- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
PistiSan #38116 üzenetére
Elindítottam egy mozit, 52 perc után drop:0, skip:1; úgy néz ki tényleg a forrás volt rossz. Köszi!
regger!
Igen, valóban remek lap, nagyon eltalálták annak idején.Ma is megállja a helyét...sőt a mai napig nem gyártottak ebben a szegmensben ilyen jól felszerelt lapot.
Thom!
A Bay trail is így kezdte, aztán egy új driverrel orvosolták a problémát, bízom benne hogy itt is ez lesz. Mondjuk azt nem értem hogy sikerült még egyszer pont ugyanazt a hibát elkövetniük... -
canniball
nagyúr
válasz
Patice #38111 üzenetére
Tesztelgetni nem akartam, ezért a 15.1, ez volt az utolsó stable verzió.
Ha a vga driverre gondolsz, akkor igen, feltettem a legfrissebbet ami a lap oldaláról letölthető.Azért 7 mert azom van, nekem újabb nincs.
A régi rendszerem már eléggé rogyadozó lábakon áll, szerettem volna teljesen tiszta telepítést. Mivel korábban problémamentes volt a filmek megtalálása eszembe sem jutott hogy azóta romlott a helyzet...
róland!
A vaapi az linuxos cucc, én meg windózon vagyok.--------------
Azóta történt, hogy megnéztem egy másik sorozat egy epizódját. Az első amit említettem s amivel gond volt 24Hz-es, ez utóbbi 50Hz-s, ennél drop:0, skip:2. Ergo a 24p körül lesz valami nem kerek, ami tekintve hogy a filmeket ebbe kódolják nem túl jó hír...
-
canniball
nagyúr
Az eddig használt Asrock E350 helyére vettem egy Asrock N3150-t, az XBMC 12 után felkerült a Kodi 15.1, a többi változatlan (az alap w7, a kiegészítők ugyanazok, ugyanolyan beállítással). Nem felhőtlen az örömöm...
1. A tmdb és az XBMC Library Auto Update eddig mindent frankón megtalált, most jópár filmet manuálisan kellett megkerestetnem.
2. Elindítottam egy epizódot (hálón vannak a források), egy helyen csúnyán beszagatott. O azt mondja 42 perc alatt drop: 37, skip: 115. Gondoltam biztos hálózati probléma, ezért átmásoltam és helyben játszottam le, nem lett jobb a helyzet, drop:4, skip:427.
Ötlet? -
canniball
nagyúr
válasz
BPéter1984 #38065 üzenetére
-
canniball
nagyúr
válasz
vladislav83 #38043 üzenetére
Egyrészt úgy látom már nem kapható, másrészt aránytalanul drága is a Q1900-hoz képest.
-
canniball
nagyúr
válasz
BPéter1984 #38038 üzenetére
Ha nem sbs 3D-ről van szó (gondolom nem), akkor úgy emlékszem azt a PowerDVD-vel vagy a TMT-vel tudod lejátszani, ezekre nézz rá. A Kodit be tudod úgy lőni, hogy külső lejátszóként meghívja ezek valamelyikét.
-
canniball
nagyúr
válasz
vladislav83 #38034 üzenetére
Szia!
Az AM1 és/vagy a Bay Trail (J1900) platformra nézz rá (plusz a körítés igény szerint)!
BPéter1984!
Gondolom mióta kérdeztél a projektoros kollégák még nem jártak erre; de türelem, ha jönnek biztos segítenek majd. -
canniball
nagyúr
válasz
PistiSan #37867 üzenetére
Most nézem csak: ebben a dobozban is aktív hűtés van.
-
canniball
nagyúr
válasz
PistiSan #37883 üzenetére
"...nem a forrással van a gond..."
Attól még lehet hogy a Pi-n nem klappol valami (sw-s probléma miazmás)."A vassal kapcsolatban van esetleg javaslatod?"
Esetleg pár kisebb széljegyzet.Ahogy láttam ezek az apróságok drágábban mennek mint egy otthon összerakott gép, nyilván a kényelemnek ára van. De ha nem feltétlenül van szükséged az előnyeire akkor meggondolnám.
"Néztem htpc házat is, de az aktív hűtéstől kicsit idegenkedek, illetve elég horror árban vannak a htpc házak szerintem."
Hol van az leírva hogy egy HTPC házban kötelező aktív hűtés használata? Illetve pontosan milyen háza(kat) néztél?"Az SSD-n nagyon gondolkodom, mert ennyi pénzért már 500gb-os 2.5' vinyót is lehet bele rakni, és mivel nem a bekapcsolási sebesség a mérvadó, így nem biztos hogy van értelme az ssd-nek."
Az SSD előnye nem a gyors bekapcsolás (ott nem is nagyon van előnye), hanem a pattogós működés (pl. programok megnyitásakor); és persze hogy hangtalan. Kérdés hogy erre van-e szükséged vagy a nagyobb tárhelyre, de ezt nyilván neked kell eldönteni. -
canniball
nagyúr
válasz
Patice #37859 üzenetére
Ennyi pénzért nem ajándék az az adapter, bőven benne van az árban...
sb!
20k körül az egyszerűbb/olcsóbb BT van (Asrock Q1900B-ITX), aminek a Braswell párját (Asrock N3150B-ITX) most 24-25k körüli nyitóáron mérik, nem olyan nagy az a difi.PistiSan!
"...a 100mb-es portal gondjaim vannak a hálózaton..."
Szvsz ott nem az lehetett a szűk keresztmetszet, 100mbps-ba bőven bele kell férnie a fHD-nak. -
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #37768 üzenetére
A 3D egyáltalán nem mozgat; a "legnagyobb" anyag ami nálam előfordul az a fHD mkv. Egyetlen dolog böki a csőröm ami miatt nem tudok dönteni és gondolkodom a Braswellen, az a h265 támogatás. Mert mi van ha fél/egy év múlva már minden anyagot ebbe kódolnak? Cseréljem a BT-t? Legalább 2 évig azért használnám amit most összerakok.
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #37764 üzenetére
Szinte csak most került a boltok polcaira, nem valószínű hogy mostanában árcsökkenéssel lehetne számolni. A csere pedig már nagyon aktuális lenne.
Amúgy ezt a támogatás dolgot nem most hallom először de nem vágom: mit is jelent ez pontosan? Csak mert én pár évvel ezelőtt feltelepítettem a gépet és azóta (driver vagy hasonlók tekintetében) nem nyúltam hozzá, így lehet engem nem is különösebben érint a dolog... -
canniball
nagyúr
válasz
Patice #37747 üzenetére
S arról lehet-e tudni valamit, hogy miként alakul az jövője/milyen gyorsasággal (fog) terjed(ni)? Vagy ez még a ködös jövő?
Épp azon filózok hogy új lapot teszek a HTPC-be, megy a Braswell vs. Bay Trail agyalás, mert előbbi nyilván időtállóbb, de a másfélszeres ár azért nem elenyésző tétel... -
canniball
nagyúr
válasz
Sholom #37660 üzenetére
Elvileg a tetején van hely kialakítva 2db 40x40-es ventinek, így gyárilag ennyi a lehetőség. De nem tartom kizártnak hogy gyakorlatilag az aljára és/vagy az oldalán lévő nagyobb perforált részre is fel lehet aplikálni valami légkeverőt. Viszont ezt így képek alapján sajnos nem tudom megmondani, leginkább csak akkor fog kiderülni ha nálad a cucc.
-
canniball
nagyúr
válasz
Sholom #37658 üzenetére
Igen, ott fentebb azt írja, lentebb viszont azt amit idéztem és ami engem elbizonytalanított. Viszont ez alapján úgy tűnik valóban elfér benne a két HDD.
Így már jónak tűnik, csak annyit tudok hozzátenni hogy valamiféle hűtésről gondoskodj, a passzív lap plusz két merevlemez egy ekkora házban igényelni fogja. -
canniball
nagyúr
válasz
Sholom #37654 üzenetére
1. Az az alaplap mATX, a házba pedig csak mITX mobo fér bele! Tehát ugyanebből igényeid szerint vagy a Q1900-ITX vagy a Q1900B-ITX (vagy természetesen más mITX méretű lap).
2. A házhoz úgy látom jár a külső kocka is, ezt nem kell pluszban venned.
3. A ház oldalán ez olvasható:
"Note:
You can mount in a 2.5" or a 3.5" HDD, not both HDDs at the same time.
You can mount in a 3.5" HDD, if no 5.25" ODD is mount in."
Nem tudom ez pontosan mit jelent, azt hogy
- ha nincs 5,25" meghajtód akkor használhatsz 3,5" HDD-t vagy
- ha nincs 5,25" meghatód és 2,5" vinyód sem akkor fér el a 3,5" merevlemez.
Szóval nem biztos hogy a 2,5"+3,5" egyszerre belefér, ennek nézz utána! -
canniball
nagyúr
"Szinte az összes 80-90Wos picopsu és paneltáp 4A-t tud 12V-on..."
Íme az enyém."Eredeti picopsu 12V-os, neki pedig 19Vos tápja van."
Vágom, de a jelek szerint lemondott a már meglévő kocka használatáról. Persze opció az is, hogy azt használja az általad ajánlott WI-vel."paneltáppal egyetlen probléma..."
Még egy érvet hoznék a pico mellett: nem kell bajlódni a kábelköteggel; kis méretű házban ez nem egy hátrány. Amúgy a paneltáp elhelyezése nem hiszem hogy különösebben nagy gondot okozna, ha van kellő hely a házban akkor biztosan lehet helyet találni neki."...a másik 75Wos verziós házzal együtt is majdnem ennyibe kerül."
Persze, ha talál az ember megfelelő házat amiben paneltáp van akkor nem kérdés, hogy az a legolcsóbb megoldás. -
canniball
nagyúr
válasz
kicsi83 #37643 üzenetére
Ez így már OK; viszont a paneltáp csak 48W-t tud a 12V-os ágon így felesleges hozzá a 90W-os külső kocka. Illetve szerintem akkor már jobban jársz az eredetileg kinézett picoPSU-val.
Cyberslider!
No de ez itt kérem a HTPC topik! Itt nem nagyon fogunk tudni segíteni (legfeljebb egy-két olyan kolléga aki NAS-építéssel is foglakozik/foglalkozott, de ennyi erőből az autós topikban is kérdezhettél volna). A kérdésednek sokkal inkább az alábbi topikban lenne a helye: Milyen NAS-t vegyek? (úgy látom itt nem csak vásárlással, hanem építéssel is foglalkoznak) vagy esetleg itt: Home server / házi szerver építése -
canniball
nagyúr
válasz
Cyberslider #37625 üzenetére
"Kérdés: kihozható-e egy ilyen htpc-vel? (Nyilván igen, de én csak a desktop vonalat ismerem ugy-ahogy)"
Egy HTPC nem más, mint egy célzott felhasználásra belőtt desktop PC; azaz olyan erős lesz amilyet építesz."Olvastam itt a Xpenology-ról..."
XPEnology topikDe biztos hogy te HTPC-t (házi-mozi PC-t) akarsz építeni, nem inkább szerverre/házilag összerakott NAS-ra gondoltál...?
sb!
Szerintem a Yatse tudja amit szeretnél. Az igényeid teljes körét ugyan csak a fizetős verzió nyújtja, de a YT-részét ki tudod próbálni (az az ami az ingyenes verzióban is benne van).Ribi!
Abban TFX táp van. -
canniball
nagyúr
Olyan router kell hozzá amin van usb és amiben van torrent kliens (hogy gyárilag van-e ilyen vagy csak alternatív fw-rel azt nem tudom).
De ha nem zárkózol el a használt cuccoktól az imént linkelt NAS árának kb. feléből össze tudsz rakni* egy PC-t amit filmnézésre is tudsz használni.* Nem tudom miért idegenkedsz még egy géptől, de az összerakás itt csak annyit jelent hogy alaplap+memória+ház+táp, fogyasztásra meg kb. annyi mint egy kompakt izzó.
-
canniball
nagyúr
Kb. az utolsó pont az ami valamelyest ide passzol...
Androidos dobozzal nem tudom mennyire lesz itt tapasztalat, leginkább épített gépekkel foglalkozunk. Ezek közül neked jó lehet valami full integrált mobo (plusz ami kell köré), pl. Asrock Q1900, N3150, QC5000-ITX/PH. Kérdés erre van-e szükséged? -
canniball
nagyúr
válasz
MCGaiwer #37208 üzenetére
A 4K megdobhatja a költségeket, ha csak "esetleges" akkor szerintem érdemes elgondolkodni rajta hogy tényleg kell-e. Ha nem akkor egy integrált mobo is elég, úgy (pláne ha használt is játszik) olcsóbban megúszhatod.
Sholom!
A Red tuti nem pörög annyit, ha a Toshiba de akkor sanszos hogy az hangosabb. Viszont erre szerintem inkább a Milyen merevlemezt? topikban kérdezz rá. -
canniball
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #37200 üzenetére
Vegyél valami olcsó távirányítót addig.
-
canniball
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #37192 üzenetére
Nekem nem sok közöm van a témához így lehet tévedek, várd meg Celtis kolléga mit mond, ő itt a CEC-guru.
-
canniball
nagyúr
válasz
Sebaj Fóbiás #37187 üzenetére
Úgy tudom ez nem sw kérdése, hanem CEC-adapteré.
-
canniball
nagyúr
válasz
Pityke78 #37120 üzenetére
Szerintem ahol az MPC-HC megy ott a Kodi is.
Most jutott eszembe: zsigus oldalán találsz pár hasznos bejegyzést, azokat is érdemes megnézni. -
canniball
nagyúr
válasz
Pityke78 #37118 üzenetére
Töltsd le a legújabb stable verziót; beszél magyarul, így onnantól szerintem menni fog egyedül is. Ha esetleg elakadsz kérdezz nyugodtan, ezért van a topik!
birno!
Nincs mit; kíváncsi vagyok sikerül-e! -
canniball
nagyúr
Parancsolj! Hogy működik-e nálad (az útvonalban Frodo van) azt nem tudom, próba-cseresznye!
-
canniball
nagyúr
Nálam ugyanez a felállás (csak Frodo-val), de ilyet sosem tapasztaltam. Olyan volt már hogy nem futott le az update (nem 100 százalék, de sanszos hogy a hálózat el nem érése miatt), viszont olyat még nem tapasztaltam hogy törölt volna.
A 0.8.5 verziót használom és a "Források ellenőrzése tisztítás előtt" be van kapcsolva (csak ezt az opciót találtam ami érdekes lehet ilyen szempontból). -
canniball
nagyúr
válasz
drmazsi #36940 üzenetére
Nem az a kérdés hogy a külső kocka bírja-e, hanem hogy "belső", lapra integrált résznek mekkora terhelés ha folyamatosan ennyi van ráakasztva. Másik lapnál (ha jól emlékszem AM1-nél) olvastam, hogy nagyobb terhelésnél tud melegedni (akkor pedig ajánlott hűtésről gondoskodni).
-
canniball
nagyúr
Pont a minap esett ilyesmiről szó (ha ITX-nél kisebb PC-t akarsz). Összerakni is kb. ennyi lenne árban. Meg említettek itt olyasmit korábban, hogy usb->coax adapter.
-
canniball
nagyúr
válasz
Sholom #36852 üzenetére
Ebben a topikban mit lehetne ajánlani? Egyértelműen HTPC.
Keress rá a YT-on a Kodi-ra vagy leánykori nevére, az XBMC-re (legtöbben ezt használjuk itt HTPC-n) és mindjárt világos lesz minden.
Az eredeti kérdhez visszakanyarodva: okos eszközökkel is irányítható és bár én nem torrentezek de úgy tudom a hozzá feltehető kliens (mert az is van hozzá, meg csillió más kiegészítő amivel okosítható/személyre szabható) működtetése sem túl bonyolult feladat. -
canniball
nagyúr
válasz
rappit4 #36823 üzenetére
Így van, az a kettő kell (természetesen tetszőleges méretben).
Nem spórolnál, mivel árban a két megoldás kb. ugyanannyi. A DC-s lap előnye hogy a tápot is kapod, így kompaktabb az egész; hátránya hogy
- úgy emlékszem cserébe valamelyik hátlapi csatit lehagyták
- plusz egy hibaforrás
- a táp mérete adott, nem szabadon választható
- amennyiben lapot cserélsz kereshetsz új tápot is. -
canniball
nagyúr
válasz
rappit4 #36820 üzenetére
A piconak nincs "helye", közvetlenül a lapra dugod, így bármilyen házba passzol. Itthon itt tudsz venni.
-
canniball
nagyúr
válasz
Richard #36814 üzenetére
Hogy felülre azt ugye úgy értetted hogy oldalra (mivel ha már HDD-t raksz bele akkor állítva használnád, hogy legalább minimális szellőzése legyen a merevlemeznek)?
Nálam a Q1900 mellett nincs venti, de nem tudom ez mennyire mérvadó, mert egyrészt azt a gépet nem nagyon használom és ha igen akkor is csak böngészés/office/miazmás megy, másrészt nincs benne vinyó csak egy SSD. Szerintem próba-cseresznye, aztán ha kell hűtés azt utólag is meg tudod oldani. Vagy ha egyszerre akarsz mindent megrendelni és belefér akkor csapd hozzá azt is, legfeljebb alacsony fordulaton járatod, ártani biztos nem árt. -
canniball
nagyúr
válasz
Richard #36808 üzenetére
Remélem láttad, de tuti ami fix: noti ram kell a laphoz.
Illetve HDD-t én nem biztos hogy raknék abba a házba, a lap alá (főleg hogy passzív), mivel "remekül" melegítenék egymást.radi8tor1!
Akkor ahogy számolom építve is kb. ennyire jön ki (azt hittem úgy olcsóbb lenne), innentől meg egyéni ízlés kérdése. -
canniball
nagyúr
válasz
Pityke78 #36780 üzenetére
Szvsz teljesen kézenfekvő a(z alapvető) működése, rakd fel, próbáld ki és meglátod!
És (bár ez már picit macerásabb, de egyáltalán nem vészes) ha továbbra is szeretnél maradni az eddigi lejátszási metódusnál, akkor úgy is belőhető hogy külső lejátszóként beállítva ezentúl is a MPC-HC-vel nézheted a filmeket. -
canniball
nagyúr
válasz
Blabcsi #36749 üzenetére
Van valami olyasmi addon is, amivel bármilyen külső programot (akár böngészőt) meg lehet hívni, de egyrészt nem emlékszem mi a neve, másrészt nem tudom mennyire működik jól, nem utolsó sorban pedig ugye OE alatt nem működik, ahhoz kezdhetnéd az elején. Na most ettől okosabb lettél.
De a lényeg: ez sajnos extra igény, ehhez az OE nem elég; így vagy megelégedsz a kompromisszummal vagy nem ez kell neked. -
canniball
nagyúr
válasz
Oszilaci #36723 üzenetére
Igaz nálam még XBMC launcher van, de gondolom a cél ugyanaz, így azt tudom mondani: nem, nem így kéne működnie. Nálam az üdvözlő szövegek után egyből az XBMC jön, a windózos felületet csak akkor tölti ha kilépek az XBMC-ből; pont ez a lényege (különben simán lehetne indítópultba tenni az XBMC-t/Kodit, nem kéne külön program).
-
canniball
nagyúr
válasz
Blabcsi #36704 üzenetére
Vagy kell addon-nal varázsolni böngészőt, de nem tudom ez mennyire működik vagy nem (nézz rá pl. erre).
Vagy kell egy teljes értékű rendszer és rá a Kodi, amiből kilépve lesz böngésző. Nemrég ecsetelték itt a kollégák hogy melyik Linux, ha visszakeresel kicsit biztos megtalálod. -
canniball
nagyúr
válasz
gjanner #36495 üzenetére
Valóban elég erős konfig...a filmek kezelésével kapcsolatban mik az elvárásaid?
A Harmonyhoz én egy ilyennek a vevőjét használom. -
canniball
nagyúr
Kb. ahányan vagyunk annyifélét használunk. Ha itthon vásárolnál itt van pl. ez, de ha nem gond a külföldi rendelés az ebay-en millió félét találsz az egyszerű-olcsó példányoktól az extrábbakig.
-
canniball
nagyúr
Persze, kinek kinek ízlése szerint. Az előlapi USB valóban hasznos ha tényleg használja az ember. Nekem pl. a desktop gépemen nincs (az említett IX01-ben lakik), de ott nem is hiányzik, kb. évente kétszer meg tudom keresni a hátulján is. A HTPC-men van (de az sem nagyon van kihasználva). A DVD viszont kérdéses...nekem hi-fi méretű házam van, anno kitétel volt az ODD hely is, de nem is emlékszem hogy használtuk-e egyáltalán. Persze ha nem lenne tuti már többször is hiányzott volna.
-
canniball
nagyúr
válasz
aquariusaqua #36317 üzenetére
A felirat neve legyen ugyanaz, mint a filmé (töröld a nevéből a ".hu"-t).
Mod. Illetve ahogy nézem tényleg az a helyzet amit a többiek írnak, lehet elég a ".srt"-t törölni.
-
canniball
nagyúr
válasz
xxlongikaxx #36183 üzenetére
Igen, a többi rajta van a lapon.
-
canniball
nagyúr
válasz
eastsider #36156 üzenetére
Nyilván az újabb "tartósabb", így az éri meg ha belefér a keretbe. Ami viszont gondolom így ki fog tolódni.
Itthon én csak ezt a boltot ismerem ahol lehet picot venni.
-
canniball
nagyúr
válasz
lac.lac #36115 üzenetére
Szia!
Ez lesz a te topikod: Milyen NAS-t vegyek?
-
canniball
nagyúr
válasz
tupacamaru #36039 üzenetére
Pedig az nem egy mai film.
eastsider!
Nem tudom mennyi az FSP, de ha a linkeltnél jóval drágább akkor nézz körül pl. itt, lehet hasonló áron/kicsivel többért találsz. -
canniball
nagyúr
Én nem szoktam régi filmeket nézni, de ha beütsz párat mindjárt kiderül.
-
canniball
nagyúr
válasz
Jazzos #35989 üzenetére
A linked valamiért a USA régióra mutat, nem tudom ott miért nincs, de a global részen megtalálod őket. És azért nem kifejezetten a GD05-t írtam, mert úgy tudom a széria minden tagja ugyanaz (legalábbis a GD04 és a GD05 tuti), csak az előlap más, így tetszés szerint eldöntheted neked melyik jön be.
-
canniball
nagyúr
válasz
Jazzos #35980 üzenetére
Azt írtad 34cm mély lehet, abba hogy nem fér bele a 32,5cm mélység.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3DMark 11 eredmények
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest