- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
FYI: Az Openelec/Libreelec rendszer egy csak olvasható fájlrendszeren van (squashfs). Semmit nem tudsz benne változtatni futás közben. Csak a /Storage folder alatt lehet bármit is csinálni a Kodi konfig fájlokkal.
-
Celtis
veterán
válasz
Villanyász #44248 üzenetére
A Libreelec támogatja.
Szerintem próbáld ki. Elég hozzá két pendrive, nem is kell leszedned a windowst. -
Celtis
veterán
válasz
Villanyász #44235 üzenetére
Akkor minek küzdesz a windows-zal?
Libreelec. 5 perc alatt telepíthető és csak egy villámgyors Kodi-t kapsz. -
Celtis
veterán
válasz
Sziszifeca #44155 üzenetére
A transmission remote GUI az csak egy grafikus kliens alkalmazás amivel kezeled az Openelecen futó Transmission servert.
Első körben ellenőrizd a mértékegységeket. Az 1,5 MB/s az megfelel 12 Mbps-nek. Vagyis nem mindegy, hogy megabájt vagy megabit.
Egyébként pedig a transmissionben konfigurálható a megengedett le- és feltöltési sebesség. -
Celtis
veterán
válasz
rappit4 #43940 üzenetére
Első körben a "mount" és "df -h" parancsok kimenete kéne, meg közvetlenül újraindítás után a "dmesg" parancsé.
Viszont látatlanban azt mondanám, hogy linux alatt ne erőltesd az ntfs-t.Egyébként ez elvárt működés, hogy minden gond nélkül felmountolja a meghajtókat a /storage/media folder alá. Érdemes lehet esetleg upgrade-elni Libreelec 7.0.2-re, hátha...
-
Celtis
veterán
A Libreelec a hosszú évek óta sikeres Openelec "folytatása" Gondolom te is sejted, hogy ha valóban ilyen hibái lennének, akkor senki nem használná. Maga a Kodi is ugyanaz benne mint a windowsos, ugyanazokkal a szolgáltatásokkal. Csak az oprendszer egy végletekig lecsupaszított linux.
Az első két pontra kapásból nem lehet pontos okot mondani. Talán a hardveres gyorsítás nem volt bekapcsolva vagy valami hálózati anomália (igen, olvastam, hogy ugyanazon a gépen win alatt megy)
A borítók letöltéséhez egy scrapert kell konfigurálni és a mappához hozzárendelni.
A plugineknél talán hiányzott a repository frissítése.Azt hiszem egy kicsit több időt kéne szánnod rá, mielőtt sommás véleményt alkotsz róla.
-
Celtis
veterán
Elsősorban a neve. Az Openelec fejlesztőcsapat nagy része nemrég kivált és a Libreelecben folytatja. Az OE fejlesztés megállt a béta 7-esnél. míg a Libreelec már a második javítást is kiadta a 7-esre. Az OE szerintem el fog halni.
Egyelőre eléggé kompatibilisnek néz ki a kettő. Én épp a minap csináltam egy sima upgrade-et OE 6.95.3-ről LE 7.0.1-re. Gond nélkül felment. Működik minden korábbi addon és beállítás. Megváltozott a logó, az SSH jelszó, valamint az Openelec settings program neve. -
Celtis
veterán
Megoldható, de nincs klasszikus letölthető live image. Annyit kell tenned, hogy két USB-t dugsz a gépbe. Az egyikről futtatod a telepítőt, a másikat állítod be telepítési célként. Utána a másodikról bármikor futhat az xELEC.
Nagyon vigyázz a telepítésnél, nehogy a belső meghajtót töröld. Habár most már nehéz elrontani, mert többször rákérdez.
Annyi kell majd még, hogy tudjon a géped az USB-ről bootolni. -
Celtis
veterán
válasz
Melorin #43844 üzenetére
Előfordul, hogy ha a NAS gigabiten csatlakozik, a Pi-pedig fast Etherneten, és a köztes switch(ek) buffere kicsi, akkor olyan csomagvesztés alakulhat ki, amit a tcp protokoll rosszul kezel és végeredményben az átviteli sebesség ingadozó lesz és a sebessége jóval az elméleti 100mbps alatt lesz.
Kodi-ban a cache beállításokkal lehet ezen javítani. Érdekes, de nem meglepő módon, ha ilyenkor a NAS LAN portját 100mbps-re korlátozod, hibátlan lesz a lejátszás. -
Celtis
veterán
válasz
Melorin #43834 üzenetére
Nyilván mást teljesítményt nyújt egy Rpi, de azért meg kell jegyeznem, hogy a galéria megjelenítési sebességére drasztikus hatása van az SD kártya sebessége. És itt a kis méretű fájlok véletlenszerű elérésére gondolok, amiben igen nagy különbségek vannak a kártyák között. Megfelelő sebességű tárral és jó skinnel nagyon jó eredményt lehet elérni.
-
Celtis
veterán
válasz
#48613632 #43782 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni. Egyrészt nem hiszem, hogy UHD tulajoknak lenne tapasztalata hiányzó pixelsáv problémából, másrészt egyéni dolog, hogy kit mi zavar és mi nem.
Amúgy az is opció lehet, hogy ha mégis zavar, akkor egyszerűen (pl. Kodiban) átállítod a képméretet, hogy az a rész fekete maradjon. Minimális képfelületet veszítesz így. -
Celtis
veterán
válasz
Sziszifeca #43763 üzenetére
Minden le van írva a hiba ablakban.
A PC IP címe nincs engedélyezve. A settings.json-ban kell az rpc-whitelist-ben engedélyezni. Célszerű a helyi hálózat teljes tartományát engedélyezni, de ha a teljes 192.168.0.0 - 192.168.255.255-öt engedélyezed, azzal sem lősz mellé. -
Celtis
veterán
Sziasztok,
Openelec alatt lett egy érdekes problémám. Egyik napról a másikra elment a HDMI kimeneten a hang. Ha az analóg kimenetre váltok, akkor pedig mélyen hangon, de nem lassítva szól minden. (az Ötödik elem című filmben beszélt így az egyik idegen faj.)
Tapasztaltatok már ilyet?
VideoValami ötlet? Egyelőre csak annyit próbáltam, hogy kikapcsoltam minden HW gyorsítást, de semmi változás. Film lejátszásnál és TV nézésnél is ilyen a hang. 6.0.3 OE ról frissítettem a legutolsó 7 bétára és ugyanaz a helyzet.
-
Celtis
veterán
válasz
morfondőr #43678 üzenetére
Igen, kb. arról szól. Nem fog több formátumot lejátszani a TV, hacsak a DLNA szerver nem végez transzkódolást, de az erőforrás igényes.
Mivel úgy értem, hogy van hálózati kapcsolat a TV-nél, ezért szerintem messze a legjobb megoldás, ha veszel egy Raspberry Pi-t, teszel rá egy Openelec-et, és eldugog a TV mögé. Minden problémád meg lesz oldva.
Elvileg ugyan létezik HDMI over LAN megoldás is, de akkor még ott van a PC távirányításának problémája. -
Celtis
veterán
válasz
tomy_cz #43605 üzenetére
Igen, lehet.
Ez pl a saját CEC átdefiniálásom TV módban:<!-- My mappings for HDMI-CEC -->
<keymap>
<FullscreenLiveTV>
<remote>
<left>ChannelDown</left>
<right>ChannelUp</right>
<up>ActivateWindow(pvrosdchannels)</up>
<down>ActivateWindow(pvrosdchannels)</down>
</remote>
</FullscreenLiveTV>
<PVROSDChannels>
<remote>
<left>PageUp</left>
<right>PageDown</right>
<pageplus>PreviousChannelGroup</pageplus>
<pageminus>NextChannelGroup</pageminus>
</remote>
</PVROSDChannels>
</keymap>Általában a színes gombokra számíthatsz, amikre speciális funkciókat tudsz/érdemes majd tenni.
-
Celtis
veterán
válasz
stigma #43259 üzenetére
Örülök, hogy tudtam segíteni.
Viszont ez a <cachemembuffersize>0</cachemembuffersize> dolog azért érdekes.
Enélkül nem múlt el a hiba?Ugyanis ez a beállítás a RAM helyett a háttértárra dolgozik. Ha SD kártyán vagy USB kulcson fut a rendszer (Pi), akkor ez jelentősen rövidítheti a meghajtó élettartamát. Ezzel tisztában vagy?
Szerintem van elég RAM a Pi-n is. Inkább növelni kellene a méretet a RAM-ban, mert alapértelmezetten 20MB a cache (60MB a RAM foglalás). -
Celtis
veterán
válasz
cinemazealot #42768 üzenetére
A config.txt nem az operációs rendszer része, még ha az OE image-ben benne is van. Ez inkább olyasmi, mint normál PC-nél a BIOS beállítások.
Másrészt Openelec esetén a Programok/"Openelec settings" alkalmazás backup és restore funkcióját érdemes használni, és nem a Kodi backup-ot. Mondjuk a config.txt-t az sem menti. Viszont a config.txt nem is változik, ha frissíted az Openelec-et, max akkor ha törlöd az SD-t és egy teljesen új image-et írsz ki. -
Celtis
veterán
válasz
Celtis #42623 üzenetére
Felraktam az OE7 béta verziót. Ez már Kodi 16.1-et tartalmaz. Kipróbáltam 4K-s filmmel és pontosan azt csinálja, amit szeretnék. 1080p-re van állítva a video kimenet. Erre skálázza az 1080 alatti felbontást, viszont 4K-s forrás esetén 4K-ra vált a kimenet.
Azért fontos ez, mert az 1.4-es HDMI miatt 4K-s felbontáson nem tud 50HZ-et kiadni a HTPC, így TV (focimeccs) nézhetetlen volt fix 4K-s felskálázással.Valamivel jobb is lett a 4K lejátszás a QC5000-es lapon. Most már van olyan 4K-s tartalom, amit már majdnem akadásmentesen le tud játszani. Nem tudom mi az oka ennek. Talán optimalizálható a szoftveres dekódolás? Elképzelhető még lényeges javulás?
-
Celtis
veterán
válasz
envagyok #42593 üzenetére
Igen. A Kodi fórumon azt olvastam, hogy 16-os Kodi (Jarvis) már átállítja a kimenetet 4k-ra, ha olyan a forrás.
Pont amit szeretnél.Then "Adjust Refreshrate to match video on start / stop" with a recent Jarvis Nightly Build. Then it will automatically switch up the resolution to 2160p whenever you watch something > 1080p.
-
Celtis
veterán
válasz
#48613632 #42426 üzenetére
A TV-re. A HDMI kábelen megy át a jel a HTPC-re.
Én lelkes rajongója vagyok a CEC-nek és a TV háta mögé eldugott HTPC-nek. Így pont olyan, mintha a Kodi a TV beépített képessége lenne. Szerintem a díszes HTPC ház csak egy felesleges vasdoboz, de nem akarok vitát nyitni. Van aki abból indul ki, hogy legyen egy dögös ház, kijelzővel... -
Celtis
veterán
válasz
jézusom #42422 üzenetére
Jellemzően nem. Nem tudok CEC képes PC alaplapról. Viszont pl. minden Raspberry Pi tudja. Még az 5 dolláros Zero is. Biztos drága funkcionalitás. Érthetetlen, hogy miért nem képes egyetlen alaplapgyártó sem beemelni ezt.
Letelt a szerkesztési idő.
Pontosítás: Természetesen lehet azon a kábelen CEC-ezni, ami a TV felé megy, de be kell iktatni egy CEC adaptert, ami a CEC kommunikációt "átforgatja" USB-re, mivel ahogy említettem a PC alaplapok nem tudnak CEC-ül.
Én mindenképpen ajánlom egyébként az adapter beszerzését, mert nagyon elegáns a TV távirányítójával vezérelni a KODI-t.Balerik (#42421): Hol jelent meg?
[ Módosította: radi8tor ]
-
Celtis
veterán
válasz
megema #42248 üzenetére
A Kodiban minden felbontás-frissítés kombinációhoz egyedi képernyő kalibráció tartozik. Ez magyarázhatja, hogy miért más 24Hz-es és 60Hz es frissítésnél.
Én már futottam bele ilyenbe, de nem derült ki, hogy miért állítódott el az egyik.Amikor nem jó a kép lejátszás közben az OSD menüből kell kiválasztani a képbeállításokat és ezen belül a kalibrációt.
-
Celtis
veterán
válasz
fenergie84 #42088 üzenetére
Szerintem baromira nincs szükséged egy ilyen erőgépre. Amit leírtál igényt, azt akár egy Rapsbery Pi is kielégíti.
Például mihez kell épp 2x4GB RAM?
-
Celtis
veterán
válasz
Patice #41719 üzenetére
Nos, letöltöttem pár HEVC és H.264-es demo 4K-s anyagot. Két HTPC-n teszteltem egyikben Asrock QC5000, a másikban Asrock AM1H-ITX lap van 5150-es CPU-val.
Mindkét gépen Openelec 6.0.1 fut.Az eredmény mindkét gépen hasonló, a filmek többé-kevésbé, de inkább többé akadnak, meg összetörik a kép. Nem is nagyon feszegettem, mert teljesen reménytelen a helyzet. Próbáltam 1080p és 2160p kimenettel is. Nincs különbség.
Nem tudom mennyire hardver vagy driver függő ez a viselkedés azt sem, hogy mennyire hasznos ez az info, de azért leírtam.
-
Celtis
veterán
válasz
stigma #41882 üzenetére
Többféle megoldás van. A két leggyakoribb.
- letöltöd valahonnan a kívánt UPDATE fájlt. (Véletlenül sem a DISK IMAGE-et.) Windows-os gépen a hálózatban betallózod a Pi-t és a letöltött fájlt kicsomagolás nélkül bemásolod a Pi Update mappájába, majd újraindítod a Pi-t.
- telepíted a az Openelec dev update addont. Először leszeded a repo telepítőt innen.
A zip fájlt vagy egy USB kulcsra írod ki vagy szintén hálózaton bemásolod pl. az Update mappába.
Ezután Beállítások/Kiegészítők/Telepítés zip fájlból. Beböngészed a zip fájt és telepíted.
Ezután Kiegészítők/Tepítés reprositoryból. Az újonnan megjelent repoban pedig kiválasztod a developer update addont.
Ezt az addont a Programok menüből tudod indítani. Listázza az elérhető fejlesztői változatokat és a kiválasztottat telepíti.Ne feledd, ezek alfa verziós teszt build-ek, tehát bármiféle hiba lehet bennük.
-
Celtis
veterán
válasz
envagyok #41873 üzenetére
Felejtsd el a port.hu-t.
Tartalom forrásnak a tmdb-t állítsd be. 99.9%-ban van magyar leírás. Ha esetleg belefutnál olyan filmbe, aminek nincs magyar tartalma, akkor egyszerűen beregelsz a tmdb-re, bemásolod valahonnan a magyar leírást, és egy nap múlva a HTPC-ne be tudod frissíteni. Te is jól jársz és a közösségnek is adtál valamit. -
Celtis
veterán
Hiába erősebb a kiválasztott miniPC, ha nincs igazán szükséged rá, és a NAS egyik alapfunkciója a meghajtók befogadásának képessége hiányzik. Nekem leginkább a funkciók összevonása nem tetszik, de úgy tűnik már eldöntötted mit akarsz.
Az igazán költséghatékony megoldás az lenne, ha megnéznéd miért akad a mostani nassal a lejátszás. Lehet egy egyszerű beállítás is megoldaná a gondodat ingyen. -
Celtis
veterán
válasz
adodaniel #41679 üzenetére
Ha már a qc5000 szóba került. Mi várható el tőle 4k téren? Próbáltam vele néhány véletlenszerűen letöltött 4k-s videót lejátszani, egyelőre fullHD-ben, de kevés sikerrel (OE6.0.1)
Tudtok esetleg ajánlani sebesség, kódolás szerint rendszerezett 4k-s video mintafájl sorozatot?
-
Celtis
veterán
válasz
#48613632 #41628 üzenetére
Szerintem valamit bonyolultabban csinálsz, mint kéne. Hidd el nem kell másolgatni a fájlokat, nem kell átnevezni, nem kell a sample fájlt kihagyni a letöltésből, csak használni kell. Évek óta nem nyúltam letöltött filmek mappájához, mégis minden rendben van a médiatárban. Pontosan az az elvárás, hogy magától működjenek a dolgok, és ezt tudja is a Kodi.
Én is a kölcsönzőből töltöm le a filmeket, úgy ahogy jön. Szerintem mindegyik mellett ott van a sample fájl, mégsem teszi be a médiatárba a Kodi soha.
Továbbá, ha egy filmet megtalált vagy kézzel módosítottál, azt nem fogja felülírni, hacsak nem módosítod a scraper beállításokat és frissíted a keresést az adott könyvtárban. Vagyis az automatikus frissítés ami a Kodi minden elindításakor fut csak az új filmeket keresi le, a régieket soha nem bántja.Tegyél be egy screenshot-ot légy szíves a Kodi-ban a Videók menüben a saját mappádat kiválasztva és jobb klikk forrás szerkesztése képernyőről. (Remélem jól írom fejből.)
Ami a 3D lejátszást illeti. Minden bizonnyal baromi jó képminőséget ad a külső lejátszó meg a madvr csutkáig tekerve, de szerintem jobb lenne először kipróbálni egyszerűen a beépített lejátszóval. Megismerni a működést, majd utána továbblépni.
-
Celtis
veterán
Én mindenképpen javaslom a log-ba belenézést.
Először is indítsd újra a gépet. Kapcsold be a hibakeresést és a komponens specifikus naplózásban is válaszd ki aminek köze lehet hozzá. Van ott valami audio a listában, ha jól emlékszem.
Bekapcsolt logolással a képernyő tetején folyamatosan látsz majd egy info sávot, de ez ne zavarjon.
Indítsd el a filmet, és várd meg, hogy legyen egy-két hang kimaradás. Próbáld felírni az időpontokat, hogy könnyebb legyen a logban megtalálni azt a részt.
Ezután kapcsold ki a logolást és hálózaton keresztül eléred a Logs folderben a legutolsó zip-elt log fájlt. Ha megosztod, belenéznék én is.Azt már kérdeztem, hogy egy fimnél mindig ugyanott szakad meg a hang vagy véletlenszerű?
Egyébként nem nagyon panaszkodnak ilyen hibára, szóval valami egyedi gond lesz, szerintem, -
Celtis
veterán
Nem tudom hová varázsoltad fel a config.txt-t, de tévúton jársz.
A config.txt csak Raspberry van a firmware vezérlésére. De neked rendes PC-d van.
(Raspberryn ez a config.txt egy fat partíción van, és ezért látja a windows)A te gépeden ez a fájl nem csinál semmit, akárhova is teszed.
-
Celtis
veterán
Persze. Csak a megfelelő platformra való addont töltsd le.
Igazság szerint az USB tápellátás problémájára gondoltam én is, mint lehetséges okra, de kizártam, mivel állításod szerint 5-ös Openelec alatt nem jött a hiba.Esetleg érdemes benézni ebbe a topicba. Hátha a van a te tuneredhez jobban illő Openelec release.
-
Celtis
veterán
Hát igen, ez az átkozott "Continuity counter error"...
Kb. azt jelenti, hogy vett jelfolyamaban valami zavar, bithiba lépett fel. Amíg dreamboxon műholdztam azt sem tudtam, hogy ilyen van. Sajnos a HTPC óta magam is rendszeresen szembesülök ezzel különböző okokból.
Nem sok tippem van, hogy PC miért jön ugyanazzal a vevővel és PI-n miért nem. Feltételezem, hogy ugyanazok a beállítások. Azért nézd át a tuner beállításokat, hátha van valami gyanús.
Próbálj meg esetleg jóval újabb Tvheadend szerverrel. Itt lehet elérni őket.
Ha minden kötél szakad, hagyd a tunert az RPI-n. Fusson ott a szerver és csak a kliens a PC-n.
-
Celtis
veterán
Továbbá a #41291-ben leírtam, hogyan kéne elindulni a vizsgálódással.
Sajnos itt nem jellemző, hogy bárki is elővenné a logokat, ha valami problémája van, pedig ez lenne a normális.
-
Celtis
veterán
Hát, azt nem tudom, ki kell deríteni. Az "O" gomb megnyomásával látsz élő adatokat. Segítség az értelmezéshez.
Ezen kívül be lehet kapcsolni a részletes logolást (a megfelelő komponenseket is bekapcsolva a rendszer/hibakeresés menüben) és megnézni a logokat. Ha van valami gyanús bejegyzés, akkor a neten keresgélni.
Sajnos ez a módja... -
Celtis
veterán
válasz
gjanner #41282 üzenetére
Mivel a szomszéd routerével megy, én inkább a routerre gyanakodnék. Főleg, hogy mér láttam hasonlót.
- Gyári fw van a routeren vagy Openwrt?. Ha gyári, akkor itt a lehetőség a cserére, ha Openwrt, akkor tessék megnézni a logokat. Ha tele lesz "disassociated by request" vagy hasonló logokkal, akkor vakarhatod a fejed.
Nekem is csinál ilyet egy notebookkal, de fogalmam sincs miért.- Láttam olyat is, hogy a DHPC nem ment wifin és a fix IP megoldás volt. Mondjuk az egy telekomos kínai homeGW esetén volt megoldás.
- Az Openelec nem Windows, nem tud belassulni, teleszemetelődni. Maga a rendszer egy szigorúan csak olvasható fájlrendszer. Gyakorlatilag érinthetetlen. Az addonok és beállításaik, médiatár, logok, meg az a párkonfig fájl, amit turkálsz ami változik. Ha nem nyúltál bele, akkor nem is ment tönkre.
- A KODI logokat samba megoosztáson keresztül a Log folderben éred el. Egy zip fájlban van benne az összes log. Ha a rendszer menüben bekapcsolod a hibakeresést, sokkal részletesebb logokat kapsz, habár ebben az esetben ez a probléma alacsonyabb szintű, tehát a standard Linuxos hibakeresést kell bevetni. De még egyszer, szerintem a router oldalon van a gond, esetleg ellenőrizd a wifi kártyát a PC-ben.
-
Celtis
veterán
válasz
gjanner #41177 üzenetére
Az Openelek wiki szerint támogatott a wifi kártyád.
Először is meg kéne nézni, hogy látja-e a Linux a kártyát.
Indítsd újra a gépet, lépj be SSH-n és mentsd le a dmesg és az lspci parancsok kimenetét.
Ezután vedd ki a kártyát és csináld meg ugyanezeket még egyszer. Hasonlítsd össze a kettőt, így könnyebb rájönni, hogy mit lát a Linux a kártyából. -
Celtis
veterán
válasz
turoczi.pete #40882 üzenetére
A TV beállításaiban kell körülnézni. Ha van PC vagy Game kép üzemmód, abban remélhetőleg kisebb a lag.
Azért tegyél egy próbát az erősítő kihagyásával is, habár nem hiszem, hogy az szólna bele. -
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r #40873 üzenetére
Ezt a 10m-es HDMI kábelt próbáld meg.
Már nem árulják. Van ugyanott 15m-es, de jóval drágábban. -
Celtis
veterán
válasz
róland #40719 üzenetére
Ez elég furán hangzik. Az "input not detected" tényleg azt szokta jelenteni, hogy az adott csatornát nem lehet behangolni. Ezt feltételezi, hogy egyébként a kliens kapcsolatba áll a backenddel.
Sajnos azonban a hibaüzenetek néha telejse félrevezetők, tehát lehet akár tök más oka is. Ezeket ellenőrizd:- pont ugyanaz a csatorna működik a többi kliensen?
- Mi történik, ha egy másik klienssel már nézel egy csatornát és közben próbálod a HTPC-n is elindítani? Ilyenkor nem kell hangolnia.
- ugyanaz a kliens verzió?
- milyen user/password-öt használsz a klienseken. Nincs valami eltérés a jogosultságok között?
- Lépj be a webes felületre, kapcsold be lent a debug ablakot is és ekkor próbálj elindítani egy csatornát a kliensen. Figyeld a log bejegyzéseket, ellenőrizd a "status" ablakban látható infokat. Hasonlítsd össze azzal, ha ugyanazt a csatornát egy másik klienssel indítod. -
Celtis
veterán
válasz
misimagaki #40646 üzenetére
Vannak Kodi launcherek, maik automatikusan indítják, de ebben nincs tapasztalatom. Openelecet használok. Nálam a HTPC csak HTPC funkciókat lát el. Mondjuk megjegyzem, hogy a NAS funkciók eleve a háttérben futnak. Ott nincs mit látni. Itt a böngésző, ami bekavar, de talán az meg indítható Kodiból is, tehát talán nincs szükséged az oprendszer képernyőjére.
A Kodi tud felhasználói profilokat kezelni.
-
Celtis
veterán
válasz
misimagaki #40630 üzenetére
A Kodi egy médiatár és lejátszó alkalmazás. Kell alá egy operációs rendszer, nem tud torrentezni, nem lehet vele netezni, és nem tud fájlt megosztani.
Az operációs rendszer lehet Windows, Linux, Android. Ezekben egyrészt a kívánt funkciók megoldhatók, másrészt a Kodihoz különféle addonok adhatók, pl torrentezésre.
Egy külön állatfaj a Kodira optimalizált Linux operációs rendszer, mint pl. az Openelec. Ebben van fájl megosztás, de egyébként minden sallang le van róla vágva. Az átlag user nem is igen találkozik a Linuxszal. Na itt, csak az addonok segítenek. Van ugyan böngésző addon is, de az is minimalista. Nem is ez a célja egy HTPC-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest