Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- CES 2026: Szimplán jól áll ez a sportóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freddirty
senior tag
A HDTV jó sok évig meglesz és az H264-is. Az MPEG2 a kezdeti szakasz volt, mivel tulképpen inkább csak pilot üzem volt - ezért könnyen is dobták ki. HDTV a jövő de pl. mire a m. kir. TV átáll HDTV-re addigra én talán már nyugdíjas leszek

H264-es hw. dekódoló kártya nem lesz. Egy öreg H+ kártya még itt figyel valahol a sok kacat között. Annak idején gyakorlatilag a CPU-k erősödése kilökte a piacról a kártyát. Ami talán lesz az a videokártyákba épített hw-es H264 dekódolás rásegítés. Lásd NVIDIA Purevideo és ATI AVIVO. Bár még ezek is gyerekcipőben járnak MPEG4 téren.
Értem ez alatt azt, hogy a coreavc codec szoftveresen kb. ugyanúgy vagy jobban teljesít... -
100b
tag
Remélem nem fogalmaztam bántóan! Minden tiszteletem a fórumozóké.
Egyébként ha már itt tartunk, akkor azért is gondolkodom HTPC-ben, mert azt is megfogadtam, hogy már nem veszek új TV-t. Egy régi 72 cm-es Sony-m van, de innen már csak egy nagyobb felbontású projektorra fogok lépni. Az még jódarabig elbírja az újabb formátumokat (felbontásban), és lássuk be, hogy az az igazi házimozi élmény 8 csatornás hang 70-80... esetleg 100 cm-es képátlóval? Ez még nem moziélmény. (Szerintem). Persze az még kérdés, hogy egy projektor hogy lesz energiatakarékos, de remélem abban is lesz előrelépés, ameddig összegyűlik rá a pénz!
Az új rendszerű tömörítéseknek pedig csak a processzorteljesítmény kell (vagy egy célhardver esetleg bővítőkártya). Mivel a sávszélesség befelé csökken és kifelé s amgejelenítő felé sem nő jeletősen, ezért lehet, hogy a többi csatolófelület megmarad még egy darabig (legalábbis a gyártóknak és nekünk is ez az érdekünk (talán)) 
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Pánik a memóriapiacon
- Renault, Dacia topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Értem ez alatt azt, hogy a coreavc codec szoftveresen kb. ugyanúgy vagy jobban teljesít...