban). Külföldi házimozis fórumokon olvastam, hogy többeknek volt hasonló problémája, pl. olyan, hogy vista alatt ment a blu-ray, xp alatt nem.
Itt is olvasható hasonló:
[link]Esetleg próbáld meg az AnyDVD HD nevü programot, ez pont arra való, hogy röptében lekapja a védelmet.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Battlefield 2042
- Trollok komolyan
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amatőr csillagászat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest