- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
joe999
tag
válasz
Matbiasan #2325 üzenetére
A plazmád natív felbontása 852X480 pixel. A specifikáció szerint HDMI-n és komponens bemeneten fogad 480i/p , 576i/p 720p, 1080i jelet. Természetesen mindegyiket skálázza a saját natív felbontására, az, hogy ráteszik a HD ready logót, csak ennyit jelent. Valójában semmilyen HD jelet nem tud megjeleníteni teljes felbontásban, csak átméretezés után 852X480-ban. Szerintem mindettől függetlenül a VGA a hunyó (az NV 8xxx -es chipek közül nem mindegyik HDCP-s)
Az is érdekes, hogy az Any DVD mellett akad a kép.
Írd le,hogy mi a pontos konfig., lejátszó program, codec stb..,VGA hardveres gyorsítást használsz-e? -
joe999
tag
válasz
Matbiasan #2323 üzenetére
Szia!
Mi a TV pontos típúsa? Én még nem láttam HDMI csatit HDCP támogatás nélkül. Azt meg egyenesen kizártnak tartom, hogy a Pana plazmák és LCD-k ( főleg így nagy általánosságban) nem támogatják a HDCP-t. Eleve ott sántít a dolog, hogy a vistát ajánlották. Ha XP alatt nincs HDCP, akkor vista alatt sincs. Én arra gondolok most is, hogy a VGA nem támogatja, ill. xp alatt valami driver bug miatt nem megy a HDCP. Esetleg valami ismerőstől megpróbálhatnál kölcsönkérni valami Radeon HD2XXX kártyát (HTPC-hez elég lehet a legkisebb is) azok tuti HDCP-sek.
-
joe999
tag
válasz
Matbiasan #2314 üzenetére
Ezt a másolásvédelmi eljárást HDCP-nek hívják. Ahogy Enszuke is írja minden eszköznek HDCP-snek kell lenni, hogy ahoz, hogy a nagyfelbontású blu-ray, vagy HD-DVD tartalmakat meg lehessen jeleníteni egy erre alkalmas eszközön. Az is elképzelhető, hogy a VGA nem támogatja (az MSI oldalán nem tesznek említést HDCP-ről, ráadásul a 8XXX-es NV chipeknél volt valami keverés ezzel kapcsolatban). Külföldi házimozis fórumokon olvastam, hogy többeknek volt hasonló problémája, pl. olyan, hogy vista alatt ment a blu-ray, xp alatt nem.
Itt is olvasható hasonló:
[link]Esetleg próbáld meg az AnyDVD HD nevü programot, ez pont arra való, hogy röptében lekapja a védelmet.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Vírusirtó topic
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Alkoholista nevelde
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest