- Google Pixel topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Srácok!
Köszönöm mindenkinek a sok választ és információt! Van két kiszemelt eszköz. Az lenne a kérdésem, hogy akkor hogyan is tudom összehozni ezt a HTPC-vel (és/vagy Kodival). Milyen vevőegységet kell hozzá vennem még?
Smart Control Motion URC 7962
Logitech Harmony 350 Control(#32124) mivamma
Egy ilyet nem szeretnék beiktatni a HDMI-k közé. Más alternatíva?(#32128) mivamma
Good job, my friend!
-
devil-k
nagyúr
Még mindig keresnék egy olyan távirányítót, ami
- lehetőleg világítson a sötétben
- nem kellene rá billentyűzet
- minimalista, nem 1100 gomb van rajta
- jól néz ki.A legjobb az lenne, ha olyan féle lenne, mint a Popi féle távkapcs.
Esetleg valakinek ötlet, tipp? A Logitech Harmony Smart Control alkalmas erre?
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
elmouse #31840 üzenetére
Már értem! Ebben van minden. Rii mini i13 4 in 1
Jobbat nem találtam most.
-
devil-k
nagyúr
válasz
elmouse #31837 üzenetére
Rapoo E2700 Blade (Én ezt használom, meg vagyok vele elégedve)
-
devil-k
nagyúr
Na, na! Nem azt írtam, hogy az egész sámánkodáson és tűz körüli ugrabugráról szól, de azért van benne egy "ilyen is". Ennek az aránya kb. 10% szerintem. A többi dolog természetesen bizonyítható.
"BD50/25 milyen BD? Eredeti érintetlen kép és hanghoz lett nyúlva? Vagy a képhez is ? Mennyi lett tömörítve?"
Nyilván olyan BD-re gondolok, amin maga a film 36 GB-t mondjuk.
" 24 gigábül 23.95 lett, hogy ráférjen a lemezre? "
Itt lecsípnek a stáblista végéből és viszlát.
(#31830) dabadab
Pedig sok ilyen van.
Nah, de ez itt OFF.
-
devil-k
nagyúr
Te is tudod jól, hogy a házimoziban nem kell, nem lehet mindig mindent érvekkel alátámasztani. Nyilván az egész dolog a pszichológiára és az érzékszervek "kényeztetésére" épül. Mint ahogy látod-e/hallod-e a különbséget egy BD50 és egy BD25 között? stb.
(#31822) regger
És hangban?
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #31775 üzenetére
Persze, hogy az, de ezt sokan nem akarják megérteni, de majd később.
-
devil-k
nagyúr
válasz
windlord #31532 üzenetére
Azért ne idd a szavaimat, mert van még mit tanulnom ám nekem is.
A Kodiba be lehet hívni az MPC-t, mint külső lejátszó, de úgy látom, hogy generic kolléga is írta.
(#31535) Tyrel
Ez a megoldás, hogy mindent akarnál, de nagyon nagyon olcsón, az így nem fog működni. Valamit valamiért...
(#31537) windlord
Nem mondanám akkorának/olyan hatalmasnak. Más.
-
devil-k
nagyúr
válasz
BullZeye #31513 üzenetére
Dehogy ostoba, csak nem kell túlbonyolítani... Mi a francnak kell NFO és thumbnail fájl a filmekhez?
Megadod a film nevét magyarul vagy angolul és kikeresi a TMDb-ből. Ha esetleg nem találja meg a pontos filmet, akkor szerkesztés és kézileg beírod az angol címet és megy a móka. Kb. 30 filmből 1-2 ilyen van, pl. amikor azonos a film cím. (The Judge).
Ha pedig valamit törölni akarok, akkor letörlöm a fájlt, az adatbázis pedig ellenőrzi minden indításnál és kiszedi, ami már nincs ott. Ha pedig nagyon összecsapnak a hullámok, akkor nyomok egy adatbázis tisztítást és 100%-ig ok minden.
A port.hu-s scrapert pedig el kell felejteni, mert egy hulladék sajnos.
-
devil-k
nagyúr
válasz
djnice #31241 üzenetére
Pont a másik topikban válaszoltam, de ide is bemásolom akkor:
"Nekem nem jött be a madVR puritán felülete a Kodiba behívva. "Film Mode Detection" jelenleg ki van kapcsolva, tesztelés alatt van a dolog. Nem olyan egyszerű egy erősítő-HTPC-vetítő képi beállításait összehozni úgy, hogy mindegyik beleszól(hat) a képbe."
-
devil-k
nagyúr
válasz
djnice #31235 üzenetére
Ki néz hülyének? Ki írta egy szóval is, hogy az vagy? Vagy egy szakmai topikban csak egy vélemény létezik és onnantól nem lehet tágítani? Én egy szóval nem írtam, hogy mindent tudok (mert tegyük szívünkre a kezünket- nincs olyan ember), viszont amit nem tudok, azt bevallom, sőt kérdezek róla, mert egyszerűen érdekel. Viszont én alapból hitetlen ember vagyok és addig nem hiszek el senkinek semmit sem, amíg az ellenkezőjét nem tapasztalom. De ha megtapasztaltam, nem fogom azt mondani, hogy nem igaz, akár tetszik akár nem.
Pl.
Én nem mondtam az AQ Rocket 88-hangfalkábelre sem a tesztelésem alatt, hogy milyen jó, csak azért mert AQ és 20.100 Ft métere. Húha! Le is húztam a kábelt, mert egy hulladék és az Inakustik Refernz LS-1002 kábel, aminek "csak" 7.500 Ft/métere köröket ver rá. Ugyanez vonatkozik a HDMI kábel mizériára is.Szóval engem semmilyen "márkahűség" és társai nem köt ehhez a témához, de amit megtapasztaltam, arról nem fogok hazudni.
A témát a részemről lezártam.
-
devil-k
nagyúr
Asus RT-AC68U routerem van és nem viszi át a BD50-t. Ezt a simán megoldható wifiről dolgot nem kellene erőltetni, mert így valótlan. Hidd el, hogy sokan próbálkoztak vele és ideig óráig működött, HA működött.
(#30957) Dave™
Kisebb anyagok valóban nem adják fel mindig a leckét, de nagyon változó.
Ettől függetlenül ha megoldható, szerintem a kábeles dolog a legstabilabb.
-
devil-k
nagyúr
válasz
generic #30947 üzenetére
Gondolj bele! A médialejátszó "plug and play". Kibontod a dobozból, bedugod a konnektorba és mehet a móka. A HTPC azért több időt emészt fel (az alkatrészek gondos kiválogatásától kezdve a szoftveres beállításon át) és előfordulhat, hogy még őszülni is el fogsz kezdeni.
Nyilván itt HTPC-t ajánlottak, mert ez HTPC topik. A Samsung topikban pedig Samsungot ajánlunk, nem LG-t.
"De kérdem én, hogy milyen feltétel kellene, hogy szépen menjen wifiről? "
Nem mindegy, hogy miből van a ház/lakás fala, milyen az idő, nyitva van-e az ajtó vagy zárva, milyen erős a hardverben a wifi...stb. (Viccen kívül!)
Felejtsd el... A médialejátszón is van LAN port, rá tudod csatlakoztatni az otthoni hálózatra, aztán már látják egymást a NAS-sal.(#30949) generic
Még mindig jobb megoldás a kábeles dolog, mint szívni a wifivel. DE, hogy neked is jó legyen és tudj a wifivel is szórakozni, ha akarsz: WD TV Wireless N. Ezen van wifi és LAN is és az ára sem vészes!
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
generic #30942 üzenetére
"amivel filmeket játszanék le Nas-ról wifivel.
Ez a része leginkább felejtős, bár attól függ, hogy milyen filmekről van szó? 700 MB-os AVI még csak csak.
"Mennyiből lehetne kihozni, legolcsóbban?"
Szerintem inkább egy médialejátszót kellene venned. 30.000 Ft-ért már tisztességeset kapsz, (BD 3D lejátszás nélkül).
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #30828 üzenetére
Ismét egy hasznos adalék! Köszönjük!
(#30830) Mezga Aladár
Kicsivel több, mint 1 évig használtam a Popcorn A400-at. Nagyon szerettem, annak ellenére is, hogy amikor megvettem a rajta lévő FW egyenlő volt a kukával. Aztán hál' Istennek nem kellett sokat várni, mert 1 éve megérkezett rá a ráncfelvarrós FW, aztán újabb és újabb FW, ami még inkább hozzá járult a "komfortérzetemhez". Aztán valami történt... Nem tudom, hogy mi, de nagyon rapszodikusan viselkedett olykor. No, semmi elviselhetetlen "bug" nem került a kezeim közé (mint másoknak), de mégsem olyan volt, amilyennek lennie kellett. Időközben befutott a vetítőm is. Remek volt rajta a Popi képe, de már akkor tényleg idegesített 1-2 dolog. Egyszer nagyon stabil volt a rajta lévő FW, egyszer pedig nagyon gyenge. Érthetetlen. Próbáltam és akartam is több esélyt adni neki, de már nehezen tudtam elviselni ezeket. Pl. amikor bekapcsoltam a vasat, kb. 4 percet kellett várni, amíg üzemkész állapotba került. Vagy amikor néztem egy filmet és beletekertem, akkor magától újraindult, vagy beszélhetnénk arról is, hogy milyen lassú az egész. Ezektől függetlenül kitartottam mellette sokáig, de már többre vágytam, stabilabb eszközre és olyanra, amiben nincs akkora kézmegkötés mint a Popinál. Most már bátran kijelenthetem, hogy nem bántam meg, hogy váltottam HTPC-re.
(#30831) regger
Pontosan!
(#30832) Mezga Aladár
"Az extrém lassú-t cáfolnám, tény egy mostani htpc reakció ideje sokkal jobb."
Megkérdezlek majd 5 hónap múlva is!
(#30838) Mezga Aladár
Kit érdekel?
(#30847) regger
Úgy gondolom, hogy nem lehet minden teljesen beállítani pár óra alatt. Szerintem kell 2 hét mire minden beáll és azt mondhatom, hogy most már úgy működik, ahogy szeretném.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Kiskopika #30702 üzenetére
Most akkor két különböző dologról beszélünk.
Nem az volt az eredeti kérdésed, hogy hogyan tudod a gépet bekapcsolni billentyűzettel és/vagy egérrel?
BIOS
A Power Managemet menüben van egy ilyen lehetőség:
- Power On By Keyboard
- Power On By Mouse... viszont csak PS/2 csatlakoztatásnál áll fenn ez a lehetőség! Szívás... [link]
Másik:
Különböző programokkal fel lehet kelteni, le lehet lőni a gépet, de ezt írtad is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Kiskopika #30681 üzenetére
Megkukkantom majd. Egyébként Yatse programmal lehet kelteni minden zokszó nélkül.
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #30580 üzenetére
Az egy dolog, hogy a legjobban ért hozzá, de ráadásul még segít is mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest