- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #43341 üzenetére
Mivel a 950GTX tudja a HEVC-t, ezért ez semmilyen processzor használatba nem kerül, csak a hang dekódolása, ami pedig kisujjból megy minden processzornak
madVR-ben semennyit sem számít a processzor. 750Ti régi kártya, nem tudja a HEVC-t, de előbb írtam, hogy a GTX950 alatt semmi nincs, ami tudja, ezt nem viccből írtam le
zsola32: Nem
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #43339 üzenetére
"Nagyon észrevehetőek a beröccenések Nvidia kártyák esetén?"
Ha beállítod rendesen, akkor ugyanúgy kell működnie, mint bármelyik más kártyán, de az is lehetséges, hogy alapértelmezetten tök jó lesz
"A HEVC-t meg R7 360 esetén nyugodtan bízhatom a procira is, nem?! "
Mivel az R7 360 nem tud HEVC-t és a procid egy jó régi darab, ezért nem
HEVC-hez mindenképp kell egy gyorsabb mai modern processzor
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #43336 üzenetére
Igen, de az R7 360 nem tud HEVC-t, csak a GTX950 az egyetlen kártya jelenleg, ennél olcsóbb nincs
Ezért lehet érdemes várni nyárig az új VGA-kra. madVR nélkül az Intelnek a legjobb a képminősége
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #43333 üzenetére
Mondjuk nekem AMD-m van mindkét gépben, de semmilyen kompatibilitási gondom nincs
A legnagyobb előny AMD-nél, hogy a több kijelző nagyon jól megy: simán kinyom egy 3D Blu-ray filmet TV-re 23.976Hz-en, miközben DVI-n a monitor vígan megy 60Hz-en
NVIDIA-val ezt lehetetlen megcsinálni
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r #43330 üzenetére
Tápcsatlakozó nélküli GTX950 tud ilyet 4K-val együtt és pont 50k-ba kerül. Egyedül a kadenciahelyes lejátszással kellhet egy kicsit trükközni, mert alapból nem olyan pontos, kicsit többször van reccenés, mondjuk AMD-et képest. Megvárhatod a nyáron érkező új AMD 400-as vagy az NVIDIA új alsó kategóriás VGA-it is, azok 2x gyorsabbak lesznek ugyanakkora fogyasztásnál, de a GTX950 is bőven elég egyébként.
-
PuMbA
titán
Hát ez jobb lett, mint vártam. 1080p 10 bit HEVC 5931 kbps 20% átlag processzor használat, max. 24% 64 bites - ez fontos HEVC-nél, mert jóval gyorsabb lesz a dekódolás - MPC-HC-val
Ennél nagyobb bitráta felesleges, hiszen ez többé kevésbé megfelel egy dupla ekkora bitrátájú x264-nek.
-
PuMbA
titán
válasz
dugesz77 #43208 üzenetére
Apollo Lake viszont lesz, ami ugyanaz csak nem okostelefonokba
-
PuMbA
titán
válasz
MasterMark #43199 üzenetére
A gép maga jó, csak régi és sokat fogyaszt, valamint bővíteni már nem lehet és már hivatalos Windows 10 támogatás sincs. Bár 1080p 10bit HEVC filmeket a proci erőből is fogja vinni, tehát annyira nem rossz a helyzet.
-
PuMbA
titán
válasz
jodamester #43170 üzenetére
1. Ha Half-SBS 3D-t (Samsung és egyéb aktív 3D TV-khez) vagy Half-OU 3D-t (LG és egyéb passzív 3D TV-hez) szerzel be, akkor az menni fog bármilyen gépen és bármilyen lejátszóval, ugyanis egy FullHD képbe van sűrítve a két szemnek szánt kép, amit a TV összerak helyesen
Szabvány szerinti 3D-t nem tud a 9400M
2. Lásd 1-es pont, tudsz 3D-t nézni
3. Ha csak FullHD a cél és nem az UHD, akkor van időt álló megoldás, egy Pentium G4400 procinak vinnie kell egy 10bit-es 1080p HEVC-t processzorból, de ennek az én gépemen is utána nézek
Ha UHD is játszik, akkor év végéig várni kell
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Linuxos módosítások alapján úgy néz ki, hogy a Broxton támogatni fogja hardveresen a HEVC 10bit-et, viszont VP9-cel meg nem
+ Add support for Skylake.
- Decoding: H.264/MPEG-2/VC-1/JPEG/VP8/HEVC+ Add support for Broxton:
- Decoding: H.264/MPEG-2/VC-1/JPEG/VP8/HEVC/HEVC 10-bit/VP9.* Add support for Kabylake
- Decoding: H.264/MPEG-2/VC-1/JPEG/VP8/HEVC/HEVC 10-bit/VP9/VP9 10-bit -
PuMbA
titán
Apollo Lake-ben ugyanaz a GPU lesz, mint a Skylake-ben az pedig nem teljesen támogatja a 4K-t, ha megnézed Patice hozzászólásában a cikket
Kaby Lake-ben lesz teljes 4K támogatás HDMI 2.0-ával és keveset is fog fogyasztani a legkisebb asztali változat, mint eddig mindig 20-40W volt terheléstől függően, hiába 54W-os TDP osztályban van. Windows 10 szerintem
-
PuMbA
titán
válasz
bajnokpityu #43017 üzenetére
Na azt nem tudom, az NVIDIA-nál híresen vacakolni kellett eddig mindig egy kicsit a kadencia helyességgel
Joshi: Az év végén jövő Intel Kaby Lake tudni fogja
-
PuMbA
titán
válasz
cinemazealot #42990 üzenetére
A Pi-vel az a baj, hogy egy abszolút minimum rendszer, amin éppen elmennek a dolgok, de ha bármi tartalék kell valaminek, akkor már jönnek a bajok.
-
PuMbA
titán
válasz
Aquiles #42709 üzenetére
Az az igazság, hogy Windows 10 alá nincsenek driverek ilyen régi alaplaphoz (9 éves!), egy Windows 7-tel megpróbálkoznék, az az utolsó operációs rendszer, amihez még elérhetőek az alaplap honlapján hivatalos illesztőprogramok
Egy BIOS frissítés még megérné, a Windows 10 gyalulása előtt, illetve egy tápcsere vagy kölcsön kérés egy márkás FSP darabra, de ezek után valószínű, hogy hibásan kezeli a portokat a Win10, mert 9 év alatt kétszer megfordul a világ a számítástechnikában
-
PuMbA
titán
válasz
Aquiles #42705 üzenetére
Akkor minden ok, próbálj kihúzni USB eszközöket, hátha valamelyik okozza. Tápegységed milyen? Hangkártya programjában beállítottad az 5.1-et? Lejátszó programban? A hangkártyához jó sorrendben kötötted be a 3 jack kábelt? Innen tetted fel a Sound Blaster 5.1 VX Software Pack for Windows 10 illesztőprogramot?
-
PuMbA
titán
válasz
Aquiles #42702 üzenetére
Milyen operációs rendszer? Milyen videókártyád van? N-es verzió az oprendszered? A Rendszermegszakítások folyamat, mennyi processzort használ? Valami driver probléma lesz akkor. Mindenből a legfrissebb van fent? Alaplap, VGA, hálókártya, hangkártya. Le van tiltva az alaplapi hangkártyád?
-
PuMbA
titán
válasz
Aquiles #42698 üzenetére
A gépeddel van valami. Az alaplapod látom, hogy egy őskövület darab, gondolom nem nagyon bírja a géped már a YouTube-ot
Nézd meg, hogy mekkora a processzorhasználatod, ha éppen recseg a hangfal
Mivel a YouTube-on sztereóban van minden, ezért nem fog 5.1-ben szólni, csak az 5.1-es filmek stb.
-
PuMbA
titán
válasz
#75912448 #42492 üzenetére
A nem APU Zen-ekkel egyszerre jön
"Intel's Kaby Lake-series processors, which are scheduled to launch in the third quarter, but will not begin volume production until the end of 2016, while AMD is set to release its Zen architecture-based processors at the end of the fourth quarter. The two CPU products families are expected to enter fierce competition by the end of the year, according to sources from the upstream supply chain."
-
PuMbA
titán
válasz
cinemazealot #42456 üzenetére
Ezek a procik alig erősebbek annál a Core Duo-nál
Fejlesztéshez minimum kell egy jó Core i3
-
PuMbA
titán
válasz
tupacamaru #42366 üzenetére
N-es Windows verzió nem jó
Ha mégis az van, akkor ezt fel kell tenned, aztán pedig beszerezni egy normális Windows változatot a jövőbeni telepítésekhez. Kodi beállításait rakd ezután alaphelyzetbe vagy rakd újra az egészet
Minden drivert frissítsd fel a legújabbra, Intel honlapjáról a legújabb VGA driver, legújabb hangdriverek stb
-
-
PuMbA
titán
A hardveres HEVC-ről annyit, hogy csak a 8bit-es HEVC-ket tudja, tehát ha teljes körű HEVC támogatást akarsz, akkor várni kell a Kaby Lake-re, illetve, ha 4K 60Hz kimenetet is akarsz
A G4400-es Skylake egyébként 40W-nál többet nem fogyaszt legnagyobb terhelés esetén sem, szóval talán felesleges lehet egy ilyen drágább processzor, mert 20-30W a tipikus fogyasztása, azt meg könnyű hűteni, mert AM1-es procik is ennyit esznek és csak egy pirinyó hangtalan ventit vagy nagyobb passzív bordát adnak hozzájuk
-
PuMbA
titán
válasz
Strezi #42221 üzenetére
Windows 10? N-es Windows verzió? Legújabb Intel driver van fent? MPC-HC a legújabb 1.7.10 x64-es? Majdnem az összes TV egyébként nem tud 23 vagy 24Hz-en 4:4:4 chromát, szóval ez kis gond. Egyébként film szüneteltetésekor az MPC-HC-nak vissza kell raknia a képet 60Hz-re, ahol pedig van 4:4:4
Milyen TV-d van? madVR-t érdemes hanyagolni míg a hiba meg van, az MPC-HC beállításait pedig ezen topik összefoglalójában találod meg
sb: Nem GCN-es Radeonokkal manapság sok gond van, látszik a támogatás hiánya, másik topikban a YT videók estek szét hardveres gyorsítással
-
PuMbA
titán
Ha a Win8 tökéletes és a Win10 nem, akkor ez 100%, hogy driver gond
Vagy az alaplap BIOS-t máshogy kezeli a Win10, tehát érdemes egy BIOS frissítést csinálni, de csak óvatosan
Ha pedig olyan régi az alaplap, akkor alaplap váltás nélkül nem fog megoldódni.
btomi9: A Fidelizer program kiherél neked automatikusan sok mindent, de csak futási szinten és újraindítás után pedig az egész rendszer módosítatlanul jön vissza, tehát nagyon okos megoldás annak kikerülésére, hogy ha a kiherélés után már visszaállíthatatlan hibáid lesznek
-
PuMbA
titán
válasz
btomi9 #42181 üzenetére
"Audio megoldás? Windows Server 2012 core módban + Audiophile Optimizer + Jriver meseszépen szól "
Csak halkan jegyzem meg, hogy ezt a hangminőséget már egy sima Win10-zel megkapod, annyit javítottak rajta a Win 8.1-hez képst
Manapság csak Win 10 alapon érdemes foglalkozni rendszerekkel, ha hangminőségben gondolkodunk a Linuxon kívül
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Ez biztos?
Az N3150-ben lévő 12EU-s HD Graphics pár fps-sel marad le arról tudtommal, hogy vigye a 60fps-es HEVC videókat - Patice linkelte - , míg a HD Graphics 5500-ban 24EU van és a frekvencia is magasabb a 15W miatt
HD Graphics: 163.2 GFLOPS at 850 MHz
HD Graphics 5500: 364.8 GFLOPS at 950 MHz -
PuMbA
titán
Megnéztem DXVAChecker-rel egy Intel HD5500-as integrált VGA-t, ami egy 15W-ot fogyasztó Intel Core i5-5200U-ban van és HEVC, HEVC 10Bit, valamint a VP9 is támogatva van 4K-ig, szóval egy komplett megoldás már, csak én sem képzeltem volna
Az ezzel szerelt laptopokat már olcsón hozzávágják az emberhez, a DisplayPort-osak egy kicsi drágábbak, de csak itt elérhető a 4K/60Hz, illetve a HDMI2.0-ra átalakítás
-
PuMbA
titán
válasz
Patice #41979 üzenetére
Én tegnap próbáltam ki újra, mindenhol Lanczos 4-taps AR scalinggal, de annyira kicsi a különbség 1080p esetén, hogy nálam haszontalan, ráadásul hangosabban pörög a ventilátor
Intelnél pedig alapból DXVA-val van Lanczos scaling és a GPU ereje miatt nem fogod tudni bekapcsolni az NNEDI-t és a hasonló szénné terhelő algoritmusokat
Próbát mindenképp megér, én is ellenőrizem néha
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
adodaniel #41686 üzenetére
Windows alatt jelenleg nincs, Linux alatt van, de nem sok embernek van olyan hangrendszere, hogy számítson.
Egyébként itt tart most a dolog, ezt írta az Intel pár napja:
"This issue and your comments have been addressed to the correspondent support/engineering team within Intel. I don't have any relevant update and cannot even promise any kind of solution at this point but we are looking into it and I will keep you updated on any progress we make."
-
PuMbA
titán
"Nagyon remélem hogy a Windows alapú rendszer tényleg megoldja a hangkihagyási mizériámat, és talán minőségre (kép+hang) is hozzátesz majd egy kicsit az élvezetekhez."
Mivel említetted a hang és képminőséget, ezért Win10-et érdemesebb lett volna feltenned, mert a Win 8.1 ebből a szempontból nem valami jó
Egy régi oprendszer sose lehet jobb egy újnál...
-
PuMbA
titán
"3. 4k60p, HDMI 2.0, HEVC main10: Ezek a jelenlegi extrák amiket alig tud valami. Intel 60p-n elvérzik."
Egy Core i3-as Intel már nem vérzik el, csak a nagyon kis fogyasztásúak, mivel hybrid GPU megoldással van megoldva a dekódolás
"3. Kell ugyanez 10 biten? Carrizo nem tudom, hogy tudja-e, de a BR új UVD modult kap és majdnem biztos, hogy tudni fogja. Pipa."
Ha a Bristol Ridge nem kapja meg a nyár végén jövő Polaris architektúrájú GPU-k UVD modulját, akkor nem fogja tudni, mert a mostani GCN 1.2-es GPU-k és Carizzo UVD 6.0-ja csak a 8 biteseket tudja
-
PuMbA
titán
Az AM1 gép teljesen befürdik ezzel a videóval: London.New.Year's.Fireworks.2016.H264.422.1080i.30Mbps-aB, pedig csak 60%-os a processzor használat. Memória sávszélesség gond lehet vagy nem tudom. Kaveri teljesen jól viszi, természetesen egyiken sincs DXVA, mert 10bit-es és 4:2:2-es a videó. Egyébként a nagytudású PowerDVD 15-tel és a Wndows 10 lejátszójával sincs kép, csak MPC-HC-val teljesen jó
A lejátszók lejátszója...
-
PuMbA
titán
válasz
_Smooth #41094 üzenetére
"Attól függ, mivel szeretné etetni. UHD 30Hz-ig (4k-t 24Hz-ig) támogatja az 1.4 HDMI is. Amíg csak ilyen filmeket néz, nem hiszem, hogy szükséges lenne VGA-val bővítenie (pláne, hogy egyelőre csak h264 kódolással jöttek ki tartalmak - ha jól tudom)."
Kérdés, hogy milyen filmeket néz
Van jelenleg 5db film meg 30db HEVC-s demo 4K anyag, amit nem visz a gépe
Az egy film 90GB H264-ben is egy nagy nonszensz, 10 filmtől betelik a vinyód
-
PuMbA
titán
válasz
cinemazealot #40907 üzenetére
Hétköznapi eszközökkel bőven elég a sima DTS és a sima Dolby Digital. Egyébként meg az összes filmet 24bit/48KHz-en "csinálják" és adják ki, ha megnézed a DTS-HD hangsávot az is ilyen lesz és a benne lévő alap DTS is
A 96kHz már "pocséklásnak" számít.
-
PuMbA
titán
"Ha jól értem, akkor 1.4-es HDMI-vel csak 30Hz-et lehet max beállítani?"
"Akkor hogy lehet vele nézni a TV-ből (TV tuner) származó forrást, aminek 50Hz kell?"
Ez a lényeg, ezért érdemes csak HDMI 2.0-ás vagy DisplayPort 1.3-as eszközöket venni, ha 4K a cél.
_Smooth: Most, hogy már szabvány lett az 50p és a 60p, hiszen az 1080i-t nem szerették, én egyre több ilyen koncertvideót, videóklipet, természetfilmet, interjút és egyéb videókat várok akár 4K-ban is. Elég volt már a 24p darabosságából, ami filmekre jó, de YT-on is kezd terjedni a 60p például talkshow videóknál.
djnice: Interlaced anyagot kiküldeni a TV-nek manapság merész mulatság, nekem nem sikerült egy mai modern PC-vel és videókártyával akárhogy állítottam
Ezek már ilyen nagyon alja román megoldások.
-
PuMbA
titán
válasz
_Smooth #40669 üzenetére
Meglátjuk, hogy mi lesz, de én arra saccolok, hogy nem lesz olcsó egy ideig még HDMI 2.0-ás vagy DisplayPort 1.3-as alaplap. Jelenleg a legolcsóbb HDMI 2.0 kimenetes egészen pontosan 70k-ba kerül és a DisplayPort 1.2-esek sem olcsóak a maguk 30-40k-jával, ami ugye nem 1.3-as, tehát nem sokra valók
-
PuMbA
titán
válasz
mombulllet #40631 üzenetére
4K-ban csak 24Hz-et tud, szóval felejtős ennyi pénzt kiadni ezért, hiszen nem annyira jövőálló
Egy Socket 1150-es Celeron G1840-at 10k-ért és 50k-ért egy HDMI 2.0-ás GTX950 2GB-at venni már egy jövőt álló gépezet
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
válasz
gurabli #39476 üzenetére
Skylake tud 10bitet, már pár hónapja bejelentették és programmal is ellenőrizhető (HEVC_VLD_Main10). Ezért a Pentium G4400 jobb választás a Braswell-nél például, mert minden jövőbeni videót le fog tudni játszani
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged